Ugrás a kommentre

1x09 - Secrets and Holograms


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

9. rész - Secrets and Holograms / Titkok és hologramok

 

epguidere109.jpg

 

Írta: Stephany Folsom

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Torra Doza - Myrna Velasco

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Hype Fazon - Donald Faison

Jace Rucklin - Elijah Wood

Griff Halloran - Stephen Stanton

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Jooks - Mary Elizabeth McGlynn

Bolza Grool - Fred Tatasciore

Namua - Stephen Stanton

Narb Fred Tatasciore

G1-7CH "Glitch" Jonathan Lipow

Garma Greg Proops

Bo Keevil - Dave Filoni

Opeepit - ???

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

BB-8

Buggles

 

Történet

Torra Doza mérhetetlenül unatkozik, ezért inkább kisurran a Toronyból és összetalálkozik Kazzal, aki éppen azon fáradozik, hogy bejusson a Doza család létesítményébe és fényt derítsen az Első Rend egyre erőteljesebb jelenlétére a Colossuson.

 

Érdekességek

 - Buggles dizájnja Terryl Whitlatch munkáján alapszik, aki a Star Wars: Baljós árnyak egyik koncepciós művésze. Ő tervezte a voorpak nevű lényt, ami egy nyolclábú, szőrös háziállat, ami közkedvelt a Naboo arisztokratái körében. Buggles egyedi lehet, mert nyolc helyett csak hat lába van.
- 4D-M1N neve az "ADMIN" szó egy alfanumerikus betűzése.
- Az öreg Garma integetése Kaz felé arra utal, hogy még mindig lenyűgözi őt a fiatal pilóta. Ő az, aki szobát ajánlott fel a fiúnak az 1x03 Fuel for the Fire c. részben.
- A platform néhány visszatérő háttér szereplője ezúttal szöveget is kapott, a stáblista pedig felfedte a nevüket. A nautoli neve Namua, míg theelin nő Jooks.
- Pyre parancsnok egy első rendi Ipszilon-osztályú kompot használ, ami ugyanaz a modell, mint amit Kylo Ren is használt a Star Wars: Az ébredő Erőben és Az utolsó Jedikben.
- Az Ászok társalgójában lévő kijelző jelenlegi állása szerint a tabella első helyét Hype Fazon birtokolja, őt követik (sorrendben) Torra, Freya, Griff és Bo.
- Ebben az epizódban további játékokat láthatunk Torra szobájában, mint a tauntaun és a puffancs malac.
- A Repülő Szimulátor Század, a játék, amellyel Torra és Kaz játszanak egy keresztezése az Asteroids és a Dance Dance Revolution játékoknak, egy hozzáadott űrcsigával. Az epizód korai szakaszában a játékban egy ewokkal kellett volna lenni, ami lövöldöző rohamosztagosok elől menekül.
- A Doza szekrényében lévő birodalmi egyenruha a századosi/kapitányi rangot jelzi.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

A repülő szimulátor század játék koncepció rajza

 

2.jpg

Az Ász pilóták társalgója I

 

3.jpg

Doza kapitány birodalmi uniformisa

 

4.jpg

Első Rend parancsnoki hajó

 

5.jpg

Biztonsági droid koncepció rajz

 

6.jpg

Hulladéktároló

 

7.jpg

Buggles karakter illusztrációja

 

8.jpg

A szemétégető

 

9.jpg

Az Ász pilóták társalgója II

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt. Végre újra Doza kapitány és az Első Rend volt a terítéken. Számomra eddig is Doza volt a legérdekesebb karakter a sorozatban de most hogy kiderült hogy egy volt birodalmi még inkább az lett. Doza azért észnél van nem akarja hogy az Első Rend megszállja az állomást de a kalózok ellen muszáj valamit tennie. Valami átmeneti megoldáson gondolkodik amibe az Első Rend nyilván nem fog belemenni. Torra se hülye szerencsére, nem vette be Kaz hazugságát hogy nem egy kém. Várom a folytatást hogy miként fog alakulni a Platform és az Első Rend kapcsolata.   

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az évad egyik legjobb része! Feltűnt az Első Rend ahogy az várható is volt. Nagyon kíváncsi vagyok milyen listát adhatdtak át Dozának. Kaz mindenesetre ügyesen megszerezte az infót, közben az is kiderült, hogy a kapitány egy volt birodalmi tiszt. :oValamiért erre nem gondoltam volna... Az is egyből kiderült, hogy ez hétpecsétes titok, és mivel Kaz a tudatában van immár, nem kis veszélybe került. Egyébként a kapitány ha beengedi a Kolosszusra az ER-t, nagy valószínűséggel soha többet nem tudja kipucolni őket onnan. 

 

Torráról kiderült, hogy végtelenül unatkozik magányában amit meg tudok érteni (A "kutyája" nagyon ennivaló volt. :D). Úgy szomjazza a kalandot mint sivatagi teve a vizet, amit aztán meg is kap a hulladék megsemmisítőben. Mindezek mellett eszes lány, aki sejti Kazról, hogy valami nem stimmel vele. Érdekes, hogy Doza kutatott a fiú után és már kiderítette, hogy az UK hadseregébe tartozott. Mindezek fényében nem tudom meddig tudja még folytatni Kaz a kémkedést. Ha Poe-nak van esze hamarosan kimentik őt onnan. Szerintem amit lehetett azt már kiderített.

 

Izgalmas fél évadzáró elé nézünk. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes rész volt, annyi szent. Már a kezdés is egyedi volt az eddigi részek sorában, hiszen nem Kaz és Yeager csapata, hanem a Doza család került fókuszba, és még akkor sem kerültek ki, amikor Kaz csatlakozott. Üde váltás volt, és őszintén szólva, jobban érdekel ez a család, mint Yeager csapata vagy Kaz. Tora kicsit butuskának tűnik, de mindent összevetve, ez csak a felszínes látszat. Helyén van az esze, csak kicsit olyan naív, mint Kaz. Valószínűleg a neveltetésük nagyon hasonló lehetett, csak míg Kaz az új Köztársaság gazdagságában, addig Tora a peremvidék gazdagságában nőhetett fel, így talán a lány némileg talpraesettebb. Persze Kazt sem kell félteni, újra tanúbizonyságát tette, hogy tapasztalat- és képzésbeli hiányosságait remekül kompenzálja találékonyságával.

 

Tetszik, hogy az öreg Dozáról kiderült, egykor birodalmi tiszt volt. Kíváncsi vagyok, ennek mi lesz a foganatja, mert sok érdekes kérdést felvet. Korát tekintve valószínűleg fiatalon lett tiszt. Viszont jó kérdés, hogy meggyőződésből vagy csak mert a szükség úgy kívánta. És hogyan viszonyul a Birodalom hamvaiból született Első Rend ideológiájához? Egyértelmű, hogy a Colossuson nem szívesen látott vendég az Első Rend, de ez Doza személyes meggyőződése vagy a kényes politikai helyzet miatt van így? Vagy többet is tud az Első Rendről? Csalódott a Birodalomban? És a másik oldalról nézve: az Első Rend tudja, hogy Doza egykor birodalmi tiszt volt? Mert a jövőre vonatkozólag ez is érdekes lehet, például megpróbálhatják az Első Rend tisztjévé tenni. Könnyen lehet, hogy manapság az Első Rend vezető tisztjei közül egyik-másik Doza egykori bajtársa.

És az is érdekes szál lehet, hogy hogyan viszonyulnak egykori birodalmi tisztekhez olyan fiatal egyének, akik már a Birodalom után születnek. Ez már ebben részben megmutatkozott, úgy érzem Kaz máris pálcát tört Doza fölött, ahogy kiderült, hogy birodalmi tiszt volt, máris elkönyvelte, hogy az Első Rend embere. Pedig az eddigiekből - amit sajnos Kaz nem láthatott - az derül ki, hogy Doza nem az Első Rend rajongója.

És még inkább színesíti ezt, ha idevesszük az egykori lázadót, Yeagert. Az, hogy ezek ketten együtt dolgoznak egy állomáson és láthatóan barátok, mutatja, mennyire régen volt már a polgárháború. Bár lehet nem tudják egymásról, hogy melyik oldalon harcoltak, mégis, ez nem változtat azon a tényen, hogy az egyik lázadó, a másik birodalmi volt, itt viszont csak egy szerelő és egy vezető, még inkább: két egyszerű ember.

 

Remélem ezután a rész után már mindenki számára nyilvánvaló, hogy az Upsilon komp nem Kylo Ren külön bejáratú kompja, hanem egy típus, amit úgy használ az Első Rend, mint anno a Sentinelt és a Lambdát használta a Birodalom.

 

Buggle rusnya egy lény, de cuki. Valami ilyesféle szutymák volt valamelyik prequeles koncepcióban is, nem? Az ep1-hez vagy az ep2-höz, ha jól tévedek.

 

Az amigás videojáték is bejött, mintha az Asteroidsot összekutyulták volna a Just Dance-szel. :) Mondjuk valahol vicces, hogy míg a TCW-ben élethű hologramok voltak, és ott gyakorlatoztak a klónok, addig Tora Doza ilyen amigás hologramcuccal kell, hogy játsszon vagy 60 évvel később. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Viszont így a captain Doza is jelenthet századost, legalábbis az egyenruhályán olyan rendfokozat van. 

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Remélem ezután a rész után már mindenki számára nyilvánvaló, hogy az Upsilon komp nem Kylo Ren külön bejáratú kompja, hanem egy típus, amit úgy használ az Első Rend, mint anno a Sentinelt és a Lambdát használta a Birodalom.

Igen és nem is tetszik. Meghagytam volna egyedi hajónak.

 

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Buggle rusnya egy lény, de cuki. Valami ilyesféle szutymák volt valamelyik prequeles koncepcióban is, nem? Az ep1-hez vagy az ep2-höz, ha jól tévedek.

Jól sejted, lesz róluk szó az erdekességekben. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Viszont így a captain Doza is jelenthet századost, legalábbis az egyenruhályán olyan rendfokozat van. 

De az egy haditengerészeti egyenruha, így továbbra is kapitány. A százados csak a szárazföldi erőknél a captain megnevezése.

 

36 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Igen és nem is tetszik. Meghagytam volna egyedi hajónak.

Szerintem így sokkal életszerűbb. Nonszensz, hogy a Birodalmon vagy akár az Első Rendben a legmagasabb rangú tisztet leszámítva bárkinek is egyéni kompja legyen. Mintha az USA tábornoka egyénileg gyártott C5A Galaxy-val járna. De anno még Palpatine sem kapott egyéni hajót, egy szutyok Lambdán érkezett meg a Halálcsillag II-re, Tarkinna meg be kellett érnie a csapatszállító Sentinellel. Ha a Galaxis császára, a Peremvidék kormányzója vagy a nagy Darth Vader nem jár egyéni komppal, akkor nehogy már az utódállam fővezérének nyomoronc fogdmegje kapjon egyedi hajót.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Benne van az érdekességekben, de akkor kapitány volt. 

 

Az, hogy régen hogy volt még nem jelenti azt, hogy mindig úgy kell lennie. Most azért ne lehessen Kylo-nak egyedi hajója mert a régieknek sem volt? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem azt írtam, hogy nem lehet, csak azt, hogy így reálisabb. ;) Pláne egy, a Birodalomhoz képest korlátozottabb forrásokkal bíró utódállamnál, aminek még titokban is kell megerősödnie.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És jó kérdés, hogy azután mennyi maradt a kasszában. :P Azért na, a Csillagpusztító, a Supremacy, a Resurgent flotta, az új TIE vadász armadák, stb... Azért mindez titokban, ráadásul ismeretlen vidékeken nem lehetett egyszerű húzás felhúzni, és pláne nem olcsó. Az új könyvekből pedig az is kiderül, hogy a Birodalom sem rendelkezett korlátlan forrásokkal, a Halálcsillag például rendkívül sokat elvitt. Akkor mennyit vihetett el egy bolygó átalakítása?

Nyilván egy egyedi komp azért még nem vágja tacsra a költségvetést, de egy militarista szervezetnél igenis valóságosabb az, ha annak tisztjei is a rendszeresített járműveket használják. Arról nem beszélve, hogy az Első Rend a Birodalom mintájára működik. Szóval nekem ez így sokkal jobban tetszik, mintha mindenki, aki fontosabb szereplő, saját járművel szaladgálna föl s alá.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

49 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Végül is ez logikus és nem okoz álmatlan éjszakákat, csak a filmek azt sugallták, hogy ez egyedi hajó.

A filmek azt sugallják, de most néztem utána, és már az ep7-hez kiadott járműves enciklopédia  leközölte, hogy az Első Rend magas rangú tisztjei és méltóságai is Upsilont használnak. Csak nem láttunk más magas rangú tisztet még kompozni, eddig a részig. Szóval ez nem most lett kitalálva a Resistance-hez, ez alapból így volt, már az ep7-hez így találták ki a kompot.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is elfelejtettem, csak annyira emlékeztem, hogy már mások is használtak Upsilont az Első Rend emberei közül, csak az meg nem abban a könyvben volt. :) 

 

Viszont újra megnézve a részt, érdekelne, vajon az új Köztársaság szenátusának mi a véleménye arról, hogy ez a "nem veszélyes" Első Rend már megvetette a lábát a Galaxis ismert részében. Mert oké, hogy a "jóság látszatát" fenntartja az Első Rend, hiszen ők csak segítenek a bajbajutott Colossuson (khm...), de akkor is, ez elég egyértelmű jele a terjeszkedésnek.

Jó lenne egy rész, ahol köztársasági szenátorok és esetleg katonai tisztek is képbe kerülnek ebben a kérdésben. Mert az első rész alapján az új Köztársaság Hadserege viszont az Ellenállás pártján áll, viszont ők a Szenátus miatt nem léphetnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Biztos vagyok benne, hogy Kaz apja részén lesz ilyen rész. Az ER meg olyan mint egy maffia. Megvédenek bárkit akinek szüksége van rá. ;) 

 

Teljessé vált a guide is (platform klassziknál is csak a sztori hiányzik :P )!

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Dzséjt írta:

Jó lenne egy rész, ahol köztársasági szenátorok és esetleg katonai tisztek is képbe kerülnek ebben a kérdésben. Mert az első rész alapján az új Köztársaság Hadserege viszont az Ellenállás pártján áll, viszont ők a Szenátus miatt nem léphetnek.

57 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Biztos vagyok benne, hogy Kaz apja részén lesz ilyen rész.

Kaz apja szerintem is felfog tűnni az évad 2. felében, viszont nem tudom. Sajna a készítők itt is azt játsszák el, mint a Rebelsnél, azaz egy központosított helyszínre fektetik a hangsúlyt az első évadban, így a fontosabb események - akár csak az olyan, hogy a szenátorok mit is gondolnak a rendszerről/ER -ről - nem látszódik, és sajna a Resistance eddig nem is engedett akkora betekintést az ÚK rendszerébe, pedig azzal promozták a sorozatot, hogy sok mindent megfogunk tudni az ÚK -ról és az Első Rendről. Na eddig az a helyzet, hogy nagyon picit haladtunk csak az ÚK részéről, míg az ER jobban be lett mutatva, de közben mégsem. És már az évad fele el is telt, bár még hátravan 1 rész, de ott se hiszem, hogy a Köztársasági részt szélesebb perspektívával mutatnák meg. Pedig nagyon kellene, hiszen kitudja, hogy még hány hónap van hátra a Hosniani katasztrófáig? A sorozat elején fél évvel voltunk a rendszer pusztulása előtt, most mennyivel? Ha reálisan nézzük, valós idővel mérve is kb. 4 hónap.

 

Amúgy felettébb érdekes rész volt, nem mondom, hogy a legjobb volt, de közel volt hozzá. Tetszett a Kaz-Torra duó, Buggles de édes volt. :D 4D másik oldala felettébb vicces helyzetet produkált.

Na de ami érdekes, hogy a jó öreg Doza régen birodalmi volt. Érdekes bagázs van a Colossuson: egy vezető, aki régen a Birodalom szolgálatában volt, egy Ace pilóta, aki régen TIE-pilóta volt és egy szerelő, aki természetesen régen a lázadók oldalán harcolt. Szívesen látnék egy részt, ahol ezek hárman elbeszélgetnek a régmúltról. :D

És Doza felesége lázadó pilóta volt. Micsoda drámai történetet lehetne ebből írni. :lol:

 

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez nekem is új infó volt. :o  Utána néztem, és tényleg. Torra anyja lázadó volt. A sorozatban még nem esett szó róla, de a Star Wars: Women of the Galaxy-ban benne van. Ez alaposan megcsavarja a dolgot és még érdekesebbé teszi a Doza családot.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Ez csak nekem maradt ki? :o Volt szó Doza feleségéről? 

1 órával korábban, Dzséjt írta:

Ez nekem is új infó volt. :o

Még én raktam be egy képet a Resistance általános topikjába, aztán később lettem arra figyelmes, hogy a komment átvándorolt a Torra Doza topikba. :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.