Ugrás a kommentre

2x11 - Station to Station


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

11. rész - Station to Station

 

epguidere211.jpg

 

Írta: 

Rendezte: 

 

Helyszín: 

 

Szereplők:

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az egyik, ha nem a legjobb része volt ez az évadnak. Nagyon jó hangulata volt, és az ER feltöltő állomásán meglepődtem. Egy az egyben Colossus. Tam jól meg is lepődött, jól látszik már rajta, hogy le fog lépni az Első Rendtől. Rucklin pedig maradt ugyanaz a hatalommal visszaélő barom aki eddig is volt. Tetszett az állomáson a nyüzsgés, de nekem Hux szerepe vitte el az epizódot. Kaz és Neeku technikusi poénja, illetve a szerepük is nagyon tetszett. Most eggyikük se volt nagyon béna. Még több hasonló részt akarok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát mint Ren lovagja a hatalmad meg van hozzá, ha erősen akarod el is érheted.
Én mint kevésbé erőérzékeny, "csak" szeretném :bb8flame:
De ha Jedi vagy, engedd el, ne ragaszkodj dolgokhoz amiktől később nehezen válnál meg.
 

Szerkesztve: - Go Rien Moss
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szuper rész volt, amiben felüdülésként hatott, hogy az egész az Első Rend berkein belül játszódott. Az első meglepetés a Titan volt, ami a Colossus testvére. A rész azt is tisztázta, miért hajtott az ER az állomásra. Tamara és Rucklin szála is jól bonyolódik, kb. már lehet látni merre haladunk, szerintem jó kis konfliktusok lesznek még kettejükkel. 

 

Öröm volt látni Hux-ot, aki itt még az az igazi idegbeteg akit korábban megismertünk. :) 

 

Spoiler

Jó tudni, hogy pár hónappal később elpatkol. :D Remélem a sorozatban lesz  valami a pálfordulásáról.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 12. 19. - 20:53, Go Rien Moss írta:

Hát mint Ren lovagja a hatalmad meg van hozzá, ha erősen akarod el is érheted.
Én mint kevésbé erőérzékeny, "csak" szeretném :bb8flame:
De ha Jedi vagy, engedd el, ne ragaszkodj dolgokhoz amiktől később nehezen válnál meg.

Huhhh...ezt mire írtad? Kicsit ködös. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Számomra nem volt egy nagy eresztés, de legalább megindultunk előre az érdemi cselekménnyel. Tam nyaka körül most már nem csak szorul a hurok, hanem gyakorlatilag már kezdi fojtogatni. Kaz és Neeku most egész értelmesek voltak. Hux színesítette a részt, csak nekem valahogy egyáltalán nem tűnt hux-osnak. Ha nem mondják, hogy ő az, akkor tuti nem jövök rá. Az érdekesség-faktoron kívül túl sokat ő se tett hozzá a dolgokhoz, de az azért tetszett, amikor kiakadt, hogy ellenálló kémek férkőztek közéjük. Hogy mik vannak... :D :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, pb69 írta:

de az azért tetszett, amikor kiakadt, hogy ellenálló kémek férkőztek közéjük. Hogy mik vannak... :D :P 

Az tényleg vicces colt. :lol: 

 

Spoiler

Vajon mennyivel játszódhat ez a TROS előtt? Vagy csak megjátszotta magát, bár nem úgy tűnt. :) 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Általában azok a részek tetszettek régebben is a legjobban, amelyekben nagy szerepet kapott az Első Rend, itt sem volt ez másképp. Ez elsősorban azért van, mert Tam szemein keresztül egy olyan szeletével találkozhatunk annak a világnak - amelyik a történetben egyértelműen a gonosz ellenség szerepét tölti be - amelyiket a filmekben nem nagyon ismerjük. Finn példája, vagy a dezertáló katonák persze máshol is megjelenek a kánonban, de nem volt egyik sem ilyen személyesen bemutatva, mint ez a történet Tam esetében. Itt vele kapcsolatban úgy érzem fokozatosan építik fel, hogy vissza fog térni a Colossusra. Mondjuk ő abból a szempontból különleges, hogy nem kisgyerekként sorozták be, hanem már mindenképpen döntésképes volt, mikor (ha rossz döntést is hozva) önként az Első Rendhez csatlakozott. Ezzel együtt érdekes volt látni, hogy éli meg az új életét az ER kötelékében. Remek kontrasztot jelentett ehhez Rucklin, aki ugyanúgy a Colossusról érkezve került az Első Rendbe, de ő mégis mennyivel könnyebben alkalmazkodott az új közegéhez, úgy is mondhatnám, hogy megtalálta a számításait. Tamnél azonban látszik, hogy már mintha megbánta volna a döntését, hogy csatlakozott az ER-hez. 
Érdekes helyszín volt a Titan, amivel egyrészt elérték azt, hogy kimozduljunk egy kicsit a megszokott környezetből (aminek én is örültem), de mégis megmaradva azért a töltőállomás nyújtotta keretek között. Így megcsodálhattuk, hogy miként festene a Colossus, ha az Első Rend végképp a saját képére formálhatná. Itt beszédes volt, hogy hogyan reagáltak a szereplők a "régi-új" környezetre. Tam leginkább csalódott volt, hogy milyen hideg-rideg-steril így az állomás és csak nagy vonalakban emlékeztet a régi otthonára, míg a másik oldalról Rucklin élvezte a helyzetet és ebben is a korábbi döntésének az igazolását látta és hogy az ER hatékonyabban, letisztultabban képes müködtetni az állomást. Egyébként azt tényleg nagyon jól oldották meg, hogy abszolút csak a vonalvezetése volt ismerős a két helyszínnek, meg leginkább, ha kívülről az űrből láttuk a két konstrukciót, de belülről számomra nagyon más érzése volt a Titannak, mint a Colossusnak.
Amikor Rucklin szemtől szembe került Kazékkel az egy nagyon feszült pillanat volt. Azáltal, hogy feladta őket az ER-nek szerintem ő mindenképpen oldalt választott, eddig sem voltak ugyan kétségeim, de így már végképp eldőlt, hogy számára nem nagyon lesz visszaút (mondjuk arra kíváncsi lettem volna, ha le kell lőnie, megtette volna e, személyesen megölni valakit azért az mégis más lépték), vele szemben viszont Tam most újabb nagy lépést tett afelé, hogy visszatérjen a jó oldalra. Persze elég nagy véletlennek kellett lennie, hogy ők négyen így pont összefussanak, de hát mondhatjuk, hogy az Erő akarta így. A Colossus amúgy elég nagy bajban lehet, ha pont ezt a két jómadarat küldte a kulcsfontosságú alkatrészért (tudom, hogy Neeku kiváló szerelő, Kaz pedig többször is bizonyított már, de azért mégis két olyan figuráról beszélünk, akik a saját lábukban is képesek elbotlani). Kaz mindenesetre jól kivágta magát itt is a szorult helyzetekből, de azért kellett Tam is a sikerhez. Hux hús-vér feltűnése jó volt és végre egy újabb, a nagy egész szempontjából is fontos szereplőt láthattunk a Resistanceben, bár itt is a Rian Johnsoni úton mozgott, eléggé hülyét csináltak belőle. Gyakorlatilag ott volt a mit sem sejtő kezei között az ellenállók egyik keresett kéme, ő meg még meg is dícsérte, hogy milyen jól útbaigazította... majd a végén mikor megszöktek leüvöltötte szerencsétlen Pyre fejét, hogy micsoda botrány történt itt az ő jelenlétében! :lol:

Tierny és Pyre megbeszélése az epizód zárása előtt nagyon izgalmas folytatást sejtet...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 órával ezelőtt, Wilde írta:

Remek kontrasztot jelentett ehhez Rucklin, aki ugyanúgy a Colossusról érkezve került az Első Rendbe, de ő mégis mennyivel könnyebben alkalmazkodott az új közegéhez, úgy is mondhatnám, hogy megtalálta a számításait. Tamnél azonban látszik, hogy már mintha megbánta volna a döntését, hogy csatlakozott az ER-hez. 

Szerintem a magyarázat egyszerű. Tam egy jólelkű ember míg Rucklin nem az. Nem meglepő, ha egy szívtelen  rendszerben az utóbbi érzi otthonosabban magát. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem a magyarázat egyszerű. Tam egy jólelkű ember míg Rucklin nem az. Nem meglepő, ha egy szívtelen  rendszerben az utóbbi érzi otthonosabban magát. 

Én alapvetően Rucklint sem tartom velejéig romlottnak, vagy legallábbis nem feltétlenül egy hidegvérű gyilkos, de ő biztos jobban tud alkalmazkodni az Első Rend világképéhez... azt már az első évadban is láthattuk, hogy számára ő az első és képes mágat mindenki fölé helyezni, szóval ez az erősebb felemelkedik a gyenge elhullik irányvonal neki testhezálló lehet. Tamet meg egyértelműen bevitték az erdőbe Tierny hathatós közreműködésével, de nála mindig is a tapasztalatlansága jelentette talán a legnagyobb korlátot. Nincs tapasztalata a Birodalomról, az Első Rendről, hogy hogyan működik egy elnyomó rendszer, milyen reális felelmei vannak az Ellenállásnak stb.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Én alapvetően Rucklint sem tartom velejéig romlottnak, vagy legallábbis nem feltétlenül egy hidegvérű gyilkos,

Nem is erre gondoltam. Elég ha elvtelen és törtető, már jó helyen van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.