Jump to content

Star Wars: Az Ellenállás kora: Hősök + Gonosztevők

Recommended Posts

• Ody Mandrell changed the title to Star Wars: Az Ellenállás kora: Hősök + Gonosztevők

Én ebből a sorozatból még csak a Republicot olvastam, de nekem nem jött be annyira. Nem azt mondom, hogy rossz, de ez a formátum nem elég hosszú ahhoz, hogy egy történetet rendesen kibontsanak. Pedig volt olyan, amit szívesen olvastam volna tovább, pld. a Qui-Gon és a Grievous. A rajzok tetszettek, és a történetek is érdekesek lehettek volna, ha nincsenek elkapkodva. A három korszak közül a prequel a kedvencem, ezért a másik kettővel már nem is próbálkoztam.

Igen, olvastam őket, és emlékeim szerint itt van valahol az érékelésük is, azt hiszem a Snoke-os képregény topikban valahol. Én se találtam önálló témát, úgyhogy odaírtam az értékelést. Egyébként mindkét kötettel elégedett voltam. Nagyszerű adalékokat adott a karakterekhez.

• Köszönöm 1
  • Tetszik 1

Nekem tetszettek. A sztorik kurták és nincsenek benne világrengető dolgok, de egy kicsit továbbszinesítik a korszakot. Például érdekes Poe-t látni mint a Köztársaság pilótáját. A Gonosztevőkben pedig jól átjön hogy milyen sunyi szemétláda volt Phasma. Főleg akkor lehet érdekes ha nem olvastad a korszakban játszodó regényeket, igy az újdonság erejével hathat néhány elem. Itt ha csak pár rajz erejéig de láttunk utalásokat arra amik ott történtek. Például látjuk Huxot kisgyerekként ahogy a s*ggarc apja úgy kezeli mint egy utolsó senkit (ez mondjuk mindössze két oldal az egyik sztoriban).

A kettőből a Gonosztevők lett a jobb szerintem. Annyira kevés kánon anyag van a sequel trilógia hőseiről hogy én kifejezetten örülök hogy ezek a képregények vannak. Még akkoris ha túl mély sztorikra a szűk keret nem adott lehetőséget. A rajzok egyébként gyönyörüek.

• Köszönöm 1
  • Tetszik 1

19 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Olvasta valaki? Megéri megvenni?

Én olvastam mind3 szériát, ezek közül egyértelműen a Köztársasági sztorik lettek izgalmasak, a Qui-gon/Obi-wan/Dooku hármast élveztem, a többi is jó volt.

A Rebellion -nél 1-2 sztori jó volt - Luke története - de alapvetően felejtős volt.

Itt az alábbi történetek voltak:

- Finn --> milyen volt Finn, amikor még az Első Rendben szolgált. Az alapötlet remek, de a kivitelezés nagyon felejtősre sikeredett.

- Poe Dameron --> egy kellemes kis történet, amikor Poe még az Új Köztársaságnál szolgált. Ez a történet tetszett.

- Rose Tico --> egynek elment, már annyira nem is emlékszem a történetre.

- Rey --> hogyan töltötte az idejét az Ahch-to bolygóján. So-so, de ez se nyerte el kellőképp a tetszésem.

- Snoke --> ennek ugye van külön topikja. Szerintem az Age of Resistance füzetek közül a legjobb.

- Kylo Ren --> nem volt rossz történet, legalább egy kicsit betekintést nyerhettünk Kylo korai éveibe, még a TFA előttről.

- Phasma --> a Captain Phasma mini után már másodjára látjuk, hogy Phasma mennyire egy szemét alak. Egy vállrendítést váltott ki belőlem a sztori.

- General Hux --> Hux és Kylo egy bolygóra zuhannak és megpróbálnak közösen túlélni. A végefelé volt 1-2 érdekes dolog, különösen tetszett Hux ábrázolása.

- Special --> 3 történet, az egyik Mazt helyezi előtérbe, a második Holdot, a harmadikban pedig BB-8 remekel.

A gonosztevők (Snoke és Kylo kettőse, plusz a végefelé Hux is) jobban sikerültek, a másik oldalon Poe története volt kimagasló. :)

1 perccel korábban, Bence1997 írta:

- Rey --> hogyan töltötte az idejét az Ahch-to bolygóján. So-so, de ez se nyerte el kellőképp a tetszésem.

A sztori nem erről szól. Úton az Ahch-to-ra keverednek Csuvival egy kalandba. Az Ahch-to csak a végén, az utolsó oldalon bukkan fel.

9 perccel korábban, Bomarr írta:

A sztori nem erről szól. Úton az Ahch-to-ra keverednek Csuvival egy kalandba. Az Ahch-to csak a végén, az utolsó oldalon bukkan fel.

Elnézést, akkor viszont kevertem egy sztorival. Utánakerestem, igen, akkor valamelyik Adventures számmal kevertem. :D

23 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Én se találtam önálló témát, úgyhogy odaírtam az értékelést.

Nyugodtan nyithattál volna neki. :)

Köszönöm a véleményeket. Mint korábban írtam nálam most az ÚK korszaka van homlokterébe, ezért próbálom a relevánsabb műveket beszerezni. 

@Bomarr van egy jó pár regényem már a korszakból.