Ugrás a kommentre

1x11 - Daughter of Ferrix

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Igazából ezen évad idején vagy vele van még, vagy nem, ugyanis a Tamsye Prime-i küldetés, ahol Saw hátrahagyta Jynt, szintén ebben az évben, 5 évvel a yavini csata előtt volt. Mivel Saw bázisán nem láttuk, így feltehető, hogy már a küldetés után vagyunk, de az sem kizárható, hogy a bázis egy másik pontján volt épp. Bár, amikor Jynt hátrahagyja, akkor épp kopasz, itt meg még elég nagy a haja, ez meg arra utal, hogy még a Tamsye Prime előtt vagyunk (bár a hajviselet azért nem feltétlen perdöntő, pláne, hogy csak egy flashbacket láttunk az RO képregényben).

Szerkesztve: - Dzséjt
  • 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

És milyen igaz! Érdekes, hogy senki nem említette (vagy legalábbis nem találom) ezt a párhuzamot, pedig adja magát. :D Nem mellékesen Kylo is hasonlóan pörgött (be). :P 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • 2 évvel később...
Hozzászólás ideje:

- Maarva halála annyira valóságos: hajnal van, a legközelebbi szerettei csöndben beszélik a teendőket, szellőztetnek, takarítanak. B2 gyásza pedig egyenesen szívszorító

- Andor és Melshi szökése ismételten azért lehetséges, mert a Birodalom semmibe vette, kifosztotta a helyi lakosság életterét - ezáltal újabb és újabb ellenséget szerezve magának.

- Syril meglopja az anyját, hogy vissza utazhasson a Ferrixre :D

- Minden paranoiája ellenére nekem itt némi szimpátiát felvillantott Saw, amikor először zsigerből elutasítja még a gondolatát is, hogy Anto Kreegyrt - akit pedig ő nevezett korábban idiótának - beáldozzák a nagyobb jó érdekében. Az ellenkezése és szókimondása szükséges volt ahhoz, hogy Luthen halljon ellenérveket is a végtelenül érzelemmentes és vérprofi Keyla helyeslése mellett.

- Luthen manőverei a vonósugárból való kiszabaduláskor még mindig elképesztőek. Lesz mit megmagyaráznia a jérőrhajó kapitányának.

- A rész végén Andor megtudja, hogy anyja meghalt. Közben a gyönyörű naplemente és a szomorú melódia.. Cassian élete végképp fordulóponthoz ért.

Hozzászólás ideje:

30 ember. Plusz Kreegyr. Luthen szinte tárgyként bánik az emberekkel. Itt öltenek testet a Loninak mondott szavai. Azért kíváncsi lettem volna arra az emberre, aki akkor volt, mielőtt belekezdett ebbe az egész hadjáratba.

2025. 03. 20. - 20:53, Nute Gunray írta:

- Maarva halála annyira valóságos: hajnal van, a legközelebbi szerettei csöndben beszélik a teendőket, szellőztetnek, takarítanak. B2 gyásza pedig egyenesen szívszorító

Csendes jelenet, mégis minden másodpercéből árad a szomorúság. B2MO-nak több érzelme van, mint néhány hús-vér lénynek. 

- Andor és Melshi szökése ismételten azért lehetséges, mert a Birodalom semmibe vette, kifosztotta a helyi lakosság életterét - ezáltal újabb és újabb ellenséget szerezve magának.

Szinte szomjaztam egy ilyen könnyedebb jelenetet a sok dráma közepette. Dewi addig beszélt, míg magát is meggyőzte, hogy nem adják le a Birodalomnak a két szökevényt, hanem segítenek nekik. :D 

- Syril meglopja az anyját, hogy vissza utazhasson a Ferrixre :D

Moskot is jó volt újra látni. Hol máshol dolgozna, mint egy kohóban. :D Mondtam én, alkoholista munkás. Imádom. 

- A rész végén Andor megtudja, hogy anyja meghalt. Közben a gyönyörű naplemente és a szomorú melódia.. Cassian élete végképp fordulóponthoz ért.

Itt nekem mindig a scarifi naplemente jut eszembe....a jelenet hangulata is hasonló.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

30 ember. Plusz Kreegyr. Luthen szinte tárgyként bánik az emberekkel. Itt öltenek testet a Loninak mondott szavai. Azért kíváncsi lettem volna arra az emberre, aki akkor volt, mielőtt belekezdett ebbe az egész hadjáratba

Igazából nem tudjuk mennyi. Lonninak 50-et mondott. Luthen még a saját embereinek is más információkat mond

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Igazából nem tudjuk mennyi. Lonninak 50-et mondott. Luthen még a saját embereinek is más információkat mond

Szerintem az 50 közelebb áll az igazsághoz, mint a 30. Luthennek akkor és ott nem volt oka hazudni Lonie-nak, mert a csávó a BBI jelentésből úgyis megtudja, hányan voltak. Saw ellenben elmebeteg, szóval nem kifejezetten a legmegbízhatóbb forrás és ő mondta be a 30-at, Luthen csak nem cáfolta meg, ami amúgy is felesleges lett volna. Sőt abban a helyzetben jobb is, hogy nem állt le vitázni az épp az üldözési mánia bugyraiba süllyedő Saw-val.

• 5 héttel később...
Hozzászólás ideje:

No, akkor essünk neki a maradék két résznek, mielőtt belevágok az új évadba. Eme epizód egy újabb átvezető, felkészülés a nagy fináléra. Maarva sajnos elhunyt, a gyógyszerek mellőzése, a hideg, és valószínűleg az elkeseredettség és a magány nem segített, noha mint később kiderül, eme halál mögött cél is volt. Maarva életében már túl öreg volt ahhoz, hogy harcoljon, de holtában még többet is tehet. De ez majd később.

Közben Kassian és Melshi próbálnak kijutni a Narkina-5-ről. Belefutna két igazán fura figurába, akik némi humort csempésznek az amúgy meglehetősen komor sorozatba. De azért ők sem pusztán a poénkodásért annak itt, a kissé vicces szitu mögé tekintve újabb ékes példáját látjuk annak, hogyan teszi a Birodalom az ellenségévé azokat, akik pusztán csak élni szeretnék békés életüket. Dewi és Freedi valószínűleg a halakon kívül senkinek sem ártanának, és más körülmények között nem is segítenének börtönszökevényeknek. De a Birodalom tönkretette a megélhetésüket, így lényegében az életüket, úgyhogy vidáman elfuvarozzák quadjumperükkel Cassiant és Melshit.

Apropó, tök jó a quadjumpert látni. Bár vicces, hogy Rey közel 40 évvel ezután fogja a Falcont "romhalmaznak" titulálni az ugyanilyen quadjumperhez képest, amit Cassian már itt öreg típusként említ. Pedig kronológiailag itt láthatunk először quadjumpert, bár az is igaz, hogy YT-1300-ast meg már a klón háborúk kitörésének évében is láthattunk (a Falcont meg konkrétan pár nappal a háború lezárása előtt). Szóval azért ja, a Falcon egyelőre évtizedekkel öregebb típusnak tűnik. De ezek szerint Rey nagyon jól ismerte a hajókat. De elkanyarodtam, mintegy negyven évet...

A Coruscanton elérkezünk ahhoz a jelenethez, ami végül elérte nálam, hogy Vel abszolút unszimpatikus legyen, minden korábbi epizódokban róla összehordott ekézésem igazából innen ered. Besétál Luthen boltjába és kábé úgy csinál, mintha ő lenne a főnök. Na itt tűnik a gazdag, elkényeztetett hercegnőnek, aki csak unalomból lázadozik. Kezdjük azzal, hogy Kelya gyorsan tisztázza, Vel minden létező szabályukat megszegte. Sz*rik ez a liba a biztonságra, arra, hogy meggondolatlan tettével bajba sodorhatja Kleyát, Luthent, az unokatestvérét és lényegében Mothma egész családját. Ja, neki erre nincs ideje. A nála lényegesen fontosabb Mothmának is van ideje betartani a szabályokat.

És végül ott van az, ahogy Vel Kleyával bánik. Ahogy az úrikisasszony bánik a cseléddel. "Én összehoztam Aldhanit. Te mit tettél mostanság?" Kleyának nagy önereje lehet, hogy nem vágta pofánt ezt a beképzelt tyúkot. Bár sokkal jobban csinálta. "Nekem nincs mostanság. Nekem mindig van. Számomra összemosódnak a pörgő tányérok, a földön heverő kések és az ablakon bebámuló követelző, pánikoló arcok. És te csak egy vagy ezek közül." Nagyszerű riposzt, remekül emlékezteti arra Velt, hogy Kleya az egyik játékos ebben a játékban, Vel pedig csak egy bábú a sok közül. Ráadásul ebben a pillanatban egy baromira bosszantó bábú, aki tojuk a biztonságot szavatoló szabályokra, nem törődik magán kívül semmivel ebben a pillanatban.

De Vel olyan osotba, vagy csak annyira beképzelt, hogy még ezután se dobja le azt a fenkölt pofát, amit vág. Sőt, az úrikisasszony már az infót sem hajlandó addig elmondani, amíg Kleya nem biztosítja, hogy elmondja Luthennek, ki adta át az infót. Ennyire arrogáns ez a nő, ennyire nem érdekli őt a lázadás. Csak az ő valaga legyen kinyalva, ő megkapja az elismerést, ami szerinte jár neki.

Nem tudom, hová fog kifutni Vel karaktere, de ebben az évadban nagyon szépen építettek egy elkényeztetett, gazdag libát, aki ugyan beállt a lázadók közé, de a legfőbb motivációja az elismerés szerzés, a saját igényeinek kielégítése, nem a Galaxis felszabadítása. Az már csak önmaga után jön. Amivel nem lenne baj, ha ez az attitűd nem vezetne oda, hogy fontos szabályokat hág át. Most nem volt baj, de mi van, ha legközelebb mondjuk egy komplett BBI csoport figyeli, mert ez a sok kis óvatlan lépés végül felkelti valaki érdeklődését?

Syril és Linus között a beszélgetés haláli. Főleg Linus oldaláról, aki folyton reagál valamit, de közben láthatóan fogalma sincs, Syril mit mondott neki. És közben ott az anyuka is. Vajon a bácsi mennyire lesz csalódott, amikor megtudja, hogy Syril pénzt lopott a mamától? Amúgy imádnék egy találkozót Dedra és Eedy között. :) 

És aztán itt van újra a jó Saw. Hát, ezúttal már a paranoiája is kiütközik, elég durván. Szinte látni, hogy elveszti a kapcsolatát a realitással és belesüpped az üldözési mániája szülte fantáziavilágba. Luthen pedig pont ezt kihasználva igazából dróton tudja rángatni. Ügyes volt, ahogy visszarántott a földre. De mindennel együtt, Saw mond valamit, ami nagy igazság: ez háború. Sajnos ebben vannak gyalogáldozatok, járulékos veszteségek. Ez az, amit Mothma sosem látott be.

A röpke űrcsata is nagyon pazar, főleg, hogy betették a Solóban végül nem használt Cantwell-cirkálót. Nagyon baba ez a retro cirkáló.

Végül Cassian is megtudja, hogy az anyja meghal, ami egyenesen belevezet minket a végjátékba.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.