Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Harry Potter

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Tetszik ez a cipzáras dolmány, már csak a Lacoste logó hiányzik róla.

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Sokkal inkább azzal, amikor egy meghatározott megjelenéssel bíró figurát alakítanak át a kényszeres PC miatt...

Szerintem mióta Trump lett az elnök ezek a kényszeres PC megoldások csökkentek. A nagy cégek sem állnak már be annyira az LMBTQ mögé, a Trump-kormányzat eléggé ellenzi a woke-ot és tesz is a tiltásért. Mondjuk ezzel sem nagyon értek egyet.

5 órával ezelőtt, Sinistra írta:

Megérteni persze megértem én is, nekem se tetszik, de azért kitalált történeteken ennyire felháborodni nem normális. Nem, ha jogos, akkor sem.

2025. 04. 15. - 16:46, RacerX írta:

Remélem azért ez a Paapa Essideu felkészült a szokásos gyűlöletcunamira, amit majd kapni fog. 

2025. 04. 16. - 0:32, Dzséjt írta:

Ráadásul ezzel szegény színészt és az alkotókat belekényszerítik egy elkerülhetetlen gyűlölet cunamiba.

Sajnos ez annyira így van hogy a fekete színészt többen életveszélyesen megfenyegették a szerep miatt. Szerény véleményem szerint ez már olyan betegség(amit Marion Cobretti tudna kezelni, hisz őmaga a gyógyszer) amit kezelni kéne. Vagy olyan szinten büntetni hogy ne nagyon jusson eszébe senkinek. Mondjuk egy 5 év börtönnel. Mert miről is van szó? Egy színész elvállal egy olyan szerepet ahol a karakter nem úgy néz ki mint ő és nagyon népszerü. Ez egy munka kap érte pénzt, ki az aki nem vállalná el? Erre az adott karakter rajongótáborának az egysejtü amöba szintjén létező egyedei elvennék az életét, mert egy producer, rendező akárki ezt a színészt választotta a szerepre. Ismétlem a színésznek ez egy munka. Az teljesen rendben van hogy felháborodás van. Én is fel szoktam. Itt is sokan. Baromira nem örülnék ha mondjuk egy EP1 előzmény filmben mondjuk Qui-Gon-t fekete színész játszaná. De az hogy meg akarnám őlni az adott színészt az annyira abszurd és szélsőséges hogy ép ésszel fel sem tudom fogni hogy valaki ezt akarná. Pedig roppant egyszerü mit lehet tenni fene nagy felháborodásában. Nem kell megnézni. Ilyen egyszerü. Ha nagyon sokan nem nézik meg akkor át fogják gondolni a sorozatkészítők hogy lehet fehér színész kellene oda.

A Kenobi-sorozat idején is volt ilyen, amikor Moses Ingram-et(Ő játszotta Revát) fenyegették ugyanígy és maga McGregor is megszólalt az ügyben hogy ez így nagyon nem ok.

Hozzászólás ideje:

Az életveszélyes fenyegetéseket küldözgetőkre mondjuk szerintem is rá kéne néznie a rendőrségnek, mert alapvetően bűntett. Feljelentést lehet tenni és a rendőrségnek ki kell nyomoznia, a bűntetés pedig országtól függően X mennyiségű év. Hogy miért vannak ilyenek? Nos, miért vannak iskolai lövöldözések, meg hasonló rémtettek? Őrültek mindenfelé vannak, sajnos. Ezek mind lelki betegek. És azt mondom, addig jó, amíg nem értjük meg őket, mert addig nem vagyunk az ő szintjükön.

Viszont, szerintem a színésznek is van ebben valamennyi felelőssége. Tudnia kell, hogy a mai világban, ha elvállal egy ilyen szerepet, mit hoz a nyakára. Oké, hogy neki egy munka, de mint minden dolgozó ember, a munkában neki is van felelőssége. A kőműves is meggondolja, hogy milyen munkát vállal. Újságíróként, de még biztonsági őrként is meggondoltam, milyen cikket vállalok be, milyen őrhelyre vagyok hajlandó kimenni. Egy színésznek ugyanúgy tudnia kell mérlegelnie. Tudnia kell, mit válthat ki egy ilyen döntés. Tudnia kell, hogy az, hogy ő rábólint erre, hogy vállalja ezt a munkát, milyen dolgokat válthat ki a közönségében. Ha annyira kell neki a pénz és a hírnév, ami ezzel a szereppel járhat, akkor viselje is el.

Hozzáteszem, hogy ez szigorúan az ilyen esetekre igaz, mint itt, Pitonnal, ahol "befeketítés" történt. Ugyanez igaz akkor is, ha heterót tesznek homoszexuálissá, férfit nővé, feketét fehérré, ázsiait fehér nővé, stb. Szóval, amikor X-nek megírt karaktert kizárólag a több pénz reményében Y-ná formálnak át. Szegény Achmed Best, Moses Ingram, Kelly Marie Tran, Daisy Ridley és sokan mások, akik eredeti karaktert játszottak és így kaptak extrém és/vagy szélsőséges reakciót, az más kategória. Sőt azt is hozzá kell még tennem, hogy volt már jó példa is arra, amikor ilyen X-ből Y lett szitu jól lett megcsinálva. A Lost in Space sci-fi sorozat eredeti változatában és a mozifilm remake-ben is Judie Robinson fehér nő volt, a Netflix-sorozatban viszont fekete színésznő játszotta, míg Smith doktor eredetileg és a mozifilmben is fehér férfi volt, a második sorozatban viszont fehér nő lett. Mindkét esetben ez a változtatás a történet és a karakterek által indokolt volt. Judie bőrszíne és Smith neme is lényeges, elidegeníthetetlen részét képezték a sztorijuknak, az elejétől kezdve. Nem is kapták fel a rajongók a fejüket, nem voltak extrém megnyilvánulások. Egyszerűen azért, mert nem csak a pénz indokolta azt, amit láttunk. Fehér nő nem játszhatta volna Judie-t, férfi nem játszhatta volna Smith-t a Netflix sorozatban, mert nem úgy lettek megírva.

Szóval a színésznek van felelőssége abban, hogy elvállal egy olyan munkát, amit nem rá szabtak, miközben jól tudja, hogy ez mit válthat ki. Igazából szerintem ez akkor is igaz, ha nincs is szó arról, hogy egy megszokott karaktert átplasztikáznak. Minden színésznek tudnia kell, milyen szerepet vállalhat el, már csak saját szakmai becsülete miatt is. Nem véletlen nem láttuk soha Tom Hankset akciósztár szerepben. Ha mégis megteszi, nos, vállalja annak következményeit.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Dzséjt írta:

Ha annyira kell neki a pénz és a hírnév, ami ezzel a szereppel járhat, akkor viselje is el.

Ha mégis megteszi, nos, vállalja annak következményeit.

A verbális baromságokkat azt mondom ok. Szidják az anyját, őt, mondjuk gúnyolják is. DE. Életveszélyes fenyegetést ne kelljen már elviselnie mert nem bünöző, nem ölt meg senkit, egy munkát vállalt el ami egy kitalált világban játszódik és úgy gondolom hogy némely barom miatt nehogymár ne vállalja el. Mert azért a többség, még a szidalmazók között is megmarad egy bizonyos határon belül. Mert akkor nyertek és még vérszemet is kapnak ha egy színész már félelemből nem mer elvállalni valamit. Egyesek már tényleg mindent megtehetnek a neten, pár év azért rájuk férne. Szerintem az elborzasztó hogy ilyen beteg figurákat hagynak csak úgy irkálni, illetve hogy ilyenek egyáltalán vannak. Hangsúlyozom azzal nincs gáz ha valaki anyázik, szidja a fazont mint a bokrot, urambocsá még értelmesen is megmagyarázza mi a baja. Mert le lehet azt írni kulturált formában is miért nem ért egyett azzal mhogy egy fehér karaktert színészt játszik. De leirhatja azt is hogy emiatt nem nézi meg a sorozatot, de az hogy életveszélyesen fenyegetőzik az már nálam a shoti kategória. Mert nyilván ezek is csak fenyegetőzések, de az áldozat nem tudhatja hogy csak szélsőségesen ír, de nem fogja megvalósítani.

Szóval egyetértek abban hogy a verbális szidalmazást el kell viselnie a színésznek, sőt abban is hogy tudja hogy az elvállalt szerep mivel fog járni, de egy határon már nem kell, hanem szólni kell Frenkie őrmesternek aki a shotgunjával megoldja a problémát. D Az illető többet nem fog fenyegetőzni. Mondjuk levegőt sem venni.evil

Igen tudom az írásod elején írtad hogy az életveszélyes fenyegetőzést ki kéne vizygálnia a rendörségnek, de kicsit azt érzem hogy egy pindurit azért támogatod a vadbarmokat.

Amúgy egy csomó hiresség ezek ellen úgy védekezik hogy nem olvassák el a hozzászólásokat. Magyarán tojnak rá mit ír pár marha.

Hozzászólás ideje:

Igen, ez kicsit a "minek ment oda" esete, és lehet vitatkozni, hogy kinek is a felelőssége. Szerintem két dolog is lehet igaz egyszerre. Egyrészt valóban számítani kell a reakciókra, illetve egy közszereplőnek egy pontig tűrési kötelezettsége van; másrészt azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért vannak ilyen mentális állapotban az emberek, hogy mindenre könyökből reagálnak, és a lehető legundorítóbb módokon nyilvánulnak meg, ahelyett hogy szimplán kifejeznék a nemtetszésüket, vagy ahogy @Frenkie te is írtad, a pénztárcájukkal szavaznak és nem nézik meg. Nyilván nem új keletű a dolog, vadbarmok mindig is voltak, de ami mostanság megy, az eléggé aggasztó (itt általános tendenciáról beszélek, nem kifejezetten a Paapa Essiedu és egyéb blackwashingban résztvevő színészek utálatáról). Sokan mondanák erre, hogy "touch grass", de nekem az a meglátásom, hogy offline is sokkal indulatosabbak, agresszívabbak lettek az emberek, főleg Covid óta, de ez itt már eléggé off, szal bocsi. )

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.