Jump to content

GROUP 36: Cara Dune, Breha Organa, Nala Se


Star Wars Winter Madness Group 36  

19 members have voted

  1. 1. Ki jusson tovább a csoportból?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 05/31/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Cara Dune-t bírom, mert sokkal több van benne, mint ami elsőre látszik, és egyáltalán nem csak az a tipikus izomkolosszus női karakter. Kár, hogy az ismert okok miatt parlagon maradt a karaktere.

 

Breha sokáig csak említés szintjén létezett, egy villanásra láthattuk az EP3-ban. Őt igazán az írott kánon bontotta ki (Leia, az Alderaan hercegnője), hogy aztán végre az Obi-Wan-ban is tiszteletét tegye. A szerető, gondoskodó édesanya és az igazságos uralkodó egyvelege ő. 

 

Nala Se-ben akármennyire is mozdulnak meg a későbbiekben anyai (?) érzések, a klónokra sokáig ő is kísérleti alanyként tekint. Ha minden igaz, neki a későbbiekben még bővebb szerepe lesz, a TBB 2. évada eléggé mellőzte őt, a történet ezen a vonalon nem igazán haladt előre. Úgyhogy Nala Se áttörése egy ilyen szavazáson még várat magára nálam.

 

Cara Dune a jelöltem.

Link to comment
Share on other sites

Hát nekem Cara nem hiányzik, számomra nem is mutatott semmi maradandót és nem érzem, hogy több lenne egy erőembernél. Szóval lendületből kiesett, ahogy Nala Se is, aki egy szociopata szenvtelenségével bánt Tuppal és bánt el Fivesszal. Eztán felőlem ő lehet a legcsodásabb anya Omega számára, akkor sem fogom kedvelni. Bár szerintem ez a veszély nem fenyeget, noha egyértelmű, hogy Omegát élőlénynek tekinti, míg a többi klónt csak tömegterméknek. Az okok is érthetőek, de ettől nem lesz szimpatikus.

 

Maradt Breha Organa, aki szerintem ugyanolyan remek fejlődésen ment át, mint a férje vagy éppen Mon Mothma. Sőt még annál is jobban, hiszen a filmek alapján az ep3-ig nem is említették. Ezen az ep3-as pár másodperces cameója sem segített, főleg úgy nem, hogy a TCW-ben az Alderaanon lezavart konferencián Alderaan királynője nem vett részt. Breha sokáig volt egy elfeledett entitás, akinek létezését lábjegyzetekben említették mintegy mellékesen, ha az író nem felejtette el. A térképre először a Leia, Alderaan hercegnője című könyv tette fel, de számomra valós karakterré az Obi-Wan Kenobiban vált. Simone Kessell egy olyan nőt varázsolt a képernyőkre, akiben benne van egy királynő méltósága, egy férjét segítő feleség magabiztossága és egy rakoncátlan leányzó anyjának türelme. Elhiszi róla az ember, hogy uralkodása alatt Alderaan virágozhatott, hogy a férje bármit megoszthat vele és ő segíteni fogja mindenben (ellentétben Mon Mothma házastársával), és hogy vezetői kvalifitásainak egy részét Leia bizony ettől a nőtől tanulta el. És még azt is meg lehet érteni, Bail miért kezdte inkább öt kergetni a purgillek helyett. :) 

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information