Jump to content

John Jackson Miller: The Living Force


Bence1997

Recommended Posts

2024. április 9-én, egy évtized kihagyása után JJM visszatér a Star Wars univerzumába a The Living Force című regénnyel, amely 1 évvel a Baljós árnyak eseményei előtt játszódik. Borító és szinopszis:

 

living-force-scaled.webp

 

A Baljós árnyak előtti évben Yoda, Mace Windu és az egész Jedi Tanács egy olyan galaxissal néz szembe, amely a változás szélén áll.

 

A Jedik mindig is a csillagokat járták, védték a békét és az igazságot az egész galaxisban. De a galaxis változik, és vele együtt a Jedi Rend is. A Rend egyre inkább a Köztársaság jövőjére összpontosítva találja magát a Coruscantra visszavonultan, ahol a Jedi Tanács tizenkét tagja galaktikus méretű válságokat mérlegel.

 

Miközben a Köztársaság aranykorából megmaradt újabb jedi előőrsöt készülnek leszerelni a Kwenn bolygón, Qui-Gon Jinn kihívja a Tanácsot a Rend egyre növekvő elszigeteltsége miatt. Mace Windu merész választ javasol: mind a tizenkét Jedi-mester jószolgálati misszióra indul, hogy segítsen a bolygón, és emlékeztesse a galaxis népét, hogy a Jedik ugyanolyan kitartóak és jelenlévők, mint amilyenek voltak az idők során.

 

A jedi vezetés érkezését azonban nem mindenki látja oknak az ünneplésre. A Jedik egyre növekvő távollétében háborúzó kalózcsoportok lepik el a szektort. Uralkodásuk fenntartása érdekében a kalózok összefogtak, és a Tanács elleni merényletet tűztek ki célul. És hajlandóak számtalan ártatlan életet elpusztítani, hogy biztosítsák hatalmukat.

 

A Coruscantról elszakítva a Jedi-mestereknek számolniuk kell a nemkívánatos igazsággal: bár senki sem gondol a jövőre jobban, mint a Jedi-tanács, senkinek sincs nagyobb szüksége a segítségükre, mint a jelenben élőknek.

  • Köszönöm 1
  • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information