Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Box Office

Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte? 19 felhasználó szavazott

1. 1. Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte?

• 0-600 millió
      26%
    • 601-900 millió
      36%
    • 901-1.1 milliárd
      5%
    • 1.1-1.4 milliárd
      26%
    • 1.4-1.8 milliárd
      5%

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Még a hónap elején olvastam, hogy az emberek mely filmet várják a legjobban, amit az Alamo Drafthouse közölt (amit ahogy utánaolvastam 2016 óta csinálják a moziba látogatókkal). Az alábbi lista kb. 14.000 ember véleménye alapján született. (Nyilván most már tudjuk hogy minek nevezik Spielberg UFO-s filmjét)

Nyilván 14.000 ember a több millió moziba látogatóhoz képest kismiska, de érdekes eredmény született.

Kép

Szerkesztve: - Bence1997

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
On 12/19/2025 at 10:09 AM , Ody Mandrell said:

Anno a Solo bemutatója előtt beszélgettünk @Bomarr-al, hogy hiba volt kasszasikert várni a filmtől, holott még nálunk se vert nagy hullámokat. Sajnos most a Mandi kapcsán pont ezt érzem. Csak remélni tudom, hogy a Star Wars moziba való visszatéréséből nem lesz SOLO méretű bukta. Ennek lehetősége már önmagában is lehangoló.

Ugyanezt érzem most, de ne legyen igazam (igazunk).

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nehéz lesz kihámozni az igazságot, mert ma a mozis trendek eléggé mások, mint a pandémia előtt. Az Avatar is csak 400 milliót hozott az USA-ban. Tehát a Grogu ha hoz 200 körül az amcsiknál az már jó? Régen totál bukta lett volna ennyi bevétel. Ma nehéz belőni mi a siker.

Hozzászólás ideje:
5 hours ago, Ody Mandrell said:

Az Avatar is csak 400 milliót hozott az USA-ban.

400 fölé már csak gyerekfilmek mennek. Kérdés, hogy Grogu (és nem a SW!) miatt beviszik-e a sok hátulgombolóst.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 perccel korábban, Bence1997 írta:

A boxofficetheory oldal nem tudom mennyire jó/hiteles forrás, de a héten kirakták, hogy a film 71 milliót fog hozni a nyitóhétvégéjén, viszont azt figyelembe kell venni, hogy amikor a Mandó film kilesz adva, az Amerikában az Emlékezés napja, vagyis 4 napos hétvégéről beszélhetünk (péntek-hétfő), a 71 millió csak 3 napra szól és még ez is a minimum becslés, maximum még nem ismert. Ha jól tudom ezt pusztán a film körüli "hangulat" alapján mérték, pontosabb becslések mindenképpen akkor fognak jönni, amikor már elindul a jegyvásárlás (ami a fentiek szerint akár már pár napon belül elkezdődhet).

Nem tudom.... Ez lenne a legkisebb nyitás a Disney filmek történetében. Még a Solo is 84 millával indított. Ellenben a mai trendeket figyelve ez egy OK nyitásnak is tűnhet. De jó lenne egy kellemes meglepetés. )

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Megkérdeztem poénból a ChatGP-t mi várható Box Office terén. D

A jelenlegi elemzések és iparági előrejelzések alapján a The Mandalorian and Grogu (2026. május 22.) várható bevétele világszerte 300 és 500 millió dollár közé tehető. Bár korábban voltak optimistább, egymilliárd dollár feletti találgatások is, a friss piaci adatok és a mérsékeltebb nyitóhétvégi várakozások óvatosabb becslésekre késztetik a szakértőket.

Íme a legfontosabb tényezők, amelyek meghatározzák a film pénzügyi teljesítményét:

📽️ Várható bevételek és előrejelzések

• Világszintű összbevétel: A legtöbb elemző 400-500 millió dollár körüli eredményt tart reálisnak. A pesszimistább forgatókönyvek 250-300 milliót, míg a bizakodóbbak 750-850 milliót jósolnak.

• Nyitóhétvége (USA): Az előrejelzések jelenleg 70-85 millió dollárra teszik az amerikai nyitást. Ez elmarad a korábbi Star Wars-filmek, sőt még a Solo: Egy Star Wars-történet (84,4 millió $) kezdésétől is.

Költségvetés és jövedelmezőség

A film egyik nagy előnye a korábbiaknál jóval szerényebb büdzsé:

• Gyártási költség: Körülbelül 166,4 millió dollár, amihez 21,75 millió dolláros adókedvezményt kapott a produkció Kaliforniában.

• Profitküszöb: A szakmai "2,5-szeres szabály" alapján a filmnek nagyjából 415 millió dollárt kell termelnie világszerte, hogy nyereségessé váljon.

• Hatékonyság: Mivel a költségvetés jóval alacsonyabb, mint az utolsó trilógia darabjaié (amik 250-300 millióba kerültek), a filmnek nem kell milliárdos bevételt elérnie a sikerhez.

🚀 Befolyásoló tényezők

• Star Wars-szomj: Ez az első élőszereplős Star Wars-film a mozikban a 2019-es Skywalker kora óta, ami növelheti az érdeklődést.

• Grogu népszerűsége: Baby Yoda (Grogu) az egyik legnépszerűbb és legjobban értékesíthető karakter a franchise-ban, ami jelentős húzóerőt jelent a családok körében.

• Sorozatfüggőség: Egyes elemzők szerint kockázatot jelent, hogy a film egy Disney+ sorozat folytatása, így azok, akik nem látták a szériát, esetleg távol maradhatnak.

Hozzászólás ideje:

Félek tőle, hogy ez elég reális. A hype a zéróhoz közelit a film kapcsán. Szerencsére volt egy jó előzetesük már, de ebből az derült ki hogy remek lesz a következő Mandó rész. Ebből nagy kasszarobbantás nem lesz.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Szerintem holnap gyújtják be a rakétákat, jön egy új előzetes és kezdődik a jegyvásárlás. Úgy hírlik a film családbarát oldala lesz kidomborítva a marketing finisben, ami teljesen érthető. Szerintem az 500 millió már remek eredmény lenne.

Hozzászólás ideje:

Ma 23:30-kor kezdődik a Disney prezentáció a Cinemaconon. Ha ott tényleg lesz előzetes (amit publikálnak is) valamint holnap már elkezdődik a jegyvásárlás, akkor az adatokból valamennyire következtethetünk a nyitóhétvégére és arra, hogy miképp szerepelhet a film. Én még ha nagyon optimista lennék, még akkor se mondanám, hogy a milliárdot eléri a film, de sose lehet tudni. Ez az utolsó pár hét kulcsfontosságú lesz, a marketing (remélhetőleg) most már beindul. (Amúgy valahol olvastam, hogy manapság a stúdiók inkább az utolsó hetekre hagyják a marketing-dömpinget, mintsem a régi módon csinálnák a dolgokat)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával korábban, Bence1997 írta:

Ma 23:30-kor kezdődik a Disney prezentáció a Cinemaconon. Ha ott tényleg lesz előzetes (amit publikálnak is) valamint holnap már elkezdődik a jegyvásárlás, akkor az adatokból valamennyire következtethetünk a nyitóhétvégére és arra, hogy miképp szerepelhet a film.

A premierig eladott jegyeket szokták követni a boxoffice fórumokon, azokat érdemes figyelni ebből a szempontból. Persze ez csak Észak-Amerikára vonatkozik.

1 órával korábban, Bence1997 írta:

Én még ha nagyon optimista lennék, még akkor se mondanám, hogy a milliárdot eléri a film, de sose lehet tudni. Ez az utolsó pár hét kulcsfontosságú lesz, a marketing (remélhetőleg) most már beindul. (Amúgy valahol olvastam, hogy manapság a stúdiók inkább az utolsó hetekre hagyják a marketing-dömpinget, mintsem a régi módon csinálnák a dolgokat)

Az is igaz, hogy a marketing teljesen átalakult. Mi ezt itt hajlamosak vagyunk elfelejteni. )

Hozzászólás ideje:

Úgy érzem ez a vonat már elment. Nem tudtak igazi lelkesedést tüzelni a film körül. Ezen több reklám aligha segit már szerintem. Eleve kicsit tévútnak érzem, hogy ennyire a családi film jelleget akarják erőltetni. Papiron nyilván van benne logika, de szerintem csak ott.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 1

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.