Hozzászólás ideje: 2025. December 20.Dec. 20. Még a hónap elején olvastam, hogy az emberek mely filmet várják a legjobban, amit az Alamo Drafthouse közölt (amit ahogy utánaolvastam 2016 óta csinálják a moziba látogatókkal). Az alábbi lista kb. 14.000 ember véleménye alapján született. (Nyilván most már tudjuk hogy minek nevezik Spielberg UFO-s filmjét)Nyilván 14.000 ember a több millió moziba látogatóhoz képest kismiska, de érdekes eredmény született. Szerkesztve: 2025. December 20.Dec. 20. - Bence1997
Hozzászólás ideje: Április 4.Ápr. 4. On 12/19/2025 at 10:09 AM , Ody Mandrell said:Anno a Solo bemutatója előtt beszélgettünk @Bomarr-al, hogy hiba volt kasszasikert várni a filmtől, holott még nálunk se vert nagy hullámokat. Sajnos most a Mandi kapcsán pont ezt érzem. Csak remélni tudom, hogy a Star Wars moziba való visszatéréséből nem lesz SOLO méretű bukta. Ennek lehetősége már önmagában is lehangoló.Ugyanezt érzem most, de ne legyen igazam (igazunk).
Hozzászólás ideje: Április 5.Ápr. 5. Szerző Nehéz lesz kihámozni az igazságot, mert ma a mozis trendek eléggé mások, mint a pandémia előtt. Az Avatar is csak 400 milliót hozott az USA-ban. Tehát a Grogu ha hoz 200 körül az amcsiknál az már jó? Régen totál bukta lett volna ennyi bevétel. Ma nehéz belőni mi a siker.
Hozzászólás ideje: Április 5.Ápr. 5. 5 hours ago, Ody Mandrell said:Az Avatar is csak 400 milliót hozott az USA-ban.400 fölé már csak gyerekfilmek mennek. Kérdés, hogy Grogu (és nem a SW!) miatt beviszik-e a sok hátulgombolóst.
Hozzászólás ideje: Szombat 17:494 napja Szerző 2 perccel korábban, Bence1997 írta:A boxofficetheory oldal nem tudom mennyire jó/hiteles forrás, de a héten kirakták, hogy a film 71 milliót fog hozni a nyitóhétvégéjén, viszont azt figyelembe kell venni, hogy amikor a Mandó film kilesz adva, az Amerikában az Emlékezés napja, vagyis 4 napos hétvégéről beszélhetünk (péntek-hétfő), a 71 millió csak 3 napra szól és még ez is a minimum becslés, maximum még nem ismert. Ha jól tudom ezt pusztán a film körüli "hangulat" alapján mérték, pontosabb becslések mindenképpen akkor fognak jönni, amikor már elindul a jegyvásárlás (ami a fentiek szerint akár már pár napon belül elkezdődhet).Nem tudom.... Ez lenne a legkisebb nyitás a Disney filmek történetében. Még a Solo is 84 millával indított. Ellenben a mai trendeket figyelve ez egy OK nyitásnak is tűnhet. De jó lenne egy kellemes meglepetés.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Szerző Megkérdeztem poénból a ChatGP-t mi várható Box Office terén. A jelenlegi elemzések és iparági előrejelzések alapján a The Mandalorian and Grogu (2026. május 22.) várható bevétele világszerte 300 és 500 millió dollár közé tehető. Bár korábban voltak optimistább, egymilliárd dollár feletti találgatások is, a friss piaci adatok és a mérsékeltebb nyitóhétvégi várakozások óvatosabb becslésekre késztetik a szakértőket. Íme a legfontosabb tényezők, amelyek meghatározzák a film pénzügyi teljesítményét:📽️ Várható bevételek és előrejelzésekVilágszintű összbevétel: A legtöbb elemző 400-500 millió dollár körüli eredményt tart reálisnak. A pesszimistább forgatókönyvek 250-300 milliót, míg a bizakodóbbak 750-850 milliót jósolnak.Nyitóhétvége (USA): Az előrejelzések jelenleg 70-85 millió dollárra teszik az amerikai nyitást. Ez elmarad a korábbi Star Wars-filmek, sőt még a Solo: Egy Star Wars-történet (84,4 millió $) kezdésétől is. Költségvetés és jövedelmezőségA film egyik nagy előnye a korábbiaknál jóval szerényebb büdzsé:Gyártási költség: Körülbelül 166,4 millió dollár, amihez 21,75 millió dolláros adókedvezményt kapott a produkció Kaliforniában.Profitküszöb: A szakmai "2,5-szeres szabály" alapján a filmnek nagyjából 415 millió dollárt kell termelnie világszerte, hogy nyereségessé váljon.Hatékonyság: Mivel a költségvetés jóval alacsonyabb, mint az utolsó trilógia darabjaié (amik 250-300 millióba kerültek), a filmnek nem kell milliárdos bevételt elérnie a sikerhez. 🚀 Befolyásoló tényezőkStar Wars-szomj: Ez az első élőszereplős Star Wars-film a mozikban a 2019-es Skywalker kora óta, ami növelheti az érdeklődést.Grogu népszerűsége: Baby Yoda (Grogu) az egyik legnépszerűbb és legjobban értékesíthető karakter a franchise-ban, ami jelentős húzóerőt jelent a családok körében.Sorozatfüggőség: Egyes elemzők szerint kockázatot jelent, hogy a film egy Disney+ sorozat folytatása, így azok, akik nem látták a szériát, esetleg távol maradhatnak.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Félek tőle, hogy ez elég reális. A hype a zéróhoz közelit a film kapcsán. Szerencsére volt egy jó előzetesük már, de ebből az derült ki hogy remek lesz a következő Mandó rész. Ebből nagy kasszarobbantás nem lesz.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Szerző Szerintem holnap gyújtják be a rakétákat, jön egy új előzetes és kezdődik a jegyvásárlás. Úgy hírlik a film családbarát oldala lesz kidomborítva a marketing finisben, ami teljesen érthető. Szerintem az 500 millió már remek eredmény lenne.
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája Ma 23:30-kor kezdődik a Disney prezentáció a Cinemaconon. Ha ott tényleg lesz előzetes (amit publikálnak is) valamint holnap már elkezdődik a jegyvásárlás, akkor az adatokból valamennyire következtethetünk a nyitóhétvégére és arra, hogy miképp szerepelhet a film. Én még ha nagyon optimista lennék, még akkor se mondanám, hogy a milliárdot eléri a film, de sose lehet tudni. Ez az utolsó pár hét kulcsfontosságú lesz, a marketing (remélhetőleg) most már beindul. (Amúgy valahol olvastam, hogy manapság a stúdiók inkább az utolsó hetekre hagyják a marketing-dömpinget, mintsem a régi módon csinálnák a dolgokat)
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája Szerző 1 órával korábban, Bence1997 írta:Ma 23:30-kor kezdődik a Disney prezentáció a Cinemaconon. Ha ott tényleg lesz előzetes (amit publikálnak is) valamint holnap már elkezdődik a jegyvásárlás, akkor az adatokból valamennyire következtethetünk a nyitóhétvégére és arra, hogy miképp szerepelhet a film.A premierig eladott jegyeket szokták követni a boxoffice fórumokon, azokat érdemes figyelni ebből a szempontból. Persze ez csak Észak-Amerikára vonatkozik.1 órával korábban, Bence1997 írta: Én még ha nagyon optimista lennék, még akkor se mondanám, hogy a milliárdot eléri a film, de sose lehet tudni. Ez az utolsó pár hét kulcsfontosságú lesz, a marketing (remélhetőleg) most már beindul. (Amúgy valahol olvastam, hogy manapság a stúdiók inkább az utolsó hetekre hagyják a marketing-dömpinget, mintsem a régi módon csinálnák a dolgokat)Az is igaz, hogy a marketing teljesen átalakult. Mi ezt itt hajlamosak vagyunk elfelejteni.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Úgy érzem ez a vonat már elment. Nem tudtak igazi lelkesedést tüzelni a film körül. Ezen több reklám aligha segit már szerintem. Eleve kicsit tévútnak érzem, hogy ennyire a családi film jelleget akarják erőltetni. Papiron nyilván van benne logika, de szerintem csak ott.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája Szerző Amerikában eléggé reklámozták, különböző eseményeken tűnt fel Mando és Grogu. Médiában itt Európában ennek nem volt nagy visszhangja.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.