Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

The Clone Wars DVD és Blu-Ray

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Egy kis segítségre volna szükségem.

Múltkor megrendeltem a TCW Seasons1-5 gyűjteményes kiadás DVD verzióját az amazon-ról. A termék leírást böngészve viszont észrevettem, hogy Regio1-es kódolású DVD-kről van szó, ami azt jelenti, hogy az USA-n és Kanadán kívül kapható lejátszók többsége, nem tudja olvasni ezeket a lemezeket. Van valakinek valami tapasztalata e téren? Sürgős volna, mert nem akarok húszezer forintot kidobni olyan lemezekre, amiket meg sem tudok nézni.

Előre is köszi.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egy kis segítségre volna szükségem.

Múltkor megrendeltem a TCW Seasons1-5 gyűjteményes kiadás DVD verzióját az amazon-ról. A termék leírást böngészve viszont észrevettem, hogy Regio1-es kódolású DVD-kről van szó, ami azt jelenti, hogy az USA-n és Kanadán kívül kapható lejátszók többsége, nem tudja olvasni ezeket a lemezeket. Van valakinek valami tapasztalata e téren? Sürgős volna, mert nem akarok húszezer forintot kidobni olyan lemezekre, amiket meg sem tudok nézni.

Előre is köszi.

Régiófüggetlen, szóval ne aggódj. :) Ráadásul olcsóbb is mint az angoloknál. Asszem.

Hozzászólás ideje:

Régiófüggetlen, szóval ne aggódj. :) Ráadásul olcsóbb is mint az angoloknál. Asszem.

Biztos? A Blu-ray-re láttam, hogy régiófüggetlen, de a DVD-re régió 1-et írtak. :hmm: Cs*sszék meg, hogy nem képesek odafigyelni... :angry:

Egyébként utánanéztem, az angol amazonon 17ezer valamennyi maga a DVDcsomag, az amerikain 18ezer. Kiszállítással együtt 19900 az angolon és 21700 az amerikain. Ráadásul az angoloknál 14-ét írnak kiadási dátumként, és egy-két hét a kiszállítási idő három-öt hét helyett. Onnan úgy tűnik jobban megéri.

Mindenesetre köszi :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ja hogy DVD. Azt nem tudom, én csak BD -t vettem, de az mind régiófüggetlen volt. Amúgy valóban, már egy árban vannak. Nekem valamiért szimpibb az amcsi. ;) Ráadásul már az van meg eddig is, így maradok nála. Nincs semmi régiókódos csúfság a dobozon. Ez is egy szempont. :)

Hozzászólás ideje:

USA-ban minden gyakorlatilag minden DVD R1 kódolású, itthon csak független lejátszóval nézhető. Mondjuk függetleníteni nem oyan nagy dolog őket.

BD-n már más a helyzet, ott sok a régiófüggetlen cucc, viszont a hazai lejátszókat nem nagyon lehet kikódolni.

A Te esetedben az angol megoldás tűnik észerűbbnek, ráadásul - ha nincs szerencséd - a 89 USD árú kiadványra fizethetsz még plusz 5000 ÁFÁ-t is.

Hozzászólás ideje:

Nincs plusz vám. Nekem se volt tavaly.

Akkor mázlid volt. :)

Az utóbbi időben a pesti központi csomagelosztóban árgus szemekkel nézik a bejövő csomagokat, és amelyik postával együtt átlépi a kb 75 USD értéket, arra tesznek 27% ÁFÁt. Én jártam már így.

Szerencse kérdése, átmegy-e vagy sem.

Hozzászólás ideje:

Ez nem szerencse, ugyanis a TCW évadjai nem érik el ezt az értéket.

Bocs, azt hittem, az 1-5 gyűjtőről beszélünk. ;)

Hozzászólás ideje:

Nahát, akkor duplán jó, hogy átraktam az angol amazon-ra a rendelésem :yeah: Az aztán végképp nem hiányzott volna, hogy még 5000Ft ÁFÁ-t is fizessek DVD-kre, amiket ha megakarok nézni be kell szereznem egy kínai DVD lejátszót is :lol:... Egy pillanat :hmm: Az Eu-n belüli vásárlásokat semmi ilyesmi nem terheli, ugye ezt az egyet legalább jól tudom?

Szerkesztve: - Werebazs

Hozzászólás ideje:

Köszi, egy pillanatra majdnem megijedtem :yeah: Ez az első alkalom, hogy külföldről rendelek, szóval elég bizonytalan vagyok a témában.

Hozzászólás ideje:

Az első két évadot miért nem magyarul vetted meg? :)

Pont hogy magyarul vettem meg őket. :) Egyébként elég érdekes sztori. Két éve születésnapomra megvettem a Might and Magic Heroes 6-ot, ami akkor jelent meg. Csak sajnos kiderült, hogy a laptomom videókártyája nem bírja, úgyhogy visszavittem az üzletbe, ahol azt mondták, hogy levásárolhatom az árát. Ahogy elkezdtem alaposabban körülnézni, ráakadtam a TCW első évad négy "kötetes" (lemezenkénti) kiadására, amik ha jól emlékszem pontosan egyeztek a játék árával, szóval lecsaptam rájuk. Sajnos az egy dobozos verziót akkor sehol nem találtam. Pár hónapra rá megjelent a második évad is, gondoltam ha már az első évadot beszereztem azt sem hagyom ott.

Hozzászólás ideje:

Az én csomagomat is útnak indították az angolok. Jövő csütörtökre ígérik, hogy ideér. :yeah:

Hozzászólás ideje:

Jé meg is jött a csomag, három nappal korábban a vártnál :) Egy picit azért csalódtam, az angol verzió sem az epizód guide-ot, sem az art book-ot nem tartalmazza. :( Sebaj, ezeket legalább megnézhetem.

Hozzászólás ideje:

Azzal kezdtem, hogy nekiültem az extráknak. Az 5-ik évados doboz elég fapados verzió, ahhoz azért pofa kell, hogy a doboz hátuljára rányomják, hogy "minden epizódhoz kommentár", és erre simán az sw.com-os kommentár van rajta egy kicsit jobb képmínőségben. Azért kíváncsi vagyok, hogy ezzel vajon csak a tengeren-inneni rajongókat "tisztelték meg" vagy mindenkit aki olyan pofátlan, hogy DVD-t mer vásárolni.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Csak az első évadnál van minden epizód mellett kommentár. Egyébként kisfilmek szoktak lenni egy-egy történetszálról. De nem ugyanazok amik az sw.com -on is hanem bővítettek vagy teljesen újak. Mondjuk azt simán el tudom képzelni hogy a DVD fapadosabb kiadás. :(

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

A többi évadnál ehhez a kiadáshoz is meg vannak a kisfilmek, és az első évad bővített kommentárjai is, csak az ötödik évad ilyen fapados. Azért még az Eminence és a Shades of Reason rendezői vágásában bizakodok. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Első belepillantás szerint, valóban az sw.com -os kommentárok vannak rajta ami szerintem nem baj. Legalább megvannak egy helyen. Érdekesség, hogy a Revivalt eltolták, és a második lemezen van ott, ahol kronológiailag lennie kell. Lesz mit csinálnom az ünnepen. :D

Ja és ez most csak két lemezes kiadvány, gondolom a 20 rész miatt. Érdekes, hogy 10 részt rá tudtak préselni egy lemezre. Első blikkre a kép és a hang hozza megszokott prémium kategóriást színvonalat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.