Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hasonló a kettő, ám mégis más. A Jedik egyértelműen a Je'daii-kból születtek. A Je'daii-k célja annak idején a tythoni körülmények miatt az egyensúly fenntartása volt, a Jedik pedig a jó elkötelezett hívei lettek, ez nyilván a Világos és a Sötét Oldal élesedő polarizációjának volt köszönhető. Remélem nem találod túl szájbarágósnak a fogalmazásmódot. >.<

Dehogy, mint írtam, szeretem a részletgazdag fogalmazást. Azt pl. most tudtam meg, hogy a Tatooine-t egykor óceánok borították, illetve hogy a jawák és a buckalakók közös őssel rendelkeznek. :D

De a Jedik eredetéről is gazdagabb lett a tudásom, úgyhogy köszi még egyszer. :peace:

A képek? Még szép. Nem akarsz kiadni pár ilyen jellegű enciklopédiát? :D

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:

Dehogy, mint írtam, szeretem a részletgazdag fogalmazást. Azt pl. most tudtam meg, hogy a Tatooine-t egykor óceánok borították, illetve hogy a jawák és a buckalakók közös őssel rendelkeznek. :D

De a Jedik eredetéről is gazdagabb lett a tudásom, úgyhogy köszi még egyszer. :peace:

A képek? Még szép. Nem akarsz kiadni pár ilyen jellegű enciklopédiát? :D

Szívesen bármikor. :) A következő fejezet Revan legendája lesz, a Mandalori Háborúk és a Jedi Polgárháborúk eseményei, még a Sötét Háborúkat is beveszem a végére. :) Ja, és végezetül itt egy szemléletes kép. :)

lushtatooinedotj1.jpg

Hozzászólás ideje:

A Revanes témának örülök, mert sajnos egyik KOTOR játékkal sem volt alkalmam játszani (csak egy próba erejéig), így a sztoriról is csak annyit tudok, amennyinek sikerült utánajárnom.

Érdekes kép. Én meg voltam győződve róla, hogy a Tatooine a közel keringő ikernapoktól vált forróvá és sivatagossá. Azt egyébként hogy kell elképzelni, hogy a rakaták egy alapvetően óceánokkal rendelkező világot "elsivatagosítanak"? :D

Hozzászólás ideje:

Érdekes kép. Én meg voltam győződve róla, hogy a Tatooine a közel keringő ikernapoktól vált forróvá és sivatagossá. Azt egyébként hogy kell elképzelni, hogy a rakaták egy alapvetően óceánokkal rendelkező világot "elsivatagosítanak"? :D

Azt pontosan nem tudom, járatosak voltak a bolygók formálásában, elég sok mindenre képesek voltak annak idején.

Hozzászólás ideje:

Kis Kosa kerhetnem enis az oszefoglalodat ezer hala lenne erte

eltudnad kuldeni az alabbi e-mail cimre : koracsony.zsolt@freemail.hu

Egyébként az egyik ismerősömnek meg az ősi időkből írok egy ugyanilyen, bár ennél sokkal részletekbe menőbb összefoglalót, ugyanis szinte egyáltalán nincs képben az ősi idők eseményeivel, azonban érdekli a dolog és szívesen elolvasná a The Old Republic regényeket. A Jedi Rend kialakulásával kezdtem, pár dolgot ugyan kihagytam, de most a Nagy Sith Háborúnál tartok. :)

Hozzászólás ideje:

ja es az a 3 oszefoglalo amit ide beraktal bakker az utos tudtam hogy egy ket szereplo eltavozik az erobe de hogy pont ok de azert megeygszer kosz latom nemunatkozol:) jah es hasznat vetted a forditasoknak szerintem jok:)))

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Azt pontosan nem tudom, járatosak voltak a bolygók formálásában, elég sok mindenre képesek voltak annak idején.

A Star Forge is benne volt a dologban, ha jól emlékszem.

Hozzászólás ideje:

A Star Forge is benne volt a dologban, ha jól emlékszem.

Tudtommal a Star Forge csak a csillagból nyert energiát tudja kinyerni és felhasználni, mert egy hatalmas gyár, lényegében.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Tudtommal a Star Forge csak a csillagból nyert energiát tudja kinyerni és felhasználni, mert egy hatalmas gyár, lényegében.

Valahogy ez maradt meg bennem a Kotor-ból.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Valahogy ez maradt meg bennem a Kotor-ból.

Egyébként először nekem is, de mégis, a Wookieepedia semmi ilyesmiről nem ír. :o

Hozzászólás ideje:

Az 1-2. után a 3. számát is sikerült beszereznem a Kultikus hajók és járműveknek. A kiadvány továbbra is remek, számos hasznos infóval és persze ezúttal is merít bőven az EU-ból. Vader TIE Advanced x1-ese mellett jobban megismerhetjük a Mist Huntert és annak fejvadászpilótáját, az Ep5-ben is feltűnő Zuckuss-t, de Vaderről és a Halálcsillagról is olvashatunk bőven. Szkennerem sajnos nincs, de gondolom albundy megosztja majd velünk a beszkennelt verziót. :)

A végén az érdekességeknél viszont felhúztam a szemöldököm:

Kérdés: "Kié volt Anakin Skywalker első fénykardja?"

Válasz: "A fiatal Anakin Qui-Gon Jinntől kapta kardját, mikor tanítványa, vagyis padawanja volt."

Egyrészt Anakin sosem volt Qui-Gon padawanja, másrészt kardot se adott neki soha az életben. Az még elképzelhető, hogy halála után Anakinhoz került a Jedi-mester fénykardja, de ez meg azért hülyeség, mert a Jedik végső próbáinak egyike, hogy elkészítik saját fénykardjukat, addig gyakorlópengét használnak. De az Ep2-ben is kék fénykarddal láthatjuk Anakint... persze amennyire szerette elhagyni, elképzelhető, hogy ez nem az első fegyvere.

Hozzászólás ideje:

A végén az érdekességeknél viszont felhúztam a szemöldököm:

Kérdés: "Kié volt Anakin Skywalker első fénykardja?"

Válasz: "A fiatal Anakin Qui-Gon Jinntől kapta kardját, mikor tanítványa, vagyis padawanja volt."

Egyrészt Anakin sosem volt Qui-Gon padawanja, másrészt kardot se adott neki soha az életben. Az még elképzelhető, hogy halála után Anakinhoz került a Jedi-mester fénykardja, de ez meg azért hülyeség, mert a Jedik végső próbáinak egyike, hogy elkészítik saját fénykardjukat, addig gyakorlópengét használnak. De az Ep2-ben is kék fénykarddal láthatjuk Anakint... persze amennyire szerette elhagyni, elképzelhető, hogy ez nem az első fegyvere.

Ez valóban téves, sőt, Qui-Gon Jinn fénykardját nem Anakin, hanem Obi-Wan használta még az EPI. után majdnem négy évig. Amikor az ifjú Anakin először összerakta a fénykardját az Ilumon, akkor küzdött meg egy... Nincs új a nap alatt... Darth Maul látomással. Erről szól lényegében a Jedi Quest képregény, érdemes elolvasni.

Hozzászólás ideje:

Ez valóban téves, sőt, Qui-Gon Jinn fénykardját nem Anakin, hanem Obi-Wan használta még az EPI. után majdnem négy évig. Amikor az ifjú Anakin először összerakta a fénykardját az Ilumon, akkor küzdött meg egy... Nincs új a nap alatt... Darth Maul látomással. Erről szól lényegében a Jedi Quest képregény, érdemes elolvasni.

Sőt, ha jól rémlik, még a Kirajzásban is Qui-Gon pengéjét használta Obi-Wan (5 évvel a naboo-i csata után). Arra legalábbis tisztán emlékszem, hogy a regény szerint, Obi-Wannak ekkor még zöld fénykardja van. Logikus, ha az Qui-Goné.

Hozzászólás ideje:

Eléggé.

Egyébként 3000-ért kicsit jobban figyelhetnének a csomag sértetlenségére, mert a makett dobozán egy elég jól látható karc van, de a 2-3. számnál a magazin lapjainak sarkai is meggyűrődtek néhol. Szerintem 3 ezer forintért jogosan várja el az ember, hogy esztétikailag hibátlan példányt kapjon a kezébe.

Egyébként valószínű, hogy drasztikusan visszább estek az eladások, mert az 1. számmal ellentétben a 3. kiadásakor még mindig voltak X-szárnyús példányok. Bár ez várható volt a növekvő árak miatt.

Egyébként köszi a szkennelt verziót, albundy!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Eléggé.

Egyébként 3000-ért kicsit jobban figyelhetnének a csomag sértetlenségére, mert a makett dobozán egy elég jól látható karc van, de a 2-3. számnál a magazin lapjainak sarkai is meggyűrődtek néhol. Szerintem 3 ezer forintért jogosan várja el az ember, hogy esztétikailag hibátlan példányt kapjon a kezébe.

Egyébként valószínű, hogy drasztikusan visszább estek az eladások, mert az 1. számmal ellentétben a 3. kiadásakor még mindig voltak X-szárnyús példányok. Bár ez várható volt a növekvő árak miatt.

Egyébként köszi a szkennelt verziót, albundy!

Lehetséges az is, hogy alacsonyabbak a példányszámok. De ez se menti meg a sorozatot a bukástól.

Hozzászólás ideje:

Sőt, ha jól rémlik, még a Kirajzásban is Qui-Gon pengéjét használta Obi-Wan (5 évvel a naboo-i csata után). Arra legalábbis tisztán emlékszem, hogy a regény szerint, Obi-Wannak ekkor még zöld fénykardja van. Logikus, ha az Qui-Goné.

Régen olvastam, úgyhogy már nem emlékszem rá pontosan, a Wookieepediára felnéztem, ott négyet írt, de meglehet, hogy elszámolták magukat. :)

Hozzászólás ideje:

en maradok a konyveknel abban keveseb a baki:))) se idom se energiam meg azokat is beszerezni olvasni gyujteni:) KisKosa igen lesz meg fojtatas 2 heten belul jon egy par :)

Hozzászólás ideje:

Régen olvastam, úgyhogy már nem emlékszem rá pontosan, a Wookieepediára felnéztem, ott négyet írt, de meglehet, hogy elszámolták magukat. :)

A Kirajzáshoz? A Wookiee szerint is 5 évvel játszódik a Baljós után, BBY 27-ben. :) Elvileg pont az Ep1 és 2 közt játszódik.

Hozzászólás ideje:

en maradok a konyveknel abban keveseb a baki:))) se idom se energiam meg azokat is beszerezni olvasni gyujteni:) KisKosa igen lesz meg fojtatas 2 heten belul jon egy par :)

Persze, hogy lesz, előbb elkészítek egy másfeledik fejezetet, mert az Első- és Második Nagy Hitszakadást elég nagyvonalúan átugrottam és haragszom magamra érte. >.<

A Kirajzáshoz? A Wookiee szerint is 5 évvel játszódik a Baljós után, BBY 27-ben. :) Elvileg pont az Ep1 és 2 közt játszódik.

Nem a Kirajzásnál néztem, hanem Qui-Gon Jinn fénykardjánál. :)

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy a sűrű megjelenés is belejátszik. Kéthetente azért elég meredek.

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy a sűrű megjelenés is belejátszik. Kéthetente azért elég meredek.

Én is jobban örülnék a havi 1 számnak, nem tudom erre mennyi esély van...

Célszerű lenne, ha nem csak néhány ember írna levelet a kiadónak, hanem a vásárlók java része. Akkor talán módosítanának a terven.

Hozzászólás ideje:

Szerintem én majd csak a következő regénnyel együtt fogom megrendelni az Árulást. Annyira nem is sürgős, mert a Halálosztaggal és a Végzetes szövetséggel szerintem elleszek egy ideig.

Hmmm... Ez aztán a jó kedvcsináló, még úgy is, hogy mind a három cinematicot láttam már. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.