Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Most olvasom újra A pusztítás útját.

Érdekesség.

Amikor Sirak Bane ellen harcol, akkor az ró azt írja, hogy a Vaapad stílust használja, holott azt a többi könyv szerint Mace Windu találta ki. Karpyshyn annak idején elismerte a hibát és a könyv második, puha fedeles kiadásában már javítva szerepel. Úgy tűnik a Szukits Kiadó annak idején a kemény fedeles kiadás anyagát kapta meg.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Arrol van valahol valami (magyarul),hogy O ,hogy is lett Sith?Hogy kerult kapcsolatba az Egesz Erovel,Sotet Oldallal?stb.

A Darth Plagueis című regény ezt a témát nagyszerűen feldolgozta.

Hozzászólás ideje:

Érdemes megvenni, mert az egyik legjobb SW-könyv, viszont rengeteg utalás történik benne más Expanded Universe művekre, így szerintem, bizonyos mértékű háttértudás a világról fontos, legalábbis hogy érthető és teljes mértékben élvezhető legyen a könyv. :)

Hozzászólás ideje:

Kevin J. Anderson: Az Erő Bajnokai

A Jedi Akadémia-trilógia harmadik, egyben befejező kötete, ami simán felülmúlja a második részt, ám az első részt csak egy hajszálnyival előzi meg.

A trilógia ugye a Luke által létrehozott Akadémiáról szól, bár az utolsó kötetben azt vettem észre, hogy a történet kezd egy kicsit más irányban haladni. A karakterekkel szerintem semmi baj, nálam Kyp Durron vitte a pálmát, talán ő volt az egyik legjobb, aki nem szerepelt a filmekben. De 3PO-nak is örültem, mosolyogva olvastam a sorokat, hogy nem bír Jacen-nel meg Jaina-val. :) A kalamárik (Cilghal, Ackbar, Terpfen) nem annyira jöttek be, de egész tűrhető figurák voltak.

A harmadik részben lényegesen kevesebb helyesírási hiba van, mint az előző kettőben. Bár már a másodikban sem volt túl sok, de az első csak úgy hemzsegett tőlük. A harmadikról még röviden annyit, hogy szerintem méltó zárása a trilógiának, az utolsó, nem túl terjedelmes fejezet pedig mindent visz nálam.

10 / 9,4

Jelenleg 9,4-nek érzem, de alszom rá még egyet. :)

Új Rend: 9.3

Sötét Oldal: 8.4

Az Erő Bajnokai: 9.4

A Sötét Oldal értékelésénel egy kissé bizonytalan voltam, először 9,7-et adtam neki, aztán 9,1-et, most 8,4-et... De szerintem ez a 8,4 lesz a végleges. :)

Hozzászólás ideje:

Ebben a harmadik kötetben már voltak az Anderson-ra jellemző kretén dolgok, ami miatt azt érzem, hogy ez a sorozat részről-részre gyengébb lett. Az Új Rend nekem még nagyon bejött, főleg a Kesselen történt események miatt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nekem csak az nem tetszett, hogy a Exar Kun szálat túl hamar lezárta. Számomra ez volt a trilógiából a legérdekesebb, annak idején csak a Exar Kun történetszál miatt szereztem be a trilógiát.

Egyébként Az Erő bajnokai egy jó könyv.

Hozzászólás ideje:

Szerintem is jó az Erő Bajnokai, meg az egész trilógia, de én nem tudtam egyikre se 10-est adni. (Bár a harmadik csak egy hajszálnyira van a gyenge 10-estől.) A második rész annyira megtetszett, hogy megadtam neki a maximális pontszámot, ami végül lecsúszott 8-ra. Rájöttem, hogy az első valamint harmadik rész sokkal jobb.

Egyébként a Daala admirálisos szál nem annyira nyerte el a tetszésem, Wedge és Qui Xux szerelmét pedig feleslegesnek tartottam.

Hozzászólás ideje:

Igen, az EU ezen részét sokan kritizálták is. Daala tömeggyilkos volt, aztán ő lett a Galaktikus Szövetség államfője... hát meredek. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Igen, az EU ezen részét sokan kritizálták is. Daala tömeggyilkos volt, aztán ő lett a Galaktikus Szövetség államfője... hát meredek. :)

Aztán száműzte Luke-ot, végül megpróbálta feloszlatni a Jedi Rendet.

Darth Bane: A Pusztítás útja

Másodjára elolvasva is nagy élmény volt. Most kevésbé zavart a csaták rövid leírása, valahogy jobban magával ragadott a környezet és a karakterek gondolatainak leírása. A sötét oldal leírása mesteri, a cselszövésekkel és ármányokkal teli történet pedig talán az egyik legfordulatosabb sztorit tálalta az olvasók elé. A komorsága a EP III-ra emlékeztet. Darth Bane korai életének méltó feldolgozása és a mai napig a egyik legnépszerűbb SW történet.

Másodjára elolvasva sem gondolom másképp. Ez ötös.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nézegetem a Star Wars-könyveket a szukits.hu-n, és a sok komolyabbnak tűnő könyvborító között megakadt a szemem ezen:

371-529-thickbox.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kommentekben szidják rendesen, de szerintem nagyon mulatságosnak tűnik. :)

Szerkesztve: - DarthMaul31

Hozzászólás ideje:

Nézegetem a Star Wars-könyveket a szukits.hu-n, és a sok komolyabbnak tűnő könyvborító között megakadt a szemem ezen:

Ez a humor kategória, nem tudom, miért szidják...

Hozzászólás ideje:

Ez a humor kategória, nem tudom, miért szidják...

Valószínűleg azért, mert nem értik, hogy a sok komoly könyv között mit keres egy ilyen... Szerintem poénnak jó. :)

Hozzászólás ideje:

Tomboló erő 2:

Féltem tőle, hiszen az első rész sokszor hatott prózásított végigjátszásnak, és a második játék története is arányában sokkal rövidebb, mint amennyire ez a könyv az elődjéhez képest, de végül pozitívan csalódtam. Egy-két akciójelenetnél még előkerült a játékszerűség, és az ebből fakadó néha erős túlzások, de az, hogy főleg Juno szemszögéből bővült a történet, kerekebb, a saját lábán jobban megálló adaptációvá teszi a könyvet, mint az első rész volt. Sajnos a játék folytatásra kihegyezett fináléja miatt a félbe vágott befejezés továbbra is bosszantó, de ez már egy másik történet. A formálódó lázadás itteni bemutatása is érdekes, bár az itt olvasottak után azért talán nem tűnik első jelentős sikernek a Halálcsillag terveinek ellopása. :D

Hozzászólás ideje:

En nemetul olvastam regebben de anyira nem fogott meg valoszinuleg mert minda ket jatekot jatszottam igy szamomra az I-II nem nagy szam, viszont a harmadik mar erdekelne ha lesz ,mivel azt addig nem jatszom mig ki nem olvasom :))

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

En nemetul olvastam regebben de anyira nem fogott meg valoszinuleg mert minda ket jatekot jatszottam igy szamomra az I-II nem nagy szam, viszont a harmadik mar erdekelne ha lesz ,mivel azt addig nem jatszom mig ki nem olvasom :))

Szerintem nem lesz harmadik. A Legends dolgokat jelenleg nem akarják bővíteni.

Érdekes, hogy még 2013 elején is voltak arról hírek, hogy lenne TFU III.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.