Lenci Hozzászólás ideje: 2005. Június 28. Hozzászólás ideje: 2005. Június 28. Már régen gondolkodom azon, hogy a hat film cselekménye szempontjából, hogyan lehetne rangsorolni a szereplőket, a történeti fontosságuk és a "vésznon való" láthatásuk időtartama alapján egyaránt. Megpróbálom tehát én is rangsorba állítani a saga "éllovasait": 1. Anakin Skywalker/Darth Vader 2. Luke Skyealker 3. Obi-Wan Kenobi 4. Padme Amidala 5. Leia Organa 6. Palpatine/Darth Sidious 7. Master Yoda 8. Han Solo 9. R2-D2 10. Qui-Gon Jinn 11. C3PO 12. Chwebacca 13. Mace Windu 14. Lando Calrissian 15. Count Dooku 16. Shmi Skywalker 17. Jar Jar Bings 18. Jabba the Hut 19. General Grievous 20. Jango Fett 21. Bail Organa 22. Darth Maul 23. Wilhuff Tarkin 24. Nute Gunray 25. Watto 26. Beru Lars 27. Admiral Ackbar 28. Admiral Piett stb.... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Június 29. Hozzászólás ideje: 2005. Június 29. Nagyon nehéz rangsorolni a szereplőket! Nyilván szinte mindenkinél más lenne a sorrend. Viszont a dobogó helyezettjeivel mindenki egyetérthet. Obi-Luke-Anakin/Vader a saga legfontosabb szereplői. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Július 1. Hozzászólás ideje: 2005. Július 1. 1. Anakin/Vader 2. Obi-Wan Kenobi 3. Luke Skywalker 4 R2 5 C-3PO 6 Palpatine/Sidious 7 Yoda 8 Leia 9 Padmé 10 Han Solo 11 Mace Windu 12 Chewbacca 13 Lando 14 Bail Organa 15 Dooku 16 Tarkin 17 Jabba 18 Jar Jar 19 Qui-Gon Jinn 20 Watto 21 Piett 22 Owen Lars 23 Shmi 24 Jango/Boba Fett 25 Beru Lars 26 Nute Gunray 27 Maul 28 Wedge Antilles 29 Ackbar 30 Boss Nass 31 Mom Mothma 32 Sio Bibble 33 Greedo 34 Valorum . . . Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Hozzászólás ideje: 2005. Július 4. Nem csak egymás alá s fölé lehet rendezni, a hierarchia a cselekmény mozgatórugóin keresztül is megnyilvánulhat. Inkább hálózatos. Ha a prequelt veszem alapul, Palpatin mindenképp fontosabb még Obi-wan-nál is, sokkal nagyobb befolyása van az eseményekre, hiába látjuk kevesebbet. Mindenki csak bábunak tűnik egy hatalmas sakktáblán. Ő az eseményhorizont. Ezt csak Luke érése billenti ki. Szóval mindenki bábú az erő sakktábláján. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. Július 15. Hozzászólás ideje: 2005. Július 15. Nekem a dobogósak (meg Palpatine): Anakin Obi-wan Yoda Palpatine Válasz
Tibur55 Hozzászólás ideje: 2005. Július 25. Hozzászólás ideje: 2005. Július 25. Hehe: http://www.toysrgus.com/index.php?action=d...m&item_id=58197 Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2005. Július 25. Hozzászólás ideje: 2005. Július 25. Hehe:http://www.toysrgus.com/index.php?action=d...p;item_id=58197 Hát ez nagyon aranyos. Milyen szép kislány volt ez a Natalie, és milyen szép nő lett az SW alatt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Július 25. Hozzászólás ideje: 2005. Július 25. Ez az Tibi. Már akkor is aranyos teremtés volt Natalie. És végre ott az igazi neve is: "Hershlag". Viszont a Portman jobban hangzik. :wink: OFF Ellenben találtam egy igazi gyöngyszemet ezen a képen. Melissa Hirsch fantasztikus szépsége megragadott. ON Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. "Hehe:" Ezt még emésztenem kell )) Donát. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Csinos leányzó volt már akkor is Hogy a tárgynál legyek: Elég nehéz sorrendet kialakítani, én inkább csoport sorrendet kreálnék. 1 Anakin/Vader 2 Obi-Palpi-Yoda-R2-C-3PO 3 Padmé-Luke-Leia 4 Windu-Han-Chewbacca 5 Qui-Gon-B.Organa-Dooku És a többiek. Őket már nehezebb besorolni, de még két csoportot össze lehet hozni belőlük. Viszont érdekes, hogy az epI-II-III-ban több fontos szereplő van. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Viszont érdekes, hogy az epI-II-III-ban több fontos szereplő van. Akkor alapozódik meg a sztori és nagyobb időintervallumot ölel fel. A 4-5-6-ra beszükül a kör. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. A 4-5-6-ra beszükül a kör. A 4-5-6-ban szinte nem is tudunk semmit a galaxis hatalmas ügyeiről. Szinte csak a karakterekre koncentrálnak a filmek. Ez alól talán csak az EPIV birodalmi ülése a kivétel. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Ott is csak egy-két mondat a szenátusról. Nem valami sok A karakterek és a harcuk van előtérben. Ebben nyújt többet az epI-II-III. Kitágul az ismert galaxis, többet tudunk meg róla, még ha a Köztársaság idejéből is. Szerintem a Birodalom idején erre nincs is igazán szükség. Ott van Palpi, mint uralkodó, a hadsereg, hogy elnyomjon, őket látjuk is eleget. Minden egyformára szabva, uniformizálva. A Köztársaság meg változatos, színes, tele galaxis méretű konfliktusokkal, ezért is van több esemény alakító szereplője. Még a Birodalom idején csak a Lázadás van. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 19. Igen, az ep4-5-6 az arctalan Birodalom és az arcokkal teli Lázadók Szövetsége harca. Ezért ismerhetjük meg a yavini, a hothi és az endori csatában a pilótákat, a lázadó tábornokokat, a birodalmi tiszteket, egyszóval a kisembereket. Míg az ep1-2-3 a Köztársaság, a Független Rendszerek Könföderációja, a Jedi Rend és a Sith Lord, a klónok és a droidok harca. Sokkal több rétegű és mindenhonnan csak a nagyembereket ismerhetjük meg: Jedi Tanács, Szenátus, Szeparatista Tanács, Sith Nagyurak. A kisemberek elvesznek ebben a Galaxis méretű konfliktusban, míg a későbbi részekben éppen ők alakítják a konfliktust. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Elhunyt Michael Sheard, Ozzel admirális megformálója. Nyugodjék békében. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2005. Augusztus 31. Ráadásul nem is volt túl öreg. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 1. Azt írták, hogy rákos volt, és ahhoz nem kell kor. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 18. Hozzászólás ideje: 2005. December 18. (szerkesztve) Erről eddig nem is tudtam Ő volt itt Magyarországon, nem? De sajnálom Donát. Szerkesztve: 2006. December 29. - Ody Mandrell Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.