Ugrás a kommentre

Videjó játékok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nem igazán tudom hova illik a téma, de gondoltam itt rákérdezek, hátha. :) Aztán max. átkerül valami megfelelőbb helyre, akár külön topikba.

Látom, hogy ezen a fórumon rendesen pörögnek a képregényes és könyves témák. A SW-hoz kapcsolódó ilyen alkotásokból naprakészen jönnek az info-k, felkerülnek maguk a művek, igényes fordítások stb..

Rajongója vagyok a Mass Effect univerzumnak is és tudom, hogy ott is rengeteg könyv, ill. képregény jelent már meg. Meg is van pár, de messze nem az összes (talán nem is tudok mindről), némelyiknél elég furcsa a magyar változat. Kérdezném, hogy nincs-e itt olyan érdeklődő a téma iránt, aki ki tudna segíteni ilyen anyagokkal?

Elsősorban a megjelent regények és képregények érdekelnének, leginkább magyarul, de akár angolul is. Ezen kívül persze szívesen olvasok ezekről bárminemű infot, véleményt, értékelést stb.. Úgy általánosságban melyik miről/kiről szól, mikor játszódik, hogyan kapcsolódik a játéktrilógiába, mennyire jól sikerült darab, ilyesmi. Előre is köszi. ;)

Hozzászólás ideje:

Áttettem ide, mert bár franchise mivoltának hála talán csak a mozivásznon és tévésorozatként nem képviseltette magát, a kiegészítő anyagok ellenére a Mass Effect mégis csak videojáték. Amúgy de, egy emberről pontosan tudom, hogy legalább akkora Mass Effect fan, mint Star Wars, Star Trek vagy Alien rajongó. :) Ha beütöd a keresőbe a Mass Effect címet, találni is fog pár posztot, anno, a Mass Effect 3 környékén beszélgettünk róla.

Könyvekből digitálisan nekem megvan a Felismerés (Revelation), a Felemelkedés (Ascension) és a Megtorlás (Retribution), de ahogy elnézem, a negyedik könyv, a Megtévesztés (Deception) nem jött ki. Mondjuk nem is baj, az annyira sz*r, hogy én be sem tudtam fejezni. Képregényekből angolul viszont megvan mind (digitálisan és füzetben is), én így ajánlanám, mert a magyar fordítás valami iszonyú, ráadásul ahogy elnéztem, távolról sem teljes. Ezeket át tudom küldeni, ha kell (persze csak a digitális változatokat :P). Apropó...

Wilde, elfelejtettem, neked anno nem küldtem át a Foundation 07-13 részeket. Ha azóta még nem szerezted be máshonnan és kellenek, szólj, és dobom őket.

Egy kis összefoglaló (a művekről nem spoilerezek, de aki nem játszotta végig a komplett Mass Effect-trilógiát - alapjátékoktól az összes sztori DLC-ig -, annak spoileres lesz):

Spoileres tartalom megtekintése

Egy kis hencegést a végére. Bár azóta ez kiegészült két új könyvvel (a negyedik regénnyel és az ME1-hez kiadott művészeti albummal), egy BD-vel és a képregényekkel, azért így se néz ki rosszul.

414364_378555388844008_1914133221_o.jpg

Hozzászólás ideje:

Ejha Dzséjt. :) Tudtam, hogy érdekel és kedveled a ME szériát, értekeztünk is róla már kicsit, de nem gondoltam volna, hogy ennyire benne vagy a témában. Az meg már csak a ráadás, hogy a leírásaiddal kifejezetten meghoztad a kedvem a dologhoz. :D Azt hiszem, hogy nyáron most egy olyan trilógia végigjátszást tervezek be, amikor is kronológiai sorrendben ezeket a kapcsolódó alkotásokat is beütemezem a buliba.

Ha a digitális cuccokat át tudod küldeni, azért hálás lennék. Meg persze köszi az eddigi infokat és motivációt is. ;) A gyűjteményedhez pedig gratulálok, szép kis "csokor". :)

Hozzászólás ideje:

Pb, dobtam PM-et.

Hát igen, nagyon benne vagyok a témában, engem anno iszonyún megragadott az első rész, és hál' isten, később a folytatásokban sem kellett csalódnom - na jó, az ME3 vége eredeti formájában engem is megütött, de azt szerencsére kijavították. :)

Hozzászólás ideje:
  2015. 05. 04. - 6:15, Dzséjt írta:

Pb, dobtam PM-et.

Köszi. ;)

2015. 05. 04. - 6:15, Dzséjt írta:

Hát igen, nagyon benne vagyok a témában, engem anno iszonyún megragadott az első rész, és hál' isten, később a folytatásokban sem kellett csalódnom - na jó, az ME3 vége eredeti formájában engem is megütött, de azt szerencsére kijavították. :)

Igen, ezzel én is hasonlóképp vagyok. A 3 végét legalábbis felhúzták egy bőven elfogadható szintre, bár így is maradt némi hiányérzetem. Ha jól rémlik, akkor Neked is, de ez már így marad, nem lehet minden tökéletes. :)

Nagyon kíváncsi leszek az új részre, hogy mit kezdenek az univerzummal Shep nélkül. Az alapok szinte tökéletesen le vannak rakva, az előzetes infók alapján viszont kissé szkeptikus vagyok.

Hozzászólás ideje:

Amiatt nem aggódom, hogy nem lesz Shepard. Ugyanúgy nem elemi eleme ennek az univerzumnak, mint Ripley az Aliennek, Anakin a Star Warsnak, Kirk a Star Treknek, stb. Sőt, ha belegondolsz, Shepard egy igen kis része, hiszen a trilógia mindössze három évet ölel fel. Igaz, hogy fontos és történelmi alak, de azért nélküle is lehet jó Mass Effect játékot csinálni. Plusz, én baromi erősen kételkedem abban, hogy Shepard nem tér vissza, már csak azért is, mert

Az előzetes információk miatt sem aggódom különösebben, mert az egyetlen részletes beszámoló, ami érkezett, a mai napig nem került megerősítésre. Még csak kósza pletykák sincsenek arról, hogy bármi igaz lehet abból - bár elvetni sem szabad, hiszen anno az ME3 megjelenése előtt már kikerült a sztori, noha az első változat, aminek még a befejezése is a Sötét Anyagra épült, nem arra, amire végül ráépült a zárás.

Abból a pletykából nekem igazándiból csak az nem tetszett, hogy az emberiség másik galaxisba akar költözni. Minek? Bár erre is lenne egy tetszetős ötletem: a Kaszás fenyegetése miatt elindítanak egy kolóniahajót másik galaxisba, hogy így éljék túl a vészt. Elvégre, a Kaszások csak a Tejútban hepajkodtak.

De mindez csak pletyka, hivatalosan csak annyit tudni, hogy nem direkt folytatás lesz, Shepard nem lesz benne és a felfedezésen lesz a hangsúly. Legkésőbb az E3-on okosabbak leszünk.

Az egyetlen, ami miatt kicsit aggódom, hogy a felfedezésre fókuszálás elveheti az epikus űrmese vonalat. Én a szereplőkön és a világon túl ezt imádom a Mass Effectben, hogy olyan epikus űropera momentumai vannak, mint a Star Warsnak. Elég csak az ME3-ba a flotta érkezésére gondolni a földi csata előtt, vagy az ME2 legvégére - az tömény orgia. Vagy Shepard Fantommá avatására, stb. Bár bízom a BioWare-ben, hogy nem egy "nesztek, itt a galaxis, játszatok benne, ahogy akartok" játékot dob össze, hanem a sztori is ott lesz a szeren, teli ilyen "hűazanyám" pillanatokkal.

Hozzászólás ideje:
  2015. 05. 04. - 9:37, Dzséjt írta:

Amiatt nem aggódom, hogy nem lesz Shepard.

Emiatt én sem. Egyrészt egyetértek azzal, amit írtál, másrészt pedig Shep története kifejezetten kerek és érdemes továbblépni. Azért furcsa lenne, ha a ME-ben csak egy ember körül történne minden olyan esemény, amit feldolgozni érdemes.

2015. 05. 04. - 9:37, Dzséjt írta:

Plusz, én baromi erősen kételkedem abban, hogy Shepard nem tér vissza

Én ebben nem kételkedem különösebben, szerintem tényleg nem fog visszatérni. Említésszinten tuti elsütik párszor, utalnak rá és az tök jó is lehet (lásd Fallout 3 és Vegas), de ennél több szvsz nem lesz.

Én inkább amiatt tartok egy kicsit a folytatástól, mert valószínűleg tényleg folytatás lesz, azaz a cselekmény a trilógia után (ugyan jóval később) fog játszódni. A ME3 végén olyan súlyú döntést kellett meghozni, ami az egész galaxis sorsát befolyásolta és merőben más mederbe terelte azt. Ha csak a 4 színhez kapcsolódó eltérő befejezéseket is nézem (az EMS-ből adódóaktól eltekintek), akkor már nem igazán látom, hogyan lehetne ezt akár évezredekkel később is, de jól egybefogni.

Tartok tőle, hogy ezt csak úgy lehet normálisan áthidalni, hogy nem kevés meghatározó alternatívát kanonizálnak, míg a többit elvetik. Nem fognak 2-3 teljesen más játékot elkészíteni, de az se lenne szerencsés, ha annyira eltávolodnának az eredeti univerzumtól, hogy ezek a fajsúlyú dolgok tényleg nem számítsanak. Az már lényegében egy reboot lenne.

Hozzászólás ideje:
  2015. 05. 04. - 9:58, pb69 írta:

Tény, de eleve, a befejezések fele elő sem jön a megfelelő EMS szint nélkül.

Kanonizálni valamennyire így is, úgy is fognak, vagyis inkább, befejezést el fognak vetni. Erre nem is most lenne az első példa.

Ami a többit illeti, szerintem emiatt nem kell aggódni. A fajok kipusztulása semmivel sem másabb, mint a korábbi részekben esetlegesen elhulló csapattagok szerepeltetése vagy nem szerepeltetése. Meghal Tali az ME2-ben, na és? Az ME3-ban akkor is végig kell csinálnunk a quarian küldetéseket, csak Tali helyett Xen szerepel. Meghal Wrex az ME1-ben? És, az ME2-3-ban akkor is megkapjuk a krogan-küldetéseket, csak Wreav lesz benne.

Az ME3 remekül prezentálja, hogy a BioWare nagyszerűen tudja ezt kezelni.

Hozzászólás ideje:

Na igen, az EMS szinteket alaposan levitték. A multi miatti nagy balhé folyományaként sikerült eléggé átesniük a ló túloldalára és a szinte elérhetetlenből gyerekcsínt csinálni. :)

Igen, nyilván vannak kanonizálások más téren is (pl. az általad is említett Tanácstagság), de itt kicsit durvábbnak érzem a dolgot. A 2 végén az említett befejezési lehetőség elég extrém (legalább annyira, mint a 3-ban az adott EMS alatt maradni) és nyugodtan mondhatjuk, hogy aki arra jutott (és kitart mellette) az ne akarjon a 3-mal játszani. Mint ahogy abba se szoktunk belekötni, hogy ha random lelőnek vagy lezuhanunk és meghalunk, akkor vissza kell tölteni és újra nekifutni. :D

Ha az ominózus lehetőséget elvetjük, akkor már tényleg nem maradnak annyira égető problémák, amiket ekkora időtávban ne lehetne kezelni. Pláne hogy feltételezhetően most nem a galaxis egyesítése, fajok kutatása, békítése és valamiféle globális világmegmentő cél elérése lesz a középpontban (legalábbis nem úgy, mint eddig), így könnyebben kezelhető egy-egy faj kihagyása is akár.

Hozzászólás ideje:

Én sem hiszek abban, hogy a szintézis lenne a szuper happy befejezés.

Viszont Casey Hudson nyilatkozta, hogy a szintézis az a legleglegjobb befejezés, onnan már nincs értelme folytatni - megjegyzem, Casey Husdon sosem dolgozott a Mass Effect 4-en és azóta már a BioWare-t is elhagyta, úgyhogy irreleváns, mit mondott.

Én amúgy kifejezetten rühellem a szintézis befejezést, elég extrémnek tartom, 14 karakterem egyikével sem választottam.

Hozzászólás ideje:

A befejezésekről:

Hozzászólás ideje:

Érdekes, hogy azért miket ki nem tud hozni az emberekből a Mass Effect. Ezért is tartom remek űroperának, olyannak, mint a Star Wras. Egyszerű, de mégis rengeteg rétege van.

Hozzászólás ideje:

Hozzászólás ideje:

ME1-3

Hozzászólás ideje:

Az a nem semmi, hogy az egész trilógiát úgy toltuk végig, hogy a döntéseink nagy része megegyezett, mégis mennyire másképp láttuk a végét. :)

Hozzászólás ideje:

Igen, érdekes, de hát ezért is nagyszerű játék a Mass Effect, mert annyiféle döntést lehet hozni, annyiféle indokból. És néha meghozzuk ugyanazokat a döntéseket, totál más indokokkal. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy vannak olyan ellentétes döntéseink, amikre ugyanabból az indokból jutottunk. :)

Hozzászólás ideje:

Igen, sajnos a ME1-ben látszik, hogy sok esetben dramaturgiailag volt erősen kidogozva egy-egy momentum és más szempontok eléggé háttérbe lettek szorítva. Így pl. a racionalitás is fel lett áldozva nem egyszer a dráma oltárán. A későbbi részekben ezekre már jobban odafigyeltek, bár ott meg sokszor azt éreztem, hogy legtöbbször elvették a dráma élét azzal, hogy könnyen elkerülhetővé tették őket.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Én is az irányítás lehetőséget szoktam választani. Hadd védelmezze és reparálja Shepi a galaxist.

A sztori végével amúgy csak egy bajom van. Nagyon nem komálom hogy az emléktáblánál a dokinéne és Gergő bátya nincs jelen pedig nekik illett volna odaállni a többiek közé. Talán még Gabby és Kenny is tiszteletét tehette volna.

Szerkesztve: - Rog
Hozzászólás ideje:
  2015. 05. 05. - 20:33, Rog írta:

Én is az irányítás lehetőséget szoktam választani. Hadd védelmezze és reparálja Shepi a galaxist.

A sztori végével amúgy csak egy bajom van. Nagyon nem komálom hogy az emléktáblánál a dokinéne és Gergő bátya nincs jelen pedig nekik illett volna odaállni a többiek közé. Talán még Gabby és Kenny is tiszteletét tehette volna.

Igen, én is hiányolom őket onnan. Főleg a doktort, hiszen ő is lazán ott van mindhárom részben (jó, a harmadikban le lehet cserélni, de valahogy kétlem, hogy sokan lecserélték).

2015. 05. 05. - 21:22, Frenkie írta:

Nagyon jó ez a Wolfenstein: Old Blood. Alig bírtam abbahagyni.

Egek, mire ehhez hozzájutok. Nincs egy hete, hogy lapzárta volt, de már most két játék vár tesztelésre és egy igen nagy lélegzetvételű előzetes (plusz a jövő héten még Hungarocon is, amin meg zsűrizek...). Pedig mivel ez idézi a klasszikus Wolfokat, nagyon várom.

Pb, később írok az ME-sre, de most sajnos nincs időm reagálni. :(

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2015. 05. 06. - 8:56, Dzséjt írta:

Főleg a doktort, hiszen ő is lazán ott van mindhárom részben.

Én csak, azt sajnálom, hogy egy italozásnál nem futotta többre vele :D

Szerkesztve: - Darth Cupsy
Hozzászólás ideje:

Wolfenstein: Old Blood

Ki is toltam, így hogy a héten szabin vagyok. Kb olyan hosszú mint régen a kiegészítők. Igaz ma DLC-nek hívják őket, de 99%-ban multihoz készülnek. Hálistennek kiadásra került ez a single DLC. Hogy miért hálistennek? Mert iszonyú jó hangulata van. Megidézi a 2001-es Return Castle Wolfenstein hangulatát. Mikor az ódon várfalak között bóklásztunk éjjel, közben nácikat írtottunk. Nekem amúgy is ez a kedvenc Wolfenstein-játékom. Mintha a Kémek a Sasfészekben címü film helyszíneit járnánk végig.

Szóval ez a DLC ezt a hangulatot hozza vissza, meg az őrült náci tudósokét. A fekete humor áthatja a játékot, főleg B.J részéről. Néha szakadtam a náciknak való beszólásain. Brutalitásból és vérből - az eredeti játékhoz hasonlóan - itt sincs hiány.

Jack Bauer tényleg tanulhatna itt pár vallatási módszert.

Maguk a karakterek is szenzációsak, főleg Rudi Jager a verőember és Helga az őrült tudósnő. Annyira tetszett a játék hogy néha még délelőtt is játszottam vele, pedig azt sosem szoktam még szabin sem.

A grafika maradt ami volt, itt is látni textúrázáskésleltetést. De hát az ID Tech 6-os motor ilyen pc-n. Azért nem olyan durva mint a Rage-nél.

Egyszóval egy nagyon jó szórakozást nyújtó, önmagát a legkevésbé sem komolyan vevő DLC-ről van szó.

Ha Steamen akciós lesz azonnali vétel nálam.

10/10

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  2015. 05. 08. - 16:07, Frenkie írta:

Wolfenstein: Old Blood

Ki is toltam, így hogy a héten szabin vagyok. Kb olyan hosszú mint régen a kiegészítők. Igaz ma DLC-nek hívják őket, de 99%-ban multihoz készülnek. Hálistennek kiadásra került ez a single DLC.

Az a poén, hogy ez tényleg nem DLC. Kiadták lemezesen is. Ez egy valódi, régi vágású kiegészítő teljes valójában. :) Ahogy az egy modern kori, mégis régi vágású Wolfenstein játékhoz illik. Sajnos én még mindig nem tudtam vele játszani, is a tesztelni való mellett ma jön a Witcher 3 is, így szvsz. mostanában nem is fogok tudni, de talán egy Steam akció keretében én is elcsípem és kipörgetem. Pedig a beszámolód nagyon kedvet hozott hozzá... :para:

Hozzászólás ideje:

Hát gyerekek, valószínűleg elfogult vagyok, de ez a Witcher 3 egy csoda. Másfél órát játszottam eddig vele, de EZ RPG. Innentől kezdve, ha nem éri el ezt a színvonalat, kár vesződni vele. Már most ki merem jelenteni. K*rva jó optimizálás. Ahhoz képest, hogy a hivatalos gépigény szerint minimumon is épp csak el kéne indulni, de közepes beállítás mellett simán fut - újfent köszönet Frenkie-nek, akinek jó tanácsai nélkül fele ilyen jó gépem sem lenne. És gyönyörű így is! Komolyan, megláttam a játékot és elkezdtem tanakodni, hogy hogyan lehet ez még szebb? DE LEHET!!!! Még távolról sincs high vagy ultra beállításon! És maga a játék. Még sz*rt sem csináltam ebben a másfél órában, mégis több játékélmény ért, mint mondjuk az eddigi öt Call of Duty-ban összesen. Jó, a kettő nem egy kategória, de a CoD elég populáris, hogy ezzel a példával lefessem, mily tartalmas a Witcher 3. Ha igazán hasonlítanom kéne, akkor azt mondanám, hogy ez a játék a Witcher 2 a Skyrimbe oltva. A W2 epikussága a Skyrim "azt csinálsz, amit akarsz" felfogása mellett - oké, némileg korlátozva vagy - azért a sztori még mindig határokat szab -, bár a túró tudja, mint írtam, még csak másfél órám van benne. Az biztos, hogy nálam már most az év játéka, na. Hiába jön az Arkham Knight - amit valószínűleg ugyanígy imádni fogok -, a Mad Max, a Battlefront, videojátékban ez engem kilóra megvett.

És mondok még valamit. Collector's Edition szinten új etalon született. 40 000, nem titok, ennyibe került, bárki ellenőrizheti bárhol. Nehéz is lenne titkolni. De már maga a doboz a térdemig ér! És van benne egy akkora kézzel faragott figura, ami mellett a 30 cm-es alien királynőm majdnem eltörpül. És ez csak EGY a tartalomból. Witcher medáll, kétszáz oldalas bazi nagy art könyv, térkép, zene, stb. Komolyan mondom, ajándék volt ezen az áron! Mondom ezt teljes magabiztossággal annak tudatában, hogy a Witcher 2 szintén ennyibe fájt akkor, és a negyed ennyi cucc van benne. A W2 2012-es játék. Három év alatt a CE változat ára nem nőtt, de a tartalma négyszer akkora! CD Projekt RED, ISTEN VAGY!

Hozzászólás ideje:
  2015. 05. 19. - 5:59, Dzséjt írta:

Az a poén, hogy ez tényleg nem DLC. Kiadták lemezesen is. Ez egy valódi, régi vágású kiegészítő teljes valójában. :) Ahogy az egy modern kori, mégis régi vágású Wolfenstein játékhoz illik. Sajnos én még mindig nem tudtam vele játszani, is a tesztelni való mellett ma jön a Witcher 3 is, így szvsz. mostanában nem is fogok tudni, de talán egy Steam akció keretében én is elcsípem és kipörgetem. Pedig a beszámolód nagyon kedvet hozott hozzá... :para:

Remélem minél hamarabb sort kerítessz rá.

2015. 05. 19. - 16:08, Dzséjt írta:

Hát gyerekek, valószínűleg elfogult vagyok, de ez a Witcher 3 egy csoda. Másfél órát játszottam eddig vele, de EZ RPG. Innentől kezdve, ha nem éri el ezt a színvonalat, kár vesződni vele. Már most ki merem jelenteni. K*rva jó optimizálás. Ahhoz képest, hogy a hivatalos gépigény szerint minimumon is épp csak el kéne indulni, de közepes beállítás mellett simán fut - újfent köszönet Frenkie-nek, akinek jó tanácsai nélkül fele ilyen jó gépem sem lenne. És gyönyörű így is! Komolyan, megláttam a játékot és elkezdtem tanakodni, hogy hogyan lehet ez még szebb? DE LEHET!!!! Még távolról sincs high vagy ultra beállításon! És maga a játék. Még sz*rt sem csináltam ebben a másfél órában, mégis több játékélmény ért, mint mondjuk az eddigi öt Call of Duty-ban összesen. Jó, a kettő nem egy kategória, de a CoD elég populáris, hogy ezzel a példával lefessem, mily tartalmas a Witcher 3. Ha igazán hasonlítanom kéne, akkor azt mondanám, hogy ez a játék a Witcher 2 a Skyrimbe oltva. A W2 epikussága a Skyrim "azt csinálsz, amit akarsz" felfogása mellett - oké, némileg korlátozva vagy - azért a sztori még mindig határokat szab -, bár a túró tudja, mint írtam, még csak másfél órám van benne. Az biztos, hogy nálam már most az év játéka, na. Hiába jön az Arkham Knight - amit valószínűleg ugyanígy imádni fogok -, a Mad Max, a Battlefront, videojátékban ez engem kilóra megvett.

És mondok még valamit. Collector's Edition szinten új etalon született. 40 000, nem titok, ennyibe került, bárki ellenőrizheti bárhol. Nehéz is lenne titkolni. De már maga a doboz a térdemig ér! És van benne egy akkora kézzel faragott figura, ami mellett a 30 cm-es alien királynőm majdnem eltörpül. És ez csak EGY a tartalomból. Witcher medáll, kétszáz oldalas bazi nagy art könyv, térkép, zene, stb. Komolyan mondom, ajándék volt ezen az áron! Mondom ezt teljes magabiztossággal annak tudatában, hogy a Witcher 2 szintén ennyibe fájt akkor, és a negyed ennyi cucc van benne. A W2 2012-es játék. Három év alatt a CE változat ára nem nőtt, de a tartalma négyszer akkora! CD Projekt RED, ISTEN VAGY!

Gratulálok hozzá, okozzon sok örömet. Annyira lelkesen írtál róla, hogy megnéztem pár gameplay videót, de nekem nem jön be a világa. Ezért jó hogy többféle játékot készítenek.

A fentieket olvasva nekem ugyanezen érzések vannak meg a Tomb Raiderben. A Half-Life szinte már bőven elérte. Egyszerűen annyira jó a játék hogy maga a JÁTÉK. Mintha a Lostban látott szigeten járnék, ahogy egyre több dologról rebben fel a fátyol annál izgalmasabb az egész. A végén majd írok véleményt is. Annyit még kiemelnék hogy az MI valami brutál jó. Néha alig bírom eltalálni az ellenfeleket olyan jól mozognak. Ami nagyon várok az az....

Hozzászólás ideje:

A Tomb Raidert én is ki tudnám játszani szinte bármikor, iszonyúra megfogott az a játék is. Van egy olyan érzésem, hogy jövőre a Rise of the Tomb Raider lesz nálam az év játéka. Én nem igazán szerettem a régi TR-eket, ennek is csak a grafika és az akciórészek miatt álltam nekik, azok nagyon babák voltak a trailerekben. De végül a sztori, a hangulat, a misztikus és mindezek előtt, a karakterek fogtak meg. Ezt a Lara Croftot nagyon megszerettem, de én is szívből gyűlöltem Matthiast, sajnáltam az elhullókat, és persze, kerestem az állam a látványos akciójeleneteknél.

Ami meg a Witcher 3-at illeti, basszus! 14 óra és 11 perc játékidő után még csak 8% van meg. És van itt minden, ami szem s szájnak ingere. Koronás összeesküvés, szörnyfészek robbantgatás, moralizálás, árulás, kaland, vadászat, nyomozás. Egy dolog nem volt még, ami meghökkentő, ha Witcher játékokról van szó. Geralt még egy nővel sem búj ágyba - már amennyiben ágyra korlátozza eme sportágat. Az előző két részben Trisst úgy tizenöt perc alatt már pucéran láthattuk Geralt társaságában... Mondjuk lehet, hogy ez a bibi, még nem került elő Triss. Már tudom, hol van, csak még nem mentem el hozzá. Valahogy az, hogy ott a legkisebb ellenfél is 30-as szintű, én meg még csak 5-ös szinten vagyok, és az általában tömegesen pusztítható fojtólidércek is kifiléznek, megriaszt. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.