Hozzászólás ideje: 14 órával korábban14 órája Szerző 2 perccel korábban, csoli1138 írta:És megint megegyezik az ízlésünk a hölgyek terén ma már másodszor! A jó ízlés, az jó ízlés, ennyi. 3 perccel korábban, csoli1138 írta:Nekem nagy terveim nem lesznek a Jedi, vagy a Horizon 3. részéig, így jó lesz egynek!Nekem még bőven vannak. Ott a Stellar Blade, a Marvel's Spider-Man 2, a Clair Obscur: Expedition 33, a Life is Strange: Double Exposure (ráadásul itt az első részt is újra kéne játszanom, mert már nagyon rég volt), a Mafia: The Old Country, a Silent Hill 2 remake, az Until Dawn remaster, az Indiana Jones and the Great Circle, a God of War: Ragnarök, az Avatar: Frontiers of Pandora, meg még egy halom kisebb és/vagy régebbi cím (pl.: a Resident Evil: Revelation 1-2). És ezek csak a már megjelent címek, de közeledik az Aliens: Rogue Incursion*, a The Expanse: Osiris Reborn, a Resident Evil Requiem, a Directive 8020 (erről jut eszembe, hogy a The Dark Pictures Anthology többi részét és a The Quarry-t is ki kéne még játszanom), a Resonance: A Plague Tale Legacy, a Jurassic Park: Survivor (bár erről most hallottam néhány nem túl jó dolgot), a Jurassic World: Evolution 3, valamint a távolabbi jövőben már ott vigyorog rám az Intergalactic: The Heretic Prophet.Szóval nekem még azért van tervem a Horizon 3-ig és a Jedi 3-ig, bár tény, ezeket az elsők között várom. Azért addig csak lekötöm magam mindezzel. Erről jutott eszembe, hogy a hétvégén volt lehetőségem kipróbálni havernál az Aliens: Rogue Incursiont VR-ban. Hát bazzeg, kicsit megtapasztaltam, mennyi ideig húznám egy, az Aliens-hez hasonló helyzetben. Az első xenót könnyedén lelőttem. Nagyon királynak éreztem magam. A második már közel került, a sav kicsit megpörkölte a hátsóm, de még mindig úgy éreztem, hogy f*szagyerek vagyok. Aztán jött a harmadik, és eljátszottunk egy jelenetet az AVP-ből. Nem feltétlen önként, de magamra vállaltam a yautja szerepét:Amúgy marha para VR-ban ez a játék. Eleve az, hogy mindent kézzel kell csinálnod. A továbbfejlesztett M41A betárazása teljesen úgy megy, mint a valóságban. Kipottyantani az üres tárat, betenni az újat (a használt tárban, ha maradt töltény, akkor érdemes a földről felszedni, mert nem kerül át mágikusan az új tárba az elhagyott lőszer, mint sok FPS-ben - viszont azért ugye le kell hajolni, föl kell venni, betűzni az övbe). Aztán, ha megvolt a tárazás, csőre húzni. A fegyver, ha egy kézzel lődözünk vagy csípőből tüzelünk, baromi pontatlan, szóval a cél érdekében teljesen szabályosan kell fogni a puskát (két kézzel, vállal betámasztva, célgömböz és irányzékot rendesen használva). Nincs ám HUD sem, a mozgásdetektort kézbe kell venni, szóvall vagy vállra akasztod a karabélyt és előhúzod a pisztolyt (revolvert, na azt is móka tárazni), vagy egy darabig fél kézzel tartod az M41-est. Sebaj, ha jön az alien, simán el lehet ereszteni a detektort, leesik az a földre, majd később felszeded, ha túléled a harmadik típusú találkozást.Szóval nagyon para játék, és meglehetősen komplex. Nem tudom, ez hogyan fog működni a sima, nem VR változatban (majd hónap végén kiderül), de így... Hát nagy élmény volt kicsit az Alien-univerzum részesévé válni. Még ha nagyon gyorsan le is gyilkoltak a xenók. Folytattam volna, de sajnos iszonyú hátfájás tört rám a VR sisaknak hála. Az ember automatikusan egy elég merev pózt vesz fel ezzel a bilivel a fején, ami, ha nincs hozzászokva, rövid távon fájdalmat okoz. Persze hamar hozzá lehet szokni a haverom szerint, csak hát addig... Nos, nekem nagyon valóságosnak tűnt, ahogy a xeno hátba szúrt. Szerkesztve: 13 órával korábban13 órája - Dzséjt
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája Csak a Spider Man 2, amit toltunk itthon a felsoroltak közül! Nagyon jól össze van rakva. Az irányításban is kreatív újítást vezettek be. A story is jó. A VR-tól én szédülök. Pár éve kipróbáltam valami x-winges dolog volt, talán valami Rogue One pilóta szimulátor? Nem bírtam.
Hozzászólás ideje: 7 órával korábban7 órája Szerző 2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:A VR-tól én szédülök.Az első PSVR-tól én is hamar elszédültem, néhány perc alatt olyan erős mozgási betegség tört rám, hogy állni is alig tudtam.De ez a PSVR2 sokkal jobban működik. A Horizon: Call of the Mountaint például több mint egy órán át tudtam játszani, és picit sem szédültem, sőt attól még a hátam sem fájdult meg (feltehetően azért, mert a szabad térben a sok falmászás és fel/le nézegetés jobban átmozgatta az izmokat, mint az Aliens: Rogue Incursion merev, katonás beállása a szűk folyosókon). Most az Aliens játéknál, ha nem figyeltem arra, hogy a fejem/testem mozgása szinkronban legyen a játékon belüli karakter mozgásával, akkor kissé megszédültem. De tényleg csak kicsit, és az sem volt tartós, amint újra szinkronba hoztam a testem a karakterrel, elmúlt.Szóval eddigi tapasztalataim szerint a PSVR2 már sokkal jobb. Technológiailag kiforrottabb, van egy olyan érzésemm, hogy a 4K-s OLED kijelző nagyon sokat számít, amit a játékok is jobban ki tudnak használni. A PSVR-ra még csak 1080p-t tudott, emiatt sokszor nagyon pixeles vagy szemcsés volt a kép, ami szintén elősegíthette a mozgási betegség gyors kiújulását. Az olyan kényelmi elemek meg már csak extrák, mint például hogy a PSVR2-nek egy kábelje van (az első esetében ha jól emlékszem, hárommal kapcsoltak rá a Mátrixra), a kontrollerjeit játékra tervezték, nem fénykardnak, és sokkal könnyebben testre szabható az egész cucc.Én személy szerint egy PSVR2-re már lehet, hogy be fogok ruházni majd valamikor. Vagy, ha az még nem is jön össze, egy PSVR3-ra, ami remélhetőleg még kényelmesebb lesz és már wierless, a kontrollerjei pedig haptikusak.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Igen valóban az első technikával volt dolgom, a VR2-re, rá sem kívántam, de elhiszem, hogy javult az élmény!
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.