Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 perccel korábban, csoli1138 írta:

És megint megegyezik az ízlésünk a hölgyek terén ma már másodszor! wink

A jó ízlés, az jó ízlés, ennyi. D

3 perccel korábban, csoli1138 írta:

Nekem nagy terveim nem lesznek a Jedi, vagy a Horizon 3. részéig, így jó lesz egynek!

Nekem még bőven vannak. Ott a Stellar Blade, a Marvel's Spider-Man 2, a Clair Obscur: Expedition 33, a Life is Strange: Double Exposure (ráadásul itt az első részt is újra kéne játszanom, mert már nagyon rég volt), a Mafia: The Old Country, a Silent Hill 2 remake, az Until Dawn remaster, az Indiana Jones and the Great Circle, a God of War: Ragnarök, az Avatar: Frontiers of Pandora, meg még egy halom kisebb és/vagy régebbi cím (pl.: a Resident Evil: Revelation 1-2). És ezek csak a már megjelent címek, de közeledik az Aliens: Rogue Incursion*, a The Expanse: Osiris Reborn, a Resident Evil Requiem, a Directive 8020 (erről jut eszembe, hogy a The Dark Pictures Anthology többi részét és a The Quarry-t is ki kéne még játszanom), a Resonance: A Plague Tale Legacy, a Jurassic Park: Survivor (bár erről most hallottam néhány nem túl jó dolgot), a Jurassic World: Evolution 3, valamint a távolabbi jövőben már ott vigyorog rám az Intergalactic: The Heretic Prophet.

Szóval nekem még azért van tervem a Horizon 3-ig és a Jedi 3-ig, bár tény, ezeket az elsők között várom. Azért addig csak lekötöm magam mindezzel. )

Erről jutott eszembe, hogy a hétvégén volt lehetőségem kipróbálni havernál az Aliens: Rogue Incursiont VR-ban. Hát bazzeg, kicsit megtapasztaltam, mennyi ideig húznám egy, az Aliens-hez hasonló helyzetben. Az első xenót könnyedén lelőttem. Nagyon királynak éreztem magam. A második már közel került, a sav kicsit megpörkölte a hátsóm, de még mindig úgy éreztem, hogy f*szagyerek vagyok. Aztán jött a harmadik, és eljátszottunk egy jelenetet az AVP-ből. Nem feltétlen önként, de magamra vállaltam a yautja szerepét:

Amúgy marha para VR-ban ez a játék. Eleve az, hogy mindent kézzel kell csinálnod. A továbbfejlesztett M41A betárazása teljesen úgy megy, mint a valóságban. Kipottyantani az üres tárat, betenni az újat (a használt tárban, ha maradt töltény, akkor érdemes a földről felszedni, mert nem kerül át mágikusan az új tárba az elhagyott lőszer, mint sok FPS-ben - viszont azért ugye le kell hajolni, föl kell venni, betűzni az övbe). Aztán, ha megvolt a tárazás, csőre húzni. A fegyver, ha egy kézzel lődözünk vagy csípőből tüzelünk, baromi pontatlan, szóval a cél érdekében teljesen szabályosan kell fogni a puskát (két kézzel, vállal betámasztva, célgömböz és irányzékot rendesen használva). Nincs ám HUD sem, a mozgásdetektort kézbe kell venni, szóvall vagy vállra akasztod a karabélyt és előhúzod a pisztolyt (revolvert, na azt is móka tárazni), vagy egy darabig fél kézzel tartod az M41-est. Sebaj, ha jön az alien, simán el lehet ereszteni a detektort, leesik az a földre, majd később felszeded, ha túléled a harmadik típusú találkozást.

Szóval nagyon para játék, és meglehetősen komplex. Nem tudom, ez hogyan fog működni a sima, nem VR változatban (majd hónap végén kiderül), de így... Hát nagy élmény volt kicsit az Alien-univerzum részesévé válni. Még ha nagyon gyorsan le is gyilkoltak a xenók. Folytattam volna, de sajnos iszonyú hátfájás tört rám a VR sisaknak hála. Az ember automatikusan egy elég merev pózt vesz fel ezzel a bilivel a fején, ami, ha nincs hozzászokva, rövid távon fájdalmat okoz. Persze hamar hozzá lehet szokni a haverom szerint, csak hát addig... Nos, nekem nagyon valóságosnak tűnt, ahogy a xeno hátba szúrt. D

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Csak a Spider Man 2, amit toltunk itthon a felsoroltak közül! Nagyon jól össze van rakva. Az irányításban is kreatív újítást vezettek be. A story is jó.

A VR-tól én szédülök. Pár éve kipróbáltam valami x-winges dolog volt, talán valami Rogue One pilóta szimulátor? Nem bírtam.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A VR-tól én szédülök.

Az első PSVR-tól én is hamar elszédültem, néhány perc alatt olyan erős mozgási betegség tört rám, hogy állni is alig tudtam.

De ez a PSVR2 sokkal jobban működik. A Horizon: Call of the Mountaint például több mint egy órán át tudtam játszani, és picit sem szédültem, sőt attól még a hátam sem fájdult meg (feltehetően azért, mert a szabad térben a sok falmászás és fel/le nézegetés jobban átmozgatta az izmokat, mint az Aliens: Rogue Incursion merev, katonás beállása a szűk folyosókon). Most az Aliens játéknál, ha nem figyeltem arra, hogy a fejem/testem mozgása szinkronban legyen a játékon belüli karakter mozgásával, akkor kissé megszédültem. De tényleg csak kicsit, és az sem volt tartós, amint újra szinkronba hoztam a testem a karakterrel, elmúlt.

Szóval eddigi tapasztalataim szerint a PSVR2 már sokkal jobb. Technológiailag kiforrottabb, van egy olyan érzésemm, hogy a 4K-s OLED kijelző nagyon sokat számít, amit a játékok is jobban ki tudnak használni. A PSVR-ra még csak 1080p-t tudott, emiatt sokszor nagyon pixeles vagy szemcsés volt a kép, ami szintén elősegíthette a mozgási betegség gyors kiújulását. Az olyan kényelmi elemek meg már csak extrák, mint például hogy a PSVR2-nek egy kábelje van (az első esetében ha jól emlékszem, hárommal kapcsoltak rá a Mátrixra), a kontrollerjeit játékra tervezték, nem fénykardnak, és sokkal könnyebben testre szabható az egész cucc.

Én személy szerint egy PSVR2-re már lehet, hogy be fogok ruházni majd valamikor. Vagy, ha az még nem is jön össze, egy PSVR3-ra, ami remélhetőleg még kényelmesebb lesz és már wierless, a kontrollerjei pedig haptikusak.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.