Jump to content

Császári Birodalom OFF-topicja

Oldfighter

Recommended Posts

Üdv minden érdeklődőnek.

Pár szó a sztoriról:

A történet jelen pillanatban nagyjából öt évvel azután tart, ahol a Sith-ek bosszúja befejeződött. A Galaktikus Birodalom terjeszkedik, csatlósai segítségével igyekszik magához ragadni a hatalmat a galaxis bolygórendszerei fölött, miközben félelmetes fegyverének; a Halálcsillag felépítéséhez minden eszközt bevet. A Peremvidékek környékén azonban az ellenállás csírái kezdenek kibontakozni, egykori szeparatista-, illetve csempészcsapatok szerveződnek komoly egységekké igyekezve maguk részéről némi támogatást nyújtani bizonyos szenátori köröknek. Bail Organa, Mon Mothma, Garm Bel Iblis távol ugyan a nyílt színvállalástól, de már igyekeznek kapcsolatot teremteni olyan komoly erőkkel, kikkel lehetőségük adódna visszaállítani a demokráciát a galaxisban.

A Galaktikus Birodalom fő erői Vader Nagyúr vezetésével a Birodalom szívében lévő Hapan Konzorcium ellen vív ádáz háborút. Először a Konzorcium határain belülre menekült túlélő jediket mészárolták le, most pedig folyamatos előnyomulásukkal egyenesen a női uralom jelképévé vált Hapes planéta felé törnek utat maguknak, hogy a külvilágtól elzárt világ Anyakirálynőjét elfoghassák. Az Uralkodó ugyanis nem tűri meg a Birodalmán belülre eső ?fehér foltokat? , de nem számol az igen elszánt hapan sereg erejével. Azonban a Császárnak akad más fontos dolga is. Ez pedig nem más mint egy ősi nép kincsei utáni vágyódás melynek egyik fontos darabkája hatalmas Erővel bír. A Vad Űr messzeségében élő turániak, kiknek anyabolygóját egykoron egy Sith Nagyúr felperzselte, most elérkezetnek látják az időt arra, hogy kárpótolják magukat, és őseik által elrejtett kincsek után indítsanak expedíciót. E kincsek keresésére többen is felkerekednek, befolyásolva ezzel a történelem soron következő eseményeit, melyek végül alapjait fogják képezni a Lázadók Szövetségének megalakulásának.

Mint olvashatjátok a történet lényegi része a filmek világát veszi alapul, de alkalmasint merít az EU-k világából is. Ezidáig ugyanis nem született még olyan hivatalos eseményszál, melyet teljes egészében fel lehetne használni a két trilógia közti idő áthidalására ( erre talán majd az élőszereplős tv sorozat lesz alkalmas). A főbb, és egyben a filmekben szereplő karakterek már vezetve vannak, alapjait képezik a történetnek. Mielőtt csatlakozol a sztorihoz, javaslom előbb érdeklődj, mond el, hogy pontosan milyen karaktert, esetleg csoportot vinnél szívesen. :D Amit egyenlőre ajánlani tudok azok a birodalmi egységek, esetleg csempészek, valamely világ milíciája ésatöbbi...... Ha mégis a filmekből ismert szereplőhöz ragaszkodnál, a lízingre ;) vevők vagyunk, már ha éppen ?szabadságoltuk? a szereplőt. Mindenféleképpen tájékoztatunk a karakter eddigi szerepléseiről.

A kezdetekben úgy állapodtunk meg, hogy Obi-want, Yodát és Luke-ot hanyagoljuk mert nekik a negyedik epizódig nincs lényeges szerepük. Kettő közülük a fenekén csücsülve meditál, a harmadik pedig legfeljebb a porban botorkál nagybátyja árnyékában és most kezdi az általános iskolát, már ha van ilyen a Tatuinon. :D

Ha bármi kérdésed van azt itt felteheted mindig. :D

Szerintem érdemes lenne írni egy rövid szösszenetet a turániakról ;) Elvégre ők orki fantáziájának teremtményei, így megismerhetik a játék iránt esetleg érdeklődők, anélkül, hogy sokat vissza kéne olvasniuk :D

Még egy: remélem, valamikor végre kedvet kapok, és folytatom a félbemaradt szálaim.

Edited by MissKarrde

Engem érdekelne a szerepjáték, de mivel túl nagy múltam nincs ezügyben, semmiképp sem szeretnék egy "csoportot" vezetni, ahogy írtad lentebb, inkább csak egy karaktert. Mivel gyűlölöm a birodalmiakat, inkább egy csempész karakterre szavaznék.

Átkozott nyüzsgés. A tompa csoszogó hangok, az önfeledt hahoták, a kétségbeesett kiáltások elegye egyenesen az ember agyába hatol, és egy Venator tűzerejével igyekszik szétrobbantani a fejemet. Szememben vörös izzás játszik, ahogy ránézek a pultosra, és kikérem a második bivalyerős löttyöt, csakhogy egy hangyányit tompuljon a fejemben tomboló zsivaly. A csapos megijedhetett egy másodpercre a tekintetemtől, mert a pult alá nyúlt, s most kotorászik, de az elé ledobott apró pénzérmék ideiglenesen elültetik a gyanakvását. Sebaj. Már megszoktam.

Ugyanez a pillantás most végigméri a kocsmatöltelékek változatos és szánalmas tömegét. Ahogy az a kikötői kocsmáknál lenni szokott, a galaxis minden pontjának hordaléka képviselteti magát, a sarokban még egy hutton is meg akad a szemem. Szerencsémre nem Rotta az. Ha ő lenne, valószínűleg már nem élnék. Minél fiatalabbak, annál vérszomjasabbak ezek az istenverte gengszterek.

Végre. Az ajtónál egy középkorú, őszbe forduló férfi tör utat magának, noha az oldalára csatolt sugárvető már-már önként elvégzi ezt a feladatot. Egyenesen felém tart, eltökéltsége akár riasztó is lehetne, de történetesen ő az apám, így tudom, hogy félelemre semmi ok. Legalábbis nekem.

Ahogy leül mellém, arcán hamisítatlan vigyor terül el, olyasmi, amit nem felejtesz el egyhamar. És csak is egy dologra utalhat: az információ, amire vártam, végre megérkezett.

Valami hasonlóra gondoltam, egy független csempész, kidolgozandó múlttal, stb. Nem tudom, pontosan hogy működik ez, majd Ti segítetek ;)

Nagyon remek kis szöszenet Donát. ;) Természetesen szívesen látunk. Ma estig, úgy beszéltük meg Orkival, hogy átmásolunk néhány hsz-t az előzménytopicból amit az sw.hu-n vezettünk. Ez nektek is kicsit megkönnyíti a dolgotokat, illetve nekünk is, ha hivatkoznunk kell egy korábbi hsz-re.

Ezek után feloldom a zárat a topicról és mehet a menet. :D

Kész vagyunk :D

A zár feloldva, lehet alkotni :D

Annyi odafigyelést még kérnék a leendő társaktól, hogy a sztori idővonalát igyekezzenek a többiekhez igazítani. Ergó ne legyen az, hogy míg az egyik író órákat, napokat ölel fel pár hsz alatt, addig a másik hónapokat ugrik. Ez persze nem vonatkozik arra amikor valaki visszatekintőt ír, felelevenítve, összefoglalva karaktere, szervezete eddigi útját. ;)

Nekem elég nehéz, mivel én ezeket a hsz-kat az elmúlt hónapok folyamán folyamatosan olvastam, így már van, ami nem is tiszta teljesen.

Legszívesebben beraknám az ide vonatkozó írásaimat, hátha valakit érdekel, de nem olvas bele a másik fórumba ;) Mondjuk elég rég abbahagytam ezeket a szálakat.