Jump to content

Császári Birodalom OFF-topicja


Oldfighter

Recommended Posts

Üdv minden érdeklődőnek.

Pár szó a sztoriról:

 

A történet jelen pillanatban nagyjából öt évvel azután tart, ahol a Sith-ek bosszúja befejeződött. A Galaktikus Birodalom terjeszkedik, csatlósai segítségével igyekszik magához ragadni a hatalmat a galaxis bolygórendszerei fölött, miközben félelmetes fegyverének; a Halálcsillag felépítéséhez minden eszközt bevet. A Peremvidékek környékén azonban az ellenállás csírái kezdenek kibontakozni, egykori szeparatista-, illetve csempészcsapatok szerveződnek komoly egységekké igyekezve maguk részéről némi támogatást nyújtani bizonyos szenátori köröknek. Bail Organa, Mon Mothma, Garm Bel Iblis távol ugyan a nyílt színvállalástól, de már igyekeznek kapcsolatot teremteni olyan komoly erőkkel, kikkel lehetőségük adódna visszaállítani a demokráciát a galaxisban.

A Galaktikus Birodalom fő erői Vader Nagyúr vezetésével a Birodalom szívében lévő Hapan Konzorcium ellen vív ádáz háborút. Először a Konzorcium határain belülre menekült túlélő jediket mészárolták le, most pedig folyamatos előnyomulásukkal egyenesen a női uralom jelképévé vált Hapes planéta felé törnek utat maguknak, hogy a külvilágtól elzárt világ Anyakirálynőjét elfoghassák. Az Uralkodó ugyanis nem tűri meg a Birodalmán belülre eső ?fehér foltokat? , de nem számol az igen elszánt hapan sereg erejével. Azonban a Császárnak akad más fontos dolga is. Ez pedig nem más mint egy ősi nép kincsei utáni vágyódás melynek egyik fontos darabkája hatalmas Erővel bír. A Vad Űr messzeségében élő turániak, kiknek anyabolygóját egykoron egy Sith Nagyúr felperzselte, most elérkezetnek látják az időt arra, hogy kárpótolják magukat, és őseik által elrejtett kincsek után indítsanak expedíciót. E kincsek keresésére többen is felkerekednek, befolyásolva ezzel a történelem soron következő eseményeit, melyek végül alapjait fogják képezni a Lázadók Szövetségének megalakulásának.

 

Mint olvashatjátok a történet lényegi része a filmek világát veszi alapul, de alkalmasint merít az EU-k világából is. Ezidáig ugyanis nem született még olyan hivatalos eseményszál, melyet teljes egészében fel lehetne használni a két trilógia közti idő áthidalására ( erre talán majd az élőszereplős tv sorozat lesz alkalmas). A főbb, és egyben a filmekben szereplő karakterek már vezetve vannak, alapjait képezik a történetnek. Mielőtt csatlakozol a sztorihoz, javaslom előbb érdeklődj, mond el, hogy pontosan milyen karaktert, esetleg csoportot vinnél szívesen. :D Amit egyenlőre ajánlani tudok azok a birodalmi egységek, esetleg csempészek, valamely világ milíciája ésatöbbi...... Ha mégis a filmekből ismert szereplőhöz ragaszkodnál, a lízingre ;) vevők vagyunk, már ha éppen ?szabadságoltuk? a szereplőt. Mindenféleképpen tájékoztatunk a karakter eddigi szerepléseiről.

A kezdetekben úgy állapodtunk meg, hogy Obi-want, Yodát és Luke-ot hanyagoljuk mert nekik a negyedik epizódig nincs lényeges szerepük. Kettő közülük a fenekén csücsülve meditál, a harmadik pedig legfeljebb a porban botorkál nagybátyja árnyékában és most kezdi az általános iskolát, már ha van ilyen a Tatuinon. :D

 

Ha bármi kérdésed van azt itt felteheted mindig. :D

Link to comment
Share on other sites

Szerintem érdemes lenne írni egy rövid szösszenetet a turániakról ;) Elvégre ők orki fantáziájának teremtményei, így megismerhetik a játék iránt esetleg érdeklődők, anélkül, hogy sokat vissza kéne olvasniuk :D

 

Még egy: remélem, valamikor végre kedvet kapok, és folytatom a félbemaradt szálaim.

Edited by MissKarrde
Link to comment
Share on other sites

Engem érdekelne a szerepjáték, de mivel túl nagy múltam nincs ezügyben, semmiképp sem szeretnék egy "csoportot" vezetni, ahogy írtad lentebb, inkább csak egy karaktert. Mivel gyűlölöm a birodalmiakat, inkább egy csempész karakterre szavaznék.

 

Átkozott nyüzsgés. A tompa csoszogó hangok, az önfeledt hahoták, a kétségbeesett kiáltások elegye egyenesen az ember agyába hatol, és egy Venator tűzerejével igyekszik szétrobbantani a fejemet. Szememben vörös izzás játszik, ahogy ránézek a pultosra, és kikérem a második bivalyerős löttyöt, csakhogy egy hangyányit tompuljon a fejemben tomboló zsivaly. A csapos megijedhetett egy másodpercre a tekintetemtől, mert a pult alá nyúlt, s most kotorászik, de az elé ledobott apró pénzérmék ideiglenesen elültetik a gyanakvását. Sebaj. Már megszoktam.

 

Ugyanez a pillantás most végigméri a kocsmatöltelékek változatos és szánalmas tömegét. Ahogy az a kikötői kocsmáknál lenni szokott, a galaxis minden pontjának hordaléka képviselteti magát, a sarokban még egy hutton is meg akad a szemem. Szerencsémre nem Rotta az. Ha ő lenne, valószínűleg már nem élnék. Minél fiatalabbak, annál vérszomjasabbak ezek az istenverte gengszterek.

 

Végre. Az ajtónál egy középkorú, őszbe forduló férfi tör utat magának, noha az oldalára csatolt sugárvető már-már önként elvégzi ezt a feladatot. Egyenesen felém tart, eltökéltsége akár riasztó is lehetne, de történetesen ő az apám, így tudom, hogy félelemre semmi ok. Legalábbis nekem.

 

Ahogy leül mellém, arcán hamisítatlan vigyor terül el, olyasmi, amit nem felejtesz el egyhamar. És csak is egy dologra utalhat: az információ, amire vártam, végre megérkezett.

 

Valami hasonlóra gondoltam, egy független csempész, kidolgozandó múlttal, stb. Nem tudom, pontosan hogy működik ez, majd Ti segítetek ;)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon remek kis szöszenet Donát. ;) Természetesen szívesen látunk. Ma estig, úgy beszéltük meg Orkival, hogy átmásolunk néhány hsz-t az előzménytopicból amit az sw.hu-n vezettünk. Ez nektek is kicsit megkönnyíti a dolgotokat, illetve nekünk is, ha hivatkoznunk kell egy korábbi hsz-re.

Ezek után feloldom a zárat a topicról és mehet a menet. :D

Link to comment
Share on other sites

Kész vagyunk :D

 

A zár feloldva, lehet alkotni :D

 

Annyi odafigyelést még kérnék a leendő társaktól, hogy a sztori idővonalát igyekezzenek a többiekhez igazítani. Ergó ne legyen az, hogy míg az egyik író órákat, napokat ölel fel pár hsz alatt, addig a másik hónapokat ugrik. Ez persze nem vonatkozik arra amikor valaki visszatekintőt ír, felelevenítve, összefoglalva karaktere, szervezete eddigi útját. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nekem elég nehéz, mivel én ezeket a hsz-kat az elmúlt hónapok folyamán folyamatosan olvastam, így már van, ami nem is tiszta teljesen.

 

Legszívesebben beraknám az ide vonatkozó írásaimat, hátha valakit érdekel, de nem olvas bele a másik fórumba ;) Mondjuk elég rég abbahagytam ezeket a szálakat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information