Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 3. fejezet - Whispers in the Unknown / Suttogások az ismeretlenbenÍrta: Julia CoopermanRendezte: Steward LeeHelyszín: JanixSzereplők:Maul - Sam WittwerDevon Izara - Gideon AdlonEeko-Dio Daki mester - Dennis HaysbertBrander Lawson százados - Wagner MouraRylee Lawson - Charlie BushnellRook Kast - Vanessa MarshallLooti Vario - Chris DiamantopoulosKlyce - Keiko AgenaIcarus - Steve BlumReb rendőrtiszt - Sam CorlettMarg Krim - Stephen StantonScorn - Dave FennoySpybot - David W. Collins2BOT "Two Boots" - Richard AyoadeTörténetÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 7 órával korábban7 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Tegnap 08:051 napja A Whispers in the Unknown ott folytatta, ahol az előző rész abbahagyta és megint egy igazán erős résszel gazdagított minket. Két szálon futott a történet, mindkettő piszok izgalmas volt, Two-Boots egyértelműen az epizód egyik sztárja lett a számomra. A rendőri/alvilági szál tovább szövődött és az előző rész végi mészárlás után Marg Krim végre feltűnt. Vario hozta a stílusát, még mindig jókat derülök a mondatain, a Krimmel való beszélgetése nagyon adta, úgy néz ki, hogy a következő részben megtörténhet a találkozás, de akkor már Maul is az aleenivel lesz, amire Krim talán nem is számít, bár őket ismerve talán tesznek óvintézkedéseket, mielőtt a szállítás végbe menne.Spybot most csak egy röpke pillanatra tűnt fel, viszont csakúgy mint Vario, úgy ő sem hazudtolta meg önmagát, jót felkacagtam, amikor az aleeninek beszólt, hogy bántani szeretné, de nagyon!Lawson most inkább a háttérbe szorult, megengedve Two-Bootsnak hogy brillírozzon. És hogy nyomta neki a rendőrdroid. Az akciójelenetét imádtam, ahogy próbálja megfogni Kastot és a többieket. Viszont úgy érzem, az, hogy a Birodalmat beakarja hívni nagyon visszafog ütni a számára, ha a nagyhatalom egyszer beteszi a lábát a Janixra. A rendőrfőnök papírmunkára ítélte a droidot, amit egyelőre készségesen végez, de vajon ez meddig gátolja Two-Bootsot? Én sajnos azt is eltudom képzelni, hogy megkerülve a rendőrfőnököt egyenesen a kormányzónak fog jelenteni. Na abból baj lesz.Branderre azért még kitérek, mert megtudtuk, hogy a felesége a Birodalomnak dolgozik. Aúcs. Brander vajon mit láthatott, ami miatt ennyire ellenszenves a mostani állammal? Two-Boots és a közte lévő beszélgetésből az jött le, hogy a korábbi hatalommal nem volt ilyen viszonyban. Lawson felesége hol dolgozhat a Birodalmon belül? BBH?A másik szál ami még adott nem kis történést az epizódnak az maga Maul és Devon párosa volt, amely elképesztően volt tálalva. Kezdve a tea-ceremóniával, amit ha jól emlékszem maga Sam mesélte, hogy átélt egy ilyet Japánban. Valamint a Cassiusteát először Pre Vizsla mutatta be Maulnak, amikor ott vendégeskedett nála. Az Ahsokával való beszélgetése után a zabrak tervet vált és más módszerrel próbálja maga mellé állítani a jedik egy újabb tagját.Maul remekül manipulálja Devont. Bár talán már nem tartja magát Sithnek, de a kétségek magvait mesteri módon elültetve az elméjében, egyértelműen a Sith-ek módszereit követi. Hiszen nem ad hozzá semmit Devon eddigi nézőpontjához. Devonnak a béke és az igazság őrzőjeként kellene a Galaxist védelmeznie, nem pedig az árnyékban bujkálnia. Mihez is kezdene a fiatal jedi, amennyiben megjelennének a Birodalmiak és az Inqvizítorok?És Maul nem is hazudik arról, hogy ki is ő. Gyilkos? Hát persze.Ahogy haladunk Devonnal a kiút felé, Maul egyre jobban furkássza be magát az elméjébe, miközben a fiataltelkezdi ostorozni azzal, hogy visszatartja magát, gyenge és edzetlen, viszont együtt megállíthatják és legyőzhetik az ellenséget, magát a Birodalmat. És ekkor Devonban az indulat kitör egy pillanatra, ugyanakkor mint korábban már mondták: az érzelmek elárulhatják az embert. Devonnal szerintem pont ez történt, bár én azon se lepődnék meg, ha Maul már korábban kitalálta volna, hogy kivel is van dolga.Illetve csak én hallottam egy kis "Battle of the Heroes"-részletet a párbaj egy pontján?Egy biztos: Devon most szabad, de Maul már elkezdte befolyásolni a lányt, az ördög megjelent az egyik vállán, most pedig Daki mesteren van a sor, hogy segítse tanítványát.A végén, amikor elsötétül a kép de azért még látjuk Maul szemeit, hát az… gyönyörű! Na megyek nézem tovább! Szerkesztve: Tegnap 14:361 napja - Bence1997
Hozzászólás ideje: Tegnap 18:131 napja 9 órával ezelőtt, Bence1997 írta:Viszont úgy érzem, az, hogy a Birodalmat beakarja hívni nagyon visszafog ütni a számára, ha a nagyhatalom egyszer beteszi a lábát a Janixra.Én ebben azt éreztem, hogy Two-Bootsra nem igazán lehet haragudni, mert ő egy droid. Próbál mindent az előírásoknak megfelelően csinálni, de közben mégis olyan emberinek alkották meg, hogy egy szerethető figura marad. Ehhez hozzátesz a kapcsolata Lawsonnal, az is egy ilyen emberi gesztus, hogy legyen többet a családjával ezért elvállalja helyette azt a feladatot, ahol találkoznak Rook Kastékkal. Amikor egy pillanatra látszik az a közös "fénykép" Lawsonról + TB-ról és odatolja elé azt a ládát az is annyira érzelmes volt, hogy ott volt benne a bűntudat ami Lawsonban munkált, hogy most miatta van ilyen helyzetben a droid, aki csak jót akart, de közben nem tudja, hogy mit cselekszik. Amúgy még mentségére legyen mondva, eddig tényleg nem úgy tűnt, mintha a rendőrök tökéletesen kézben tartanák az ügyet.10 órával ezelőtt, Bence1997 írta:Branderre azért még kitérek, mert megtudtuk, hogy a felesége a Birodalomnak dolgozik. Aúcs. Brander vajon mit láthatott, ami miatt ennyire ellenszenves a mostani állammal? Two-Boots és a közte lévő beszélgetésből az jött le, hogy a korábbi hatalommal nem volt ilyen viszonyban. Lawson felesége hol dolgozhat a Birodalmon belül? BBH?Valami olyasminek kellene lennie, ahol rálátása van arra, hogy mi a Birodalom igazi arca, ami ezekben a kezdeti időkben még nem feltétlenül mutatkozott meg mindenki számára. Arra így amúgy már választ kaptunk, hogy miért idegenkedik attól Lawson, hogy bevonja a Birodalmat (mert a felesége révén van valami rossz tapasztalata, rálátása a működésükre), viszont itt nekem olyan érzésem volt, hogy mintha a rendőrfőnök sem nagyon akarná bevonni a Birodalmat. Azt gondoltam korábban az lesz a dinamikája a helyzetnek, hogy Two-Boots szól a rendőrfőnöknek és akkor Lawson egyedül marad, de olyan mintha ő is megértené a Birodalommal kapcsolatos aggodalmakat. Az is lehet ennek is köze van a feleséghez, akit ő is ismert és tényleg valami durva dologról tudhatott, ami miatt nem szívesen látnák itt a Birodalmat.
Hozzászólás ideje: 23 órával korábban23 órája Imádom ezt a sorozatot. Maul beszédét hallgatni már önmagában is élvezetes. Ahogy kisimúlt udvariassággal beszél Devonhoz, mintha csak jót akarnak, de közben egy fékevesztett vadállat lakozik benne, az valami nagyszerű. Azt hiszem, ez a sorozat igazából Maul fénykorát fogja bemutatni, amikor tényleg elemében van. Lehet, hogy itt és most épp nem ural egy egész bolygót a háttérből, nem irányít szindikátusokat az egész Galaxisban, mégis, itt a legerősebb. A folytonos túlélő, aki az árnyékok között ténykedik, könnyű szerrel küzd meg Jedikkel, és lóvá tesz mindenkit, ha pedig kell, akkor igen keményen odacsap.Arra nem számítottam, hogy Two-Boots így átnyúl Lawson fölött. Elég aljas húzás volt egy droidtól. Még mázli, hogy csak Lawson főnökéhez ment, nem hívta fel mindjárt a BBI-t. De van egy olyan érzésem, hogy végül a droid miatt fog bekopogtatni a Birodalom a Janixra. Ha képes volt megkerülni a közvetlen felettesét, miért ne lenne képes megkerülni annak főnökét? Elvégre mindketten olyasmit csinálnak, ami szembemegy a programjával. Talán itt ütközik ki igazán, hogy a Janixson nem éppen a legjobb ötlet törvényvédő droidokat alkalmazni, mert itt a törvény őreinek is néha mellékvágányra kell lépnie. És egy szigorú program alapján működő droid, legyen az bármilyen fejlett is, ezt nem feltétlen tolerálja hosszú távon.Oba Diah is visszatért, és nyomottabb hely, mint valaha. Oké, sosem volt egy üdülőparadicsom, bár a TCW 6. évadában még egész élhetőnek tűnt. A 7. évadban már nem annyira. Most meg egy horrorkatlannak tűnik. De biztos ilyen a tél náluk vagy nem tudom. Akárhogy is, Marg Krim is kicsit mintha leült volna, és ezt nem csak azért mondom, mert ült. Valahogy tespedtebb hatást keltett, mint a TCW idején, pedig csak egy év telt el. Persze, ha tudná, hogy Maul visszatért, lehet nem lenne ilyen laza, mint a rigalánc. Anno eléggé be volt sózva a vörösképű ördögfajzattól. Kellemetlen lesz, ha újra szembekerül vele, mert Maul sem volt oda érte már korábban sem.Lawsnonnak tehát személyes tapasztalata van a Birodalommal. Érdekes, érdekes. Ez már korábban is sejthető volt, mert ahogy a múltkor fejtegettem, ez idő tájt a Birodalom azért még nem sűrűn mutatta ki a foga fehérjét. A Peremvidéken voltak atrocitások, de még nem olyanok, amiket később láttunk. Legalábbis semmiképpen sem gyakoriak, de mindenképpen jól titkoltak. Ez persze nem zárja ki, hogy kisebb léptékben vagy valami más formában Lawson nem találkozott már a Birodalom igazi arcával. Elvégre a The Bad Batch-ben is láthattuk, hogy simán kiirtották a Kaminót, ami na, nem volt épp kis léptékű húzás. De sanszos, hogy Lawson rossz tapasztalata a feleségével lehet összefüggésben. Kíváncsi vagyok erre a szálra. Bár Drea Lawson nincs jelen a szériában, elég sűrűn emlegetik, ami azt feltételezi, hogy meg fog jelenni.Na most hirtelen ennyi. Nagyszerű rész volt, jöhet is a következő.
Hozzászólás ideje: 16 órával korábban16 órája 22 órával ezelőtt, Bence1997 írta:A végén, amikor elsötétül a kép de azért még látjuk Maul szemeit, hát az… gyönyörű! Az nekem is nagyon tetszett. A fény árnyék összjátékra is nagyon figyelnek, az egész sorozatban, persze a cím is ahogy Maul karaktere is megkívánja ezt. Egy újabb olyan párbajt látunk, ami nem egy ki-ki meccs, hanem mikor az egyik fél nagyon a másik felett van, de célja van a másikkal. Ez a birodalom visszavág óta "divat", de mindig érdekes nézni. A magabiztos VS. a küszködő.
Hozzászólás ideje: 15 órával korábban15 órája Szerző Devon Izara sith kiképzése elkezdődött. Pedig az előző rész végén azt hittem, simán el fog sétálni és máskor kerül sor a csábításra. Nos, Maul nem vesztegette az időt. Baromi hangulatos volt a sötétben botladozó padawan a piros fénykarddal, közben pedig Maul penge éles szavaival ( @Dzséjt valószínűleg erről is tudna vizuális elemzést írni ). Maul osztozott a kardján Devonnal, ami előrevetítheti kettejük közös jövőjét. Azért is volt jó belenézni egy ilyenbe, mert eddig talán csak Dooku és Savage kettősét láthattuk képzés közben. Ebben az esetben Maul a lány félelmeit és csalódottságát erősíti fel, a bosszúvágyára játszik. Nem csoda hisz ezek mind-mind a sötét oldal kapui. Tetszett ahogy játszadozott vele, majd a végén elengedte. A magvak viszont már el vannak ültetve Devon fejében, amiből kicsírázhat a vonzódás a sötétség felé.A nyomozós szál is szépen haladt, egyre több dolog derül ki a háttérről. Pl. hogy Lawson ex felesége a Birodalomnak dolgozik. Talán ez volt a legmeglepőbb. Azt is jobban megvilágították miért nem akarják a Birodalom felbukkanását a bolygón. Lawson és a főnöke nem hülye, tudják jól, hogy ha egyszer beteszik oda a lábukat soha többet nem mennek el. Two-Boots "árulása" bonyolítja kapcsolatát Lawsonnal, nagyon árulkodó volt, hogy a végén eltakarja a közös képüket. És ha mindez még nem lenne elég a századosnak, a fiával tovább mélyül a közöttük lévő érzelmi szakadék. Nem tudom hova fut ez ki, de semmi jóra nem számítok. Csak nehogy a fiacskája értesítse végül a Birodalmat, az anyja révén. Valaki meg fogja tenni, amire jelenleg jó pár jelentkező akad.Jó volt újra látni Obah-Diaht is, Marg Krim beszélgetése Varioval élvezetesre sikeredett. Nagyon meglepődnék ha Maul nem vágná le a drogbárót, de Vario halálában nem vagyok biztos. Pedig adná magát.... Viszont ő a sorozat poszterén is szerepelt, így nem gondolom, hogy egyhamar megválunk tőle.Kis színes a végére. Reb rendőrtiszt csak engem emlékeztet a megboldogult Argyusra? Szerkesztve: 13 órával korábban13 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 15 órával korábban15 órája Szerző 2026. 04. 13. - 10:05, Bence1997 írta:Two-Boots egyértelműen az epizód egyik sztárja lett a számomra. Sokat lépett előre. Pl. része volt egy újabb látványos akciónak. 2026. 04. 13. - 10:05, Bence1997 írta:bár én azon se lepődnék meg, ha Maul már korábban kitalálta volna, hogy kivel is van dolga.Na de honnan jött rá? Pl. a nevére? Kétlem, hogy a templomból ismerné.14 órával ezelőtt, Wilde írta:Amúgy még mentségére legyen mondva, eddig tényleg nem úgy tűnt, mintha a rendőrök tökéletesen kézben tartanák az ügyet.Two-Boots látja, hogy ez meghaladja a kapacitásukat. Egy gép nem mérlegelhet, azt kell tennie ami eleve parancsba van adva. Az volt neki az utolsó lökés, hogy majdnem "meghalt" a tűzpárbajban. Ez még inkább emberivé teszi.8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Valahogy tespedtebb hatást keltett, mint a TCW idején, pedig csak egy év telt el.Biztos be volt lőve.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája 9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Devon Izara sith kiképzése elkezdődött. Pedig az előző rész végén azt hittem, simán el fog sétálni és máskor kerül sor a csábításra.Így egyértelművé vált, hogy tényleg egy kvázi teszt volt az, hogy szabaduljon ki maga az Erővel a fogságból, gyakorlatilag vártak rá, miután kijött a "cellából". Amúgy én is azt hittem, hogy itt csak simán elmegy és találkozik a mesterével.
Hozzászólás ideje: 5 órával korábban5 órája 9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Na de honnan jött rá? Pl. a nevére? Kétlem, hogy a templomból ismerné.Ahogy az első részből kiderült, Maulnak valamiért már egy ideje látomásai vannak a "jövendőbeli tanítványáról". Ezen látomások során megismerhette a nevét, illetve néhány egyéb infót is levehetett róla.A másik lehetséges magyarázat, hogy szimplán kiolvasta a lány fejéből. Maul azért mégis egy magasan képzett, sokat tapasztalt ex-Sith, Devon pedig egy fiatal padawan, így nem lehetett nehéz dolga, pláne, hogy Devon érzelmileg zaklatott is volt.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.