Jump to content

3x07 - Assassin


Ody Mandrell

Recommended Posts

7. rész - Assassin / Merénylő

 

epguide307.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Coruscant, Alderaan

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Padmé Amidala - Catherine Taber

Aurra Sing - Jaime King

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Gregar Typho kapitány - James Mathis III

C-3PO - Anthony Daniels

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Rex százados - Dee Bradley Baker

Ziro Desilijic Tiure - Corey Burton

Yoda - Tom Kane

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Plo Koon - James Arnold Taylor

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Jocasta Nu - Flo DiRe

Mon Mothma - Kath Soucie

 

Történet

Ahsokát látomások gyötrik Amidala szenátorról, aki az Alderaanra utazik, hogy beszédet tartson a menekültek kérdésében. Ahsoka azonban aggódik, hogy a fejvadász Aurra Sing merényletet kísérel meg a szenátornő ellen, ezért vele tart a konferenciára.

 

Érdekességek

- Akárcsak a többi epizód, ez a rész is egy fontos darabka az első két évad kronológiai sorrendjéhez. A részből kiderül, hogy a második évadot záró Boba Fett trilógia előbb játszódik, mint az első évadot záró 1x22 Hostage Crisis.

- Az Aurra Sing szemére rajzolt sötét csík hasonlít arra a mintára, amit Daryl Hannah karaktere festett a szemére a Blade Runnerben (Szárnyas fejvadász).

- Ahsoka víziójánál ugyanazt az effektet használták, amit Anakin látomásainál az ep3-ban.

- A szkript egy korai változatában Ahsoka meglátogatta Boba Fettet a börtönben, hogy részleteket tudjon meg Aurra Singről.

- Balith, ahol polgárháború dúl, és ahová Anakint rendelték a harmadik légió élén, a belső peremgyűrűn van, az N7 koordinátán. Ez megtudható az sw.com online appendix of worlds oldaláról.

- Miközben Ahsoka az archívumban a számítógépet nézi, felvillan két ismert alak. Az egyikük Bannamu, akit a 2x11 Lightsaber Lostban láthattunk. A körözési lap alapján utoljára a Rodián látták, és fegyveres rablás miatt körözik. A másikuk Maysano, akit szintén a Lightsaber Lostban láthattunk, ugyanazon a képernyőn. A körözvény szerint ő is a Rodián volt utoljára, de őt gyilkosság miatt körözik.

S03E07.jpg

- Újra látható a dejarik sakktábla. Korábban a 2x10 The Deserterben tűnt fel.

- Az alderaani katonák sisakja ugyanolyan könnycsepp alakú, mint amilyet később a Lázadó katonák viselnek az ep4-ben.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nagyon jó rész volt, tele remek párbeszédekkel és akciójelenetekkel.

Ahsoka önállósodását mutatta be a rész és hozzákapcsolódott a film cselekménye, Ziro bosszúvágya Padmé iránt.

Ahsoka és Padmé kapcsolata nagyon tetszett: Padmé mintha a nővére lenne a kis padawannak, nagyon jól megérti őt, és szereti is.

Aurra Sing-et jó volt megint akcióban látni, érti a dolgát a csajszi.

A rész elején azt hittem, végre sikerülhet betájolni magunkat valamelyest az idővonalban (Boba trilógia-->Mandalore-i korrupció dulógia-->Assasin) de a rész vége eléggé bekavart. Ziro ugye a börtönben van még,vagyis a Hostage Crisis ezután játszódik. Ez mind szép és jó, de a rész végén Aurra Sing is börtönbe kerül, aki pedig a Hostage Crisis-ben Ziro kimentésében munkálkodott.

Remélem a következő 2 rész megmagyarázza majd ezt.

Ja és a Corucant-i börtön is nagyon jó volt, habár eléggé emlékeztetett a mandalore-ira.

 

Javítás: Most néztem utána, és a következő rész is a Hostage Crisis előtt játszódik, abból valószínűleg mindent megtudunk.

Edited by Lok Durd
Link to comment
Share on other sites

Immár teljes biztonsággal kijelentető, hogy a harmadik évad új színt visz a sorozatba. Eddig inkább a háború frontvonala volt előtérben a klónokkal és a főbb Jedikkel, ez az új évadra megváltozott. Láthatóan áttolódik a hangsúly Ahsokára és a háttér kevésbé akciódús eseményeire. Nagyon helyesen felismerték a készítők, hogy 5-6 évadot nem lehet végig az akcióra építeni.

 

Ismét csak azt kell mondjam, hogy az egész nagyon jól volt felépítve. Érdekesek Ahoska álmai, amik ugyan nagyban hasonlítanak Anakin rémálmaihoz, mégsincsenek akkora hatással a padawanra, mint később lesznek a mesterére. Persze az aggódás és a tenni akarás ugyanúgy megvan a padawanban, de az egész mégis valahogy más mint Anakin esetében. Persze ez talán magyarázható azzal, hogy Anakin sokkal közelebb áll Padméhoz mint Ahsoka. A rész elején egy újabb adalékot kaptunk arra a kérdésre, hogy a második évadban miért nem látjuk sűrűbben Anakin mellett a padawanját. Valószínűleg a templomban volt akkor is, ezt Dzséjt jól megérezte anno. Ha visszaemlékszünk, a második évad első részében a tanács megfedte Ahsokát, itt most épp ennek az ellenkezője történt. Ráadásul a Mandalore -on nyújtott teljesítményéért kapott elismerést, ami számunkra azt is jelenti, hogy az a két rész és a most következő három kapcsolódik egymáshoz, tehát az időrend is folyamatos itt (kivétel a Hostage Crisis, de az most nem számít). Aztán látjuk, ahogy Anakin ismét a padawanja nélkül indul harcba. Bevallom nekem kicsit fura a dolog, de belegondolva, már mintha most kezdenének megágyazni annak, hogy a sorozat végén ne legyen olyan nehéz Anakinnak elszakadni Ahsokától.

 

Maga a merénylet és Alderaan telitalálat! Padmé megérkezése, és a háttérben megszólaló Leia téma maga a színtiszta SW feling! Borsódzott a hátam tőle rendesen. ;) Ezt nagyon eltalálták, mint ahogy Padmé beszédét a menekülteknek, vagy Ahsoka vívódását az álmait illetően. A végén azon is lehetett izgulni, hogy vajon miképp mászik ki a helyzetből Aurra, de ezt is frappánsan sikerült megoldani. A koronát Zirro tette fel a rész végén az üvöltözésével. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja és a Corucant-i börtön is nagyon jó volt, habár eléggé emlékeztetett a mandalore-ira.
A cellák valóban emlékeztettek rá, de a belső tér hatalmas volt. Már régóta vártam, hogy megmutassák belülről is. ;) Kerestem volna pár ismerős elítéltet is a végén, de egyelőre nem találtam őket. :) Pl. Wat Tambort jó lett volna berakni. :)
Link to comment
Share on other sites

Jó kis rész lett volna ha nem írja újra az eddig hitt idővonalat.

Jó volt Alderaan-t látni (én eddig csak a darabokra szakadva láttam, najó kb 2mp-og egyben is)

Jó ötlet volt ez a látomás dolog, csak azt furcsállom miért nem Anakinnak vannak látomásai Padméról.

Az Aurrás dolgot jobban kifejthették volna, nemondja nekem senki hogy Hondo volt az első aki elment a roncshoz miközben köztudott hogy egy terrorista ült benne amikor lezuhant.

 

Úgy látszik már én is megszoktam hogy megint semmi háborút nem kaptunk(Anakint is csak egy felkeléshez vagy mihez küldték)

10/6

Pl. Wat Tambort jó lett volna berakni. ;)

Lehet hogy még nem is kapták el :)

Link to comment
Share on other sites

7 rész lement a 3. évadból, ideje levonni néhány végkövetkeztetést.

Többen észrevették, hogy a 3. évad tele van olyan részekkel, amik az előző évadok előzményei (ehhez különösebb tudás nem kellett, max a korábbi évadok ismerete). Ugyanakkor a még szemfülesebb rajongók az SW.com oldalon látható konceptek alapján azt is leszűrhették, hogy a részeket milyen kronológiai sorrendben gyártották technikai értelemben. Amennyiben a részeket ennek megfelelően kezdjük sorrendbe rakosgatni, teljesen más jellegű évadokat kapunk.

 

Az ismert sorrendiséggel az első évadra a lazaság, a második évadra a pörgős akciók a harmadik évadra pedig a karakterközpontú epizódok váltak jellemzővé. Félreértések elkerülése végett jegyzem meg, hogy minden évadban volt korábban is karakterközpontú rész, de nem olyan, mint a 3. évadban. Itt az epizódok jelentős része beszéddel telik, a történet egy központi rejtély megoldására épül, majd a végén jön egy kis akcióval fűszerezett katarzis.

 

Azt hiszem, hogy a 3. évad közepe eleje táján lesz majd egy váltás és az antológia természetű elbeszélős részeket fel fogja váltani egy egészen új történeti szerkezet. Miből gondolom ezt?

 

Szerintem a 3. éved első fele a korábbi részek kiguberált történeteiből adódik össze. Nem azt mondom, hogy rossz részek, hanem hogy ha korábbra tették volna, az megbontotta volna az első és második évad ütemét.

 

A mostani rész lett volna a 21. epizódja a második évadnak? Hát az meglehetősen kizökkentően hatott volna, hiszen nincs benne egy deka évadvégi pörgőség sem. (oké 22 részes egy évad tudom). Fogták a karakteres részeket és szépen belegyűrték a 3. évadba. Én viszont azt mondom, hogy ez meg fog szakadni?az antológia véget ér, hirtelen jön egy teljesen eltérő rész, amiben bemutatkozik egy új ObiWan Anakin és Ashoka karakter és fogadjuk majd el, hogy a sorozat ugrott mondjuk egy évet. Jelenleg minden erre utal. Az évad második fele totálisan ellentétje lesz a mostanra megismert hangulatnak.

 

Nekem a mostani rész tetszett, mert Ashoka a kedvenc karakterem, és mert imádom Aura Singet is. A történet egyszerű volt, de okosan felépített. Aura a rész végén jól becsapta a népet és ez különösen frissítően hatott, mert azt hittem lesznek olyan gyerekesek, hogy majd Aura rálő a robot nőre és elárulja magát. Ha ez történt volna, az meglehetősen gyermeteggé varázsolta volna az összhatást. Ezt szépen kikerülték azzal, hogy végig tartották a feszültséget, nem tudtuk hol mászkál Aura és hopp a végén már ott is termett Padme előtt.

 

De ami a legjobban tetszett a részben, az Ziro monológja a végén. Itt megint azt éreztem, hogy jó dolog ha vannak olyan részek, ahol sok a monológ és közelről látom a szereplők minden arcizmának apró rezzenését. Ziro nagy kedvencem lett a pökhendiségével, számomra jobban is működik mint a TCW-ben megismert Jabba, aki túlságosan szerethető és kegyes.

 

Szeretnék újra egy olyan Jabbát látni, mint a filmben?egy nyáladzó görényt, aki imádja a szolgáit bedobni a Rancorhoz?.ezt még nem kaptam meg, viszont van ez a Ziro aki nem kevésbé görény, és ha továbbra is karakterének megfelelően fogják használni, akkor a filmben megismert Jabbához hasonlóan nagyszerű karakter lesz belőle.

 

Nagyon várom a következő részt és kíváncsi vagyok, merre fogják vinni a 3. évadot

 

Ui.: A börtön láthatóan tele van, de azért remélem egy nap szabadul majd Boba, Bosk, Poggle (az emír) meg a többi díszes karakter...minden gonosztevőt nem lehet örökre száműzni a galaxisból egy börtönbe. Kíváncsian várom majd az alkotók ezzel kapcsolatos magyarázatát.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Jó kis rész lett volna ha nem írja újra az eddig hitt idővonalat.
Az eddig általad hitt idővonalnak mi köze a rész élvezhetőségéhez?

 

Jó ötlet volt ez a látomás dolog, csak azt furcsállom miért nem Anakinnak vannak látomásai Padméról.
Ahsokát megviselte az Aurra Sing -le vívott csata, ezt mondják is az előzetesben. Szóval nem Padméról volt látomása, hanem Aurra Sing-ről.

 

Az Aurrás dolgot jobban kifejthették volna, nemondja nekem senki hogy Hondo volt az első aki elment a roncshoz miközben köztudott hogy egy terrorista ült benne amikor lezuhant.
Hullákat nem kell keresgetni. Márpedig a robbanásból ítélve meghalt.
Link to comment
Share on other sites

Azt hiszem, hogy a 3. évad közepe eleje táján lesz majd egy váltás és az antológia természetű elbeszélős részeket fel fogja váltani egy egészen új történeti szerkezet. Miből gondolom ezt?

 

Szerintem a 3. éved első fele a korábbi részek kiguberált történeteiből adódik össze. Nem azt mondom, hogy rossz részek, hanem hogy ha korábbra tették volna, az megbontotta volna az első és második évad ütemét.

 

A mostani rész lett volna a 21. epizódja a második évadnak? Hát az meglehetősen kizökkentően hatott volna, hiszen nincs benne egy deka évadvégi pörgőség sem. (oké 22 részes egy évad tudom). Fogták a karakteres részeket és szépen belegyűrték a 3. évadba. Én viszont azt mondom, hogy ez meg fog szakadni…az antológia véget ér, hirtelen jön egy teljesen eltérő rész, amiben bemutatkozik egy új ObiWan Anakin és Ashoka karakter és fogadjuk majd el, hogy a sorozat ugrott mondjuk egy évet. Jelenleg minden erre utal. Az évad második fele totálisan ellentétje lesz a mostanra megismert hangulatnak.

Ez nagyon érdekes gondolat sor, és végülis sok minden eddig kiszivárgott infó ezt támasztja alá. Nagyon izgalmas lenne, ha lenne egy ilyen váltás.

 

De ami a legjobban tetszett a részben, az Ziro monológja a végén. Itt megint azt éreztem, hogy jó dolog ha vannak olyan részek, ahol sok a monológ és közelről látom a szereplők minden arcizmának apró rezzenését. Ziro nagy kedvencem lett a pökhendiségével, számomra jobban is működik mint a TCW-ben megismert Jabba, aki túlságosan szerethető és kegyes.
Csak egyszerű történeteket lehet elmesélni 22 percben. ;) Egyébként Ziro nekem is bejövős, teljesen unikum a karakter még az SW -ben berkein belül is. Amilyen hisztit levágott az nagy szám volt. :)

 

Ui.: A börtön láthatóan tele van, de azért remélem egy nap szabadul majd Boba, Bosk, Poggle (az emír) meg a többi díszes karakter...minden gonosztevőt nem lehet örökre száműzni a galaxisból egy börtönbe. Kíváncsian várom majd az alkotók ezzel kapcsolatos magyarázatát.
Láttad Pooglet? :) Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az eddig általad hitt idővonalnak mi köze a rész élvezhetőségéhez?

 

Hullákat nem kell keresgetni. Márpedig a robbanásból ítélve meghalt.

Hogy most megint gondolkodhattam az egész részen keresztül hogy melyik részek közé ékelődik be.

 

Mi az hogy a hullát nem kell megkeresni? Ha egy bankrabló menekülés közben leesik egy szakadékba akkor hagyni kell a fenébe és azt mondani hogy: Biztos meghalt, ne is kezd el keresni!

Link to comment
Share on other sites

Hogy most megint gondolkodhattam az egész részen keresztül hogy melyik részek közé ékelődik be.
Közben? Élvezd a részt, ráérsz utána is gondolkodni ilyeneken. De elég ha elolvasod az sw.com -ot, ott leírják. ;)

 

Mi az hogy a hullát nem kell megkeresni? Ha egy bankrabló menekülés közben leesik egy szakadékba akkor hagyni kell a fenébe és azt mondani hogy: Biztos meghalt, ne is kezd el keresni!
Felrobbant a hajó, mit találhattak volna?

 

 

Zééé. Talán az tényleg Bossk. Szuper! :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az utóbbi 3 részhez nem írtam, mert a héten néztem meg őket így darálva, de most ezt időben megtekinthettem :(

És azt kell mondanom, hogy nagyon-nagyon jó rész ez is, mint ahogy volt a Mandalore-os 2 rész is előtte.

 

Nem igazán kedvelem Ahsokát, de most igazán tetszett a szerepe a részben és látszik, hogy egyre jobban fejlődik. Tetszik az is, hogy egyből felkereste Yodát a látomásával kapcsolatban, mint ahogy tette/teszi Anakin is (majd).

Az is rendkívül jó dolog, hogy egész jóban van a szenátorokkal, szinte barátnők.

Tetszett az is, hogy megint inkább politikai szálat kaptunk akció helyett (bár az is volt benne) és a készítők gondolnak a háttérben lévő eseményekre.

Oldie-val ellentétben engem nem hogy zavarna, de bejön, hogy ide-oda ugrálunk az időben, sokkal jobban izgalmassá teszi a történetet és éppen ezért baromira kíváncsi vagyok, hogy Aurra hogy fog kiszabadulni.

 

Szóval ez a rész rendkívüli módon tetszett, eddig a 3. évad legjobbja számomra.

Link to comment
Share on other sites

Szóval ez a rész rendkívüli módon tetszett, eddig a 3. évad legjobbja számomra.
Lassan én is kezdek így gondolni rá. :( azt hittem kiábrándultál és azért nem írsz. :)

 

Érdemes boncolgatni Padmé beszédét is, mert érdekes dolgokat mond. Egyrészt elárulja, hogy több mint 100 Jedi halt meg eddig a háborúban. Ez nem tudom mekkora veszteségnek tekinthető, de gondolom nagynak. Aztán ott van a klónok kérdése, hisz a háború után valamit majd velük is kezdeni kell. Erre is utal Padmé a második beszédében. Mindezt úgy vitték bele a sztoriba, hogy nem ez a fő szál!! Csodálatos!

Link to comment
Share on other sites

Alderaan telitalálat! Padmé megérkezése, és a háttérben megszólaló Leia téma maga a színtiszta SW feling!
Ezt el is felejtettem említeni, baromi jól nézett ki Alderaan és Leia téma is ütős.

 

A cellák pedig engem egy kicsit a Különvéleményre emlékeztet.

Link to comment
Share on other sites

Ezt el is felejtettem említeni, baromi jól nézett ki Alderaan és Leia téma is ütős.

 

A cellák pedig engem egy kicsit a Különvéleményre emlékeztet.

A különvéleményt régen láttam. :(

 

Alderaant nagyon jól megcsinálták. A formák hasonlatosak voltak a Tantive -on látottakhoz, teljesen jól fogták meg az egészet. Ahsoka és Padmé beszélgetése a balkonon hangulatos, főleg ha arra gondolunk, hogy majd a lánya is kb. ugyanúgy fog letekinteni a bolygóra mint ő.

Link to comment
Share on other sites

Ezzel a ***** időkavarással majdnem tönkretették az élményt. :( Nagyon de nagyon jóindulatú vagyok pedig. De eezl ami az utolsó öt percben történt alábbhagyták bennem a maradék lelkesedést is. Noh, negatív dumából ennyi, a pozitívak sokkal jobban hangzanak. Alderaan, Aurra Sing, nosztalgia zene piszkosul bejött. :) Sing nem piskóta, de van egy olyan érzésem, hogy belépőt váltott a börtönbe, hogy felmérje a későbbhajdanánjóvalelőbbmintután helyzetet, hogy Zirót kihozzák, mint ahogy már azt megtették ennél előbb, de ugye mégiscsak mindenután :) ( Anyámborogass)

Szóval imádom a csajt :D

Link to comment
Share on other sites

"Láttad Pooglet?"

 

Helyesbítsünk...láttad Pogglet és Boskot? :(

Talán kiszúrtam Bobát is. 20:27 -nél jobbról a második sor, felülről az ötödik cella. :)

 

Oldie. Úgy csinálsz mintha hülye lennél. :) Erre már tényleg nem tudok mit mondani. Mindenki felfogta már ezt a dolgot csak Te nem. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Felfogtam és nem tetszik :P Érted? :)
Értem. Csak úgy adtad elő, mint aki nem érti. :)

 

 

Amúgy reménykedtem benne, hogy Thripio lesz aki eljátssza Amidalát :D Az mekkora poén lett volna :D
C3PO-t majd a következő részben siratjuk meg. Egyébként én azt hittem amit Zééé, hogy egy ilyen gyenge álruhás trükkel be lehet szívatni Aurrat. Aztán szerencsére nem lehetett. :(
Link to comment
Share on other sites

C3PO-t majd a következő részben siratjuk meg. Egyébként én azt hittem amit Zééé, hogy egy ilyen gyenge álruhás trükkel be lehet szívatni Aurrat. Aztán szerencsére nem lehetett. :)
Hát akkor lett volna durva ha bedőlt volna :) Hál Isten be is jött amit elvártam tőle. :D És az a kaján vigyor a szája szegletében...

Mondtam, hogy imádom? :(

Link to comment
Share on other sites

Hát akkor lett volna durva ha bedőlt volna :) Hál Isten be is jött amit elvártam tőle. :D És az a kaján vigyor a szája szegletében...

Mondtam, hogy imádom? :(

Mondtad. :D Én meg azt mondtam, hogy ő a legjobb fejvadász. Nálam Bane -t is felülmúlja. :P Ja és....milyen volt a pucsító Ahsoka az Alderaan -on? Marha jó feneke van. :)
Link to comment
Share on other sites

Nah, az előző két rész után ez igazi felüdülés volt. Egyszerűen imádom. :(

 

Először is... Egész egyszerűen imádom Ahsoka és Padmé összes közös jelenetét. Olyan jó együtt látni őket, hogy ennyire közel állnak egymáshoz. Már az epizód elején a nyitóölelés, aztán a dejarik parti, (Főleg ez jött be a legjobban, amikor Padmé közelebb ül hozzá, és bíztatja egy kicsit a kis Ahsokát) na meg persze az erkély jelenet.

 

Kaptunk egy enyhe utalást a rész elején arra, hogy a Downfall Of A Droid és a Duel Of The Droids után járunk, amikor Ahsoka idézi saját mesterét, hogy a terepen szerzett tapasztalat sokkal fontosabb, mint az elmélet. Továbbá az episode guide is említést tesz arról, hogy az Assassin hol helyezkedik el pontosan az idővonalban. Meg kell hagyni, hogy elég merész húzás ez a készítőktől. Mármint... Volt már erre példa ebben az évadban, de hogy a Boba Fett trilógia a Hostage Crisis előtt játszódik? És ahogyan azt már mindannyian tudjuk, Aurra Sing is részt vesz majd Ziro kiszabadításában, tehát legkésőbb a következő részben, az Evil Plansban valamilyen úton-módon ki kell szabadulnia onnan. Továbbá sokat vitatott kérdés volt itt a fórumon, hogy vajon ki bérelte fel a fejvadászokat, akik kiszabadították Zirót. Úgy hiszem, hogy hamarosan mindenre választ kapunk majd ezzel az esettel kapcsolatban. Továbbá van egy olyan gyanúm, hogy...

 

 

...Cad Bane lesz az, aki kiszabadítja majd Aurra Singet, és ez lehet a magyarázat arra, hogy egy ilyen kaliberű fejvadász, mint Aurra Sing segít Bane-nek. Hiszen ha visszaemlékezünk a Hostage Crisisre, akkor tudjuk, hogy egyértelműen Cad Bane volt a főnök abban a csapatban, és Aurra szó nélkül teljesítette Bane minden parancsát. Aurra Singet pedig sokkal önfejűbb és függetlenebb nőnek ismertem meg. Talán úgy érezte, hogy tartozik ezzel Bane-nek. Talán a következő részben azt is bemutatják, hogy Cad Bane szedi fel a csapat többi tagját, Roboninót vagy éppen Shahan Alamát, bár kétlem. És talán itt az alkalom arra, hogy végre kiszabaduljanak a korábban foglyul ejtett szeparatista vezetők. És ha valaki, hát Cad Bane igazán tökös legény ahhoz, hogy ezt véghez vigye.

 

 

Továbbá... Nagyon bejött Aurra Singnek ez az új ruhája. Bár a szemén lévő csíkot nem igazán értettem, hogy milyen célt szolgál. Ahsoka Tano részéről is nagyon szimpatikus volt ez az epizód. Meglepően éretten viselkedett, bár kicsit kevés volt az önbizalma. Ahhoz képest a mestere mellett mindig igyekszik magabiztosnak tűnni. Yoda mester tanításait és intelmeit bár már kívülről fújtam a trailerből, mégis ugyanúgy erősek voltak. Nagyon érdekes volt Ahsoka látomásában az a hely, ahol Aurra Sing elkapta a nyakát... Azok a halott fák...

 

Aztán ott volt a következő fénypontja az epizódnak, az, amikor megérkeztek az Alderaanra. És amikor meghallottam azt a klasszikus témát a filmekből... Ledöbbentem. :D Nagyon kellemes érzéssel töltött el a dallama. (Megjegyzem, ha már a zenéknél tartunk azt a kis egyszerű számot, ami akkor csendült fel, amikor Padmé és Ahsoka dejarikoztak... Az is megér egy misét.) És aztán ott volt a nagy kedvencem, Bail Organa is. Imádom, hogy mostanában ilyen jelentős szerepeket kap, de mégsem viszik őt túlzásba. Alderaan pedig szemet gyönyörködtető, de ezt már megszokhattuk tőle. :)

 

Padmé beszéde, amit felmondott zseniálisra sikeredett. A legnagyobb probléma az volt vele, hogy a néző annyira izgul Aurra Sing feltűnése miatt, hogy kevésbé figyel oda rá. És a legvége... A köztársasági börtön... Elképesztően néz ki. Így első ránézésre úgy vélem, hogy innen lehetetlen megszökni.

 

 

 

Nem kis kihívás lesz ez Cad Bane-nek.

 

Ziro pedig éppen ugyanolyan mint volt, pökhendi, nagyképű és reménytelenül ostoba. És épp ezért ilyen imádni való. :D

 

Elöljáróban ennyit... :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information