Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Milyen osztályzatot adnál a negyedik epizódnak? 41 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a negyedik epizódnak?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Én elvileg fél éve kaptam egy új példányt, bár még nem ellenőriztem le. Az előzőt kölcsönadtam, épségben visszakaptam, beraktam a táskámba aztán sikeresen rárámoltam valamit... :S

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Na, ma megnéztem az EpIV-et ,és...

Valami elképesztő, hihetetlen hálás vagyok Lucasnak! Csak pár példa:

Amikor Obi-wan beszél Luke-nak Anakinről (Nem volt nála jobb pilóta a galaxisban... ... Jó barátok voltunk) egyből Obi-wan búcsúzása ugrott be, az EpIII-ból (May the Force be with you...)

Amikor átadta a fénykardot eszembe jutott, amint felvette a mustafari parázsról, és megrohamoztak az emlékek

Amikor elmosolyodik Obi-wan, és készen áll a "halálra", megjelenik előtte Qui-Gonn képe, plussz az EpII-es mondata (Anakin, Anakin, noooo!) és Yoda monológja a mester-tanítvány viszonyról (EpIII vége).

Be kell vallanom, most láttam először az EpIV-et az EpIII óta (kövezzetek meg, de olyan jó a memóriám, hogy nekem ennyi minimum kell két nézés közt) és valami hihetetlen hatással volt rám.

Annyira de annyira jó, hogy elkészültek a prequelek!

Donát.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hatalmasat lökött a 4-5-6 -on a ztuti. Egyébként én kívülről fújom a filmeket, és nem akkor nézem, ha már nem emlékszem a részletekre. :) Talán most hétvégén lesz egy EPIV-es tekintés.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Be kell vallanom, most láttam először az EpIV-et az EpIII óta (kövezzetek meg, de olyan jó a memóriám, hogy nekem ennyi minimum kell két nézés közt)

Én sem nézem túl sűrűn a filmeket, és bár az SW-ket láttam a legtöbbször életem során, de még így is el vagyok maradva sok mindenkitől.

Szerkesztve: - MissKarrde

Hozzászólás ideje:

Ezzel egyetértek .Szerintem is ezen dobott a legtöbbet a prequel,de furcsa módon "vett" is el belőle.A párbaj alatti "beszélgetés" Obi és Vader között, a zene hiánya miatt nem olyan súlyos mint első nézésre volt.Ez a jelenet ennek a két ember kapcsolatának a lezárásának kell lennie.Míg nem volt a ROTS végi csata kettejük köztük addig nem éreztem a hiányát az energikus dinamikus zenének,most viszont igen.A végén meg mikor levágja Obit szerintem nem odaillő az a zene.Bennem nem kelt olyan érzést,hogy itt a vége,itt a lezárása annak a 30 akárhány évnek ami összekötötte a két volt Jedit.

Kipróbáltam úgy hogy a párbaj alá alájátszottam a Hero falls-t a végén mikor Obi meghall azt a gyönyörű gyászzenét ami a ROTS végén van mikor meghal Padme és megszületik Vader.Egyből elkezdtek pörögni az emlékképek:

Obi kezet fog Anakinnal a Tatooinon a Nabooi hajón

Obi lenéz Anakinra Qui Gon búcsúztatóján és azt mondja Jedi leszel Ígérem

Ketten kisétálnak Padme lakosztájának az erkélyére

Obi megszeppenve ül a siklóban miközben Anakin kajánul vigyorogva követi a fejvadászt

Mikor vállvetve harcolnak a Geonosison

Mikor landolnak a "láthatatlan kéz"en

Mikor megküzdenek Dookuval

Mikor a Jeditemplom folyosóján sétálnak

Mikor Obi elköszön Anakintól a felszállópáyán

Mikor a Mustafaron Obi lesétál a hajó rámpáján

Mikor Anakin megcsonkított teste felett kifakad

Mindezt abban a pár másodpercben.Hihetetlen volt mintha valahogy ezzel a zenével egy kicsit más lett volna ez a jelenet.Ajánlom mindenkinek.Nekem nagyon bejött

Hozzászólás ideje:
A párbaj alatti "beszélgetés" Obi és Vader között, a zene hiánya miatt nem olyan súlyos mint első nézésre volt.Ez a jelenet ennek a két ember kapcsolatának a lezárásának kell lennie.

Szerintem a kapcsolatuk egyáltalán nincs lezárva. Egyrészt Obi-Wan a szó klasszikus értelmében nem halott. Másrészt az ep6 végén újra együtt vannak, tehát a kapcsolatuk nem szakadt meg. Ez inkább egy új állapotba kerülése a barátságuknak, amihez illik ez az egész szerintem. Ez azt is mutatja, hogy Obi-Wan már annyira tisztában van (Qui-Gon által) a halhatatlanság trükkjével, hogy számár olyan ez, mintha átsétálna egy ajtón. Könnyed, illik Kenobi stílusához.

Hozzászólás ideje:
Én is. Mivel szerintem a kapcsolatuk nem zárul itt le, ezért illik hozzá a zene.

Dzséjt,nincs a párbaj alatt semmi féle zene :)

Hozzászólás ideje:
Jó, én egy lépéssel előrébb jártam, Kenobi levágására gondoltam :)

Már utólag Én is rájöttem,bocsi.Szóval nekem hiányzik egy kis zene a párbaj alatt.Így olyan olyan.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy nem kimondottan ezzel a résszel lettem rajongó,így egy kicsit kritikusabb vagyok az új reménnyel

Hozzászólás ideje:

Lehet hogy JW se tudott volna ide mit beszerezni. Vagy csak nem akart. Vagy George nem akart ide zenét. Fura lenne vele.

Hozzászólás ideje:
Egy biztos. Ennél a jelentnél nincs esély zene bevágására. Így ez örök problémád marad lipi. :)

Azért fogok tudni aludni miatta :)

Hozzászólás ideje:
Lehet hogy JW se tudott volna ide mit beszerezni. Vagy csak nem akart. Vagy George nem akart ide zenét. Fura lenne vele.

Szerintem meg nagyot dobna a jeleneten :)

Hozzászólás ideje:

A zenetelenséghez még annyit, hogy nekem azért is jön be, mert ez olyan "visszatartom a lélegzetem" érzést kelt bennem. Aztán jön a zene, Obi-Wan elmosolyodik és megrökönyödésónkbe kifúlyhatjuk az összes levegőt.

Hozzászólás ideje:

Az a részlet azért is zenétlen, mert Ben Burtt szokott kapni néhány olyan percet, ahol az ő effektjei "muzsikálnak". Ez meg gyakorlatilag, az egyik ilyen első alkalom, volt, ahol a fénykardok hangjai olyan istenigazából hallhatóak. Filmtörténeti szempontból is oda én nem raknék semmit.

Hozzászólás ideje:
Hatalmasat lökött a 4-5-6 -on a ztuti. Egyébként én kívülről fújom a filmeket, és nem akkor nézem, ha már nem emlékszem a részletekre. :D Talán most hétvégén lesz egy EPIV-es tekintés.

Szerény véleményem szerint tartalmilag-történetileg (nem filmtörténetileg!) az EPIV a leggyengébb láncszem (amolyan szimpla, látványos űrkaland) , ezért nagyon nagy szüksége van a prequelre., mert az EPI-II és főleg III korábban érthetelen vagy észrevehetetlen momentumokat töltött fel erős tartalommal (pl. Obi-Wan mosolya halála előtt).

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.