Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Milyen osztályzatot adnál a negyedik epizódnak? 41 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a negyedik epizódnak?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Az a zene hivatalosan is Erő téma.

79-ben már láthattam volna moziban a filmet, de egy 1 éves gyereknek még a látvány sem lett volna olyan érdekes. Arra viszont a mai napig nem tudok rájönni, hogy 97-ben miért nem láttam moziban az SE változatot ????????? Miközben az öcsém meg igen !!!!!!!

Hozzászólás ideje:

Inkább a "normál" verziót és megnézném egymás után egyhuzamban a filmek között némi szünettel. Nagy élmény lenne. Inkább nem is fájdítom a szívem tovább.

Hozzászólás ideje:
Én is csatlakoznék... óriási rajongó voltam, ott adták az SE-ket a közelünkben lévő mozikban és mégse láttam. Sok logika nincs benne, de igazán bemutathatnák már újra az SW-ket a mozikban :)

Én az akkor még működő Olimpia moziban láttam, de jó is volt. Kéthetente megvolt a program.

Akkor még írták a moziműsorban, hogy 10 hete prolongálva...

Sokáig vitték az SW filmek.

Hozzászólás ideje:

Ha mai értéken számolnák a film bevételeit, messze felülmúlná a prequeleket. És ennek az azóta erősen megváltozott filmnézési szokások az oka. Akkor nem csak többen, de valószínűleg többször is megnézték a filmet, mint amit ma bármely filmért megtesznek az emberek.

Egy újságban láttam egy listát, amiben az Államokban bemutatott filmek bevételeit átszámolták mai értékre, és félelmetes eredmény jött ki. Első az Elfújta a szél jóval több mint 1 milliárdos bevétellel csak az Államokban, a második pedig A new hope. Messze elkörözve a Titanicot is. Ha jól emlékszem a cikkre.

A mozi, mint szórakozás a születése óta veszít a népszerűségéből.

Hozzászólás ideje:

Nahát én most nem tágítok egy darabig. Úgy érzem megcsalnám az SW-t, ha mást is néznék, amíg lehet SW-t is látni moziban. :33:

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Nem feltétlenül arról van szó, hogy a mozi veszit a népszerüségéből, hanem arról, hogy ma már sokkal több nagy-volumenű film van, igy az emberek nem tartanak ki hosszú ideig egyetlen film mellett.

Igaz, az is benne van.

Hozzászólás ideje:

A házimozik korában nem is csoda, hogy az emberek nem járnak moziba.Én is iszonyú ritkán járok moziba.Pedig nekem házimozim sincs.Kényelmesebb a netről leszedni a filmet, megnézni aztán törölni.Persze az SW kivétel.

Hozzászólás ideje:
Ok.Bocsánat.

Soha ne kérj elnézést, mert nincs miért. :oops: Ezek nem rendre utasítások, csak javaslatok...

Rendben.Bár engem nem zavar az sem ha vétek a szabályok ellen és letolnak.Elvégre tényleg nem arról szól a topic mint amit írkáltunk.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Szombaton megnéztem ennek a filmnek is a dvd verzióját.Tudom lassú csávó vagyok, már január óta megvan de csak most néztem meg először.Sőt az EP 3 után is ez volt az első EP4 nézésem.Sőt ez volt az első angol nyelvű is.Eddig csak szinkronnal láttam.

Mondanom sem kell, hogy letaglózott.Mintha egy másik filmet néznék.A kunyhóban a jelenet nagyon ütött.De számomra a fénypont, amikor Obi-Wan odaadja Anakin kardját Luke-nak.Ha az ember eszébe jut honnan szedte fel azt a kardot, és milyen körülmények között, beleborsódzik a háta.Obi-Wan-on látni, hogy ezt a pillanatot várta.Alig várja, hogy Anakin fiának meséljen a Jedikről, az Erőről.Ezt várta 19 éve.Hogy az Erő elhozza hozzá Luke-ot.Érzelmileg engem teljesen kikészített ez a jelenet.

A másik ilyen nagy jelenet amikor Obi-Wan meglátja a menekűlő Luke-ot.Maga elé tartja a kardját és kajánul rámosolyog Vaderre.Ebben a mosolyban minden benne van.Hiába öli meg Vader, Obi-Wan tud egy olyan titkot amit Vader nem."Akkor is kitanítom a fiút".Sőt szerintem még az is benne van a mosolyban hogy" Ha tudnád, hogy a fiad menekül éppen".

Nagyon jóóóóóóóóó.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Szombaton megnéztem ennek a filmnek is a dvd verzióját.Tudom lassú csávó vagyok, már január óta megvan de csak most néztem meg először.Sőt az EP 3 után is ez volt az első EP4 nézésem.Sőt ez volt az első angol nyelvű is.

Hát ez nem semmi. :o Én amikor megkaptam a filmeket, azonnal tettem be a lejátszóba.

Hozzászólás ideje:
Szombaton megnéztem ennek a filmnek is a dvd verzióját.Tudom lassú csávó vagyok, már január óta megvan de csak most néztem meg először.Sőt az EP 3 után is ez volt az első EP4 nézésem.Sőt ez volt az első angol nyelvű is.

Hát ez nem semmi. :o Én amikor megkaptam a filmeket, azonnal tettem be a lejátszóba.

Akkoriban szinte semmi időm nem volt semmire.Munka, iskola, hétvégenként meg tanulás a vizsgákra.

Hozzászólás ideje:
Szombaton megnéztem ennek a filmnek is a dvd verzióját.Tudom lassú csávó vagyok, már január óta megvan de csak most néztem meg először.

Nekem hetekbe telt, mire először megnéztem dvd-n. Egyben szerettem volna látni a trilógiát, és a szabiig kellett várnom, mire ennyi időm lett egyben. De akkor aztán :o Ez most augusztusban volt :o

az Erő elhozza hozzá Luke-ot

És kik lesznek az Erő eszközei? Leia, Artu, de majdnem kihagytam a jawákat. Ha nagyon kukacoskodni akarok, akkor tulajdonképpen Bail Organa, aki ugye mindent tud és itt elindít. És ez a szép az egészben.

Hozzászólás ideje:
Hát ez nem semmi. :o Én amikor megkaptam a filmeket, azonnal tettem be a  lejátszóba.

Énis....tettem volna...Mert a trilogia DVDvel együtt vettem meg az asztali DVD lejátszómat, és nem adtak hozzá Scart kábelt..Pedig még a Media Markt-ban azt mondták hogy benne van...Másnap korán reggel nyitáskor már az üzlet elött álltam :o

De tök jó volt, mert a DVDt a születésnapomra kaptam, nov4.én, és nov5.én van a szülinapom.Szóval pont a szülinapomon tudtam megnézni, sőt pont nov5.én jött ki a teaser trailer.Dupla élvezet... :o

Én az extra lemezzel kezdtem, azon belülis a birth of lightsaberrel.Végignéztem az egész extralemezt.Utána jött a TESB, utána a ROTJ, utána a ANH, utána megint a ROTJ, utána megint a TESB, utána megint az extra lemez :P

Egész nap reggeltől estig ment az SW :o

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Én lógtam a suliból, hogy kora reggel mehessek a postára (egy nappal előbb jött meg, mint vártam, s inkább a postán hagytam, mert azt a napot teljesen a Star Warsra terveztem - család eltávolítva, hideg élelem bekészítve, stb.) Aztán átvette, bontás közben feláldoztam az ujjam egy darabkáját, de összevérezve mindent - kivéve a díszdobozt és a tokokat - beraktam a gépbe... ami naná hogy akkor kezdett vacakolni, hogy ne nézhessem tv-n. Kénytelen voltam a gépen végignézni (akkor még nem volt meg a házimozi, csak gépen volt DVD lejátszó). Egy nap alatt voltaképpen kiveséztem az ep4-től az extralemezig :o

Hozzászólás ideje:
Szombaton megnéztem ennek a filmnek is a dvd verzióját.Tudom lassú csávó vagyok, már január óta megvan de csak most néztem meg először.

Nekem hetekbe telt, mire először megnéztem dvd-n. Egyben szerettem volna látni a trilógiát, és a szabiig kellett várnom, mire ennyi időm lett egyben. De akkor aztán :o Ez most augusztusban volt :o

az Erő elhozza hozzá Luke-ot

És kik lesznek az Erő eszközei? Leia, Artu, de majdnem kihagytam a jawákat. Ha nagyon kukacoskodni akarok, akkor tulajdonképpen Bail Organa, aki ugye mindent tud és itt elindít. És ez a szép az egészben.

A prequel után úgy gondolom az Erő vezette el Luke-ot, Obi-Wan-hoz.Yoda mondta az EP 3 végén, hogy addig várnak míg el nem jön az ő idejük.Akkor jött el.Szerintem Palpi akkor kezdett gyengülni.

Persze 15 éve még én is úgy voltam vele, hogy véletlenek összjátéka folytán lett Luke-ból Jedi.Ha a homokkúszó nem áll meg a Lars farmon, akkor nincs SW.De az Erő máshogy döntött.

Hozzászólás ideje:

Azt hiszem, ha a droidok máshova kerülnek, Artu biztos megszökött volna valahogy, vagy nem is kerülnek a jawákhoz, megtalálta volna Obit, aki abban a helyzetben szándékosan felvette volna a kapcsolatot Luke-kal. Ez egy olyan alternatív verzió, amit el tudok képzelni. De hát nem így történt, és jobb is.

Hozzászólás ideje:

És a droidok? Artu biztos emlékezetből ment, ám a Javák vitték célba őket, ezek a fránya véletlenek. :D

Hozzászólás ideje:
az Erő vezette el Luke-ot, Obi-Wan-hoz.

Szerintem nem. Obi-Wan ott élt a fiú mellet a Tatooin-on, és mindig figyelemmel kísérte. A találkozásuk csak idő kérdése volt.

Igen, de Obi-Wan meddig várt volna?Az idők végezetéig?Nem hiszem.Végülis ha az Erőt nem vesszük figyelembe, akkor tök véletlenül találkoztak.Ha esz szál hiányzik akkor nincs találka.Pl Vader csillagrombolója más bolygónál éri utól a Tantive IV-et.Érted.Túl sok a véletlen, hogy véletlen legyen.Legalábbis szerintem.

• 5 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Anyu ma azzal ébresztett, hogy unokaöcsém megnézte a 4. részt. Eddig nem érdekelte (5 éves), de most valamiért nagyon rákattant Darth Vaderre. Anyu úgy döntött a 4. résztől kezdi el mutatni neki, szerinte nézze úgy ahogy mi...bár én nem tudom hogy ami miatt érdemes így nézni azt egyáltalán felfogja-e? A húgom barátja is nézte, ő még nem látta egyiket sem. A sógorom aki csak az előzményeket látta, abszulút answbéta, megkérdezte mikor készült, s mikor megtudta leesett az álla,, hogy akkor ilyen filmet tudtak csinálni, na persze a felújított változat volt, mondanom sem kell, hogy ezt nem mondták neki. Nem voltam ott, különben jól felhomályosítom, hogy is volt ez.

Szerkesztve: - Szisz

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.