Donát Hozzászólás ideje: 2008. Május 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Május 29. (szerkesztve) Na akkor a kedvetekért egy kis kedvcsináló az EB-előtt... nem tudom, kinek mennyire fog bejönni, de aki szereti a statisztikákat (Lokatellit tudom ), annak lehet élvezetes lesz... és persze lehet annak is, aki nem Szóval statisztikák az EB történetéről... Tudtátok-e, hogy... - Labdarúgó Európa Bajnokságot 1960 óta rendeznek, és hogy sorozatban ez lesz a 13. labdarúgó torna? (Jó kérdés, hogy balszerencsét hoz-e a szám ) - Az első döntőt két, ma már nem is létező ország játszotta? Szovjetúnió Jugoszlávia ellen, melyet a szovjetek 2-1-re meg is nyertek. - Az első Eb-t még Nemzetek Európa-kupájának nevezték, és Párizsban zajlott, egészen pontosan a végső, négyes döntő, mert előtte 2 éven keresztül selejteztek rá a csapatok. - Még egyik címvédő sem tudta megvédeni a címét az Eb-n? Minden 4 évben más csapat álhatott a dobogóra, a címvédéshez legközelebb a németek jártak, 1976-ban, amikor is csupán 11-esekkel kaptak ki a csehektől címvédőként a döntőben. - Bár 12 labdarúgó EB volt eddig, mégis 13-szor játszottak döntőt? Bizony, az 1968-as római Olaszország-Jugoszlávia meccset 1-1 után nem hosszabbítással, vagy 11-esekkel döntötték el, hanem újrajátszással, melyet az azzurrik meg is nyertek, 2-1-re, ugyanabban az olimpiai stadionban, Rómában. - Eddig csupán 1 nemzet tudta 3-szor is elhódítani a trófeát? A franciák 2-szer, a szovjetek, spanyolok, olaszok, csehek, hollandok, dánok, görögök 1-szer jártak sikerrel, ellenben a németekkel, melyek 1972-ben, 1980-ban és 1996-ban is az élen végeztek. - Eddig egyetlen egy döntő dőlt el 11-esekkel? Egy döntőt kellett megismételni (1968), 2 dőlt el aranygóllal (1996, 2000) és csupán 1976-ban voltak tizenegyesek (Nszk - Csehország: 3-5). És azt tudtátok, hogy azóta a németek nem vesztettek tizenegyes párbajt? Sőt, mindössze egyetlen egy rúgást vétettek el 1982-ben, az elődöntőben. - szintén a németeknél maradva, 1996-os elődöntő óta nem nyertek meccset a rendes játékidőben (7 találkozó)? - 1992 a dánok úgy nyerték meg az EB-t, hogy nem is kvalifikálták magukat? Utólag kaptak meghívót. - A jelenlegi 16-os döntő rendszer 1996 óta tart? 1996-ban csupán csak 61 gól esett, ellenben 2000-ben 85, míg 2004-ben 77. Mindannyiszor meghaladta (majdnem) a 2-es gólátlagot a torna, hiszen 31 meccsen születtek a találatok, azaz átlagban minden mérkőzésen 2 (vagy több) gólra számíthatunk! - A 16-os döntők legeredményesebb játékosa holtversenyben Patrick Kluivert, Alan Shearer és Milan Baros? Mindannyian 5 gólt szereztek (Barosnak és Kluivertnek erre 5, míg Shearernek 6 mérkőzése volt), és ezzel megszerezték a torna gólkirályi címét. Tudtátok-e a 2004-es EB-vel kapcsolatban, hogy... - A nevezett játékosok közül 71-en nem léptek pályára, és ezek közül 41 mezőnyjátékos volt? Ez átlagosan azt jelenti, hogy minden keretből 3 mezőnyjátékos csak vizet hord, nem lép pályára az EB egyik meccsén sem. És azt tudtátok, hogy a tartalékkapusok közül csak 2 lépett pályára a 32-ből? - A legtöbb pályán töltött percet 2 portugál: Ricardo kapus és Jorge Andrade mondhatja el magáról? Mindketten 570 percet szerepeltek a tornán. - A tornán 156 sárga lap és mindössze 6 piros lap lett kiosztva? Ez meccsenkénti 5-ös átlagot jelent a sárgák tekintetében, viszont minden 5. meccsen esik csupán piros lap! - Egyetlen olyan mérkőzés volt, amin nem volt sárga lap, és ez a Lettország-Csehország találkozó volt? - A leg gólratörőbben az angolok és a csehek játszottak? Mindketten 10 gólt szereztek, ám az angolok mindössze 4 meccs alatt. - A legkevesebb gólt Buffon és Iker Casillas kapták, mindketten 2-t, azonban 3 meccs alatt, míg a mindegyes meccsen (6 meccs) pályára lépő Nikopolidis csupán 4 gólt kapott, ráadásul az egyeneses kieséses szakaszban egyet sem (!)? - Milan Baros 3 kapura tartó lövéséből átlagosan 2 gól lett? - A legtöbb szabálytalanságot a haza pályán kissé feszült portugálok követték el? 116-szor faultoltak, és ők adták a legtöbbet szabálytalankodó játékost is a tornának, Decot, aki 22-szer volt szabálytalan. - A lettek is az élen végeztek valamiben a tornán? A kapusuk, Kolinko mutatta be a legtöbb bravúrt, 26-ot - mindössze 3 meccs alatt, míg pl. a végig bravúrosan védő Nikopolidisznek 6 meccs alatt kellett 21-szer hárítania... - A 77 gólból 17 esett fejjel? És 2 öngól születt csupán, azaz a többi 58 találat lábbal esett. - A rövidpasszos játék királyai a házigazdák voltak? A felénk is előszeretettel hangsúlyozott kis passzok 2504-et számláltak a portugáloknál. Az őket követő hollandok majdnem 500 passzal maradtak le, igaz, ők egy meccsel kevesebbet játszottak. - A torna legjobb játékosa az a Zagorakisz volt, aki a görögök minden meccsének minden percét a pályán töltötte (555), és akinek ez volt az első és egyetlen Európa bajnoksága? És akarjátok-e tudni, hogy... - melyik nemzet győzedelmeskedik idén? - Ki lesz a torna gólkirálya? - Hány gól esik az EB-n? - Hány liter sör fogy el tévénézés közben? - Melyik partjelző édesanyja csuklik majd először? - Lejt-e az a bizonyos hazai pálya? - Láthatunk e fedetlen (festékezett) női (na jó a lányok kedvéért és férfi) felsőtesteket? Ha igen: tartsatok az MTV-vel, 2008. június. 7-től, mert kezdődik az osztrák-svájci közösrendezésű 13. Európa Bajnokság. Jó szórakozást! Szerkesztve: 2008. Május 29. - Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Május 29. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Május 29. Nekem tetszett az összeállítás. Csak egy megjegyzést: - szintén a németeknél maradva, 1996-os elődöntő óta nem nyertek meccset a rendes játékidőben (7 találkozó)? Hát ez téves. Az elődöntőt sem nyerték meg a rendes játékidőben. Puhl bíráskodásával 11-esekkel németek legyőzték az angolokat. Szóval nyolc meccs. Utoljára az euro96 negyeddöntőjében horvátokat győzték le. 96: Anglia 1-1 tizenegyesekkel, Cseh 2-1 aranygóllal. 2000: Románia 1-1, Anglia 0-1, Portugália 0-3. 2004: Hollandia 1-1, Lettország 0-0, Csehország 1-2. Címvédés azért sem volt még, mert az eb-n a címvédő nincs autómatikusan a következő tornán (már a vb-n sincs). 84-es Európabajnok Platini fénykorával fémjelzett válogatott például 88-ban ki sem jutott a kontinensviadalra. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Május 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Május 29. Köszi a javítást, úgy emlékeztem, hogy az elődöntőt rendesjátékidőben abszorválták, de elrontottam Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Május 31. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Május 31. Na emberek, egy hét van már csak hátra az Európa Bajnokságig ... (egészen pontosan valamivel kevesebb mint 173 óra) ... és ahogy azt beszéltük is, ezúttal is lesz tippverseny, mint 2 évvel ezelőtt. Minden nap az aznapi mérkőzésekre lehet tippelni, (persze a tippek hamarabb is befuthatnak), 3 pontot ér majd a teljesen tökéletes tipp, és 1 pontot, ha eltalálod, hogy melyik csapat nyer. Remélem minél többen játszunk majd. Az első 16 napon 2 meccs lesz minden nap, aztán pár nap szünettel átvezetve napi egy-egy találkozót fognak játszani a csapatok, összesen tehát 31 meccs, azaz 93 maximális pont. Remélem minél többen fogunk játszani, pont úgy mint 2 évvel ezelőtt, amikor nagyon jó móka volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Május 31. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Május 31. Én tuti játszok majd! A múltkor ki nyert? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Ha jól emlékszem Bomarr. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Én is úgy emlékszem, úgyhogy már ketten emlékszünk úgy, biztos úgy is lesz. Remélem jó néhányan játszanak majd... esetleg ki lehetne tenni hírbe. Bár gondolom az csak az SW-s dolgoknak van. Tavaly játszott pl. Karrde, Bomarr, Ody, Lok, Oldie és én (amire így emlékszem, de mintha többen lettünk volna). Viszont remélem a fenti nevekre most is lehet majd számítani Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Hehe, én is Bomarra emlékszem Még nem 1000%, hogy játszok, de könnyen lehet. Majd kérek tanácsot kolléganőmtől Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 2. Én tuti játszok, ha lesz tippelés. Azt hogy ki nyerte, egyszerűen meg lehet keresni az előző oldalakon. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Június 3. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 3. (szerkesztve) Olaszok esélyei egyre csökkennek. Cannavaro EB-je az első edzés 6. percéig tartott. Bokaszalag-szakadást szenvedett, nem játszhat az eb-n. Gamberinit hívta be a helyére Donadoni. Olaszoknál hagyomány, hogy az a csapatkapitány, aki a legtöbb válogatottsággal rendelkezik. Ez a keretben Del Piero, de valószínüleg ő nem lesz állandó csapattag a "mélyen tisztelt" Donadoni-nál, így Buffon lehet a csapatkapitány az EB-n. 8 éve az utolsó felkészülési barátságos meccsen Norvégia ellen pont Buffon keze tört el amiért kénytelen volt kihagyni az Euro2000-t. Aki emlékszik a folytatásra, helyettese Toldo kivédte a hollandok szemét az elődöntőben, és a többi meccsen sem volt könnyű betalálni neki. Szerkesztve: 2008. Június 3. - lokatelli Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Június 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 3. Szerintem Cannavaro már gyenge játékos. Jobban járnak az olaszok a távollétével, bár tény, hogy sajnálom szegényt. Gyógyuljon meg minél hamarabb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Június 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 4. Közben utánanéztem: Holt verseny esetén ezúttal is az egymás elleni eredmény lesz a döntő elsősorban. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Én letippelek holnapra: Svájc-Cseh 0-1 Portugál-török 2-0 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Letippelem én is. Svájc-Cseh: 1:0 Portugál-Török: 3:0 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Svájc - Csehország: 1-1 Portugália - Törökország: 2-1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 6. Svájc - Cseh 1-0 Portugál - Török 2-1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. svájc-cseh: 0-1 portugál-török: 2-1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Csak 5-en fogunk játszani? Miss beletaláltunk! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Remek Csak így menjen továbbra is Két éve is közben csatlakoztak be páran, szóval még jöhetnek Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Na az első fordulóról lemaradtam... de majd innentől én is játszok Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. (szerkesztve) Az eredmények az A csoport első fordulójában: Svájc - Csehország: 0-1 Portugália - Törökország: 2-0 Ennek értelmében az állás: 1. Lokatelli - 6 pont 2. MissKarrde - 4 pont 3. Ody - 1 pont >>Coce - 1 pont >>>Donát - 1 pont Ne felejtsétek el leadni tippjeiteket holnapra: A B csoport első fordulója: Ausztria - Horvátország Németország - Lengyelország Szerkesztve: 2008. Június 7. - Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Ausztria : Horvátország - 1:2 Németország : Lengyelország - 2:0 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. És egyébként jó meccsek voltak? Mert én egyiket sem tudtam megnézni . Nem vagyok különösebben focirajongó, de azért egy EB-t szoktam követni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Pildi: Kezdésnek nem volt rossz. A csehek nagyon biztonságra törekedtek, a svájciak meg ennyit tudnak, amennyit mutattak. Aztán előbbiek szereztek egy gólt, a svájciak megnyomták, de nem tudtak egyenlíteni. A második meccsen a portugálok egyértelműen domináltak, a törököknek nem sok esélyük volt. Szépen játszottak a luzitánok, megérdemeltnek mondható a győzelmük. Mégegyszer: kezdésnek mindenképpen jó meccsek voltak Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 7. Ausztria - Horvát 0-2 Német - Lengyel 2-1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. osztrák-horvát: 1-2 német-lengyel: 2:0 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Ausztria-Horvát 0-1 Német-Lengyel 2-0 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. (szerkesztve) Hogyan is volt a pontozás konkrétan? Ezt már el is felejtettem. Szerkesztve: 2008. Június 8. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Ha eltalálod, ki nyer, akkor egy pont, ha beletalálsz pontosan, akkor három. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Június 8. Ha eltalálod, ki nyer, akkor egy pont, ha beletalálsz pontosan, akkor három. Köszi. Bár ezt egyszerűen kikövetkeztethettem volna a pontokból is... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.