KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Február 26. Hozzászólás ideje: 2012. Február 26. Ez sajnos csak a magyar szinkronnal passzol 100%-osan, mert az eredetiben azt mondta, hogy "Volt egy álmom, amiben Jedi voltam, visszajöttem ide (a Tatooine-ra), és felszabadítottam az összes rabszolgát" Egy kicsit pontatlan, de végül is igazad van, így is lehet nézni Upsz, erre nem is gondoltam. Az az igazság, hogy csak egy-két jelenetet néztem meg belőle eredeti szinkronnal, úgy hogy nem tudom, hogy az eredeti szöveg nagy része milyen. Azt például tudom, hogy Qui-Gon nyers viselkedése a magyar szinkronban elveszik, amikor azt mondja Shminek, hogy eredetileg nem azért jött ide, hogy rabszolgákat szabadítson fel. Na de be is fejezem az OFF-olást. Válasz
Ágki Hozzászólás ideje: 2012. Április 25. Hozzászólás ideje: 2012. Április 25. Ezaz! Jó volt a szinkron hála égnek Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Április 25. Hozzászólás ideje: 2012. Április 25. Hát az egyszer biztos. Még sosem tetszett ez a történetszál annyira, mint most. A szinkron telitalálat volt mindvégig és minden szereplőnek ugyanaz maradt a szinkronhangja a három rész alatt, ami az idei évadnál egy kicsit furcsa. Miraj Scintel magyar hangja bár nem hasonlít az eredetihez és az a jellegzetes akcentusa is elveszik, nagyon jól visszaadja a karaktert, sőt, talán még hozzá is tesz. A párbaj előtti szenvedélyes beszéde szerintem dicséretre méltó, odaadás és beleélés, az ilyen magyar szinkront szeretjük nagyon. Így általánosságban tetszett az egész trilógia alatt, mindenkihez illett, amit kapott, még Coburn admirálishoz is, akinek csak egy mondata volt. Csak így tovább, ennél rosszabbat sohasem! Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2012. Április 25. Hozzászólás ideje: 2012. Április 25. Nagyszerű volt magyarul. Válasz
danityu Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Az előző és ez a rész is remek volt magyarul. Pokorny Lia kitűnő a királynőként, Borbiczki Ferenc pedig Megatron óta az egyik kedvencem, most is jól hozta a karakterét. Viszont igazat kell adnom Sky-nak: a Slaves of the Republic-ban Molnár Ilonánál volt egy kis "törés", de amúgy minden rendben volt. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Azt hittem, csak én vagyok túl finnyás a karakter szinkronját illetően. Viszont az érdekes, hogy a vetítéshez képest ennyivel korábban leszinkronizálták (a sajnálatos halálesetről én se tudtam). Így azt is elvethetjük, hogy a gyors tempó és az időhiány miatt váltakozott jó pár szereplő hangja az évadban. Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Azt hittem, csak én vagyok túl finnyás a karakter szinkronját illetően. Viszont az érdekes, hogy a vetítéshez képest ennyivel korábban leszinkronizálták (a sajnálatos halálesetről én se tudtam). Így azt is elvethetjük, hogy a gyors tempó és az időhiány miatt váltakozott jó pár szereplő hangja az évadban. Haláleset? Miről van szó? Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Hozzászólás ideje: 2012. Május 2. Haláleset? Miről van szó? Erre gondoltam: Viszont D'Nar magyar hangja az a Kárpáti Tibor volt, aki tavaly október 28-án elhunyt. Ez engem eléggé meglepett, azt hittem a szinkron idén készült januárban vagy februárban. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 8. Hozzászólás ideje: 2015. December 8. Annak ellenére, hogy technikailag ez egy gyönyörűen megvalósított rész (mondjuk ez a harmadik évad óta kifejezetten igaz minden epizódra, de ez akkor is kiemelkedik), a fénykardok tárolását nem sikerült eltalálni. Anakin egy ideig a markolat közepénél felakasztva tárolja a kardot (pedig még a kis pöcök is látszódik, amire általában felakasztják az övre), Dooku meg a hologramon egy ideig a rosszabbik végével fölfelé lógatta le az övéről a kardot, mint az ep4-ben Vader. Csak Vadernek nincs olyan kis tüskéje a kard végén, így nem fáj neki, ha előre dőlve felnyársalja magát. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2019. Július 1. Hozzászólás ideje: 2019. Július 1. Néhány hónapos kihagyás után folytatva a TCW újranézésemet, megint egy olyan történetszál került elém, ami miatt ez a sorozat nálam a top az animációs fronton. Az Umbarai epizódok után megint egy kifejezetten sötét hangulatú, a kiszolgáltatottságot, tehetetlenséget, a hősöket kissé elesettségükben megjelenítő sztorit kaptunk. Míg ott a kegyetlen vezetőnek alárendelt katonák, itt a rabszolgák és rabszolgatartók viszonyrendszerében láthattuk ezt és most kifejezetten a legnagyobbak Anakin/Obi-Wan is kerültek megalázó, méltóságon aluli helyzetekbe nem "csak" Rex meg a klónok. Ez ebben az epizódban volt a leginkább tetten érhető elsősorban ugye Obi-Wan karakterén keresztül, de Anakin szála is érdekes volt, hogy a királynővel hogyan alakult kapcsolata, ugyan a zygeriaiakat továbbra is gondolom gyűlöli Anakin, de a királynővel a végén sokkal közvetlenebb és már-már gyengéd volt a halála pillanatában. Ahsoka ugyan nem volt talán olyan hangsúlyos a korábbi részekben, de itt a végén ahogy küzdött a népéért az az ő karakterének a szempontjából is egy fontos lépcsőfok volt, egyre nagyobb felelőséggel és ennek a felelősségnek a tudatával cselekszik már ilyen fiatalon (itt kvázi egy megmentőként tekinenek rá az övéi) és ez szerepet játszhat a későbbi fejlődésében is... majd hosszú évek múlva, mint a Lázadók egyik fontos alakja is hasonlóan jár el. Nagyon jól nézett ki egyébként ez a rész is, a végén Plo Koon és a köztársaságiak kimenekítő akciója is nagyon látványos volt és az is egy badass pillanat volt, amikor Obi-Wan ugyan nem ölhette meg Agrusst, de Rex-nek nem voltak erkölcsi aggályai és megtette helyette (Obi meg belenyugodott). Az hogy ilyen jellegű epizódokat bevállaltak és a sötétebb hangulat, a főszereplők ilyen jellegű ábrázolása is belefért a sorozat keretei közé ez egy nagyon nagy erénye volt a TCW-nek! 3 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.