Ugrás a kommentre

Wilde

Tag
 • Összes hozzászólás

  2.677
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

43 Nagyon kedvelt

Wilde tevékenysége

 • Születésnap 1992-04-27

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés
  Filmek, sorozatok, könyvek, NFL, NBA...
 1. 4x07 - Jedi Night

  Érzelmileg nagyon megterhelő rész volt. Én szerencsére nem futottam bele előzetesen spoilerekbe így nem tudtam, hogy mi fog történni, de az epizód során végig azt éreztem, hogy ez bizony Kanan hattyúdala. Valahogy olyan volt az összes jelenetben, mintha búcsúzni készülne, mintha készen állna rá, hogy ő innen bizony tényleg lehet, hogy nem jön vissza. A Herával való kapcsolata, a ki nem mondott érzések... itt is azt éreztem, hogy azért mondja ki, azért tárja fel önmagát így Hera előtt, mert már lélekben felkészült rá, hogy meghalhat. Az egész egyszerre nagyon szép és nagyon szomorú is volt egyben. Ezzel együtt összességében nem egy értelmetlen halál volt az egész, hanem a küldetés végül sikerrel járt, még ha áldozattal is. Persze a perspektíva relatív voltára is jól mutatott rá ez a haláleset: a Birodalom szempontjából egyetlen lázadó (még, ha jedi is) halála nem mérhető ahhoz a kárhoz ami őket érte Lothalon, főleg úgy, hogy még Thrawn projektjének is keresztbe tettek, a másik oldalról nézve viszont mindig azt láthattuk, hogy a hőseink mindent megúsznak, most pedig átélni, átérezni a hozzá közel állókon keresztül, hogy egy ember halála is mekkora tragédia így nagyon szemléletes volt. Számomra is az egyik legszomorúbb animációs SW epizód volt ez, talán még a TCW 6. évadából az Orders volt hasonló hatással rám, bár ez azért volt szívbemarkolóbb, mert ott tudtuk a végkifejletet Fives és a klónok számára, míg itt valamelyest nyitva voltak azért a lehetőségek. Egyébként a végén az outro-nál az, hogy nem volt semmi hang, hanem némán emészthettük az eseményeket és emlékezhettünk Kananra, nekem egy kicsit a 24-et juttatta eszembe a silent clockkal, amit akkor tettek be, amikor valamelyik fontosabb szereplő meghalt.
 2. OFF A IX-ben ne, de abban a 30 éves űrben a VI és VII között sorozat/animációs vonalon ez érdekes lenne.
 3. Persze, bár, ha most hétvégén neki is állok szerintem csak jövő héten lesz kész.
 4. Star Trek

  Discovery 1/12
 5. Jól összeszedted, esetleg még lehetne említést tenni a szinkron/eredeti hang kapcsolatáról, 3D-ről, IMAX-ről, hogy milyenek a tapasztalatok, mennyit adott hozzá, esetleg mennyit vett el az élményből stb.
 6. Az a - ponthoz annyit, hogy amennyiben ez egy jedi prófécia volt, akkor már eleve torzított az értelmezése, mert egy szemszögből látja az egész kérdést. Nekik az ősi ellenség a sithek elpusztítása volt a fontos, amit Anakin, mint a Kiválasztott be is teljesített azáltal, hogy Palpatinet megölte, ő meg, mint utolsó lehetséges tanítványa szintén meghalt. A jedik ebben a koordinátarendszerében tehát a jóslatot és az erő egyensúlyát úgy értelmezhették, ahogy az az ő érdekeiknek, a világról alkotott elképzeléseiknek helyes volt. Ettől még nem feltétlen következik az, hogy a sötét oldalt megszüntették volna (ennek nem mond ellent az új trilógia sem, mert úgy tudom Kylo és Snoke sem sith, csak a sötét oldalhoz köthető), de lehet a jedik úgy gondolkoztak, hogy a sithek megsemmisítésével el is fognak intézni mindent. Mondjuk, ha Snoke tényleg az ismeretlen régiókból érkező erőhasználó, akkor nem lehet felróni a jediknek, hogy nem számoltak más sötét oldali figurákkal, ha korábban nem találkoztak ilyennel. A b - pontban leírtak abból a szempontból lehetnének érdekesek szerintem, hogyha összekötjük Anakint és Lukeot, akkor lehetne a Skywalker vérvonal, ami nem egyszerűen egy személy egy adott tettére korlátozódna, hanem egy folyamat részeként egymásból következő és egymásra ható események láncolataként teremtené meg majd a Saga végére az egyensúlyt. Ez mondjuk annyiból problémás, hogyha mindenárona a vérvonal számít, akkor Reyt nehezen lehetne ehhez kapcsolni (nem örülnék, ha ő is Skywalker lenne, max ha kiderülne, hogy részben ő is az erőből született), Kylo lehetne még, mint a Skywalker vérvonal beteljesítője, de én nem örülnék, ha belőle pozitív figurát csinálnának. Azért valahogy Rey karakterével is meg lehetne oldani úgy, hogy Anakin jelentősége a prófécia/egyensúly szempontjából megmaradna, de nem kizárólagosnak. Konkrétan nem tudjuk egy személyhez kötni, a jediktől származik.
 7. Sport 3.0

  Nem nagyon, a D divizióból nem hiszem mondjuk, hogy bárki is magától ki tudna jutni például. Annyi pontosítás, hogy oda-visszavágós lesz a csoportkör (tehát mondjuk mi 6 meccset játszunk).
 8. Sport 3.0

  Mindegyik divizióban van négy csoport (van három, van négy csapatos csoport is) az első körben ősszel lesz majd a csoportkörök lebonyolítása (ez 2/3 meccset jelent csapatonként), akik itt első helyen végeznek azok majd az EB selejtezők után játsszanak egy négyesdöntőt diviziónként (max 3 meccs - ez talán 2020 márciusában lesz, de nem biztos) és ott a legjobb jut ki mindegyik divizióból, tehát összesen négy csapat. Annyi kavarás van még, hogy aki egyeneságon kijut az Eb selejtezőkből, amit 2019-ben bonyolítanak le, annak a helyet átveszi a Nemzetek Ligájából az alacsonyabban végzett csapat, tehát az NL-ből mindenképpen lesz plusz 4 hely és az Eb-selejtezők 20 kvótáért zajlanak (ugye most host nem lesz, így jön ki a 20+4 Eb csapat). Ja és az eredményektől függetlenül (koefficiens alapján) le is lehet esni alacsonyabb divizóba majd a következő NL-re, de az még a jövő zenéje.
 9. Hangvágás, hangkeverés szerintem mindenképpen kilőve, score szintén, talán a vizuális effektek lehetne, de meglepődnék... kellemesen. Azért nem rossz az a négy jelölés.
 10. Sport 3.0

  Nagyjából ugyanannyi meccse lesz a válogatottaknak, mint régebben ugyanis ezzel kilövik a korábbi barátságos fordulókat. Annyi érdekessége pedig mindenképpen van ennek a sorozatnak, hogy esélyt adnak a kiscsapatokank is (a leggyengébb D divizióból is ott lehet így egy csapat az Eb-n) és úgy összességében minden kalapban nagyjából egyenlő erősségű ellenfelek vannak, ami izgalmas, kiegyenlített mérkőzéseket eredményezhet.
 11. Rebels 2.0

  Nagyon tetszett az előzetes, várom az új részeket, de sajnálom is, hogy a vége lesz, így a 4. évadra majdnem jobban megszerettem, mint a TCW-t.
 12. Anakin/Vader

  Ezzel szerintem az a probléma, hogy ebben az olvasatban Plagueis kísérletei indukálják a Kiválasztott megteremtődését és akkor felmerül a kérdés, hogyha Plagueis nem próbálkozik belenyúlni így a dolgokba, akkor Anakin meg sem születik (mivel az Erő nem érzi úgy, hogy bármi dolga lenne) és nem ő lesz a Kiválasztott. A Prófécia ellenben ettől függetlenül is jelen volt, tehát a Kiválasztottat a jedik egyébként is várták, attól függetlenül, hogy Plagueis manipulálta-e a midikloriánokat, vagy nem, még itt úgy értem (nem olvastam a könyvet), hogy ettől tették függővé az Erő akaratának manifesztálódását Anakin képében. Amúgy eszembejutott az a teória, ami talán pont tőled származott (ilyen Plagueis-es dolgokról úgy emlékszem írtál korábban is), hogy mi van, ha Anakin kiválasztottsága csak amolyan "hamis eljövetel" volt, egyfajta reakció Plagueis-re és nem az igazi Kiválasztott, aki pedig Rey lenne.
 13. Filmek 12.0

  Nekem nagyon tetszett ez az előzetes, baromira várom ezt a filmet, az eddigi anyagok alapján remekül ragadta meg a 2013-as reboot hangulatát és Alicia Vikander is egyre jobban bejön ebben a szerepben (korábban voltak pletykák Daisy Ridleyről, anno jobban örültem volna neki) - volt egy videó még szeptemberben a Warner csatornáján arról, hogy miként vált eggyé a szereppel meg mint jelentett neki a TR és egészen meggyőzött. Mondjuk Dominic Westet még mindig nem tudom elképzelni Lord Croftként... nekem ő mindig is Jimmy McNulty marad Baltimore-ból.
 14. Egyéb fontos 10.0

  Boldog születésnapot!
 15. Filmek 12.0

  Kár, hogy nem Mansont fogja játsszani, de azért nagyon várom ezt a filmet!
×

Fontos információ