Jump to content

Pondabubu

Tag
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Semleges

About Pondabubu

 • Rank
  Youngling
 • Birthday 12/07/1978

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Győr

Recent Profile Visitors

270 profile views
 1. Először Hanra adtam a voksomat, de aztán átgondoltam és Poera módosítom. Mert Han Solo szerintem igazából nem a legjobb pilóta, hanem a legvakmerőbb! Azért csinált egyedülálló dolgokat, mert azokat senki más meg se próbálná megtenni.
 2. Én most végeztem a könyvvel angolul. Ennél a résznél "niece" van írva, ami unokahúgot jelent. Tehát egyértelmű, hogy Reyre gondol. Azt nem tudom, hogy magyarul hogyan lett ebből unokaöccs... Ezért is van az, hogy SW regényt egy jó ideje már csak angolul olvasok. Valami nem jó a magyar fordításokkal mostanában. Valahogy unalmasabb is, meg jellegtelenebb a magyar. És ezt nem azért mondom, mert "angol-buzi" lennék, csak régebben színvonalasabb volt a fordítás. Persze azért le a kalappal a fordító előtt. Én ugyan jól el tudom olvasni az eredeti szöveget, de nem vállalkoznék a fordítására. Ahhoz nem elég angolul tudni, írói véna se ártana.
 3. Hát nekem nem tűnt fehérnek, de csak a moziban láttam. Nem néztem róla képeket eddig. Ez a kép valóban fehér csajt mutat, de nekem a moziban a haja, a bőre és a kora alapján is Gerrera rokonának tűnt. De ez csak egy teória persze, ami mostanában nem szokott nagyon bejönni
 4. Tartottam ettől a filmről, úgy éreztem, hogy felesleges és nincs mit elmesélni erről a történetről. Ennek megfelelően nem is érdeklődtem iránta túlságosan. Természetesen tévedtem! Kifejezetten pörgős, izgalmas, hangulatos lett. Han Solo karaktere olyan, amilyennek lennie kell és Emília Clarke is rácáfolt az előzetes várakozásaimra. Csuvival való találkozás hatalmas! Az a jelenet máris a kedvenceim közé emelkedett. A meglepetés karakter szerepeltetése igazi ajándék a rajongóknak. Elképzelhetőnek tartom, hogy többszöri megnézése után jobban fog tetszeni, mint a RO, a hangulata már most nagyon megfogott. 5/5
 5. Szerintem annyira kapcsolatban áll Saw Gerreraval, hogy az unokahúga! Említi az anyját, akinek a bolygóját az erőforrásaiért megtámadták, fellázadtak és meghalt. Ráadásul hasonlít is rá és ott van vele Twl Tubes... Ezek alapján én Saw Gerrera testvérének a lányának gondolnám.
 6. Mindig is egyesszámban tekintettem rá és így is fogok ezentúl is. Egyszerűen fordítási hiba az egész szerintem! Már akkor hibának gondoltam, amikor először bejelentették magyarul.
 7. Viszont ezzel még idén meglett az első hely Amerikában! A harmadik hely worldwide és átlépve az 1 milliárd!
 8. Nem írok túl gyakran ide, de azért rendszeren olvasom a fórumot. Alapvetően a háttérbe húzódó típus vagyok, ami kapcsolódik is ahhoz, amit most szeretnék leírni. Én is szembesültem már többször is azzal, hogy ismerősöm, haverom - aki magát SW rajongónak véli - szerint szar az ep8. Miközben én 3 megtekintés után, már dobogóra helyezem magamban a ep3 és az ep5 mellé. Hogy szerintem miért van ez a nagy különbség a véleményekben? Szerintem a kulcs a rajongóság mikéntje, fogalma közötti nézetkülönbség! Nem csak Star Wars-szal kapcsolatban tapasztalom ezt, de itt most csak erre térek ki. Szóval vannak a rajongók és vannak a magukat rajongónak vélők! Ez két különböző csoport és míg az előbbi megérti a másodikat, addig ez fordítva lehetetlen! Én rajongó vagyok (és itt a fórumon is szerintem mindenki az), mert már óvodás koromban is "lézerkardosat" játszottam (most 39 éves vagyok), mert 10 évesen minden szombaton megnéztem a Birodalom visszavágot, mert minden epizódot több közel 100x láttam, mert minden évben legalább 2x megnézem az összeset (angolul és magyarul is), mert elolvastam szinte az összes SW regényt (pedig sokat igen gyengének tartok ), mert gyűjtöm a SW Legokat (és csak az SW-ket). És hogy vannak ezzel a magukat rajongónak gondoló ismerőseim? Minden részt láttak... kb 2x. 1-2 könyvet elolvastak, de főleg akkor foglalkoznak az SW-vel, amikor kijön egy új film. Ennek megfelelően a RO-t imádják, a ep8.-at pedig utálják. Én értem őket, de ők meg sem próbálnak nyitottan hozzáállni a dologhoz. És hogy jön ez a háttérbe húzódó személyiségemhez? Hát úgy, hogy bele se megyek velük vitákba. Rájuk hagyom az egészet. Nem tudnék olyat mondani, ami megfogná őket. Nem érvelhetek azzal, hogy én nagyobb rajongó vagyok! Vagy nem hinnék el, vagy azt gondolnák, hogy nagyképű vagyok, meg okostojás. Úgyhogy amíg ők egymás között undorító módon, ostoba véleméyneket hangoztatva szidják a 8-at, addig én magamban mosolygok, és alig várom hogy újra megnézhessem.
 9. Igazad van, bár én a fontosabb karakterekre gondoltam. A fő szereplők mind emberek, a fontosabbak között is, csak elvétve akad idegen. A rajzfilmek meg más tészta, mivel ott sokkal több idő van és a költségeket sem növeli meg egy idegen karakter szerepeltetése.
 10. Amúgy ez a nagy fikázódás és elégedetlenség sem új dolog. Már a Special Edition-ök idején arról ment a téma, hogy ez csak a pénzről szól, meg újabb bőrt húznak le róla, meg minek ez a sok CGI, ez már nem is Star War! Aztán jött OT! Szerintem nem kell itt ecsetelnem, hogy mi ment akkoriban is. Aztán a Clone Wars... aztán a ep7... Ez mindig így ment! Engem nem lep meg, viszont totál hidegen hagy. 8 éves korom óta imádom a filmeket, mindegyiket! Nekem a ep8 is nagyon bejött. Igen: merész, kihívó és meglepő, de szentül hiszem, hogy pont erre volt szükség és csak jobb lett tőle a franchise!
 11. Ezzel ugyanígy vagyok! Van olyan haverom, aki meg se nézte a filmet, de folyton fikázza, meg videókat osztogat meg róla, amik arról szólnak, hogy milyen szar! Amúgy tele az internet ostoba, minősíthetetlen stílusú fikázós videókkal. Az emberi butaság határtalan!
 12. Ez mindig így volt a Star Warsban! OT minden főszereplője ember, szintén csak Chewie és Yoda a kivétel. Még a rossz oldalon is csak Jabba az egyetlen fontosabb szereplő, aki nem ember. A PT-ben szintén. Griveous az egyetlen, de akár ő is lehetne ember, hiszen a lényege, hogy kiborg
 13. Tényleg? Úgy látszik régen láttam!
 14. A Star Wars: Destiny nevű kártyajáték egyik ma bemutatott új lapja spoilerez egy mondatot a filmből! Snoke mondja és így hangzik: "If Skywalker returns, the new Jedi will rise."
×
×
 • Create New...

Important Information