Jump to content

Értékeld a filmet


Milyen osztályzatot adnál a filmnek?  

61 members have voted

 1. 1. Milyen osztályzatot adnál a filmnek?Recommended Posts

 • 2 weeks later...
Idézet

Valahogy én is... a kedvenc animém holnapi részét jobban várom, mint a Solo-t. Még mindig azt gondolom, hogy ezt a filmet felesleges volt elkészíteni (a spoilerek elolvasása után is így gondolom).

 

Nagyobbat nem is tévedhettem volna!

Ez egy szinte tökéletes film volt! Számomra minden megvolt benne: kaland, lazaság, alvilág, látvány, wtf-pillanatok, kiváló zene, nosztalgia.

 

5/5

Link to comment
Share on other sites

Szuper volt! Semmi hiányérzetem nincs, ez a film pontosan olyan lett, amilyennek vártam: kalandos és humoros, fordulatos, főszerepben egy remek sráccal, aki kiköpött Han Solo. :) Lando is pontosan az a sármos simlis fickó, amilyennek megismertük anno, sőt, még olyanabb, Chewie meg Chewie. :D Nekik nagyon passzolniuk kellett, és passzoltak is! A szabakk játszmák igazán hangulatosra sikerültek, a film egyik legjobb részei, főleg, amikor már Han nyert. :P De kiemelhetném Beckett karakterét is, vagy L3-at, no és Q'ira-t is, akiről azt olvastam, hogy kicsit vérszegény karakter lett, de nekem nem úgy tűnt - nagyon jó gondolatnak tartom, hogy Han egy olyan nőt kapott maga mellé, akivel idilli szerelmes párt alakítottak, aztán a körülmények úgy hozták, hogy a nő hagyta ott, és talán ezzel kezdődött Han nőcsábász karrierje. :) 

A zene is tetszett, jól passzolt a filmhez, de egyelőre nem érzem kiemelkedően jónak. Ez még persze változhat többször hallgatásra/nézésre. Most röviden ennyit, szombaton nézem újra, de már alig várom! :) 

Link to comment
Share on other sites

Nyilván másra kalibráltam kissé az agyam mint eddig,de még a Zsivány Egyeshez képest is. De mindent megkaptam amit vártam,sokkal jobban tálalva mint vártam.
Az egyértelmű sarokpontok ellenére is voltak benne bőven fordulatok,valamint mindegyik főbb szereplő kiváló alakítást hozott. Tényleg,talán az első SW film nálam ahol minden karakter hozott valami pluszt.  Nekem 4/5

 

...egyedül az nem tetszett,hogy a csak a filmeken felnőtt és szocializálódott bátyámnak, 10 percig tartott elmagyarázni miért van ott Darth Maul... értem,hogy miért van ott,de mégsem.
Nélküle is erős lett volna az a pillanat Qi'ra-val. Sok értetlen hangot hallottam magam mögött is.

Én Szolnokon néztem és hát... jó ha a harmada megtelt a nézőtérnek...

Edited by Lizardking
Link to comment
Share on other sites

No. :)

Sajnálom, hogy ezúttal nem tarthattam veletek, de nem nagyon volt időm felmenni Pestre. No mindegy. Remélem a következő SW filmen ott lehetek. 

Igazából nagy elvárásaim nem voltak a filmel kapcsolatban, de minden esetre tetszett, egész jó lett. Bár nem tetszett annyira, mint a Zsivány Egyes. 

Az alakításokkal végülis nem volt gondom, számomra sikerült visszahozni Han Solo karakterét, csak egy kicsit szokni kell. Lando egy kicsit fura volt, de nagyjából visszaköszönt a karaktere. Azt vártam volna, hogy a film végén csak a bajusza van meg, de ha nem hát nem így is jó. Nagyon tetszett a párhuzam a TFA-val, hogy ez a hajó tette meg 13 parsec alatt a Korelliai utat, aztán Han kioktatja Reyt, hogy 12, de közben meg tényleg 13, csak lefele kerekíti. :D 

Az egy kicsit fárasztó volt, amikor a birodalmi tiszt találja ki Han vezetéknevét, mert nincs családja, akkor legyen Solo. :D Tuti, hogy Ron Howard szokott nézni Stat Wars mémeket. :D

Egy-két negatívot tudok mondani. Qiráról semmi konkrétat nem tudtunk meg. Meg még egy negatív, ami talán nem is annyira negatív. Azzal, hogy behozták Darth Maul karakterét a filmbe, azzal azt érték el, hogy a nagyközönség teljesen értetlenül fog állni a dolog mögött. Aki egy kicsit is szereti az SW-t, az akkor elkezdi nézni a TCW-t meg a Rebels-et. :)

 

Végszó:

Várom már a Solo: egy Star Wars történet folytatását, aminek az lesz a címe, hogy (Darth) Maul: egy Star Wars történet ;) 

Link to comment
Share on other sites

Kellemes csalódás volt számomra a film. Bár bevallom őszintén, alacsonyak voltak az elvárásaim.
Örültem hogy itt elszakadtunk az éra főszálától. A Birodalom csak érintőlegesen volt a sztoriban. Olyat kaptam ami már régóta érdekelt. Az alvilág. Volt itt minden.
Tudható volt hogy benne lesz az ominózus sabacc-parti, Han és Chewie találkozása, a Kessel-futam. De egyáltalán nem úgy történt ahogy erre az elején gondoltam.
Han itt még fiatal, én naivnak találtam néha. Alden jól hozta a szerepet. A bolygók, a helyszínek rohadt hangulatosak voltak. Rengeteg utalással a PT-re és a TCW-re. A film végi "csavar" meg nagyot ütött Qi'ra-val kapcsolatban. Majdnem kiugrottam a székből, pedig tudtam mi lesz - spoileres voltam. Qi'ra szálát elvarratlannak gondolom. Lehet lesz még folytatás? Vagy csak könyv formájában?
Visszatérve az utalásokra: Felucia, Glee Anselm, Dathomir - Remek TCW helyszínek. Scarif - bár a RO előtt vagyunk, de számomra ez utalás. Végre nem csak twi'lekek tértek vissza a klasszikus fajok közül, hanem volt rodiai, zabrak - de még milyen zabrak! :D Valamint volt tognath is. Bár lehet az egyik two-tubes tesó volt. :D Kiderült hogy ezek szerint Aurra Sing sem él már. Beckett végzett vele. És ugye, L3 processzorát integrálták a Falconba. Akkor ezek szerint vele dumcsizhatott C-3PO az ep5-ben? :D
Szóval nekem bejött a film. :D
 

Edited by RacerX
Link to comment
Share on other sites

Hát gyerekek... ez... ezzzz... ez nekem k*rvára tetszett!!! :D Végre látni a híres-neves Kessel futamot a rengeteg fan service nem is tudom, hol kezdjem...

1. Na most már mind tudjuk, hogy Leia honnan vette a hődetonátoros trükköt.

2. Beckett a vonaton nem egy fénykarddal csinál zárlatot vagy mit, amit aztán később szétvág a maszkos (nem jut eszembe a neve) hölgy?

3. Han megkapja az ikonikus pisztolyt, amit vica-versa puskává lehet alakítani WAT??? erre sosem gondoltam volna. 

4. Lando amikor utal a droidjára, hogy egyedi személyiség és a navigációs rendszere páratlan, egyből eszembe jutott 3PO a Birodalom visszavágból mikor is mondja Hannak, hogy nem tudja hol tanult a Falcon komputere kommunikálni, de elég sajátosan fejezi ki magát. Egyből tudtam, hogy valahogy a droid memóriája bekerül a Falconba.

5. Beckett nem arra a pisztolyra rak tust amit aztán a 7-ben Han Reynek ad?

6-7. Lando utalása a ThonBoka csillagbarlangjára illetve a Sharu varázskulcsára.

8. MAUL OMG MAUL!!!!! Amikor megjelent a holo és csak a lábát mutatták, gondoltam, hogy ez valaki lesz na, de ki a tök? Fém láb hmm... aztán kezdett ismerős lenni a hang (a rebelsben is ő a magyar szinkron szerintem, vagy behaluztam :D ) csuklyás kép hátulról mondom ez Maul, aztán a hirtelen szemből kicsit elbizonytalanított és levette a csuklyát, ekkor csuszott ki a számon egy félhangos g*ccci :D

 

 

Han vukiul beszélését annyira nem díjaztam, valamint hiányoltam Han nadrágjára valami utalást.

 

Most így hirtelen ennyit tudok nézni kell még jó párszor! :) Megvallom a negatív kritikák elbizonytalanítottak kicsit, de az elején az a pár sor egyből belerakott a SW világába, aztán utána az a pár kocka fel az ép készülő csillagrombolóra, tudom, hogy benne volt a trailerbe, de így mégis más volt és felállt a szőr a kezemen tőle (pozitív) ekkor nyugodtam meg, hogy jó lesz ez.

Edited by Darth Cupsy
Link to comment
Share on other sites

10/10

 

 

Kezdjük ott, hogy ebben a kategóriában még csak egy "hasonló" film készült, ami különbözőbb nem is lehetne. A RO egy háborús hősfilm, ebnek megfelelő alapos felépítéssel. Ez meg küldetéses akciófilm, ahol egyenlwtesen van eloszlatva az akció és a végén mindenki elárul mindenkit. És:  pontosan ezt is hozta. Szabályos küldetésfilm, miközben annyi utalás volt benne hogy az Ep7 sem volt különb: D Ritmus rendben, hangok pláne. Látvány nagyon rendben volt, bár valahogy végig az az érzésem volt hogy túl közelről nézek egy régibb műsort a TV-ben. (12 soros terem utolsó sor hátulközép, szóval nem a helyemmel volt a hiba. )

Karakterek rendben, főler Rio és L3 tetszettek nagyon. Zenét egy kicsit gyengének éreztem, a Maestro zenei témái megvoltak, de inkább hatottak audiokommentárnak mint hangulatteremtésnek.  A csillagrombolós jelenetet emelem ki, ott tényleg átjött a többlet. 

 

Maga a film egyértelműen az Ep8 ikertestvére (de a kronológia ugye kapott egy pofont, ezentúl még nehezebb a szomszédnak elmagyarázni hogy melyik film hányadik)  a kockáknál felnyögtem, hogy ez ANNYIRA várható volt. (Igazából Cannady-t idéztem:   "Úgy tudtam....! " ) A fanservice szép egyensúlyban van a történettel. Han és Lando színészei rendben vannak, bár a többlet amit Harrison Ford adott a karakteréhez, az nekem hiányzott. Érdekesmód Chewbacca teljesen rendben volt.

És hát.... Ő. Akinek a felbukkanására hirtelen azt mondtam, hogy na most értelmet kapott a TCW és aki miatt rövidesen egy évadnyi (? ) Rebelst kell újranéznem. És igen, Ray Park játszotta. 

Nagyon bátor dolog volt, mert ezzel rétegfilm lett a Solo. Mert mégiscsak több ember nézi "csak " moziban, mint sorozattal kiegészülve, és ők nyilván csak pislognak, hogy ez itt hogy került elő. De szerepe van, viszi előre a hangulatot és hangsúlyozza az alaptörténetet. 

Őnélküle 9/10 lenne. Ő néhány másodperccel följavította a végeredményt, legalábbis nálam. 

10/10.

(11 akkor lett volna, ha Fett is szerepel. Bocs. )

Edited by Darth Krande
Link to comment
Share on other sites

Na akkor címszavakban:

 

+ A film LÉLEGZETT és abszolút Star Wars kompatibilis volt

+ A felépített világok ezúttal is hangulatot árasztottak, kiváltképp Korélia, de Kesselnek is volt egy egyedi hangulata. A finomító bolygóról meg Jakku és a Níma bázis jutott eszembe :D

+ Han... Han... akkor legyen Solo. Elég ütős Keresztapa 2 utalás. Imádtam.

+ A zene! Bár aggódtam a korábbi nyúlfarknyi spot miatt, nálam betalált. Kiváló aláfestése volt a jeleneteknek. A vonatos jelenet mögött a fel-fel harsanó kórus zseniális. Amikor a Kessel pyke mustrálgatja a rabszolga árut egy az egyben olyan feelingem volt, mint a Tatooine-on, amikor Owen bácsi nézi a jawák portékáit. Ebben nagy szerepe volt a hasonló motívumok alapján megkomponált zenének.

+ A színészek. Lando és Han abszolút elhitették velem, hogy ők és Lando és Han. Egy pillanatra sem zökkentett ki egyikük sem. Emellett Beckett és Qi'ra és Dryden Vos is jó volt.

+ Az utalások. Rebelses plakát! :o  Pyke-ok. "I hate you! - I know!". MAUL gyerekek, azt hittem ledobom a láncot. Aurra Sing! Egyetlen mondat, de mégis mennyit hozzáad Beckett karakteréhez. Felucia, Scariff említése. 

+ Hullottak az emberek. Egy ilyen típusú filmben ezt el is várom, és hozta is a formáját ilyen téren is.

+ A film lazasága, humora, stílusa. Minden klappolt.

+ A látvány. A vonatos rablás és jelenetsor végig brutál volt, de a prímet azt hiszem a gravitációs kút vitte.

+ A filmben felbukkanó lények az énekestől a kártyásokig egészen a félig-fejnélküli pincéreken át. Vos hajója annyira SW kompatibilis volt, hogy több se kell. Nagyon élveztem.

+ A film végi csavarok. Jó volt, hogy Han megtanulta a leckét és átvágta Beckettet is. 

 

És akkor a minimális negatívumok:

- Nekem kicsit sok volt a Lando + L3 kapcsolat építés, ami azt a célt szolgálta, hogy Lando megsirassa a robotot. Az okot értem, de nekem sok volt az a jelenet, főleg, hogy azért egy droidot általában meg lehet javítani.

- Nest esetében kicsit furán vette ki nálam, hogy egy 13 éves (?) kislány volt a maszk mögött. Valahogy nehezen volt hihető az addig látottak fényében. Illetve ez a lázadás motívum kicsit elgondolkodtatott, mert ők nem a Birodalom, hanem a Kartellek ellen lázadtak ha jól értettem, így kicsit megtévesztő a Lázadás szó emlegetése (amit inkább a Birodalom elleni lázadásra használunk).

- És amit leginkább furcsálltam: Solo jelleme! Azt vártam volna, hogy a jósága helyett a benne megbújó önző k*csögöt hozzák inkább felszínre, ahonnan fejlődhet a IV-V-VI-ban. Ezt most alapjaiban kell átértékelni! Han egy sokkal jobb ember, mint amit a IV elején mutat magából, és nemcsak később válik azzá, hanem alapból benne van. Hiszen milliós kreditet passzol le a kiscsajnak csak azért, mert kvázi magára ismer Nestben és a seregében. Felrémlik neki, hogy ő anno hogyan volt sanyargatva Korelián, és véleményem szerint emiatt adja át a zsákmányt. Minden jel szerint az a néhány év, ami eltelik a vége és a IV között tovább erősített Han maszkját és lebontotta a naivitását (ami azért eléggé kijött Qi'ra-val szemben a végén). Nem mondom, hogy ez a karakterív vállalhatatlan, csak meglepett, és kicsit jobban örültem volna, ha Solo itt még önzőbb és öntörvényűbb, és esze ágában sincs ilyen volumenű zsákmányt átengedni jó cselekedetként. Ezzel együtt, Solo karakterét 1983 és 2015 után ismét át kell értékelnünk, 2018-ban.

- Boba Fett, Jabba - a film után jöttem rá, hogy nem is tűntek fel. Kicsit fura egy Solo film nélkülük, de rá kellett jönnöm, hogy akár csak a VIII. bizony ez a film is sok-sok ponton ment szembe a sablonnal és a várakozásokkal (Qu'ra sorsa, Maul, Solo karaktere, Nest nem is a főgonosz, stb.) és nemhogy ennek ellenére, hanem PONT ezért tudott annyira szórakoztató lenni! :clap:

 

Végül egy külön pontban Maul. Tudjátok, hogy nem vagyok egy nagy rajongója a feltámasztásának. De számomra azzal, hogy a Disney ezt itt és így meg merte húzni, lesokkolva milliónyi embert, aki nem látott TCW-t és Rebelst, hát le a kalappal! Ezzel, hogy beemelték egy élőszereplős filmbe is, nálam végképp a helyére került a feléledése. Azt viszont jó lenne közösen végigrágni, hogy akkor hogy is néz ki Maul életútja az EpI-es kettévágása óta, mert a Rebels-ben látott Maullal a mostani adalékot nehezen tudom összefésülni. Ebben mondjuk közre játszik az is, hogy rég láttam a Rebels 2. évad végét. :) Meg is fogom nézni valamikor a közeljövőben, újra.

 

5/5 , és ha 10-es skálán kellene mondanom akkor 9/10! Bravo! :clap:

 • Like 2
 • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

Szerintem hogy átengedi a zsákmányt az pont kihangsúlyozza, hogy itt még nincs vérdíj a fején. Beckett mondja is az eleje táján :) úgy már nehezebb jótékonykodni, hogy Jabba hűvösen akarja látni...

 

Azért annyit hadd negatívoljak, bár ez nyilván műfaji sajátosság, hogy amikor Dryden egyedül marad a főszereplőkkel, az elég erőltetett. Értem hogy a zsoldosai épp lent vannak a lázadóknál  (szerintem igenis egyazon lázadás magjáról beszélünk, csak itt még ők sem tudnak róla)  de hogy egy tartályban éneklő fejnek mi keresnivalója lenne ott, az már nem jött le a filmből. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Donát, nagyon egyetértek az írásoddal! :) Egyetlen kivétel Han jelleme, ami nekem kifejezetten így tetszett. Az ep 4 végére nem megváltoznia kellett, hanem visszatérnie régi önmagához, ami a lehető leginkább Star Wars-os, és egyébként is nagyon hálás karakterépítési megoldás. :) 

Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

Nekem jóval vegyesebbek a gondolataim ezzel a filmmel kapcsolatban. Egyrészt nagyon jó kalandhangulatot kaptunk, szuper jelenetekkel, a zene tetszett, a karakterek is nagyjából rendben vannak, ugyanakkor kicsit úgy érzem, hogy a Hannal kapcsolatban ismert és várt eseményeket csak összefűzték egy filmmé, és hiányzik belőle az ív. A meglepetés fordulat a no comment kategória. Nem a következő egy-két hét múlva nézem újra. 

Link to comment
Share on other sites

38 perccel korábban, Darth Krande írta:

Azért annyit hadd negatívoljak, bár ez nyilván műfaji sajátosság, hogy amikor Dryden egyedül marad a főszereplőkkel, az elég erőltetett. Értem hogy a zsoldosai épp lent vannak a lázadóknál, de hogy egy tartályban éneklő fejnek mi keresnivalója lenne ott, az már nem jött le a filmből. 

 

 

 

Nyilván az egyedül maradtakot úgy értették, hogy katonák nélkül maradt "egyedül", a vegyes társaság akit először láttunk a hajón bármerre kóricálhatott azon a bazi nagy hajón, de harcban érdemben nem lehet rájuk számítani, ezért olyan mintha ott sem lennének, de az is lehet, hogy amit először láttunk akkor épp bulit tartott Vos és azért volt ott a többi lény és alapból csak a személyzetével utazik.

 

 

Zene: A toborzó szöveg alatt nem az Imperial March szólt? Mármint úgy, hogy nem nekünk nézőknek szólóan, hanem az SW világban is az szólt. Ha jól hallottam akkor az nekem kicsit furán jön le.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Zene: A toborzó szöveg alatt nem az Imperial March szólt? Mármint úgy, hogy nem nekünk nézőknek szólóan, hanem az SW világban is az szólt. Ha jól hallottam akkor az nekem kicsit furán jön le.

A Rebels már néhány éve beemelte, hogy az Imperial March az SW galaxisában is a birodalmi induló szerepét tölti be.

Link to comment
Share on other sites

5 perccel korábban, Donát írta:

A Rebels már néhány éve beemelte, hogy az Imperial March az SW galaxisában is a birodalmi induló szerepét tölti be.

Jah tényleg a Birodalom Napja részben, ott is fura volt. Kicsit olyan érzést kölcsönöz nekem, mintha amikor csak aláfestésnek szolgál akkor hangszóróból szólna a szereplők mellett, de ennyi baj legyen.

Link to comment
Share on other sites

Nekem abszolút felülmúlta a várakozásaimat a film, mondjuk úgy nagyon nem is vártam semmit. A főszereplők nagyon jól alakítottak, amitől tartottam pedig, hogy nem a karaktereket fogom látni, hanem csak a színészeket. Végig Hannak és Landonak éreztem őket, emellett ténylegesen hozzá tudtak tenni a karaktereikhez, így a classicra is más szemmel nézek majd ezek után. Nagyon tetszett a filmnek a hangulata, ez is eltért a számozott epizódoktól, mint a RO, csak nem volt annyira sötét. Nem érződött az újraforgatás sem és amit még kiemelnék, hogy Maul visszahozatalavál mennyire egybefűzik a sagat. Azért biztos ott volt bennük, hogy ezt majd egy csomóan nem fogják érteni, de így tényleg úgy érződik, hogy ez egy univerzum a képregényekkel, sorozatokkal, mindennel együtt.

Link to comment
Share on other sites

Kezdem azzal, ami nem tetszett:

-Picit fölöslegesnek éreztem, hogy Maul bekapcsolta a fénykardját. Mintha csak azért tette volna, hogy a nézőknek egyértelművé tegye, hogy ő az a bizonyos Maul.

 

Hát ennyi. Igazából minden más tetszett. Egyébként meg pontosan azt hozta a film, amit elvártam. Az biztos, hogy még jópárszor újra fogom nézni. Ami így első nézésre igazán megfogott:

-A világ. Amit kicsit hiányolok az új Saga filmekből az világépítés. A bolygók nagyrészt kihaltak, ami persze érthető hisz egy maroknyi Ellenálló menekül a gyéren lakott bolygókon az Első Rend elől. De épp ezért jó volt kiszakadni egy kicsit a főkonfliktustól és körbenézni a galaxisban. Arra, hogy Korélia ilyen szakadt lesz nem számítottam, de nagyon tetszett, mert kicsit megidézte a '80-as évekbeli poszt-apokaliptikus filmeket. Az óriási gyárak árnyékában szenvedő tömegek hálás sci-fi téma és itt ugyan csak épphogy pár percre érintettük a dolgot, mégis nagyon megfogott. Rengeteg apró részlet volt, amitől Korélia élő lett: a gyárkomplexum, ahol az üldözés egy része zajlott, a kis patkány ami átiszkolt az egyik kábelen, a droid, akit elcsapott az egyik speeder, a koréliai vérebek, a "reptér" a toborzó irodával stb. stb. Ezek után kifejezetten várom a "Most Wanted" című regényt, amely majd Solo és Qira koréliai éveivel fog foglalkozni.

Egyébként mikor először kiderült, hogy Kessel szerepelni fog, szinte biztos voltam benne, hogy valamennyire szembe fog menni a Rebels-ben látottakkal, hisz az egy viszonylag olcsó animációs sorozat volt ez meg egy 200 milliós blockbuster. Örülök, hogy tévedtem. Úgy lett látványos hogy cseppet sem mond ellent a Rebels nyitó részének. Eleve az egész filmet óriási alázat jellemezte a kánon felé.  

Ha már meglepetések: azt hittem, hogy a Rogue One börtönbolygójánál nem lehet életközelibben bemutatni azt, hogy milyen is a birodalom testközelből. Az a snitt amikor az egyik rohamosztagos gubbaszt a rabomobilban az egyik kedvenc jelenetem az egész RO-ban. Nade itt még tovább tudták fokozni: a mimban-i csata a feje bubjáig sáros katonákkal eszementül bejött. Egyedül a finomitó bolygónál éreztem úgy hogy olyan nagyon nem erőltették meg magukat a design terén, de belefért. 

 

-Han Solo. Amikor a '90-es évek végén először tudtam fellépni a netre és végre megismerhettem azt hogy a barátaimon túl általában az emberek mit gondolnak a Star Wars-ról az egyik legnagyobb meglepetésként az ért, hogy Solot a legtöbb helyen óriási kedvencként kezelték. Szó se róla, soha semmi bajom nem volt a galaktikus csempésszel, csak nem különösebben érdekelt. A funkcióját remekül ellátta, de önmagában ő nekem túl sok pluszt nem nyújtott. Az ep.7 árnyalta a képet most pedig a Solo film megnézése után azt kell mondjam, hogy nekem Alden Soloja a csúcs. Így hogy esendő, hogy próbál megélni egy olyan világban amit alig ismer, nekem Solo máris sokkal érdekesebb lett. És alig várom hogy egyben megnézhessem a régi filmekkel. Biztos vagyok benne hogy ezútán a régi trilógiás Solo is jobban fog érdekelni.

 

-Karakterek. Ha így elsőre ki kéne emelni a kedvenc mellékszereplőt, akkor Beckett négykarú segédjét mondanám. Csak pár percet szerepelt, de óriási fazon volt és azt kell mondjam, nagyon bevállalós volt az írók részéről hogy tőle és Valtól is ilyen hamar megszabadultak. De az egész bagázsban egyetlen gyenge láncszem se volt. Onnantól például hogy Qira felbukkant Vos hajóján nagyon jó kis feszültség ülepedett a sztorira, mert nem lehetett tudni hogy elfogja-e árulni és ha igen mikor. Amo Vost illeti: eredetileg CGI karakternek szánták. Csak az újraforgatások miatt lett ember(szerű). Szerintem jól jártunk ezzel a váltással.

 

-Akció jelenetek. Az akciók hol könnyed összecsapások voltak -mint amikor meglógnak a Kesselről- hol átváltottak körömrágós akcióra -utóbbira jó példa az Enfys Nest első felbukkanása. Mindkét fajta baromira tetszett. A kessel futamnál az óriásszörny nagy ötlet volt! Enfys Nest témája a kórussal pedig hidegrázós.

 

Na közben mennem kell dolgozni, úgyhogy zárom soraimat, majd később úgyis kitárgyaljuk, de még gyorsan pár szót arról a bizonyos nagy fordulatról. Nem titok, hogy ki nem állhatom Darth Maul visszatérését a TCW-ben. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy Maul szerepeltetése a Solo filmben a legambiciózusabb húzás, ami a Disney-érában történt. Tudhatták, hogy a nézők 99,9%-a nem fogja érteni, hogy miért tért vissza, ők mégis úgy gondolták, hogy nem baj, fontosabb az hogy azok akik beleinvesztáltak egy csomó időt és energiát ennek a világnak a megismerésébe tényleg egy olyan világot kapjanak, ahol nem vicc azaz állítás, hogy a kánon művek egyenrangúak. Az hogy a TCW-ben visszajött Maul az nem egy lábjegyzet, az egy olyan tény, amit bárhol felvállalnak. Hát le a kalappal. Így még inkább van értelme fogyasztani a kapcsolódó műveket. Ezek után tényleg bármelyik kánon szereplő felbukkanhat bármelyik filmben. Ha fontos szerepet kapott volna, azt mondjuk túlzásnak éreztem volna, de így teljesen rendben volt.

 • Like 3
 • Tetszik 6
Link to comment
Share on other sites

Ismét NAGYBETŰS  élmény volt veletek megnézni a filmet tegnap, és kitárgyalni a végén a legjobb pillanatokat.

Frenkie jól mondta, a Disney eddig nem tud hibázni.

Szenzációs kalandfilm volt, pörgős, igzalmas, fordulatokkal teli. Nekem a zenei aláfestés is tetszett. Többször nézős klasszikus film lesz ebből, amit bármikor szívesen előveszek majd. 

5/5

 

 

Link to comment
Share on other sites

16 perccel korábban, Bomarr írta:

Na közben mennem kell dolgozni, úgyhogy zárom soraimat, majd később úgyis kitárgyaljuk, de még gyorsan pár szót arról a bizonyos nagy fordulatról. Nem titok, hogy ki nem állhatom Darth Maul visszatérését a TCW-ben. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy Maul szerepeltetése a Solo filmben a legambiciózusabb húzás, ami a Disney-érában történt. Tudhatták, hogy a nézők 99,9%-a nem fogja érteni, hogy miért tért vissza, ők mégis úgy gondolták, hogy nem baj, fontosabb az hogy azok akik beleinvesztáltak egy csomó időt és energiát ennek a világnak a megismerésébe tényleg egy olyan világot kapjanak, ahol nem vicc azaz állítás, hogy a kánon művek egyenrangúak. Az hogy a TCW-ben visszajött Maul az nem egy lábjegyzet, az egy olyan tény, amit bárhol felvállalnak. Hát le a kalappal. Így még inkább van értelme fogyasztani a kapcsolódó műveket. Ezek után tényleg bármelyik kánon szereplő felbukkanhat bármelyik filmben. Ha fontos szerepet kapott volna, azt mondjuk túlzásnak éreztem volna, de így teljesen rendben volt.

Az egész hsz-szel egyetértek. De ez plusz +1.000.000. :) 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nem csak azoknak áll-leesős a Maul-jelenet, akik nem ismerik az animációs sorozatokat. És nem feltétlenül jó értelemben. Nagyon-nagyon kedvelem Mault, elsősorban a TCW és a Rebels miatt, amik jól bővítették a karakterét, és elfogadtam Lucas atyánknak, hogy visszahozta. De számomra eléggé nem illett ide, őszintén megmondom, és sajnálom, ha ezzel most elrontom valakinek a kedvét. A Rebels másodszor is, végérvényesen lezárta a szálát. Fogalmam sincs, mit akarnak kezdeni vele, de eléggé Marveles felvezetője volt annak, hogy Mault még majd szerepeltetni fogják, ki tudja, miben, Solo-folytatásban, Boba Fettben, Kenobi-filmben, akár egy saját Maul-filmben. De azért a jelenléte önmagában eléggé feszültség nélküli, mivel a sorsa ismert a Rebels jóvoltából. És a filmekben nem tudják lezárni a történetét (másodszor), mivel a Rebels zárta le. Komoly gondban lennék az írók helyében. Amúgy meg egy Han Solo-eredetmítoszba rettenetesen nem illik Maul. Han Solo mítoszának annyi erős SW-figurája van, ez nem a Jedi-Sith-vonal, az igaz, de attól még baromira működik: Chewie, Lando, Falcon, Jabba, Boba Fett, Greedo, fejvadászok, stb. Azért ezeknek a felét, ha használta a film, persze marad valami a folytatásra is. Mind ki lesz használva. Nota bene a Maul-jelenet teljesen elvonta a figyelmem Hanról, meg úgy az utána következő csúcspontról, amiben lelövi Beckett-et. Súlytalanná tette.

 

A film pedig ezzel szemben szórakoztatott. Az utóbbi napokban, meg úgy a rendezőcsere óta már elég alacsonyak voltak az elvárásaim sajna, pedig látjátok a felhasználónevemet, baromira kíváncsi voltam, hogyan zajlik le a legkedvesebb filmes karakterem eredetmítosza, és azért csak bizonyos pillanatokban tudtam repesni. Sok-sok nagynak szánt, de picit azért súlytalan pillanat. És azért pl. ami az egészet mozgathatta volna, a Han-Chewie páros dinamikája, az jóformán ugynaolyan volt mint a többi filmben az első fél órát leszámítva. Ami baromira tetszett, az a látványvilág, az SW-fajok, a cool űrlények Quay Tolsite-tól Molochig, végre egy RODIAN (egy barátomat zavarta, hogy sárga, de sztem nyilvánvalóvá kellett tenni, hogy nem Greedo, nekem nem volt vele gondom), és persze utalások tömkelege, ami azért elegánsabb volt a RO-ban, ahol konkrétan megmutatták Ponda Babát és Dr. Evazant vagy Tarkint, nem csak beszéltek róluk, mint itt Aurra Singről vagy Bosskról. Persze dobott ez a Beckett-figurán, de azért baromira nem ő lesz az első, akit begyűjtök az akciófigurák közül. Valahogy minden csak úgy megtörténik ebben a filmben, nem olyan frappáns, mint mondjuk a Casino Royale vagy a Skyfall a Bond-mítosz felépítésében, vagy a Batman Begins Batman eredetmítoszában. Pl. egyszer csak bejelentik, hogy akkor most megcsináljuk a Kessel Run-t. Nem valami furfangos módon egyszer csak odavezet a film, hanem hopp, most ezt a mitikus elemet pipáljuk ki a listáról. De lassúnak nem éreztem (sokan írták máshelyütt), hamar eltelt, pörgős film volt. 

 

Jó lesz ez a másfél év most, a végén a falat kaparjuk majd a IX. részre való várás közben. Sokan írjátok, hogy ezek a spinoffok jobban kedveznek a "régi" rajongóknak, stb. Én nem gondolom ezt. Nekem Luke szálának csodálatos lezárása, a magánya, a dicsősége vagy a Yoda-jelenet, ami nettó fanservice, de baromira integrált helye van a TLJ-ben és még filozofikus is, az sokkal inkább esszenciális Star Wars, és jobban meghat (engem). De nem szomorkodom. A RO és a TLJ számomra tökéletes SW élmény, és ez se rossz, ízlelgetem még. Nem akadok ki, mint a sok habzó szájú a TLJ kapcsán. 

Edited by IndianaAndrisSolo
 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

9 perccel korábban, Bomarr írta:

Szerintem Maul-al semmit nem fognak kezdeni. Az a kör már megvolt. Hat évig szőtték az ep.1 utáni sztoriját. Most csak utaltak rá.

Itt Maul egy bűnszervezet vezetőjeként van bemutatva, a Rebelsben pedig már igencsak egy lecsúszott alak, aki a malachori katakombákban él. Ha már utaltak erre, akkor már illik a kettő közti időszakot is bemutatni, hogyan jutott addig, hogy tényleg nem maradt semmije. Szerintem ez egy regényben fog megtörténni

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information