Jump to content

Értékeld a filmet


Milyen osztályzatot adnál a nyolcadik epizódnak?  

82 members have voted

 1. 1. Milyen osztályzatot adnál a nyolcadik epizódnak?Recommended Posts

Húúúúúúúú, hát már egy órája vége a filmnek, de még mindig a hatása alatt vagyok. Ez a film egyedülálló a Star Wars filmek tekintetében, sosem volt még egyik rész sem ilyen amit ennyire emészteni kéne, de abszolút pozitív értelemben. Rengeteg fordulat és dráma van benne, hihetetlen, le vagyok blokkolva teljesen, most azonnal újranézném legszívesebben, később majd én is bővebben kifejtem.

Link to comment
Share on other sites

Megdöbbentően egyedi film lett, rengeteg elemezni és emészteni valóval, de mindez a pozitív irányban. Fantasztikus lett, na. Ugyanolyan szerteágazó, mint a TESB, mégis üdítő újdonságokkal van tele. Amit vártam de nem történt meg, az a régmúlt Jedikről kiderülő csúnya igazság volt, mert mint kiderült, Ben átállása körül voltak az említett gubancok. Ez a megoldás is tetszett, nem rovom fel hibapontnak. A humort én könnyedén vettem, de legtöbbször jól el volt találva, illetve a látvány is lenyűgöző volt sok helyen. Még cikáznak a gondolataim, de egyelőre annyit, hogy nagyon tetszett!

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Hazaértünk! Basszus én megkaptam amire vágytam. Kerülőúton, nem úgy ahogy vártam, de megkaptam.

Kaptam Luke-ot, erős Luke-ot,fura Luke-ot, új Luke-ot, régi Luke-ot, soha nem látott képességű Luke-ot, kardozó Luke-ot..

Kaptam erőszellemet, trilógia közepén kinyírt főgonoszt, ez hatalmas meglepetés!

Qrva jó volt a Rey & Kylo vs. Redguards.

Egyelőre egy problémám van és ez kérdés is egyben: Luke miért nem a zöld karddal tért vissza a végén?

 

A többit hagyjuk ülepedni, kell még beszélnünk sokmindenről; Finnről, Roseról, Poe ról Leiáról...

Basszus Leia! 

A legszebb erőhasználat instant az övé nálam a sagaban azzal a jelenettel!

 

Na ennyit mára! Folyt köv!

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom gyerekek. Még meg kell néznem 1X 2X mert eleve nem igazán értem. Vannak jó jelenetek (Leia Erőhasználata, Rey sziklalebegtetése) de úgy összesen nem igazán tetszett. Szavazni még nem mertem, mert még meg kell néznem. Ami elsődleges nálam: logikátlanul van (szerintem) felépítve, nem egyenes a story. 

Snokeról kb semmit nem tudtunk meg. Pedig a képességei alapján szerintem nagyobb májer az Erőben, mint Palpi. Huszárvágás. 

Rey csak úgy eltűnt, miután közte és Kylo/Ben között kettészakadt a fénykard. Persze mindenki elájult, feltehetően ő hamarabb ébredt fel, mint Kylo. De fura, hogy a következő jelenetben egyből a Falconon van. 

No majd még megnézem többször is, ha azután sem fog tetszeni, akkor meg lesz az első negativ vélemény. 

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

A film megosztó. Megnyugtatlak, nem csak te leszel negatív véleménnyel innen! 

Egyébként igazad van, a film többszöri újranézést igényel minden apróság helyre tételéhez.
Amit említesz viszont, hogy nem egységes a sztori ezt mire érted? Én nem éreztem ilyet egy pillanatig sem.

Link to comment
Share on other sites

Huh, ambivalens érzéseim vannak, mert az első szakasz nekem nem volt egészen érthető, és sztem kicsit el is lett kapkodva, viszont a màsodik felében olyan zseniális húzások voltak, hogy csak néztem, mint hal a szatyorban  o.O  Konkrét véleményt én is csak újrázás után tudok majd felállìtani.

Link to comment
Share on other sites

40 perccel korábban, Darth Riddick írta:

A film megosztó. Megnyugtatlak, nem csak te leszel negatív véleménnyel innen! 

Egyébként igazad van, a film többszöri újranézést igényel minden apróság helyre tételéhez.
Amit említesz viszont, hogy nem egységes a sztori ezt mire érted? Én nem éreztem ilyet egy pillanatig sem.

Ennek biztos az az oka, hogy eltér a többi résztől. Fura volt nekem. Azt hittem, hogy előbb a földi csata lesz a mega lépegetők vs ezer éves roncs gépek ellen. Aztán Snoke&Rey jelenet. Valakinek pont ez fog tetszeni. 

Nem tudom még emésztenem kell, aludni rá egyet és újra megnéznem. 

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Azt a mindenit, ezt még emészteni kell. Most nem is értékelném pontokban, mert egyelőre kavarognak a gondolatok. Ez a film alapvetően borította fel mindazt, amit az Erőről eddig gondoltunk, tudtunk. A film hangulata semmi más SW produktumhoz nem hasonlítható.

 

Hát ha most lett volna a Madness, erős a gyanúm, hogy Luke fölényesen győzött volna. Minden jelenetét uralta, Hamill lubickolt a szerepben, most játszotta legjobban Luke Skywalkert. Kellő arányban volt a dráma, a humor, az önirónia.

 

Rey nálam most vált kitörölhetetlen SW-legendává. És úgy örülök, hogy nem lett senki híres lánya. Maradt az, aki volt. Sehonnai Rey, aki így végképp hatalmas dolgokra hivatott. Nemezise Kylo, aki immár végképp kultikus gonosszá vált, minden gyarlóságával és kétségeivel.

 

Talán Poe képviselte leginkább a humorfaktort, Finn nálam most kissé háttérbe szorult, az ep7-hez képest itt nem sok emlékezetes jelenete volt. Leia vákuum-jelenete egyszerűen hidegrázós volt. Chewbacca kaeakterével megint nem kezdtek semmit, pedig itt most ki lehetett volna fejteni a Han iránti gyászát. Hux nagy csalódás, ez a film teljesen dehonesztálta őt. Phasma most sem volt sokkal több. Snoke-ból nem lett badass. De mégis kicsoda volt ő? Ez az infó még várat magára. Yodánál elérzékenyültem. Gyakorlatilag áttörte a negyedik falat, és hozzánk, nézőkhöz beszélt. Ackbar off-screen halála nem tetszett.

 

Az új karakterekkel nem voltam kibékülve. Holdo fura látványt nyújtott. Rose semmilyen volt, a kódtörő meg idegesítő. Lando azért jobb áruló volt annak idején. A kaszinóvárost kissé sw idegennek éreztem, de megszokás kérdése az egész.

 

Luke halála csodálatos volt. Meg is könnyeztem nem tagadom. Az egykori parasztfiú a Tatooine-on és most a legnagyobb Jedi mester, amint a naplementét nézi. Fantasztikus.

Link to comment
Share on other sites

Amit irtam valóra vált. Eddig ez volt a legjob Star Wars film amit láttam. Elmélkedünk itt Dzséjttel és Odyval. Nagyon a hatása alatt vagyok, nagyon merészek voltak és ahova Luke eljutott parasztgyerekből az úristen. Bővebben holnap vagy jövő héten.

Link to comment
Share on other sites

Többször meg kell nézni, de az biztos, hogy lehengerlő film! Odaszegezett a székbe, és végig izgultam, hogy most vajon mi lesz. A fordulatok egymás kergették, a két legnagyobb döbbenet Snoke halála és Luke filmvégi mutatványa volt, és konkrétan hosszan kirázott a hideg, amikor Rey kiszabadította a megmaradt Ellenállás csapatot a barlangból.

 

Rey imádnivaló karakter, megmaradt olyan tisztának, amilyennek megismertük, és én is örülök, hogy senki lánya, ahogy egyébként számítottam is. És tök jó, hogy Kylo nem állt át a világos oldalra. A humor és a cukiság nekem úgy ahogy adagolva volt, nagyon bejött.

 

Már alig várom, hogy újra lássam!

Link to comment
Share on other sites

10 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Luke halála csodálatos volt. Meg is könnyeztem nem tagadom. Az egykori parasztfiú a Tatooine-on és most a legnagyobb Jedi mester, amint a naplementét nézi. Fantasztikus.

 

Megindító halála volt. Valami vége, ami valami másnak a kezdete. Pont ahogy Luke akarta.

Link to comment
Share on other sites

Bőven van mit emésztenünk az biztos :)

A poénokon jót nevettem, utoljára Obi wan liftes pofára esésein nevettem ilyen jót és Leia Hannal való civódásán, más kacagni való az eddigi filmekben nem is volt ,most bepótolták :) Rey nagyon édes (a porgok is :D ),tiszta karakter,belopta magát a szívembe a kis Rose-zal együtt. Lukért megszakad a szívem, de hősi halált halt és a halála  valóban valami új kezdete ,nem lehetett más megoldás.  Megsirattam :(

Volt ami nem tetszett (Snoke nagyvezerről semmit sem tudtunk meg, aztán máris két szeletben végezte), volt ami nem illett ebbe a filmbe (pl Yoda) ,de összességében egész jó volt :)

Amit bánok,hogy Anya és fia már sosem néznek szembe egymással, vártam pedig ... 

 

A többi feldolgozás alatt áll,nektek is jó emésztgetést kívánok:yeah:

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Hát srácok nem bírok aludni annyira a film hatása alatt vagyok immár órák óta, így meg is írom akkor a hosszabb értékelésem.

 

Ezzel a filmmel a Star Wars szintet lépett, ez vitathatatlan. A filmeknek mindig is volt egy mélysége és voltak kifejezetten érzelmes epizódok, azonban a Saga filmjei sosem voltak nehezen emészthetők, általában mellbe vágott az élmény, hogy mennyire jó volt vagy ha nem tetszett csalódottságot éreztem (ilyen csak az ep7 esetében volt). Most azonban emészteni kell és immár órák óta próbálom, de képtelenség, hihetetlenül komplex, fordulatos és brutálisan érzelmes történetet kaptunk. Olyan érzéseim vannak most először egy SW film után mint volt mondjuk egy Száll a kakukk fészkére után vagy a Pillangó hatás után, de még sorolhatnék filmeket, amik után napokig egy különleges kellemes melankolikus érzésem volt. Hihetetlenül elgondolkodtató emberileg is ez a film.

 

Viszont kezdeném is a negatívumokkal. Meglepő lesz, de az összes eddigi SW film közül nincs még egy amiben ennyi dolgot fel tudnék sorolni ami nem jött be. A humor nekem nem tetszett, túl erőltetett és sokszor nem oda illő volt, pár jó poén azért volt, de összességében nem éreztem indokoltnak (a porgokat viszont bírtam, szerintem aranyosak :) ). A film eleje sem igazán jött be, az az akció valahogy nem fogott meg, de ez egyéni ízlés kérdése. Illetve ami még nem tetszett, bár szerintem ezzel sokan nem fognak egyetérteni, az Leia erő általi űrrepülése. Számomra nagyon Star Wars idegen volt, és inkább egy musical színpadi koreográfiájának tudnám elképzelni. Illetve a zenénél ugyanazt éreztem mint az ep7 esetében, hogy kellemes volt ugyan, de az új ikonikus dallamok most elmaradtak, noha a régebbi zenei témákhoz remekül nyúltak, viszont az a zene ami általában Rose és Finn jeleneteinél volt, nagyon nem illet nekem oda, emlékeztetett John Willliams egy másik filmjének a zenéjére, talán a Jurrasic parkéra, bár már régen láttam azt a filmet, így lehet keverem a témát valamivel, de emiatt nem tudtam SW-azonosnak tekinteni. Nos ezek azok amik számomra nem bejövősek, az ep7 esetében sokkal kevesebb negatívumot tudtam felsorolni, viszont ott az az 1-2 dolog hangsúlyosabb volt számomra, azonban itt ezek amiket felsoroltam nem igazán tudtak rontani a filmélményen.

 

De akkor térjünk is át a pozitívumokra, mert abból jóval több volt és jóval hangsúlyosabbak is. A film hangulata zseniális volt. Semmi korábbihoz nem hasonlítható, tetszett ez a sötét és feszült hangulat ami végig uralta a filmet. Kiemelkedő, hogy mennyire eseménydús 2 és fél órát kaptunk, egy percig nem unatkoztam, remek volt a ritmusa a filmnek.

Az ep7 legerősebb pontja véleményem szerint vitathatatlanul a karakterek kidolgozása volt, hihetetlenül jó alapot adott ahhoz, hogy a nyolcadik részre kiteljesedjen és tovább is vigyék őket. Rey továbbra is fantasztikus és imádnivaló karakter. A Winter madnessnél ugyan azt írtam, hogy Padmé a kedvenc női karakterem, de ez most megváltozott, sőt én odáig megyek, hogy Rey a legjobb női hős akit valaha is vászonra vittek. Tökéletesen azonosulható, és úgy lett egy erős harcos lány, hogy emellé megmaradt az az érzelemdús jelleme, ami mindig is jellemezte a női karaktereket. A fejlődése csodálatos, egyértelműen bölcsebbé vált és bár a sötétség körülötte van esetenként, a film során egyértelművé vált, hogy sosem fog erre az útra lépni. Daisy Ridley remekül alakít, rátett egy lapáttal az előző filmes teljesítményére, tökéletes választás volt a szerepre. A kedvenc részeim közé tartoztak, amikor Kylóval az erőn keresztül kommunikáltak. Az ahogyan elkezd hinni Ben Solóban Luke méltó örökösévé teszi, sőt, mondhatni túl is növi őt ebben, hiszen míg Luke-nak ott volt a tudat az ep6-ban, hogy az apjáról van szó, Reynéll szó sem lehet ilyen kötelékről, és képes mögé látni annak az embernek, akinek látta, sőt tapasztalta is a mérhetetlen kegyetlenségét. Az egyik legnagyobb jedi lehet belőle, másrészt mint férfi mondhatom, hogy ilyen nőről álmodik mindenki aki ennyire jól lát a szívével. Persze ne értsétek félre nem szerettem bele egy filmes karakterbe, ez csupán egy észrevétel. :D

Kylo Ren. Nos ő is jelentősen el lett mélyítve és baromira jól kezelték a karakterét, a komplexitása hihetetlen, nagyon kell emészteni még az ő szerepét. Az ep7 után, annak ellenére, hogy képes volt végezni az apjával még nem tudtam volna kijelenteni, hogy számára nincs visszaút, és bár most is vannak parányi kétségeim, de számomra most sokkal komolyabb lépést tett a végső sötétség felé mint bármikor ezelőtt. Élmény volt minden jelenete, tetszett, hogy végig talány volt számunkra nézők számára, hogy vajon mennyi jó van még benne, a film felvezette, hogy jó esély van az átállására, kezdve azzal, amikor nem volt képes Leia miatt kilőni az ellenállás hajójának parancsnoki hídját, folytatva azzal, ahogyan Reyel kommunikál, ennek tetőzéseképp pedig Snoke megölésével. Ugyanakkor Luke által végig kétségeink lehettek, hogy ez a folyamat vajon tényleg vezet-e valahová. Nos vezetett, de nem oda ahová gondoltuk. Számomra óriási meglepetés volt Snoke halála, nem is hittem el sokáig, végig vártam, hogy valami trükk legyen, így ez a film egyik legnagyobb csavarja. Ezek után, hogy Kylo nem tért vissza a jó oldalra szintén nagy meglepetés volt, nagyon sajnáltam, mert drukkoltam neki, hogy így legyen, azonban ez így sokkal jobb volt és drámaibb. Annak ellenére viszont, hogy őt sosem láthattuk a jó oldalon (még), hasonló szomorúságot éreztem miatta, mint anno Anakin bukása miatt. Tetszett, hogy elmélyítették az ő átállását és, hogy ennél a pontnál, mint kiderült Luke is nagyot hibázott.

És akkor Luke Skywalker. A 2012-es bejelentés óta erre vártunk és nem kellett csalódnunk, sőt, sokkal zseniálisabb volt mint azt valaha képzeltük volna. A legjobb döntés volt, hogy nem egy éppen aktuális jedi akadémiát vezető Luke-ot mutattak be, így sokkal több lehetőség rejlett benne, amit ki is használtak. Eleinte szívszorító volt látni ahogyan kiábrándult és elfordult a múltjától, majd szépen bemutatták mi is vezetett idáig. Nagyon erős jelenet volt, amikor kifejtette Reynek a véleményét a hajdani jedi rendről, a hibáikról, visszaköszöntek és ki lettek mondva azok a dolgok, amik itt a fórumon már számtalanszor tárgyalva lettek, de a filmekben így direktbe még sosem említették őket. Az önkritikája is remek volt és, hogy láttuk, ő sem tökéletes, nagy hibákat követett el, részben azokat is amiket elődjei is, másrészt pedig Kylóval kapcsolatban. Számomra nagyon megdöbbentő volt, amikor kiderült, hogy fontolgatta Ben megölését, sosem hittem volna ezt Luke-ról, remek volt, ahogyan több szemszögből megismerhettük Kylo sötét oldalra térésének pontos körülmények, majd ahogy a végére kikristályosodott a kép. A Yodával való beszélgetése, hatalmas érzelmi töltet volt, bár ennél a jelenetnél jobb lett volna, ha bábot használnak, nem volt rossz a CGI és hajazott az OT-beli Yodára, de kicsit fura volt így. Nagyon örültem az öreg jedi szellem szereplésének, az pedig, hogy visszaköszöntek az ep6-beli utolsó beszélgetésük témái szintén szívmelengető volt. És akkor a film végi jelenet. Végig Obi-wan szavai jártak a fejemben "Yoda mindig ott lesz veled" és valóban, amikor Luke-nak (és a galaxisnak) a legnagyobb szüksége volt rá, akkor jelent meg neki. Húúú. Hát arra kegyetlenül nehéz szavakat találni, a nagy találkozás Leiával és az ep6-os zene telitalálat vollt, majd következett az akciója. Itt is sorra érhettek minket a meglepetések, mikor a lépegetők sorozatosan tüzelték és neki meg sem kottyant, itt eleinte azt hittem, hogy ennyire jártas az erőben, hogy képes ekkore tűzerőt is hárítani, majd jött a párbaja Kylóval. A filmben remek volt amikor Rey és Kylo Snoke őrei ellen harcoltak, azt ha fent lesz youtube-on szerintem annyiszor fogom visszanézni mint tettem azt a Rogue One esetében Vader mészárlásánál, Finn és Phasma párbaja is nagyon bejött, azonban ami Luke és Kylo között volt.... Alig volt néhány kardsuhintás, azok is Kylo részéről, de tisztán látszott, hogy az új Supreme Leadernek nem sok esélye lenne a nagybáttyával szemben. De maga a szemben állás és a párbeszéd kettejük között, az volt ami igazán megadta ennek a jelenetnek a sava borsát. Már csak az ahogy készültek a harcra és még semmit sem mondtak, mint a Jó a rossz és a csúf végén, egy kis túlzással, de Star Wars vonatkozásban ezt a passzív feszültséget a Rebelses Obi-wan vs. Maulhoz tudnám hasonlítani. Imádtam, számomra ez a csúcs párbaj a filmben, és hát amikor Kylo csapásai áthaladnak Luke-on, akkor is néztem nagyokat. Pillanatok alatt számtalan dolog megfordult a fejemben, hogy talán annyira erős, hogy ilyenre is képes vagy, hogy ez csak egy hologram vagy pedig időközben már erőszellemmé vált. :D Aztán jött a meglepetés, hogy az erőn keresztül idézte ezt elő, kézenfekvő volt mégis meglepő, nagyon tetszett a felismerés. Kylo felismerése pedig még jobban, hogy ezáltal egyértelművé vált számára, hogy egykori mestere mennyire keresztül húzta számításait és az Ellenállás eltudott menekülni. Luke az életét adta értük, gyönyörű volt a halála a naplementével, azenével együtt és ahogy eltűnt. Közel jártam hozzá, hogy megkönnyezzem, a végén pedig ahogy a gyerekek játszának és őt emlegetik, valamint a hullócsillag ami őt szimbolizálta azok a filmtörténelem leggyönyörűbb jelenetei közé tartoznak. Most is elérzékenyülök, ha rá gondolok és a jelentésére, hiszen gyermekkorunk legnagyobb hőse távozott el, valamint kicsit továbbgondolva annak a szimbolikáját is látom benne, ahogyan az életben lezárulnak a korszakok. Ezek után semmi nem lehet kérdés (már ha eddig az volt) ki is a Star Wars legnagyobb hőse.

Nos azért is tértem ki ennyire részletesen Reyre, Kylóra és Luke-ra, mert ez a három karakter vitte igazán a filmet, rajtuk volt a hangsúly és ennek a hármasnak köszönhetően lett a The Last Jedi az eddigi legmélyebb SW film. Azonban a többi szereplőről is érdemes szólni. Finn ezúttal nem került annyira előtérbe mint az előző rész esetében, azonban továbbra is nagyon szimpatikus, valamint a karakterfejlődése is tetszett, hiszen a film végére egyértelműen hinni kezdett az Ellenállásban és már nem csak menekül vagy egy barátját akarja menteni, hanem hisz is valamiben. Amikor a faltörő kos felé száguldott tényleg kezdtem elhinni, hogy meg fog halni, de örülök, hogy nem így lett. Poe ezúttal többet szerepelt mint az ep7-ben, most is nagyon kellemes volt a karaktere, jobban megismerhettük őt, már nem csak egy remek pilótát láttunk, hanem egy egy igazi vezető jellemet, aki még kissé forró fejú, de igazi hős típus, és bárkivel szembemegy a jó ügy érdekében. Jelenetei C-3PO-val megidézték Han Solót. Az utolsó jelenete ahogy bemutatkoztak egymásnak Reyel vajon csak annak szólt, hogy durva lenne, ha két film lemegy úgy, hogy egymáshoz sem szóltak vagy ezzel egy következő filmes szerelmi szálra akartak utalni? Nagyon sokatmondónak tűnt az a köszönés, bár a film egészét nézve úgy tűnik Rey inkább Kylóval alakíthatna ki bensőségesebb viszonyt, noha az boldog véget garantáltan nem érhetne. Leia is tetszett, meglepő volt, amikor elkábította Poe-t a zendülést követően, illetve az is, hogy egyáltalán felébredt a kómából, arra számítottam, hogy a film végéig így lesz és így oldják majd meg a halálát. Elérzékenyültem némelyik jeleneténél, ha eszembe jutott Carrie Fisher. A karakternél azonban nagyon látszott, hogy az igazi nagy szerepét az ep9-re tartogatják, sajnos már sosem tudjuk meg mi lett volna ha... Hux tábornok fura volt, az Ébredő erő alapján egy erősebb jellemnek tűnt, de itt más irányba vitték, azonban az nagyon tetszett, ahogy a film elején Snoke arról beszélt, hogy a gyengesége a megfelelő irányítással mennyire hasznos lehet és, hogy a végén Kylo sem ölte meg, valószínűleg pont emiatt. Az vicces volt számomra, hogy mennyire megérintette Snoke halála, ez a fickó egy igazi fanatikus. :D

Az új szereplőkről is szólnék, Holdo elsőre rendkívül unszimpatikus volt, egy idő után már arra is gyanakodtam, hogy áruló lehet, de miután nyilvánvalóvá vált a terve már sokkal szimpatikusabb lett, a végső önfeláldozással pedig végleg megkedveltem. Fantasztikus jelenet volt, ahogy a hajó fénysebességgel a Supremacy-ba csapódott. Rose fura volt elsőre, de őt is megszerettem, aranyos és jól működtek együtt Finnel, valamint elindult egy szerelmi szál, amit viszont biztosan kibont majd az ep9. Összességében azért nagy hatást nem tett rám, de rendben volt a karakter, nem tudnék rosszat írni róla. DJ tetszett a legjobban az újak közül, bár nem értettem mi szükség volt a dadogására, azért egy igazi vagány szemét alakot ismertünk meg a személyében, üde színfolt volt a filmben. Amit a háborúról mondott még igaz is az ő szemszögéből nézve, végülis nagyban hozzájárult ezzel ahhoz, hogy Finn eljusson arra a szintre, hogy valami magasabb rendű dologért küzdhessen.

Nos a kérdés, hogy utolsó jedi vagy utolsó jedik végül is a film alapján teljesen mindegy, értelmezhetjük úgy is, hogy Luke-re utal, vagy Luke-ra és Reyre együtt, de a film vége által még úgyis, hogy Reyre, noha nyilván Luke kihagyhatatlan ebből, de tetszik, hogy a film mégis ad egy olyan értelmezési lehetőséget a címnek amiből ő is kimarad. A jedi visszatérhez hasonlóan lehet válogatni ki miként értelmezi :)

Nagyon nagy kérdés számomra mi lesz az ep9-ben. Semmi ötletem nincs, illetve van, de az annyira egyszerű, hogy kimerül abban: Rey legyúzi Kylót, az Ellenállás pedig az Első Rendet, mást nem tudok elképzelni egyelőre, azonban biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz legalábbis nem ilyen egyszerűen. Számomra olyan irányba vitték a történetet, hogy sokkal nehezebb ötletelni mi is következik ez után, ami jó, mert csak fokozza a kíváncsiságot és nagyobb meglepetéseket várhatunk. Bár Kylo Ren úgy tűnik teljesen elmélyült  a sötét oldalban és már az anyja is lemondott róla, Luke utalt rá Leiának, hogy nincs minden veszve és Rey utolsó rávetett pillantásából is az látszik, hogy hisz még Ben Solo visszatérésében. Nagyon-nagyon várom már hová fog kifutni ez.

Ez a film nagyon nem azt adta amit vártam és éppen ettől lett ennyire zseniális, amint tehetem újranézem és még rengeteg mindent tudnék róla írni, de így is nagyon hosszú voltam. Azt még nem tudom, hogy hol fog elhelyezkedni az ep8 nálam a filmek rangsorában, de az biztos, hogy nagyon előkelő helyen. Amiben még biztos vagyok, hogy épp az új iránya miatt, ez a Star Wars film sokkal megosztóbb lesz mint bármelyik korábbi volt.

Az értékelésem pedig, még a hibáival együtt is: 10/10

 

 • Like 4
 • Tetszik 5
Link to comment
Share on other sites

Szóval basszus  6 kor van a köetkezö vetites és delutan 5 kor ,a film nagyon ott van eleve az Ébredö erövel kezdödött a vetités, Úr Isten,már kezdes elött ment a rengeteg selfi ,moziplakatt Garisson kosztumösök ,BB8 es R2 D2 ,a filing :)) aztan 12:00 siri csend .Bekuszik a VII episod ,üdvrivlgas vastaps fenykardok a magasban ,és kezdödik,.EMÉSZTENI kell .azert adtam 4 mert idegenek ereztem a sok poent,és meg kell varnom az extended verziót BD .remelem ott egy ket potolt jelenet magyarazatot ad sokmindenre.Nem hiszem el hogy Rey egy senki,és azt sem hogy Kylo nem talalkozik meg Leia val ,tuti hogy igen.Minden ütött,de leginkább az utolso jelenet a csöpséggel ,Igaz kicsit HP beütés ,nade ez van most dumaljuk a többiekkel s 6ra visza a következö vetitesre  dióhélyban ennyi ,Ja és Ray imádom :))))

Link to comment
Share on other sites

Pontosan ilyen reakciókra számítottam bár a filmet még nem láttam csak a spoilereket olvastam. Tökéletesen megértem ha valaki kiakadt kicsit. :D

Ezért is írtam a spoileres topicba hogy én azért örülök hogy ezeket elolvastam mert pl Luke halálát én lehet nagyon rosszul éltem volna meg, de így hogy kicsit volt időm rajta merengeni már nem fog rossz élményként érni. (még ha nagyon szép halála is lesz/lett)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information