Ugrás a kommentre

Palpi

Tag
 • Összes hozzászólás:

  699
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

40 Semleges

Palpi profilja

 • Rang
  Padawan
 • Születésnap 1990-10-16

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokkja le van tiltva, és nem jelenik meg más felhasználóknak.

 1. Palpi

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  Nagyon hangulatos ez a kép és bizalommal tölt el a rendezők listája, különösen Filoni! Jelenleg az epIX-et leszámítva ezt várom a legjobban.☺ A Boba és Jango nem mandalore-i doghoz: nekem 2005 elején lett internetem, addig a filmeken és pár képregényen kívül (amik nem foglalkoztak a Fettekkel) nem volt más tájékozódási felületem így a starwas.hu-n találálkoztam először a mandalore-i páncél kifejezéssel Boba kapcsán. Leesett rögtön, hogy egy bolygót takar, azonban automatikusan nem gondoltam arra, hogy a Fettek onnan származnának, bennen az volt, hogy csak a páncéljuk onnanvalósi. Mára már bennem is talán az alakult ki, hogy mandiknak tartom őket, azonban ha példát kéne mondani a bolygó szülötteire biztosan nem őket hoznám fel, a TCW és a Rebels számos olyan karaktert vonultatott fel, akik sokkal jobban megtestesítik ezt az identitást (a Fetteknél ez nem is került elő soha). Szóval, ha Jango és Boba nem mandalore-ról származnak szerintem egyáltalán nem baj, sőt így szerintem a karakterek is érdekesebbek, sokszínűbbé teszi őket, hogy egy olyan páncélt viselnek ami egy tőlük független nép szimbóluma. De a lényeg, hogy szerintem bármennyire is azt hitték sokan, hogy ők mandik, ez sosem volt lényeges eleme a karaktereknek, tehát, nem hiszem, hogy ez le kéne, hogy romboljon bárkiben bármit róluk.
 2. Palpi

  Értékeld a filmet

  Ma végre én is megtekintettem a filmet és nagyon tetszett, teljes mértékig elégedett vagyok. :) A film eleje még nem igazán fogott meg, de Chewie színrelépésétől kezdve már teljesen jó volt minden. Chewbacca most először rendesen ijesztő volt ebben a jelenetben, még paráztam is tőle a moziban. :D A színészek mind jók voltak, különösen, aki Landót alakította, a film után mondtam is a haveromnak, hogy kedvem támadt kártyázni egyet. :D Ami különösen tetszett még, az ahogyan elvarrták Qi'ra szálát, hogy miként válnak szét az útjai Hannal. Az is nagyon ellett találva ahogy bemutatták az alvilágot, eddig mindig csak az igazán nagy eseményeket láthattuk, de most végre kláttuk, hogy "kicsiben" sem babra megy a játék. Nagyon örültem Darth Maul behozatalának, sajna azonban meglepetésként nem ért, mert bár abszolút nem spoilereztem semmit a filmmel kapcsolatban, már a premier után 1-2 nappal megjelentek a hírfolyamokban olyan cikkek, amik ugyan nem nevezték nevén a dolgot, de a cím és a hozzátársított kép (Visszatérő karakter, mellé pedig Maul TCW-s megjelenése...) mindent elárult. Pedig ezeket az oldalakat nem is követem, ugyanezt csinálták az új bosszúállóknál, csak ott már gyorsabban túl voltam a filmen szerencsére, na de ez csak mellékes, ennek nem itt van a helye. Ami Maulnál külöjösen tetszett, az Sam Witwer hangja, ahogy megidézte a TCW-t és a Rebelst, illetve, hogy láthatóan figyeltek rá, hogy öregedett. Az olyan apró csemegék is, mint Aurra Sing említése, valamint a Teras Kasi (ami egy nagyon régi playstation játék és sokan gyűlölték, de én 8-9 évesen imádtam) említésre kerültek, de még lehetne sorolni. :) A lényeg viszont, hogy a film maximálisan elnyerte a tetszésemet és tökéletesen passzol a Star Wars világába, örülök, hogy elkészítették.
 3. Palpi

  Trailer

  Király ez az előzetes, már a teaser is nagyon tetszett, egyre jobban várom a filmet. Lando az előzőben nem igazán tetszett, de most ezek után már nagyon bizakodó vagyok vele kapcsolatban is, a film atmoszférája pedig előreláthatóan zseniális lesz.
 4. Palpi

  Snoke fővezér az EP8-ban

  Nálam a legélesebben a Snoke és Palpatine közötti különbség annál a mondatánál jött ki, mikor élvezettel beszél arról, hogy ha megtalálják Luke bolygóját, hogyan fognak elpusztítani ott mindenkit és, hogy szinte már áhítozva mondja Reynek, hogy a lehető legkegyetlenebb módon fog végezni vele. Palpatine-t nem érdekelték az ilyen szadista élvezetek, persze kegyetlen volt és Luke-ot lassan próbálta megölni, de ezt inkább büntetésnek szánta és elbizakodott volt, ennek ellenére nem volt egy szaditsa, csak a cél érdekelte. Snoke viszont láthatóan kifejezetten örömét leli a kegyetlenkedésben, nekem a tróntermi jelenet alapján gonoszabbnak tűnt mint Sidious.
 5. Palpi

  Egyéb fontos

  Nagyon boldog karácsonyt kívánok minden fórumozónak!
 6. Palpi

  Értékeld a filmet

  Én azt figyeltem meg a Star wars kapcsán, legyen szó bármelyik filmről, hogy nagy számban vannak olyanok, akikről tudni lehet és ki is jelentik, hogy nem rajongók, de amint lehetőség van valamibe belekötni Quarron szinten nyomatják, hogy mennyire meggyalázták az eredeti trilógiát. Most a 8. rész kapcsán már ugyanezek jönnek azzal, hogy már visszasírják a prequel trilógiát... Néha komolyan megdöbbent, hogy az emberek az értelmetlen gyűlölködés kedvéért képesek magukból hülyét is csinálni. A másik meg az, hogy akár rajongó valaki akár nem, a Star warsot nem tudják elintézni annyival, hogy nekik nem jött be, hanem mindenképp győzködni akarnak, hogy miért sz*r vagy, akik nem is léttak mg egy filmet sem próbálják lehúzi a rajongásomat vagy valaki másét. Ha valakinek nem tetszik én tiszteletben tartom, de sokszor nagyon felhúz, hogy ugyanezek nem képesek tiszteletben tartani, hogy én szeretem és nekem az ep8 is tetszett. Olyannyira, hogy bár nem merem ezt kijelenteni, de talán ez lesz az elsőszámú kedvencem az összes özül, noha mindig igyekeztem egy filmként kezelni minden részt, ha ki kellett volna emelnem a kedvencemet, mindig az ep3-at mondtam volna, de most méltó kihívóra lelt. Amúgy van olyan barátom, aki amúgy intelligens srác, de borzasztó primitíven áll az ep8-hoz. Mikor megnéztem a premieren után írtam neki mennyire jó volt, meg, hogy másmint a többi és emészteni kell, de jó értelemben. Olvasott már előtte kritikákat, amik mind istenítették a filmet, aztán másnap olvasott egyet, ami mérsékelten negatívan írt a filmről és onnantól kezdve neki már csak az a vélemény számítottm, mert hogy az volt a negatív. Aztán megnézte és tetszett neki a film. Másodszorra is megnézte és akkor már azt mondta nem tudja eldönteni, hogy bejön-e neki, és én erősen gyanítom, hogy azért, mert sokaknak nem tetszett és ez befolyással volt rá... Azt végképp elképzelhetetlennek tartom, hogy a film valakit elsőre megfogjon másodjára meg már ne tetszen neki... Viszont mások meg, akik nem rajongók, és csak egy jót sórakozni ültek be a filmre azt mondták, hogy nekik nagyon bejött a film és őket nem befolyásolja, ha másnak nem. Ne haragudjatok, hogy ennyire belemerültem, csak amit tapasztalni lehet a film fogadtatása körül az nagyon felbosszant, nem az, hogy valakinek nem tetszik, mert ez ízlés kérdése és én abszolút elfogadom, meg úgyis az számít nekem tetszett-e, de amit ezen felül leművelnek már nagyon idegesítő. Én pl. nem tudom elképzelni, hogy lehetséges, hogy valakinek ne tetszen, de mégsem kezdek meggyőző hadjáratokba. Az is vicces, hogy olyanok is rajongónak mondják magukat, akik már a Jedi visszatért is szentségtörésnek tartják (ez már egy nagyon torz forma, de sok ilyennel találkozni), azt meg mondani sem kell, hogy az utána kijövő filmeket még jobban gyalázzák. Na de tényleg leállok, bocsi még egyszer, hogy túlzottan belemélyültem.
 7. Palpi

  Értékeld a filmet

  Én is hasonlóképp cselekedtem, a film így is zseniális, és nem bírom megállni, hogy ne nézzem újra legalább a kedvenc jeleneteimet (amiből jó sok van).
 8. Palpi

  Luke Skywalker

  https://www.youtube.com/watch?v=U1Jg4lfyJwA Ezt a videót láttam nem rég a fénykardok színéről, amivel az új kánonban magyarázzák.
 9. Palpi

  Luke Skywalker

  Tetszik ez az elmélet Luke kék fénykardjáról. Nekem is van egy, meg is osztom veletek: az új kánon szerint a zöld fénykard azt jelenti, hogy a használója harc közben inkább az erőre támaszkodik, mint a fegyverére, a kék pedig épp ellenkezőleg, ott a használónál inkább a kardforgatás dominál. Én úgy képzeltem el, hogy mikor Luke az erőn keresztül megjelent, akkor Kylo számára úgy kellett tűnnie, mint aki párbajozni akar vele, ezért az erő a kivetülést így értelmezte és ennek megfelelően társított hozzá egy színt. És ha már kék fénykard, a markolat nem is lehet más, mint amihez Luke kötődött. Tudom kissé nyakatekert, de látok benne rációt.
 10. Palpi

  Értékeld a filmet

  Ez a film annyira fantasztikus, hogy elmondani nem lehet!!!!!! Én is megnéztem másodjára és igaza van Dzséjtnek, idegesítő, hogy nem lehet folyton újranézni, így hogy már tudatosan figyel az ember sok mindenre. Nem csak az apróságokra, de így, hogy már vannak kedvenc jeleneteim és tudom melyikeket várom leginkább, ha lehet még jobban átélem mint első nézésre, pedig mondanom sem kell, hogy az sem volt piskóta. Imádom, egyszerűen nem bírok betelni vele!
 11. Palpi

  Értékeld a filmet

  Szerintem sok "kritikus" azért nem mulaszt el soha egy PT fikát, mert azt hiszi ettől lesz hiteles...
 12. Palpi

  A szereplők

  Ben Solo megtérését én nem tartom elképzelhetetlennek. Két filmnek volt eddig a központi témája az ő vívódása és bár nekem is úgy tűnik, hogy most már sokkal visszafordíthatatlanabbul a sötét oldal irányába fordult, de még a film végén sem éreztem rajta azt, hogy olyan szinten átadta volna magát neki mint Vader. Leia és Luke beszélgetése is érdekes, előbbi szerint a fia már tényleg halott, azonban Luke mond valami olyasmit, hogy senkinek sem késő. Továbbá én azt sem éreztem, hogy Rey lemondott volna róla és ahogy láttuk a lány képes hatással lenni rá, még ha eredménye végül nem is lett. Az viszont igaz, hogy egyszer már eljtsztták egy Skywalker megtérését a trilógia zárásaként, így valóban újszerű lenne, ha ez most nem történne meg. Mindazonáltal, ha jól tálalják, akkor ebből egy ütős történet is kijöhet, aminek avégeredménye hasonló, de a megvalósítása, így az érzete is teljesen különböző lesz. A tróntermi jelenetes párhuzamot ellőtték, így mondhatni Rian elejét vette annak, hogy egy ilyen esetleges momentumra ez ep9-ben ráhúzhassák majd ezt. Az azonban szinte 100% hogy Kylo nem éli túl a következő részt bármi is lesz vele. A szereplőkről úgy összességében: az értékelőmben leírtam már leírtam, hogy számomra Rey, Kylo és Luke hármasa viszi a filmet, a többiek is tetszettek, de ők hárman annyira ellopják a show-t, hogy az valami hihetetlen. Rey és Kylo is top 10-es karakterré vált nálam, már az ep7 után is kedveltem mindkettejüket, Kylo a kedvencem is volt az új trilógiából, most viszont akkorát alakítottak, hogy a szintén nagyon tetsző Luke nagy jelenete ellenére sokkal többet jár ez a két karakter a fejemben.
 13. Palpi

  Kedvenc jelenet

  A tróntermi jelenet, valamint a Luke vs. Kylo viszi nálam a prímet, húúú, hogy én mennyire várom már az újranézést.
 14. Palpi

  EPIX spoileres topik

  Az ep9 esetében én is eltudom képzelni, hogy ugrunk pár évet az időben, a nyitószövegben akár szerepelhetne az is, hogy Leia Organa tábornok meghalt, így bár offscreen, de mégis elegáns módon megoldva a szegény Carrie Fisher halála okozta zűrzavart. Leia halála pedig alapjaiban rázná meg az Ellenállást, így az Első Rend nagy csapást készül bevinni. Ez az esemény Kylóban is elindítana valamit és ez a momentum lehetne a karakterének vezérfonala az egész epizód során, ami a személyes konfliktusok kiéleződéséhez vezetne.
 15. Palpi

  Értékeld a filmet

  Hát srácok nem bírok aludni annyira a film hatása alatt vagyok immár órák óta, így meg is írom akkor a hosszabb értékelésem. Ezzel a filmmel a Star Wars szintet lépett, ez vitathatatlan. A filmeknek mindig is volt egy mélysége és voltak kifejezetten érzelmes epizódok, azonban a Saga filmjei sosem voltak nehezen emészthetők, általában mellbe vágott az élmény, hogy mennyire jó volt vagy ha nem tetszett csalódottságot éreztem (ilyen csak az ep7 esetében volt). Most azonban emészteni kell és immár órák óta próbálom, de képtelenség, hihetetlenül komplex, fordulatos és brutálisan érzelmes történetet kaptunk. Olyan érzéseim vannak most először egy SW film után mint volt mondjuk egy Száll a kakukk fészkére után vagy a Pillangó hatás után, de még sorolhatnék filmeket, amik után napokig egy különleges kellemes melankolikus érzésem volt. Hihetetlenül elgondolkodtató emberileg is ez a film. Viszont kezdeném is a negatívumokkal. Meglepő lesz, de az összes eddigi SW film közül nincs még egy amiben ennyi dolgot fel tudnék sorolni ami nem jött be. A humor nekem nem tetszett, túl erőltetett és sokszor nem oda illő volt, pár jó poén azért volt, de összességében nem éreztem indokoltnak (a porgokat viszont bírtam, szerintem aranyosak ). A film eleje sem igazán jött be, az az akció valahogy nem fogott meg, de ez egyéni ízlés kérdése. Illetve ami még nem tetszett, bár szerintem ezzel sokan nem fognak egyetérteni, az Leia erő általi űrrepülése. Számomra nagyon Star Wars idegen volt, és inkább egy musical színpadi koreográfiájának tudnám elképzelni. Illetve a zenénél ugyanazt éreztem mint az ep7 esetében, hogy kellemes volt ugyan, de az új ikonikus dallamok most elmaradtak, noha a régebbi zenei témákhoz remekül nyúltak, viszont az a zene ami általában Rose és Finn jeleneteinél volt, nagyon nem illet nekem oda, emlékeztetett John Willliams egy másik filmjének a zenéjére, talán a Jurrasic parkéra, bár már régen láttam azt a filmet, így lehet keverem a témát valamivel, de emiatt nem tudtam SW-azonosnak tekinteni. Nos ezek azok amik számomra nem bejövősek, az ep7 esetében sokkal kevesebb negatívumot tudtam felsorolni, viszont ott az az 1-2 dolog hangsúlyosabb volt számomra, azonban itt ezek amiket felsoroltam nem igazán tudtak rontani a filmélményen. De akkor térjünk is át a pozitívumokra, mert abból jóval több volt és jóval hangsúlyosabbak is. A film hangulata zseniális volt. Semmi korábbihoz nem hasonlítható, tetszett ez a sötét és feszült hangulat ami végig uralta a filmet. Kiemelkedő, hogy mennyire eseménydús 2 és fél órát kaptunk, egy percig nem unatkoztam, remek volt a ritmusa a filmnek. Az ep7 legerősebb pontja véleményem szerint vitathatatlanul a karakterek kidolgozása volt, hihetetlenül jó alapot adott ahhoz, hogy a nyolcadik részre kiteljesedjen és tovább is vigyék őket. Rey továbbra is fantasztikus és imádnivaló karakter. A Winter madnessnél ugyan azt írtam, hogy Padmé a kedvenc női karakterem, de ez most megváltozott, sőt én odáig megyek, hogy Rey a legjobb női hős akit valaha is vászonra vittek. Tökéletesen azonosulható, és úgy lett egy erős harcos lány, hogy emellé megmaradt az az érzelemdús jelleme, ami mindig is jellemezte a női karaktereket. A fejlődése csodálatos, egyértelműen bölcsebbé vált és bár a sötétség körülötte van esetenként, a film során egyértelművé vált, hogy sosem fog erre az útra lépni. Daisy Ridley remekül alakít, rátett egy lapáttal az előző filmes teljesítményére, tökéletes választás volt a szerepre. A kedvenc részeim közé tartoztak, amikor Kylóval az erőn keresztül kommunikáltak. Az ahogyan elkezd hinni Ben Solóban Luke méltó örökösévé teszi, sőt, mondhatni túl is növi őt ebben, hiszen míg Luke-nak ott volt a tudat az ep6-ban, hogy az apjáról van szó, Reynéll szó sem lehet ilyen kötelékről, és képes mögé látni annak az embernek, akinek látta, sőt tapasztalta is a mérhetetlen kegyetlenségét. Az egyik legnagyobb jedi lehet belőle, másrészt mint férfi mondhatom, hogy ilyen nőről álmodik mindenki aki ennyire jól lát a szívével. Persze ne értsétek félre nem szerettem bele egy filmes karakterbe, ez csupán egy észrevétel. Kylo Ren. Nos ő is jelentősen el lett mélyítve és baromira jól kezelték a karakterét, a komplexitása hihetetlen, nagyon kell emészteni még az ő szerepét. Az ep7 után, annak ellenére, hogy képes volt végezni az apjával még nem tudtam volna kijelenteni, hogy számára nincs visszaút, és bár most is vannak parányi kétségeim, de számomra most sokkal komolyabb lépést tett a végső sötétség felé mint bármikor ezelőtt. Élmény volt minden jelenete, tetszett, hogy végig talány volt számunkra nézők számára, hogy vajon mennyi jó van még benne, a film felvezette, hogy jó esély van az átállására, kezdve azzal, amikor nem volt képes Leia miatt kilőni az ellenállás hajójának parancsnoki hídját, folytatva azzal, ahogyan Reyel kommunikál, ennek tetőzéseképp pedig Snoke megölésével. Ugyanakkor Luke által végig kétségeink lehettek, hogy ez a folyamat vajon tényleg vezet-e valahová. Nos vezetett, de nem oda ahová gondoltuk. Számomra óriási meglepetés volt Snoke halála, nem is hittem el sokáig, végig vártam, hogy valami trükk legyen, így ez a film egyik legnagyobb csavarja. Ezek után, hogy Kylo nem tért vissza a jó oldalra szintén nagy meglepetés volt, nagyon sajnáltam, mert drukkoltam neki, hogy így legyen, azonban ez így sokkal jobb volt és drámaibb. Annak ellenére viszont, hogy őt sosem láthattuk a jó oldalon (még), hasonló szomorúságot éreztem miatta, mint anno Anakin bukása miatt. Tetszett, hogy elmélyítették az ő átállását és, hogy ennél a pontnál, mint kiderült Luke is nagyot hibázott. És akkor Luke Skywalker. A 2012-es bejelentés óta erre vártunk és nem kellett csalódnunk, sőt, sokkal zseniálisabb volt mint azt valaha képzeltük volna. A legjobb döntés volt, hogy nem egy éppen aktuális jedi akadémiát vezető Luke-ot mutattak be, így sokkal több lehetőség rejlett benne, amit ki is használtak. Eleinte szívszorító volt látni ahogyan kiábrándult és elfordult a múltjától, majd szépen bemutatták mi is vezetett idáig. Nagyon erős jelenet volt, amikor kifejtette Reynek a véleményét a hajdani jedi rendről, a hibáikról, visszaköszöntek és ki lettek mondva azok a dolgok, amik itt a fórumon már számtalanszor tárgyalva lettek, de a filmekben így direktbe még sosem említették őket. Az önkritikája is remek volt és, hogy láttuk, ő sem tökéletes, nagy hibákat követett el, részben azokat is amiket elődjei is, másrészt pedig Kylóval kapcsolatban. Számomra nagyon megdöbbentő volt, amikor kiderült, hogy fontolgatta Ben megölését, sosem hittem volna ezt Luke-ról, remek volt, ahogyan több szemszögből megismerhettük Kylo sötét oldalra térésének pontos körülmények, majd ahogy a végére kikristályosodott a kép. A Yodával való beszélgetése, hatalmas érzelmi töltet volt, bár ennél a jelenetnél jobb lett volna, ha bábot használnak, nem volt rossz a CGI és hajazott az OT-beli Yodára, de kicsit fura volt így. Nagyon örültem az öreg jedi szellem szereplésének, az pedig, hogy visszaköszöntek az ep6-beli utolsó beszélgetésük témái szintén szívmelengető volt. És akkor a film végi jelenet. Végig Obi-wan szavai jártak a fejemben "Yoda mindig ott lesz veled" és valóban, amikor Luke-nak (és a galaxisnak) a legnagyobb szüksége volt rá, akkor jelent meg neki. Húúú. Hát arra kegyetlenül nehéz szavakat találni, a nagy találkozás Leiával és az ep6-os zene telitalálat vollt, majd következett az akciója. Itt is sorra érhettek minket a meglepetések, mikor a lépegetők sorozatosan tüzelték és neki meg sem kottyant, itt eleinte azt hittem, hogy ennyire jártas az erőben, hogy képes ekkore tűzerőt is hárítani, majd jött a párbaja Kylóval. A filmben remek volt amikor Rey és Kylo Snoke őrei ellen harcoltak, azt ha fent lesz youtube-on szerintem annyiszor fogom visszanézni mint tettem azt a Rogue One esetében Vader mészárlásánál, Finn és Phasma párbaja is nagyon bejött, azonban ami Luke és Kylo között volt.... Alig volt néhány kardsuhintás, azok is Kylo részéről, de tisztán látszott, hogy az új Supreme Leadernek nem sok esélye lenne a nagybáttyával szemben. De maga a szemben állás és a párbeszéd kettejük között, az volt ami igazán megadta ennek a jelenetnek a sava borsát. Már csak az ahogy készültek a harcra és még semmit sem mondtak, mint a Jó a rossz és a csúf végén, egy kis túlzással, de Star Wars vonatkozásban ezt a passzív feszültséget a Rebelses Obi-wan vs. Maulhoz tudnám hasonlítani. Imádtam, számomra ez a csúcs párbaj a filmben, és hát amikor Kylo csapásai áthaladnak Luke-on, akkor is néztem nagyokat. Pillanatok alatt számtalan dolog megfordult a fejemben, hogy talán annyira erős, hogy ilyenre is képes vagy, hogy ez csak egy hologram vagy pedig időközben már erőszellemmé vált. Aztán jött a meglepetés, hogy az erőn keresztül idézte ezt elő, kézenfekvő volt mégis meglepő, nagyon tetszett a felismerés. Kylo felismerése pedig még jobban, hogy ezáltal egyértelművé vált számára, hogy egykori mestere mennyire keresztül húzta számításait és az Ellenállás eltudott menekülni. Luke az életét adta értük, gyönyörű volt a halála a naplementével, azenével együtt és ahogy eltűnt. Közel jártam hozzá, hogy megkönnyezzem, a végén pedig ahogy a gyerekek játszának és őt emlegetik, valamint a hullócsillag ami őt szimbolizálta azok a filmtörténelem leggyönyörűbb jelenetei közé tartoznak. Most is elérzékenyülök, ha rá gondolok és a jelentésére, hiszen gyermekkorunk legnagyobb hőse távozott el, valamint kicsit továbbgondolva annak a szimbolikáját is látom benne, ahogyan az életben lezárulnak a korszakok. Ezek után semmi nem lehet kérdés (már ha eddig az volt) ki is a Star Wars legnagyobb hőse. Nos azért is tértem ki ennyire részletesen Reyre, Kylóra és Luke-ra, mert ez a három karakter vitte igazán a filmet, rajtuk volt a hangsúly és ennek a hármasnak köszönhetően lett a The Last Jedi az eddigi legmélyebb SW film. Azonban a többi szereplőről is érdemes szólni. Finn ezúttal nem került annyira előtérbe mint az előző rész esetében, azonban továbbra is nagyon szimpatikus, valamint a karakterfejlődése is tetszett, hiszen a film végére egyértelműen hinni kezdett az Ellenállásban és már nem csak menekül vagy egy barátját akarja menteni, hanem hisz is valamiben. Amikor a faltörő kos felé száguldott tényleg kezdtem elhinni, hogy meg fog halni, de örülök, hogy nem így lett. Poe ezúttal többet szerepelt mint az ep7-ben, most is nagyon kellemes volt a karaktere, jobban megismerhettük őt, már nem csak egy remek pilótát láttunk, hanem egy egy igazi vezető jellemet, aki még kissé forró fejú, de igazi hős típus, és bárkivel szembemegy a jó ügy érdekében. Jelenetei C-3PO-val megidézték Han Solót. Az utolsó jelenete ahogy bemutatkoztak egymásnak Reyel vajon csak annak szólt, hogy durva lenne, ha két film lemegy úgy, hogy egymáshoz sem szóltak vagy ezzel egy következő filmes szerelmi szálra akartak utalni? Nagyon sokatmondónak tűnt az a köszönés, bár a film egészét nézve úgy tűnik Rey inkább Kylóval alakíthatna ki bensőségesebb viszonyt, noha az boldog véget garantáltan nem érhetne. Leia is tetszett, meglepő volt, amikor elkábította Poe-t a zendülést követően, illetve az is, hogy egyáltalán felébredt a kómából, arra számítottam, hogy a film végéig így lesz és így oldják majd meg a halálát. Elérzékenyültem némelyik jeleneténél, ha eszembe jutott Carrie Fisher. A karakternél azonban nagyon látszott, hogy az igazi nagy szerepét az ep9-re tartogatják, sajnos már sosem tudjuk meg mi lett volna ha... Hux tábornok fura volt, az Ébredő erő alapján egy erősebb jellemnek tűnt, de itt más irányba vitték, azonban az nagyon tetszett, ahogy a film elején Snoke arról beszélt, hogy a gyengesége a megfelelő irányítással mennyire hasznos lehet és, hogy a végén Kylo sem ölte meg, valószínűleg pont emiatt. Az vicces volt számomra, hogy mennyire megérintette Snoke halála, ez a fickó egy igazi fanatikus. Az új szereplőkről is szólnék, Holdo elsőre rendkívül unszimpatikus volt, egy idő után már arra is gyanakodtam, hogy áruló lehet, de miután nyilvánvalóvá vált a terve már sokkal szimpatikusabb lett, a végső önfeláldozással pedig végleg megkedveltem. Fantasztikus jelenet volt, ahogy a hajó fénysebességgel a Supremacy-ba csapódott. Rose fura volt elsőre, de őt is megszerettem, aranyos és jól működtek együtt Finnel, valamint elindult egy szerelmi szál, amit viszont biztosan kibont majd az ep9. Összességében azért nagy hatást nem tett rám, de rendben volt a karakter, nem tudnék rosszat írni róla. DJ tetszett a legjobban az újak közül, bár nem értettem mi szükség volt a dadogására, azért egy igazi vagány szemét alakot ismertünk meg a személyében, üde színfolt volt a filmben. Amit a háborúról mondott még igaz is az ő szemszögéből nézve, végülis nagyban hozzájárult ezzel ahhoz, hogy Finn eljusson arra a szintre, hogy valami magasabb rendű dologért küzdhessen. Nos a kérdés, hogy utolsó jedi vagy utolsó jedik végül is a film alapján teljesen mindegy, értelmezhetjük úgy is, hogy Luke-re utal, vagy Luke-ra és Reyre együtt, de a film vége által még úgyis, hogy Reyre, noha nyilván Luke kihagyhatatlan ebből, de tetszik, hogy a film mégis ad egy olyan értelmezési lehetőséget a címnek amiből ő is kimarad. A jedi visszatérhez hasonlóan lehet válogatni ki miként értelmezi Nagyon nagy kérdés számomra mi lesz az ep9-ben. Semmi ötletem nincs, illetve van, de az annyira egyszerű, hogy kimerül abban: Rey legyúzi Kylót, az Ellenállás pedig az Első Rendet, mást nem tudok elképzelni egyelőre, azonban biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz legalábbis nem ilyen egyszerűen. Számomra olyan irányba vitték a történetet, hogy sokkal nehezebb ötletelni mi is következik ez után, ami jó, mert csak fokozza a kíváncsiságot és nagyobb meglepetéseket várhatunk. Bár Kylo Ren úgy tűnik teljesen elmélyült a sötét oldalban és már az anyja is lemondott róla, Luke utalt rá Leiának, hogy nincs minden veszve és Rey utolsó rávetett pillantásából is az látszik, hogy hisz még Ben Solo visszatérésében. Nagyon-nagyon várom már hová fog kifutni ez. Ez a film nagyon nem azt adta amit vártam és éppen ettől lett ennyire zseniális, amint tehetem újranézem és még rengeteg mindent tudnék róla írni, de így is nagyon hosszú voltam. Azt még nem tudom, hogy hol fog elhelyezkedni az ep8 nálam a filmek rangsorában, de az biztos, hogy nagyon előkelő helyen. Amiben még biztos vagyok, hogy épp az új iránya miatt, ez a Star Wars film sokkal megosztóbb lesz mint bármelyik korábbi volt. Az értékelésem pedig, még a hibáival együtt is: 10/10
×
×
 • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.