Jump to content

Kultikus hajók és járművek - 2. szám


Ody Mandrell

Recommended Posts

oben_05.jpg

 

Ugyan egy sorozat két első számából messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de ha ez tartósan így marad, akkor egészen kiváló gyűjtemény lesz belőle a végére. Legyen ez akár 40, akár 80 darab. Nos, mára telt el a két hét a Falcon-szám óta, és reggel újra az újságoshoz rohanhattunk.. Megjelent Luke X-szárnyúja. A rohanás kifejezés megmosolyogtató lehet, de mégis csak illik ide a szó: tekintve az első rész immár beszerezhetetlen voltát, aki gyűjteni akarja a sorozatot, iparkodhat minden kedden az újságoshoz, mert úgy néz ki, csak kevés kerül ki a placcra...A rossz hír azonban az, hogy a második szám már 1490 ft lett. Szerintem ez még mindig bőven elviselhető, de én is kíváncsi vagyok, mennyi lesz a végső ára. 2490? 2990? Kint 10-12 euro volt, úgyhogy akármelyik lehet.

 

A makett újból kiváló minőségű, méretre ugyanakkora, mint a Falcon. Érdekes lesz majd a nagyobb hajókat ekkora dobozba tenni, jó lett volna, ha egy picit tartották volna a méretarányokat. Nem így lesz, mert már most sem így volt - csak eljátszottam a gondolattal. Pozitív meglepetésemre egy A4-es karton van az újságban a gyűrődés elkerülése miatt, egész stabil a csomagolás. Az újság ismát jól szerkesztett, informatív anyag. A T-65-ös X szárnyú mellett elődjéről, a Z-95-ösről is van szó, ezen kívül Luke-ról, a Dagobahról, Yodáról, a Zsivány-kommandóról, a kiképződroidokról - újból bőven merít az EU-ból. Egyszerűen látszik az egészen, hogy aki írta/fordította/szerkesztette az maga is rajongó volt. Ha a legvégén egybefűzzük majd az egészet, jó kis home-enciklopédiánk lesz.

 

Jöhet a következő szám!!

 

Írta: R2D2

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Áhh...én már 1490-nél feladtam. Egyszerűen nem fér bele.

Huszonezres létszámú városkában lakom, a város legközpontibb újságosánál csak egy db Falconos volt, azt is magyarázni kellett, hogy "újság űrhajó melléklettel", aztán nagy nyögve:

"na várjon csak, talán ez az? beraktam ezek alá, mer nem tudtam mi..

A 2. számot is megérdeklődtem, mire; "1db jött rendelésre és már el is vitte az illető."

Ennyi..

De mondom, nekem az ára is sok már, de a 2990 lesz akkor végképp.

Szerintem sem fog végigmenni.

Örülök, hogy a Falconnal kezdték, így az sw legegyedibb, legmenőbb hajója az enyém, jól reprezentálja, hogy ilyen gyűjtemény is volt a világon, de részemről ennyi.

Ha valaki meglep egyel ajándékba örülök majd, de immár csak fintorgok, 490-ért biztos gyűjtöttem volna egy darabig, de szerintem még azon az áron sem ment volna végig se 40-es, se 80-as széria.

Túl sok az elvárás:

-Szeresd az sw-t, vagy az űrhajókat.

-Tetszen meg ez a kiadás.

-Érdekljen a gyűjtés.

-Legyen rá helyed otthon.

-legyen rá pénzed.

 

Akinél ez az 5 feltétel teljesül, annak jó szórakozást a sorozattal!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Nem tartom rossz ötletnek a kiadványt, de jöhetne ritkábban is, hátha úgy menne. Mondjuk még korai bármilyen következtetésre jutni. Na majd meglátom, hogy a hétvégén lesz-e még Pesten belőle.

Jó lenne, ha a Naboo vadászig eljutnánk, nekem egy olyan nagyon kellene :para:

Link to comment
Share on other sites

Végül mégiscsak sikerült beszereznem a 2. számot, de bármennyire szeretném, hosszú távon ez nem valószínű, hogy menni fog. A kiadvány továbbra is remek, igaz, a modellről lespórolták a protontorpedó-vetőt, amit hiányoltam.

Negatívumként továbbra is csak az árat tudom felhozni. Havi 6 ezer forintom biztos nem lesz erre, főleg úgy nem, hogy SW regényeket is szeretnék venni. Az 1500-as árral még kibékültem volna, de így tényleg nem túl valószínű, hogy sikeresen végigmegy a 40 (vagy több) szám.

Link to comment
Share on other sites

A makett újból kiváló minőségű, méretre ugyanakkora, mint a Falcon. Érdekes lesz majd a nagyobb hajókat ekkora dobozba tenni, jó lett volna, ha egy picit tartották volna a méretarányokat. Nem így lesz, mert már most sem így volt - csak eljátszottam a gondolattal.

 

Azért durva lenne ha egymáshoz képest méretarányosak lennének. Mikor megjelenne a csillagromboló platós kocsival kéne kivinni a megrendelőknek. Bár a második halálcsillaghoz képest (ami ahogy nézem szintén a kollekció része) még az is kicsi lenne :D

 

Egyébként köszi a kedvcsinálót! :)

Link to comment
Share on other sites

Azért durva lenne ha egymáshoz képest méretarányosak lennének. Mikor megjelenne a csillagromboló platós kocsival kéne kivinni a megrendelőknek. Bár a második halálcsillaghoz képest (ami ahogy nézem szintén a kollekció része) még az is kicsi lenne :D

 

Egyébként köszi a kedvcsinálót! :)

 

 

Szívesen, úgy néz ki, én mindet megveszem, úgyhogy mindegyikről írok majd..

 

Amúgy meg 2990-ért simán csinálnék az udvaron helyet a teherautóval kihozott maketteknek is... :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Csúfos bukás lesz belőle. Azon se lepődnék meg, ha a harmadik, vagy a negyedik szám után megszűnne.

 

 

:)

 

Nos, két év három hónap távlatából, 60 szám után szerencsére nem lett igazad. A héten egyébként vége, megjelent az utolsó makett is. a tervezettnél hússzal több jött ki, de még így is hússzal kevesebb, mint ami a németeknél megjelent.

 

Ody, ha tervezel nekik valami külön bemutatót, videót vagy lapszámokat összegyűjtve, szólj.

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information