Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A Jedik Jedije, A Sithek Sithe.

Szerinted ki a leghatalmasabb Jedi? 49 felhasználó szavazott

1. 1. Szerinted ki a leghatalmasabb Jedi?

• Yoda
      13
    • Mace Windu
      1
    • Qui-Gon
      11
    • Obi-Wan
      6
    • Anakin
      9
    • Luke Skywalker
      5
    • Ki-Adi Mundi
      0
    • Plo Koon
      1
    • Aayla Secura
      0
    • Más....
      1

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Az erősség alatt a fizikai erőt értem és azt a képességet, ahogy magát az "Erőt" tudja irányitani. Hogy Anakin eleve arra van predesztinálva, hogy erősebb legyen, mint Yoda az egyértelmüen kiderül az ep.1-ből... a kérdés az lehet, hogy a filmek során előfordult-e bármikor is, hogy ezt a potenciált ki tudta használni... ha a válasz igen, akkor egyértelmű, hogy ő a legerősebb (végülis ki hozta el azt a bizonyos Egyensúlyt... és miért csak ő tudta elhozni? :) )

Hozzászólás ideje:

És ha esetleg Obi és Yoda sejtette, hogy Anakin erős érzelmei a hozzátartozói iránt lehet az a többlet, ami kell ahhoz, hogy a "jó oldal" győzzön, ezért hagyták Luke-ra a harcot? Ez szépen hangzik, csak az a gond vele, hogy a filmből semmi ilyen nem jön le :wink:

Ajaj, most off voltam.

Igazából ez a leghatalmasabb Jedi kérdés nem a legmegfelelőbb, mert egy Jedivel kapcsolatban nekem nem pont a hatalom szó jut eszembe. Elnézést ezért.

Hozzászólás ideje:

Most hogy így rápillantottam a címre, nem tudom miért a Jedi szóra Yoda ugrott be, a Sith szóra Sidius és Vader verekszik.. :)

Hozzászólás ideje:

Sőt Anakin és Luke a Jedik jedije, akik egyensúlyt hoznak...ha így nézem.

Viszont akkor mégis Sidius, mert ő áll bosszút, de Vader kellett ehhez nagyon is, tehát marad Vader. Mivel ő az eszköz a Császár jobb és bal keze, lába... :)

Sidiusnak és Obi-wannak milyen igaza van: attól függ, honnan nézzük. :wink:

Ez az! Obi-wan a Jedi, amennyiben az engedelmesség és a hűség a legnagyobb kritérium. Hát most totál belezavarodtam....mindenkinek megvan a maga helye és szerepe, mindenki fontos.

Hozzászólás ideje:

Obi wan egy kíváló jedi! Nem hiába kapta meg Ani -t mint padawant.

Obi wan az egytlen jedi aki 5 ször harcolt sithek ellen.

Maul, Dooku, Dooku, Vader, Vader...Kiváncsi lettem volna egy sidi vs obira, akkor lemobndhatnak róla h az összes sith-tel harcolt...

Obi wan az ep1 önfejű, de ügyes jedi vé vált. ep2 tapasztalt, még ügyesebb, stb...Ep3 maga a tökéletes jedi...De még mindig tanácsokra van szüksége, más mesterektől és ez azt jelenti, h még nem teljesen ura mindennek, függetlenül ettől nagy jedi!!!

Egyik kedvencem,,,de valjuk be:Yoda a legnagyobb jedi.

Ki is más lehetne? QUi gon és Obi is nagy jedik, de Yoda a jedi tanács feje, legöregebb legtapasztaltabb, legjobb harcos.De neki is vannak gyenge pontjai, mint pl: Arrogáns. Emellett Obi wan sztem egy nagyon jó jedi, és érzelmileg felülmúl mindenkit, hisz úgyszereti tanitvanyat min tha testvére lenne, nem árulja beőket(ani+padme) és neki koppan a legvégén az, h a jóbaratbol, testvérből semmi sem maradt, vader megölte őt....

:)

Hozzászólás ideje:
És mi van akkor, ha holtverseny van? A ROTJ végén feltünő három Jedi szellem jelképezheti azt is, kik voltak a legnagyobbak.  :39:

Milyen jó ötlet!!! Igazad van! Talán jelképezi a legjobb jediket!!!

Ez az!Ody te vagy az Ész!

Hozzászólás ideje:
És mi van akkor, ha holtverseny van? A ROTJ végén feltünő három Jedi szellem jelképezheti azt is, kik voltak a legnagyobbak.  :39:

Öö, és a velük lévő hang, de nem látszik :)

Mármint Q.

Amúgy remek ötlet :41:

Hozzászólás ideje:

Öö, és a velük lévő hang, de nem látszik :)

Mármint Q.

Amúgy remek ötlet :41:

A számból vetted ki a szót. Akik hallhatalanok lettek. Ezek szerint Sith nincs is. :)

Hozzászólás ideje:

Mondjuk nekem furcsa lenne, hogy Obi és Yoda "egy szinten vannak". Obi egy jó jedi, de szerintem tudásban, Erő-jártasságban, meg úgy mindenben messze van Yodától...

Hozzászólás ideje:
Mondjuk nekem furcsa lenne, hogy Obi és Yoda "egy szinten vannak". Obi egy jó jedi, de szerintem tudásban, Erő-jártasságban, meg úgy mindenben messze van Yodától...

Akkor passz! Vagyis maradok Yodánál. :)

Folyton hagyod hogy mások megingassanak, aztán mindig visszatérsz az eredetihez? :wink:

Hozzászólás ideje:
:lol: Jó vagy. :P Van igazság abban, amit Bomarr ír, ezért viszakoztam. Báááár...lehet, hogy mégis nekem van igazam. :lol:

:lol: vagy mégsem? Kezdünk elmenni hitvitai kanyarokba. A kérdés már az ki mit hisz, nem az ki mit tud a Jedikről? Bár a kettő szerves kapcsolatban van.

Hozzászólás ideje:

Egyértelmű, hogy Yoda a legerősebb jedi, egyúttal a leghatalmasabb, még ha a megjelenése nem is ezt sugallja. Páratlan módon ismeri az erőt, toronymagasan a legjobb vívó, a legjobbtanár, kézzel hárít sith villámokat stb.

S számomra az is sokat mondó, hogy természetes módon, ágyban párnák között halt meg, tehát soha senki sem tudta megölni, pedig egy páran biztos megpróbálták dezintegrálni a 900 év alatt..

Sith-eknél, pedig Palpi a numero uno, bár kevés szitj-el találkozhatunk a 6 rész alatt. Ő nem csak nagykaliberű erőhasználó, hanem egy dörzsölt, zseniális sakkjátékos is, aki terepasztalnak használta a galaxist, majd az élére állt. Bravó Palpi...

Hozzászólás ideje:

Palpit pont azt teszi a legnagyobb sith-é, hogy volt türelme kijátszani a Köztársaságot, és hideg fejjel előre eltervezett mindent. Elődeire nem volt jellemző a megfontoltság. A tartós hatalam megszerzéséhez olyan utat kellett bejárni, amilyet Sidious is megtett az I-III részekben.

Hozzászólás ideje:
Én hiszem, hogy Qui-Gon a legnagyobb Jedi, bár Yoda a Jedik főnöke. :lol:

Hát az alapján, hogy Yoda mestere lesz...én is elgondolkodtam akkor most hogy is van? Kinek a mestere a ki?

Hozzászólás ideje:
Én hiszem, hogy Qui-Gon a legnagyobb Jedi, bár Yoda a Jedik főnöke. :P

Hát az alapján, hogy Yoda mestere lesz...én is elgondolkodtam akkor most hogy is van? Kinek a mestere a ki?

Egyik jedi sem tökéletes, minden jedi tanulhat más jeditől...Pl.:

Egy kis ifjoncnak igaza volt obi wan-nal szemben, Ő megmondta h ki lett törölve az adatállomány, míg erre a tapasztalt jedi mester nem jött volna rá....

Obi segítséget kér Yodától, Szal a jedik tanulnak egymástól, és ez így van rendjén!

Ha a 6 filmet nézzük, akkor egyértelműen Yoda a jedik jedije....Sok jó jedi van még, de Ő testesíti meg a fényt míg Sidi a sötétséget....

Hozzászólás ideje:
Ha a 6 filmet nézzük, akkor egyértelműen Yoda a jedik jedije....Sok jó jedi van még, de Ő testesíti meg a fényt míg Sidi a sötétséget....

Pontosan! Nem véletlen, hogy a szenátusban pont Yoda-Sidi meccs van az EPIII végén!

Ez így túl könnyű. A válasz egy párbajban benne van. A korszakváltás előtti végső párbajban. És tényleg. Yoda :P

Hozzászólás ideje:

Ja. Szerintem is. Olyannak képzelek egy igazi Jedit, mint Qui-Gon.

Qui-Gon hangja nincs a filmben, szal ő nincs benne a körben. Legfeljebb a másodikban.  Na jó, Qui-Gon még csatlakozik a csapathoz.

Tudom, hogy nincs ott, de én odaképzelem :P Nekem ott van.

Hozzászólás ideje:

Ja. Szerintem is. Olyannak képzelek egy igazi Jedit, mint Qui-Gon.

Qui-Gon hangja nincs a filmben, szal ő nincs benne a körben. Legfeljebb a másodikban.  Na jó, Qui-Gon még csatlakozik a csapathoz.

Tudom, hogy nincs ott, de én odaképzelem :P Nekem ott van.

"Olyannak képzelek egy igazi Jedit, mint Qui-Gon."

Itt a bibi... ki is mondtátok! Qui gon a minta jedi, az igazi jedi.. de itt a kérdés az az ki a legjobb jedi??

Mert a jedik jedije szithek sithe arra utal ki alegjobb közülük...

YODA, SIDIOUS

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.