Obi1 Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 (edited ) Ki a legjobb Jedi?Szerintem Obi-Wan, Qui-Gon, és Yoda.Meg talán Luke. Ki a legjobb Sith?Szerintem toronymagasan Palpatine/Sidious. Edited March 19, 2006 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi master yoda Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 A legjobb szót többféleképpen értelmezhetjük.... Lehet legerősebb, legokosabb, legügyesebb, legtapasztaltabb, legjobb harcos, legjobb erőhasználó, stb..... De ha összesítve kéne nézni a dolgokat: 1.: Yoda 2. Obi 3. Qui gon 4. Mace 5.....többi jedi... Szerintem Sithek: 1. Palpatine 2. Vader 3. Dooku 4. Maul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted August 22, 2005 Author Share Posted August 22, 2005 Összegezve persze. Jedik: 1.Obi-Wan 2.Yoda 3.Qui-Gon 4.Luke Sithek: 1.Palpatine/Sidious 2.Vader 3.Dooku 4.Maul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Huhuhuuuu micsoda kérdés. Majdnem eldönthetetlen. Én azért mégis Yodára szavazok. Kora miatt is, no meg olyan tapasztalata van, ami a Jedik történetében egyedüli szintre emeli. Kíváncsi lennék előtte volt-e olyan mester, aki addig élt volna mint ő. Utánna Luke-ra szavaznék. Sithek között egyértelmű: Sidious. Ő volt az a Sith, aki képes volt legyőzni a Jediket. Ez volt a Sithek vágyálma már időtlen idők óta, és Sidious volt az első aki ezt véghez tudta vinni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaper Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Yoda a legbölcsebb, legtapasztalta, + még sok sok leg. De Qui-Gon és Obi-Wan állnak hozzám legközelebb. Sidious objektíven nézve egyértelműen a best, de nekem Vader a kedvenc. Ha meglátom, kiráz a hideg, a saga legszuggesztívebb kataktere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Nahát én Luke Szájpókerre szavaztam. Benne megvan Anakin és Qui-gon is, ugyanakor Padme, Obi, és Yoda is. Lehet azért választom őt, mert vele tudtam először azonosulni és miatta kezdtem olvasni a folytatásokat. Szal szubjektíve. Obit és Yodát azért vettem bele, mert ők tanították Luke-ot, ha valakinek nem lenne világos, hogy értem. Benne van meg a szív természetes bölcsessége, ami Qui-gonban, és a hite amit vakmerőségnek titulálnak, törhetetlen. Ja és a kiválasztott fia... Sith? Az oly egyértelmű hogy le sem írom, hogy Sidius. Azért amit Ody is írt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimonZ Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 A leghatalmasabb Jedi szerintem egyértelműen Yoda, ezért őrá szavaztam. De a legjedibb Jedinek mégis inkább Qui-Gon Jinnt tartom. Ha rá gondolok, az jut eszembe, hogy ő A Jedi. Ideális. Ilyennek kéne lennie a többi Jedinek is. És még Yoda is tanul tőle egyet s mást. A legnagyobb Sith egyértelműen Darth Sidious, ezt senki sem vitathatja el tőle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Hogy ki a legjobb Sith vagy a legjobb Jedi? Természetesen a kettő egy és ugyanaz: Darth Vader alias Anakin Skywalker . Persze a kérdés sok értelmezést hagy és bizonyos szempontból mindenképp Yodának kéne a legjobb jedinek lennie, de hát: Anakin a Kiválasztott... a jedi aki onnan is visszatért, ahol már Yoda és Obi-Wan is lemondtak róla. A Jedi, aki egyensúlyt hozott az Erőben és, aki végül megölte a Sith Lordot beteljesitve a jóslatot, mely már emberöltökkel a születése elött megjósolta óriási tettét (mégha nem is számoltak akkor a meglehetősen rögös uttal, ami oda vezet). És persze ő a sithek sithek is... najó talán nem olyan jó cselszövő mint Palpatine és biztosan nem olyan gonosz... de a vásznon számomra mindig is Vader jelenetett a gonosz esszenciáját, föleg a Birodalom visszavágban. A sith, aki megölte a jediket, mind egy szálig... ahogy Obi-Wan mondja. A szuszogása, a járása, a kinézete és a sötét aura, amit áraszt magából, ami még a legnagyobb pofájú birodalmi tisztet is elhallgattatja Igen... ő a király :twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Nálam Qui-Gon az első.20 éve elképzeltem ,hogy milyen lehetett egy Jedi.Mikor az EP 1-ben megláttam, már tudtam, hogy ő az.Pont ilyennek képzeltem el.Tetszik a bölcsessége, hogy van esze, nem csak a Tanács utasitásait hajtja végre.Meg ugye ő jön rá az "örök" élet titkára. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Még mindig Yoda vezet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Qui-Gon Jinn, a tökéletes Jedi. A Jedi. Jó harcos, bölcs, a saját feje után is képes menni, meglátja azt, amit más nem. És még szimpatikus is. No és persze zöld a fénykardja Viszont a leghatalmasabb mégis Yoda. Egyszerűen hosszú élete miatt ez elkerülhetetlen titulus. Sith, hát ez nekem nehéz kérdés. Darth Sidious maga a Sith, ilyen értelemben ő az úr a dobogón. Viszont Darth Maul is Sith Sith a maga nevében, hiszen sohasem volt Jedi, nem ismeri a fényt. És ha ránézek, érzem benne azt, ami Sidiousból árad, a végetelen gonoszságot. Darth Vader viszont olyan karakter, aki túl komplex, és ismerve a tetteit, semmiképpen sem marad le az első két Sithtől, talán csak abban, hogy valaha Jedi volt. Darth Tyranus, ő egy kicsit kilóg a sorból, rajta látszik nagyon, hogy túl sokáig volt Sith. Erős karakter, de valahogy nem érzem gonosznak. Tehát ő csak a negyedik a sorban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Boomar! Hát tulajdonképpen valahol én is így érzem. Ez hosszabb boncolgatást igyényelne nekem. Jól összefoglaltad a lényeget. Anakin egy "special edition" Jedi aki képes Sith-é válni, majd legyőzni a legrafkóbb Sithet, beleértve magát is persze, és visszatérni a világos oldalra, ami ugye példátlan. Ilyen értelemben valahol ő se nem Sith se nem Jedi, hanem a Kiválasztott. Ő a legügyesebb, a legerősebb (nem jellem) a legmitudoménmibb, ám nem a legtudatosabb. Yoda a legtudatosabb. A legbölcsebb szerintem nem is egyértelműen Yoda, hanem Qui-gon. Yoda a legtapasztaltabb és Anakin után a legerősebb, Sidius talán kicsit gyengébb, de ez is vita tárgya lehetne. Obi-wan talán a legegyszerűbb, legkövetkezetesebb, legkiszámíthatóbb, (ezt mint nemes vonást értem), a leginkább hűséges, alázatos, ami nem félelemből fakad hanem hitből. A legtisztább? Mi az hogy Jedi? Egyáltalán. Sidius a leginkább Sith-szerű Sith. A szándékai és a döntései alapján. Anakin inkább csak a döntései alapján Sith, a céljai is sok tekintetben egyeznek a Sith célokkal. Bár itt némi átfedés van Jedik és Sithek közt. Anakin nem egyértelműen önző és a hatalmat nem tisztán bosszúból vagy önzésből akarja mint Sidius, az alapmotívum nála a ragaszkodás és a mentés, nem az öncélú kihasználás. Vader Sithként is őriz magában valami Jedi-szerűt ami miatt tisztelni tudom, borzongani tőle és még - "We would be honored if you would join us."- szellemes is . A birodalom visszavág Vadere az amiről nekem a keménység, a kegyetlenség és a legyőzhetetlenség eszembe jut. "... Észak-fok, titok, idegenség, Lidérces, messze fény, Lidérces, messze fény." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 "...Észak-fok, titok, idegenség, Lidérces, messze fény, Lidérces, messze fény." Ez mi lenne kedvesem? Elnézést a műveletlenségemért. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 A birodalom visszavág Vadere az amiről nekem a keménység, a kegyetlenség és a legyőzhetetlenség eszembe jut. Sok mindenben egy rugóra jár az agyunk a témában Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 "...Észak-fok, titok, idegenség, Lidérces, messze fény, Lidérces, messze fény." Ez mi lenne kedvesem? Elnézést a műveletlenségemért. Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének...nem ismerős? Gimnáziumi alaptananyag, nem gúny, én se mindig tudom honnan idéznek, egyszerűen előjött miközben felidéztem mit éreztem mikor most hétvégén láttam Vadert a Birodalom visszavág-ban...(amiért, muszáj leírnom: odavagyok újra és újra!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted August 22, 2005 Author Share Posted August 22, 2005 Azért Yoda sokkal erősebb Anakinnél. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Azért Yoda sokkal erősebb Anakinnél. A filmben mást mondanak. Tapasztaltabb, nagyobb tudású. Potenciálisan Anakin a legerősebb. A midiszám alapján. Olyan mint az izom, a fekvőtámasznál nem minden, azért meglehetősen sokat számít. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Tapasztaltabb, nagyobb tudású. Potenciálisan Anakin a legerősebb. A midiszám alapján. Olyan mint az izom, a fekvőtámasznál nem minden, azért meglehetősen sokat számít. Midiszám alapján lehet, hogy anakin a legerősebb, de tapasztalatileg, és főleg a bölcsességet tekintve Yoda az Isten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Qui-Gonra szavaztam. Nagyon húztam Yoda felé is, de végül is lemaradt egy hajszállal. Számomra Qui-Gon a Jedi, ahogy már más is írta. A többit nem részletezném, mert csak ismételném az előttem szólókat. Sith: Sidious. No comment. Anakin/Vader kiválasztottsága és különlegessége folytán egy külön kategória. Ezért nem is sorolom be egyikbe sem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dstar Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Számomra Yoda maga a Jedi, Qui-gon pedig mintajedi, és nekem ez nem ugyanaz. Az érveim hasonlóak mint a lentebb említettek, így azokat nem ismétlem. Sith=Sidious, egyértelmű, sötétség, gonoszság, lappangás, cselszövés, hazugság stb... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted August 23, 2005 Author Share Posted August 23, 2005 Bölcsességben és tapasztalatban(no meg erőben) nekemis Yoda a favorite. Dookuról énse nézem le hogy annyira gonosz, inkább csak lázadó.De nagyon erős és nagyon elegáns. Maul egy pincsikutya, még beszélni is alig tud.Gonosznak gonosz, rondának ronda.. Vader a leg összetettebb Sith.Megvan benne a jó, ami nem teszi kiváló Sith-é őt. Könyörtelen.Sötét. Palpatine:THE SITH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted August 23, 2005 Author Share Posted August 23, 2005 Azért Yoda sokkal erősebb Anakinnél. A filmben mást mondanak. Tapasztaltabb, nagyobb tudású. Potenciálisan Anakin a legerősebb. A midiszám alapján. Olyan mint az izom, a fekvőtámasznál nem minden, azért meglehetősen sokat számít. Nem.A midi szám nem kimondottan az erősségére mutat.Csak arra, hogy nagyon fogékony lehet az erőre.Azis lehet, hogy valakinek 10-20 ezer a midi számja, és nem tud bánni az erővel.Yoda a ROTSban egy másodperc alatt leverné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Megadom magam!!! Bevallom ezt a Stover könyvből vettem, hogy Anakin potenciálisan a legerősebb. Ebben is szimpatizálok Stoverrel. Persze leverné, de nem azért mert erősebb, hanem mert jobban ismeri az erőt. Szerintem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Potenciálisan a legerősebb, de ez még nem a legerősebb, csak az lehetne. Ha Anakin tökéletesen kitanulja az Erő mibenlétét (legyen akár a Világos vagy a Sötét Oldalon), valószínűleg nagyobb Erőhasználó lett volna mint Yoda és Sidious. Erre vannak is példák, amikor pusztán kiáltással szétzúzza a termet, vagy hogy vívás közben röptet dolgokat (még Yodának és Palpatinenak is rá kellett mutatnia arra, amit röptetni akart). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Szerintem is Yoda a legjobb Jedi, de Obi-Wan-ra szavaztam, nehogy nagyon lemaradjon. Objektívan nézve, csak Yoda nyerhet, de a szubjektívitásom legyőzte ezt. Obi-Wan sokmindenben nem a legjobb, de ő a legegységesebb. Sitheknél, nálam Vader a nyerő, puszta megjelenése már maga a félelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Én Obi-wanra szavaztam. Ki tudta nőni az arroganciáját, észrevette azokat a szabályokat a kódexben, melyek a Jedi-rend fejlődését gátolták (pl. szemet hunyott Anakin Padmé viszonyán), és képes volt igazából szeretni. (Anakin). Erre még Yoda sem volt képes. Donát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Objektívan nézve, csak Yoda nyerhet, de a szubjektívitásom legyőzte ezt. Na igen, én is szubjektív voltam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Megadom magam!!! Bevallom ezt a Stover könyvből vettem, hogy Anakin potenciálisan a legerősebb. Ebben is szimpatizálok Stoverrel. Persze leverné, de nem azért mert erősebb, hanem mert jobban ismeri az erőt. Szerintem. Akkor én is egyetértek Stoverrel... a történetből nekem is az jön le, hogy bár Yoda a legbölcsebb, nem a legerősebb. Nem véletlen az sem, hogy inkább Luke-ot küldi Vader legyőzésére, ahelyett, hogy ő maga menne (pedig addig volt pár rá lehetősége... a Birodalom visszavágban is bepattanhatna, de inkább marad és végignézi ahogy Luke kockára teszi az életét... talán mert tudja, hogy Luke-nak még igy is több esélye van, mint neki lenne... a Kiválasztott vérvonal ugyebár). Szóval Yoda óriási bölcsessége megkérdőjelezhetetlen... de szerintem semmiképp sem a legerősebb. :33: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi master yoda Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Csak egy kérdés barátaim: Anakin a legerősebb???? Mert elvileg, hangsúlyozom elvileg erősebb Palpinál és még Yodánál is-- De ha mecssre kerülne sor, akkor Sidi, Yoda jönne ki a győztesként, mert több a tapasztalatuk.. Én szerintem Yoda ezért nem ment Bespinre, mert egyrészt addigra már teljesen kiöregedett, másrészt, csak egyetlen egy személy lehet aki megállíthatja az uralkodót, és vadert: LUKE!!! DE az az érdekes, legalabbis azt figyeltem meg, hogy Yoda+Obi tudja h Luke-nak nincs esélye a sith Vader és Palpi ellen.... AMikor Yoda és Obi wan beszél Luke nak h ne menjen el Bespinre, akkor Yoda azt mondja: Csak egy jedi aki mellett ott az erő az győzheti le az uralkodót és Vadert.... Yoda mellett ott volt az erő és még sem tudta legyőzni, Macenek is volt erejke Ő sem tudta, szal csak azt akartam mondani, h az érzelem miatt hittek Lukeban, h megtduja változtatni Anakint, de h legyőzze őket azt kizártnak találták.. ELNÉZÉST AZ OFF-olással:) :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi master yoda Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 DE az az érdekes, legalabbis azt figyeltem meg, hogy Yoda+Obi tudja h Luke-nak nincs esélye a sith Vader és Palpi ellen.... AMikor Yoda és Obi wan beszél Luke nak h ne menjen el Bespinre, akkor Yoda azt mondja: Csak egy jedi aki mellett ott az erő az győzheti le az uralkodót és Vadert.... +Ekkor Obi nagy szemekkel Yodara figyel, mintha ha sejtené, tudná, ez nem így van sajnos.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts