Priest Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. (szerkesztve) A Mummy filmek kapcsán inkább az volt meglepő, hogy az első rész jó volt, nem az, hogy a második finoman fogalmazva rossz. Stephen Sommers képességeit (mind rendezés, mind írás tekintetében) összehasonlítani a Ted Elliott-Terry Rossio párossal hál' Istennek nem lehet. Eddig még egy rossz forgatókönyvet nem készítettek (az persze más, hogy egyes rendezők mit tudotak kihozni belőlük). Pirates 2 szörnyek: ha jól tudom a CG és a Make-up ilyen szintű eggyütműködésére még soha nem volt példa. Egyrészt a világ legjobb művészeit hozták össze, hogy megcsinálják az igazi figurákat és az ILM a saját Creature Shopjának a művészei amelett, hogy gőzerővel gyártották a live action trükköket beültették őket a PC-k mögé, hogy ők csinálják meg a Zbrush-ban a digitális figurákat is. Ennek a hatékonyságát asszem mindenki láthatta. (nem is beszélve a többiről amit még nem! ) Szerkesztve: 2006. Május 5. - Priest Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Nekem a Múmia II jobban tetszett, mint az egy. Válasz
Priest Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. (szerkesztve) Nekem a Múmia II jobban tetszett, mint az egy. Mindenki szeret legalább egy olyan filmet ami kínos! Szerkesztve: 2006. Május 5. - Priest Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Ennek a hatékonyságát asszem mindenki láthatta. (nem is beszélve a többiről amit még nem! ) Jól felcsgiáztál Nálam egyelőre a Pirates 2 az év legjobban várt filmje Válasz
Priest Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Jól felcsgiáztál Nálam egyelőre a Pirates 2 az év legjobban várt filmje Kiváncsi vagyok mi lesz nyáron, mert a látottak alapján a Pirates fog uralkodni és nem Superman. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Látta már valaki McGregor új filmjét, a Stay-t? Pszichiátért játszik benne. Usa-ban nem volt annyira sikeres. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Mindenki szeret legalább egy olyan filmet ami kínos! Én spec több ilyet is szeretek Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Kiváncsi vagyok mi lesz nyáron, mert a látottak alapján a Pirates fog uralkodni és nem Superman. Csak év végéig uralkodhat, mert akkor majd jön Scorsese papa és mindenkit kiüt... Remélem Amúgy én is megnéztem a Pirates 2 előzetesét, és tényleg nagyon jól néz ki. Sokkal inkább fantasynak tűnik, mint az első, de ez nem baj. Csak legyen jó sztori mögötte, és vevő vagyok egy jó kis nyári hullámvasútra Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. A Mummy 1 az egyik kedvencem, a második tiszta ciki.Túlbonyolítják az egészet. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Jól felcsgiáztál Nálam egyelőre a Pirates 2 az év legjobban várt filmje Én is azt várom idén a legjobban. Mikor lesz már július 20? Kiváncsi vagyok mi lesz nyáron, mert a látottak alapján a Pirates fog uralkodni és nem Superman. Az origo szavazáson a Da Vinci-kód vezet, mint nagyon várt film Csak utána a Pirates, de a Superman nem sok mindenkit érdekel. Igaz, hogy az ilyen szavazások nem sokat érnek De mindenesetre a nyár a kalózokról fog inkább szólni. Még jó, hogy idén nem kell rá őszig várni Látta már valaki McGregor új filmjét, a Stay-t? Nem láttam, de nem sok jót olvastam róla. Sajnos. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. A Mummy 1 az egyik kedvencem, a második tiszta ciki.Túlbonyolítják az egészet. Az elsőt imádom, jó kis kalandfilm A második nem igazán sikerült, pl. azokat a pigmeusokat kifejezetten utálom, de a reinkarnációs dolog sem jött be Ja, és a léghajós utazás és fazon is cink. Marhára sajnáltam, hogy elszúrták a történetet, de azért jöhet az is, ha nincs jobb. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Pirates 2 szörnyek: ha jól tudom a CG és a Make-up ilyen szintű eggyütműködésére még soha nem volt példa. Egyrészt a világ legjobb művészeit hozták össze, hogy megcsinálják az igazi figurákat és az ILM a saját Creature Shopjának a művészei amelett, hogy gőzerővel gyártották a live action trükköket beültették őket a PC-k mögé, hogy ők csinálják meg a Zbrush-ban a digitális figurákat is. Ennek a hatékonyságát asszem mindenki láthatta. (nem is beszélve a többiről amit még nem! ) Én valahogy a Zbrusht nagyon nem szeretem, szokatlan a kezelése.Inkább a Maya, az sokkal professzionálisabb szerintem. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Ennek a Pirates-nek van magyar neve is, vagy ilyen néven futott a mozikban? Csak mert ezzel a névvel még nem találkoztam Donát. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Ennek a Pirates-nek van magyar neve is, vagy ilyen néven futott a mozikban? Csak mert ezzel a névvel még nem találkoztam Donát. Eredetileg Pirates of the Caribbean a címe, a Pirates csak a rövidítése. Karib tenger kalózai - ez a magyar cím. Gondolom így már beugrott Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Én spec több ilyet is szeretek Nekem is bejött a "mámi 2". Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. (szerkesztve) Én valahogy a Zbrusht nagyon nem szeretem, szokatlan a kezelése.Inkább a Maya, az sokkal professzionálisabb szerintem. Nem akarlak megbántani Obi, de sztem az ILM-nél jobban tudják melyik a frankóbb. Szerkesztve: 2006. Május 5. - Ody Mandrell Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. (szerkesztve) Nem akarlak megbántani Obi, de sztem az ILM-nél jobban tudják melyik a frankóbb. Khmm, az ILM maya-t használ.... Nem hiába a Zbrush 500 dollár, míg a Maya 7000 dollár... Szerkesztve: 2006. Május 5. - Obi1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Khmm, az ILM maya-t használ.... Nem hiába a Zbrush 500 dollár, míg a Maya 7000 dollár... Priest az alább nem ezt írta. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Priest az alább nem ezt írta. Igazából sok fajta szoftvert használnak, animálásra legfőképp Maya-t. http://www.pluginz.com/news/3075 http://www.findarticles.com/p/articles/mi_...20/ai_n14888006 Vagy egy Knoll-os cikkből, hogy milyen programokat használ: "Photoshop, After Effects, Maya, Electric Image." Vagy ha beírod az sw.hu hírkeresőjében elég sok találatot talász majd a maya-val kapcsolatban, hogy azt használják. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Én bízom Priestben, sztem ő tudja miket használnak ott. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Én bízom Priestben, sztem ő tudja miket használnak ott. Én nem azt mondtam hogy a Pirates-hez nem használtam Zbrush-t, csak azt hogy az ILM általában Maya-t használ. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Ja, hogy a Karib tenger kalózai! Így már ismerős persze, csak látni nem láttam. Donát. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Így már ismerős persze, csak látni nem láttam. Akkor sűrgősen pótold a "mulasztást" Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Hozzászólás ideje: 2006. Május 5. Megéri Ez meg, azt garantálhatom. Habár olyan veszettül nem ismerem az ízlésed, de egy próbát mindenképpen megér Jut eszembe, mindjárt kezdődik az RTL Klubon a Leon, a profi, ha esetleg valakit érdekel Válasz
Priest Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. (szerkesztve) SRÁCOK!!!!!!!!! ILM szinte az összes megvásárolható software-t használja! (kivéve a lightwave-t-ezt az új team miatt leváltották a 3ds max+Brazil párosra). A pipeline nagyon sokáig úgy nézett ki hogy: modelezés-------------> Alias Power Animator(ennek a részleges utódja a Maya) animáció---------------->Softimage 3D (később XSI és Maya) Texture: Photoshop+saját Viewwpaint software. Rendering (természetessen Renderman+ meglepően sokszor Mental Ray!). Composite--------------> Sabre ami egy Discreeet Flame rendszerre épülő valami(részben), de ezt igazából csak a készítők és a használók tudják, hogy mi is valójában! És rengeteg saját fejlesztésű animációs, modelező stb. program scriptek plug-ins, stb. Plussz a Matte Painter Department szinte mindent amit lehetett kapni felhaszbónált. A Zbrusht nem lehet semmihez se hasonlítani, mert az egy negyon furcsa 2.5 D program. Az igazi erőssége ebben rejlik, hogy a rendkívűl egyedi UI ellenére az ember kb. 3 nap alat el tudja sajátítani a haszálatát és hihetetlen dolgokat lehet vele csinálni. Csak példaként: a CG alkalmazások történetében ez az első és egyetlen program amit szinte rögötön elkeztdtek hasznélni a Creature Shop-ok és a digitális részlegek. Semmi értelme összehasonlítani a Maya-val a Max-el az XSi-al v. akármi mással, mert ez mindentől különbözik és egyenlőre teljessen egyeduralkodó. Egésszen addig míg a nálatok készült MudBox nem lesz megvásárolható. Nézzétek meg a King Kong lényeit, hogy mennyire részletessek és az egyes composite problémáktól eltekintve teljessen live-action szinvonalúak. Ha Tibor Madjar a WETA vezető kreatúra modelezője ezt nylatkozza, hogy a Zbrush semmit sem ér szinte a MudBox-hoz képest akkor el lehet képzelni mire képes a program. De ha még Gino Acevedo is azt mondja, hogy olyan mint, ha valódi anyagal dolgozna akkor tényleg lehet hinni neki (Gino minden LoTR DVD extra info ellenére a WETA Worshop és a Digital egyik legfontosabb embere (állítólag még az e-mailjait is nehezen tudta a LoTR előtt megnézni ) többek közt neki is köszönhető, hogy a CG részlegek szerte a világban elkezdtek figyelni végre a Creature Shopok technikáira és az ott dolgozó embereket elkeztdték megtanítani az új művészetre!!!! Tessék foglalkozni a Zbrushal aki komolyan akar szörnyeket v bármi mást készíteni! Ha tényleg megtanulod hasznélni és a fantáziád is jó akkor szinte mindenhol el tudsz helyezkedni a VFX v. játékkészítő cégeknél. Addig is www.pixologic.com regisztráljatok nézzétek meg a galériát tanuljátok meg a rendszert és csináljatok minnél jobb képeket!!! Szerkesztve: 2006. Május 6. - Priest Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. (Gino minden LoTR DVD extra info ellenére a WETA Worshop és a Digital egyik legfontosabb embere (állítólag még az e-mailjait is nehezen tudta a LoTR előtt megnézni ) Tényleg nem tűnt úgy, hogy ennyire fontos ember volna. És kalóznak is baromira bevált szerintem, még ha nem sokat is látni Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Ha Tibor Madjar a WETA vezető kreatúra modelezője ezt nylatkozza, Le se tagadhatná származását. Egyébként engem érdekelne ez a program Priest! Sőt, az egész téma. Szívesen belekóstolnék, próbára téve fantáziámat, és ügyességemet. Persze szigorúan csak a magam szórakoztatására. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Nagyon jó írás volt ez Priest!Azt nem tudod hogy a fénykard effecteket az új részekben After Effects-el készítették, vagy valami saját kreálmányú programmal? Csak az a rossz, hogy itthon nem nagyon lehet még elhelyezkedni vfx vagy hasonló cégeknél, mert nem nagyon vannak.És gondolom nem árt valamilyen iskolát elvégezni ezzel kapcsolatban.Talán 10 év múlva gyarapszik a piac. A MudBox-ról hírből hallottam róla.De se képet se semmi többet. Én textúrázásra a BodyPaint-et használom, a photoshophoz nem találtam megfelelelő plugint hogy haszáljam a Maya-hoz. Lehet hogy beleásom magam a Zbrush-ba... Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Hozzászólás ideje: 2006. Május 6. Le se tagadhatná származását. Egyébként engem érdekelne ez a program Priest! Sőt, az egész téma. Szívesen belekóstolnék, próbára téve fantáziámat, és ügyességemet. Persze szigorúan csak a magam szórakoztatására. Csak egy gond van, hogy k*rva erős gép kell hozzá....Nekem is csak nagyon lassan futnak ezek a programok.A modellezők direkt több száz ezer forintos videokártyát használnak erre a célra. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.