Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Nem, ha most mennék, szeptemberben nem tudnék, de a Clone Warst mindenképpen veletek akarom megnézni.Szerintem is az a fontosabb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Batman: Sötét lovag. Háááááááááááááááááááát..........jó vót. :-)))) De nem annyira mint ahogy sokan ömlengtek róla. Persze ez csak személyes vélemény. :-)) Sok dolog tetszett, de ugyanennyi nem tetszett. Először is maga a történetvezetés. Két és fél óra tömény akció, nuku felvezetés, kibontakozás.... Van In medis res kezdés, szóval mintha valami tesztfilm lett volna amiben nem fontos a történet. Sajna ennél jobban nem tudom megfogalmazni (elég késő van már ehhez, de a lényeget talán sikerül megérteni, hogy nekem mi hibázott a filmben). Végeredményben Jokert se találtam olyan "cool"-nak mint ahogy leírták. :S Persze voltak nagyszerű jelenetei, de valahogy üresnek éreztem az egészet. Viszont Harvey Dent karaktere nagyszerűen meg volt teremtve, volt "előélete" aztán láthattuk a pálfordulását is, nagyszerűen megvalósítva, hihetővé téve a karakterét. :-)) A beharangozott komor, sötét hangulatot is hiányoltam, ámbár sose voltam annak híve, hogy egy klasszikus képregény ennyire komolyan vegye magát, minden esetre a film utolsó harmada nagyon jól visszaadta azt amit addig kerestem a filmben a beharangozók alapján, akárcsak az első részből ismert Gotham nyomasztó hangulatát, mely itt mintha hiányzott volna. A város szinte semmiben sem különbözött a mai amerikai nagyvárosoktól. Pl hiányoltam itt a Wayne vasútat. Helyette volt a New Yorkban illetve Chicagoban használatos magasvasút. :S Több dolgot nem írok le mert az már spoileres lenne, azokat talán majd később. Összességében jó film volt, de tényleg csak egy a sok közül, az első helyre semmiféleképpen nem tenném, hasonló adaptációból a Vasember jobban szórakoztatott. Ami itt kitűnő volt az az ízes humor amit már a Kezdődik-ből is megismerhettünk. Ja és jók voltak az akciók, amik hál isten közel sem voltak kapkodósak, alig kivehetőek. :-)) Múmia 3 Na most itt üzenem a sok "hű deokosmertmozisblogotnyitottésnyomjaafrankókritikákat" blogernek meg hasonszőrű egyéneknek akik lehúzták a harmadik részt, hogy egyrészről először nézzenek utána, hogy ilyen műfajú filmet hogy illik kritizálni. Mert, hogy alaposan el voltak tájolódva az is biztos. Ez a rész nagyon is jó volt. Szórakoztató, kalandos, látványos. Jól működött a kínai múmia feeling is. Érthető volt a történet, hogy mi miért is van. A szereplők hozták a szokott jellemüket, én nem is akartam, hogy megváltozzanak vagy valami ilyesmi. Weisz lecserélése talán az egyetlen gyenge pont a filmben, de erről sem az új színésznő tehet, alapjában véve vele is működött a sztori, csak hát a jelleme volt sajna más. De rajta kívűl minden frankón meg volt csinálva. Icipicit talán még a CGI-t javíthatták volna, de a nagy csata elég látványos volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Jobban tetszett a Múmia? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Most olvasom hogy elhunyt Bernie Mac. Pedig nagyon kedveltem mint színészt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Most olvasom hogy elhunyt Bernie Mac. Pedig nagyon kedveltem mint színészt. Talán az egyéb fontosba jobban illet volna. Amúgy ki az a Bernie Mac? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Jobban tetszett a Múmia? Mint folytatás igen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Talán az egyéb fontosba jobban illet volna. Amúgy ki az a Bernie Mac? Filmek topic, ő pedig egy elismert színész. Játszott az Ocean's trilógiában, a Transformersben például. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tenel Ka Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. (szerkesztve) Most olvasom hogy elhunyt Bernie Mac. Pedig nagyon kedveltem mint színészt. Hát viszonylag fiatalon, 50 évesen ment el. Ocean's eleven, Transformers. Sajnálom! Szerkesztve: 2008. Augusztus 9. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 9. A Múmia nálam közepes volt, azért kellene egy jobb sztori egy kalandfilmhez is. A főszereplőnő váltás sem tett jót a filmnek, engem kifejezetten idegesített, de szerintem erről nem Maira Bello tehet. Nagyrészt. Látványra oké volt, színészeink hozták magukat, bár szerintem aki a leginkább a bőrében volt, az John Hannah, vagyis Johathan TDK 9/10. Azért nem 10, mert nálam olyan filmek kapják, ami után lélegzetvesztve jövök ki a moziból, és az utoljára 2005-ben történt meg, azóta sem. Szóval tőlem ez a 9 pont nagy dicséret. Szerintem nagyon jó volt a film, amitől féltem, melyet mások is írtak, hogy nagyon zsúfolt, végül is nem következett be. Legalább is nem olyan mértékben, amennyire számítottam rá. Végig pörög a film, az ember nem tudja levenni a szemét a vászonról. Harvey Dent karaktere remekre sikerült, de én még kiemelném Gary Oldmant is, a színészt meg a karaktert is. Ennek a filmnek pl. jót tett a színésznő csere, Maggy Gylleenhaal messze jobban illett ezen színészek közé, és a filmbe. Volt néhány remek cameo is, no meg aztán Eric Robertset sem sokszor látni ilyen fajsúlyú filmben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Csak ennyi? Ma nézem újra, este meg írok róla. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Most olvasom hogy elhunyt Bernie Mac. Pedig nagyon kedveltem mint színészt. Ez a hír most engem is földhöz vágott. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Ma nézem újra, este meg írok róla. Én is ma este nézem újra. És ha még lesz moziünnep akkor szeptemberben is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Tenel Ka Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 10. Meghalt Isaac Hayes:( Igazából akár a zenei topicba is be lehetett volna tenni, vagy a sorozatokba. 66 éves volt Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Ben Stiller már elégedett lehet. http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/retard0811/ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Na szóval: A Sötét Lovag Mint már említettem, vagy sejteni lehetett, 10 -ből 10 pontot adtam a filmre. Egyetlen hibája a filmnek, de pontlevonás azért nem jár, hogy rövid volt számomra a 152 perc, úgy el repült, mint egy denevér a korom feketeségben. Karakterek: Bruce segédjei, Alfred és Lucius még cinikusabb beszólásaikkal csak teljesebbé teszik karakterüket az előző részhez képest. Bruce/Batman hozta a formáját, egyedül a csaj nem volt olyan szimpi nekem. Az ő alakítása törpült kicsit el a többiek mellett. Még aki ismert, az ugyebár Gordon, de hát zseni az is, csak nem akarom ennyiszer ismételni önmagamat. Sok új karakter lesz, de hogy poénokat ne lőjek le, csak kettőt említenék. Harvey Dent karakterét megszemélyesítő színész géppuskagyorsaságú meggyőző monológjaival már engem annak idején a "Köszönjük hogy rágyújtott" című filmben megvett, itt meg! Na inkább hagyjuk... Joker cimborához meg nem fűznék kommentárt, mindenki majd megtapasztalja. Zene: Ódzkodtam a film megtekintése előtt belehallgatni a soundtrackbe, de engedtem persze a sötét oldalnak. Nem nagyon vágott a földhöz, de a filmmel minden zene jelentést kapott, és ha megy a gép, csak ez megy már rajta. Kép, látvány: Azért ezt szívesen megnézném IMAX teremben... Nincsenek olyan órási nagy gyönyörűségek, hanem az akciók vannak bitangul megkomponálva. Egy-két ütésnél biztos a mi fogainkból is kihullana pár, ha olyan körülmények között tudnánk megtekinteni. Rendezés, sztori: Ha valaki megijedne, hogy látta az első hat percet, és fél, hogy azt a végrehajtott bűncselekményt nem lehet lepipálni, az vesse el aggodalmait, mert az volt a "legamatőrebb" része csak a filmnek. És persze az is milyen volt... Minden apró részletre figyelni kell, vannak dolgok például a végén, amit már a film elején megalapoztak apróbb utalásokkal. Persze könnyű mondani, hogy figyelni kell, hisz még 2. megtekintés után is úgy érzem, vannak szürke foltok, amik még nem tiszták, mert nem követtem a cselekményt elég alaposan. Próbáltam sorokba fojtani az élményeket, de szinte lehetetlen sajnos. Vagyis én nem tudom úgy visszaadni. Mindenki MARS inkább a moziba! Kis spoiler kérdés annak, aki már látta a filmet: TDK Spoiler: A kutyák miért kaptak ilyen óriási hangsúlyt a film alatt, az valami metaforaként akart működni? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Sötét lovag Spoiler: Én sima látványelemként nézném őket.Másrészről eltelt már egy nap a mozizástól és még mindig zavarbaejtőnek találok pár logikátlanságot, történettől idegen dolgot. Pl hogy a fenébe volt Jokernek mindig olyan mázlija, hogy bandatagokat cserkésszen maga köré, amikor már tudták róla, hogy mindenkit megöl maga körül, sőt nyereségük se lesz semmiből, hiszen a pénzt megsemmisíti? Persze tudom, képregény meg minden...és nem is zavarna a többi dologgal együtt, csak hát akkor Nolan ne vette volna ennyire "komolyra" a történetet, a hangulatot. Továbbá kissé zavar az is, hogy tele van giccses helyzetekkel a sztori. A film végi monológról nem is beszélve. Hja és máig nem értem, hogy Batmannak miért kellett elváltoztatnia a hangját amikor Fox-al beszélt a rejtekhelyükön. :S Ez akkor volt amikor rájöttek a mobilos zavarásra és ott dumáltak egymással a monitorteremben. Jokert továbbra sem tartom nagy figurának, de ettől függetlenül hozzá kapcsolódik az egész filmben nekem legjobban tetsző jelenet amikor a kórháznál nővérkeruhában cseszteti a detonátort. Na itt nem csak én szakadtam a röhögéstől hál isten, hanem az egész terem. Hatalmas volt. Ja és még mindig zavart. Gotham "igazi" látványa. Vagyis annak hiánya. Messze elmaradt az első részben megszokottól. Itt nem több mint egy a sok amcsi nagyváros közül. Sajnálom. A zenéről még nem írtam. A soundtracket külön hallgatva nekem nem tetszett, de a filmben hihetetlen élményt nyújtott. Nos igen, az a jó ha a kép és a zene összhangba került. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Sötét lovag Spoiler: A hangelváltoztatás Lucius társaságában tényleg logikátlanság volt. De Joker bandája? Arra az a magyarázat, hogy az emberei sem voltak normális emberek, mivel utaltak rá, hogy azok is őrültek, akiket Joker az Arkhamból szedett össze. A Wayne vasutat meg biztos restaurálták még az előző rész miatt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Sötét lovag Spoiler: Oks, hogy ők is őrültek, de ne legyenek ostobák. A film eleji jelenetnél pl nagyon is aggódtak a pénz miatt.Itt nem csak a vasútas dologgal volt bajom, hanem magával a város faunájával. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. TDK Spoiler: Szerintem a bőrkoma azért változtatta el a hangját mert nem akarta hogy az öreg felismerje hiszen szinte nap mint nap találkoznak így a rókának nem lenne nehéz rávágni hogy "Most lebukott Mr. Wayne! Maga a bőrkoma!". Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. TDK Spoiler: Szerintem a bőrkoma azért változtatta el a hangját mert nem akarta hogy az öreg felismerje hiszen szinte nap mint nap találkoznak így a rókának nem lenne nehéz rávágni hogy "Most lebukott Mr. Wayne! Maga a bőrkoma!". ??????????? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. TDK: 10/10 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. ??????????? Spoiler: Na tehát:Szerintem Batman azért változtatta el a hangját mert nem akarta hogy a róka (Fox) felismerje mert Brúsz és az öreg elég sok időt töltenek együtt ahhoz hogy az öreg krapek már az el nem változtatott hangból is kapásból rá tudja vágni hogy a bőrkoma és Brúsz egy és ugyanaz az emberke. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Spoiler: Na tehát:Szerintem Batman azért változtatta el a hangját mert nem akarta hogy a róka (Fox) felismerje mert Brúsz és az öreg elég sok időt töltenek együtt ahhoz hogy az öreg krapek már az el nem változtatott hangból is kapásból rá tudja vágni hogy a bőrkoma és Brúsz egy és ugyanaz az emberke. No ezt a magyarázatot jobb ha hagyjuk mert a fejemet fogom per pillanat. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. (szerkesztve) Rog, Fox tudja, hogy Bruce = Batman. Már az első részben rájött, de ha más nem, ebből a részből nyílvánvalóan kiderül. Spoiler: Furcsáltam én is, hogy elváltoztatta a hangját, de két ötletem is volt. Egy, már annyira megszokta, hogy a jelmez felvételével zsigerből elváltoztatta a hangját. Kettő, az ajtó nyitva volt, ott kint meg őrök áltak, hátha nem akarta, hogy a fültanúk beazonosítsák (mondjuk ez gyenge lábakon áll, de nekem az első tökéletesen elég magyarázatnak). Szerkesztve: 2008. Augusztus 11. - Dzséjt Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Hát tényleg elég gyenge magyarázat, de nekem mindkettő annak tűnik. Ez valszeg egy hiba amire a rendező nem ügyelt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Ez valszeg egy hiba amire a rendező nem ügyelt. Hát, nagy tragédia, ettől már majdnem 0,9999999999999999999999%-kal rosszabb lett a film Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. (szerkesztve) Rog, Fox tudja, hogy Bruce = Batman. Már az első részben rájött, de ha más nem, ebből a részből nyílvánvalóan kiderül. Hát persze hogy tudja hogy ki az a Batman. Hogy a fenébe ne tudná? Az egyik jelenetben arról csevegnek hogy mit kéne változtatni a ruháján, a másikban azt beszélik meg hogy miként oldják meg az esti akciózást Hong Kong-ban. És ja, az első részben is már képben volt, hát ott repkedett Batman a nemrég kölcsönvett Tumblerrel a hiradóban. Szerkesztve: 2008. Augusztus 11. - Obi1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. (szerkesztve) Fox tudja, hogy Bruce = Batman. Én úgy vagyok ezzel hogy az öreg tudja hogy ki a bőrkoma aki ezt nem tudja. Amikor kötélnek áll akkor azt mondja botmannak hogy akkor az egy alkalommal segít neki és ebből azt szűrtem le hogy úgy van vele hogy az ő részéről azelőtt még nem volt közük egymáshoz. már annyira megszokta, hogy a jelmez felvételével zsigerből elváltoztatta a hangját. A zuhanás után is elváltoztatott hanggal beszél a csajszival a zuhanás után. Szerintem ebből simán következik hogy a denevérgúnyában csak torz hangon beszél. Szerkesztve: 2010. December 17. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Hát persze hogy tudja hogy ki az a Batman. Hogy a fenébe ne tudná?Az egyik jelenetben arról csevegnek hogy mit kéne változtatni a ruháján, a másikban azt beszélik meg hogy miként oldják meg az esti akciózást Hong Kong-ban. És ja, az első részben is már képben volt, hát ott repkedett Batman a nemrég kölcsönvett Tumblerrel a hiradóban. Ha ezt nekem szántad közlöm hogy ezt már az előző film óta így látom úgyhogy szerintem felesleges volt ezt a tanszöveget vagy mit beírogatni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 11. TDK Spoiler: Arra gondolt már valaki, hogy csinálja ezt a hangelváltoztatást? Szerintem piszok fárasztó lehet mindig ugyanolyan elváltoztatott hangon dumálni. Szerintem ez valami kütyü csinálhatja a ruhájában (elég magasan is záródik a nyakán), és pl. ezért beszél Fox-szal is így, mert nem tud másképp. Bár ez elég meredek magyarázat. A kutyák meg valószínűleg szimplán azért voltak, hogy letámadják Batmant, elvégre ő is ember Pár ilyen dög csak hatással van rá. Láthattuk, hogy milyennel Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.