Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ha már horror. Pár napja nálam a franciák legújabb szörnyszülöttje a Mártirok csapta ki a biztositékot.

Szokásos új-hullámos francia film: betegesen brutális kinzások, viszont van valami aprócska plusz, ami miatt nem feltétlenül mondanám elvesztegetett időnek a megnézését. Pedig a sztori még annyira nem is erős: annyi az egész, hogy az emberek 99,9%-a a fizikai és mentális kinzástól megőrül, viszont van egy elenyésző kissebbség -igy a film- a mártirok, akik miután átélik a földi poklot betekeintést nyernek a legnagyobb titkokba. A film ugy van leforgatva hogy még egy pofonnál is fintorog az ember igy elképzelhető mit vált ki az amikor a főhősről a bőrét is lemütik biztos ami biztos alapon... a vége viszonyt annyira erős (jó értelemben), hogy képtelen lennék csak legyinteni rá. Tipikusan az a film ami napok mulva is ott kattog a fejben, mégha ez nem is feltétlenül jó dolog.

martyrs_poster6[1].jpg

Szerkesztve: - Bomarr

Hozzászólás ideje:
A körnél haverral mi akkor rezzentünk össze, mikor a húgom a hátunk mögött felsikoltott a lovas jelenetnél. :)

Mivel engem kivert tőle a víz, ez is csak azt mutatja, hogy milyen alacsony az ingerküszöböm ebben a kategóriában. Amúgy lehet, hogy A kör inkább thriller, mint horror, de így is bőven elég volt. :)

Hozzászólás ideje:

Megjöttünk a filmről. Nos, nem pozitív egyikünk véleménye sem a technikáról. (a filmet hanyagoljuk most)

Nos nekem nincs térlátásom (nem tudom megkülönböztetni, hogy valami elől van és valami hátrább) és kicsit kancsal vagyok (bár nem tudom, hogy ezek összefüggött-e vele, szerintem igen). A szemüveget megkaptuk, amit mint tudtam más, mint az eddigi 3D-s szemüveg. Kezdődik a film, mutatják, hogy tegyük fel a szemüveget. Felteszem és elkezdődik a Disney intro-ja és már a szemüveggel a szememen észreveszem, hogy valami gond van, mert 1) nem 3D-ben látok 2) látom az árnyékképet.

És ez nem változott a film alatt sem. Tehát én magam nem tudtam élvezni a filmet, mert nem tudom feldolgozni a 3D-s technikát így sem. A régivel sem tudtam sajnos. Próbáltam azzal, hogy kicserélem a szemüveget, de úgy se volt jó. Úgy se volt jó, hogy alá felvettem a rendes prizmás szemüvegemet is.

Mina is mindjárt kifejti, hogy neki meg mi nem tetszett benne.

Hozzászólás ideje:

Hát igen, Phobos egész idő alatt csak cümcögöt a film alatt, mert nem látta rendesen a filmet, amivel nekem is bajom volt. Mégpedig nekem is a technikával.

Az addig ok, hogy valamit lehet látni, hogy az térben van (csákány, halott keze az elején, üvegbetörések) de ez még mindig nem az igazi. Főleg, hogy úgy reklámozzák, mintha tényleg 3D-s lenne.

ami 1:01-nél van, tehát hogy kijön a csákány valóban a filmből az csak beetetés, mivel amikor pörög csak a vászon 2 végéig van, aztán a 2 oldalát levágják. Meg a végén lévő lángok is csak a 2 széléig jönnek ki csak :)

Bár lehet, hogy túl nagy volt a technikával az elvárásom, meg ilyen nem is lesz majd megvalósítható csak majd a hologrammfilmnél, de így számomra ez a technika alaposan megbukott és a fent leírtak miatt idegesítővé is válik emiatt a film, ami alapból jó lett volna, ha tényleg úgy csinálják meg.

Egyszóval mindketten maradunk a rendes 2D-s filmeknél.

Hozzászólás ideje:
Én anno a Beowulfot néztem 3D-ben a Westendben és gyönyörüen átjött a 3D-s élmény.

Igen ezt már sokan mondták.

Talán a 3D-s technikát nem egy low budget horror filmen kéne tesztelni az érdeklődőknek..

Plusz ennél a Véres Valentínnál eredetileg nem is 3D-s kamerákkal forgattak, úgy bénáztak össze 3D-s effekteket konvertálás során.

Tessék megvárni év végén az Avatart. Ha annál is gondok lesznek, akkor lehet szidni a technikát :)

Hozzászólás ideje:
Én inkább kihagyom őket, bár a Fűrészeket én is láttam, és valóban, az első két film nagyon jó :) Bár igazából az elsőt volt a legjobb megnézni :) Na de mást már tényleg nem tudok nézni.

A Fűrész filmekre én is kíváncsi volnék, de csak 1-szer nézném meg mindegyiket. Nem nagyon élvezném az újranézéseket, mert nagyrészt ártatlan embereket kínoznak benne. Más lenne a helyzet, ha elveteműlt bűnozőket kínoznának benne. :) Azt már nagyon élvezném.

Hozzászólás ideje:

Hát számomra mindörökké megbukott a 3D a leírt okokból, mivel a rendes 3D-s kamerákkal felvett Hooligans klippet sem láttam jól amit nemrég néztünk meg egy tesztvetítésen.

Ha ez ingyenes lett volna, nem dühöngenék/szomorkodnék, de 1390 Ft volt a jegy és még tömeg is volt.

Éppen ezért utálok moziba menni, inkább otthon megnézem a filmeket, nyugiban DVD, mikor majd kijön.

Szerintem így az Avataros együttmozizás is ugrott nálam.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hát szerintem a Fűrész filmek tipikus esetei annak amikor valaminek nagyobb a füstje mint a lángja. Durvának egyáltalán nem annyira durva, viszont néha elképesztően bugyuta a ""cselekmény"". A legújabb -egyenlőre utolsó résznek- konkrétan semmi értelme például.

Hozzászólás ideje:
Hát számomra mindörökké megbukott a 3D a leírt okokból, mivel a rendes 3D-s kamerákkal felvett Hooligans klippet sem láttam jól amit nemrég néztünk meg egy tesztvetítésen.

Ha ez ingyenes lett volna, nem dühöngenék/szomorkodnék, de 1390 Ft volt a jegy és még tömeg is volt.

Éppen ezért utálok moziba menni, inkább otthon megnézem a filmeket, nyugiban DVD, mikor majd kijön.

Szerintem így az Avataros együttmozizás is ugrott nálam.

Én alapból maradi vagyok, de mivel én is hallottam már egy pár rosszat a 3D-s mozikról, így én is maradok a 2D-nél.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

3D-s mozi kapcsán. ITT egy kiváló cikk. 1926-ban irta Hevesy Iván, aki az egyik első nagy filmesztéta volt hazánkban. Látszolag egészen logikusan elmagyarázza miért nem lesz soha siker a szinesfilm és a hangosfilm. És miért marad egyeduralkodó a régi néma fekete-fehér film. Tanulságos, pláne hogy mi már tudjuk mennyire nem jött be a számitása. Van egy olyan sejtésem hogy ez lesz a 3D film sorsa is. Egy darabig ugy tünik hogy csak egy alternativa, aztán mire észbekapunk már ez lesz az evidencia a filmesek számára. Talán.

Hozzászólás ideje:

Phobos, lehet abban valami amit Jake mondott és úgy ahogy van pocsék a film 3D-s megjelenése, de....

...de lehet, hogy a szemed a hibás. Szemüvegcsere nem segít ezen, mert teljesen másként műxik a zöld-piros szemüveg és a RealD teremben használatos polarizációs szemüveg. Sőt, az IMAX 3D-s szemüveg is más és a Corvinban lévő Dolby3D-s. Nem tudom, hogy úgy megoldható lett e volna ha a rendes dioptriás szemüvegedet magadon hagyod és arra veszed fel a térlátású szemüveget. Rendszerint ez az IMAX-os térhatású filmeknél műkődik, mert ott elég nagy hely marad a rendes szemüvegnek is.

A Beowulf nálam is kiváló prezentációja volt a 3D-s technikának, de az Utazás a Föld középpontja felé-ben se találtam túl sok kivetnivalót. Mint korábban említettem, egyedül a keresztirányú, gyors mozgásoknál vannak még gubancok, mert az csúnyán elhomályosul.

Hozzászólás ideje:
...de lehet, hogy a szemed a hibás. Nem tudom, hogy úgy megoldható lett e volna ha a rendes dioptriás szemüvegedet magadon hagyod és arra veszed fel a térlátású szemüveget.

Igen, a szemem a hibás, tudom jól. Ezzel a filmmel az újfajta 3D-s szemüveget próbáltam ki, hogy ugyanúgy rossz-e, mint a régi és sajnos igen. A rendes szemüveget is magamon hagytam, úgy se történt semmi különös. Persze valahogy hatott rám a film, mivel belenéztem 3D-s szemüveg nélkül is és akkor mégnagyobbak voltak az árnyékképek, de mikor szemüveggel néztem, csökkentek az árnyékképek (pl. a feliratot is 2x láttam és nem teljesen összefolyva) bár annyira nem tudta megmásítani a filmet számomra, hogy az teljesen 3D-s legyen

Mina panaszkodott a rossz 3D-re, hogy nem teljes szélességel jött ki a csákány. Persze ő azt hitte ez már olyan lesz, hogy "benne" vagyunk a filmben, de nem...

Szerkesztve: - Darth_Phobos

Hozzászólás ideje:
Én nálam az avatar lesz a puding próbája :)

Még sosem néztem 3D-s filmet.

Ha van otthon ilyen zöld-piros szemüveged akkor a Youtube-on találsz jópár 3D-s prezentációt. :) Amelyiknél a felbontás is elég magas, nagyon jól kiadja a térhatást.

Hozzászólás ideje:

Én már néztem egy madaras dokumentumfilmet Ausztriába, néztem a Hooligans klipjét, Star Wars AOTC-t 3D-ben (amit ügyes emberek készítettek el valahogy) és most a VV 3D-t. Sajnos egyiknél sem tudtam kiélvezni a technikát.

Viszont ha ez van és később ez lesz mindenhol én meg a hozzám hasonló emberek mit néznek majd? Ez kicsit zavaró. Mert pl. a süketeknek ott van a felirat, a vakok nem néznek úgy sem tévét, tehát az eddigi modernesítés nem okozott ilyen problémákat, de ez már igen...

Hozzászólás ideje:
Én nálam az avatar lesz a puding próbája :)

Na ez klassz :) Jönnél majd év végén fel Pestre a nagy közös Avatar nézésre is? :)

Hozzászólás ideje:
Ha van otthon ilyen zöld-piros szemüveged akkor a Youtube-on találsz jópár 3D-s prezentációt. :) Amelyiknél a felbontás is elég magas, nagyon jól kiadja a térhatást.

Nekem van ilyen szemüvegem, nem is tudtam, hogy van tecsőn ilyen cucc. Na megyek megnézem, kipróbálom őket :)

Hozzászólás ideje:
Én már néztem egy madaras dokumentumfilmet Ausztriába, néztem a Hooligans klipjét, Star Wars AOTC-t 3D-ben (amit ügyes emberek készítettek el valahogy) és most a VV 3D-t. Sajnos egyiknél sem tudtam kiélvezni a technikát.

Viszont ha ez van és később ez lesz mindenhol én meg a hozzám hasonló emberek mit néznek majd? Ez kicsit zavaró. Mert pl. a süketeknek ott van a felirat, a vakok nem néznek úgy sem tévét, tehát az eddigi modernesítés nem okozott ilyen problémákat, de ez már igen...

Phobos: a 3D még csak most bontogatja szárnyait. Úgy fejlődik, mint a 20-as évek végén és a 30-as években a színes és hangosfilm. Cameron új forradalami találmányát már letesztelték páran, és tényleg nagyon dicsérik, hogy majd ez lesz az igazi, ahol a 3D-s dolgok valóban működnek.

Hozzászólás ideje:
3D-s mozi kapcsán. ITT egy kiváló cikk. 1926-ban irta Hevesy Iván, aki az egyik első nagy filmesztéta volt hazánkban. Látszolag egészen logikusan elmagyarázza miért nem lesz soha siker a szinesfilm és a hangosfilm. És miért marad egyeduralkodó a régi néma fekete-fehér film. Tanulságos, pláne hogy mi már tudjuk mennyire nem jött be a számitása. Van egy olyan sejtésem hogy ez lesz a 3D film sorsa is. Egy darabig ugy tünik hogy csak egy alternativa, aztán mire észbekapunk már ez lesz az evidencia a filmesek számára. Talán.

Köszönöm Bomarr a cikket, nagyon tanulságos. Teljesen ez a helyzet most is. Sokan egy költséges alternatív megoldásnak tartják a 3D-t. A következő 5-10 év majd megadja a nyilvánvaló választ. A 3D a jövő.

Hozzászólás ideje:

Mivel Pesten kívül egy városban sem lesz elérhető számomra a 3D valszeg megyek fel, igen. Bár ki tudja, talán Debrecenbe felhúzzák az IMAX mozit, bár továbbra is tartom, hogy abban nem fogják játszani az Avatart (ahogy a Dark Knightot sem nyomták le...).

Hozzászólás ideje:

Jake: Én ezt értem, meg minden rendben van vele, a szememmel vannak gondjaim. Amíg nem jön el a hologramfilm, addig sajnos 3D-s mozik engem nem tudnak lázbahozni.

Maga a film nagyon pofás volt, én is azt mondom, hogy korrekt iparos munka horror volt.

Hozzászólás ideje:
Jake: Én ezt értem, meg minden rendben van vele, a szememmel vannak gondjaim. Amíg nem jön el a hologramfilm, addig sajnos 3D-s mozik engem nem tudnak lázbahozni.

Maga a film nagyon pofás volt, én is azt mondom, hogy korrekt iparos munka horror volt.

A Phillips már olyan 3D-s tévéket kreál, amihez szemüveg se kell. Idővel meg gondolom már a moziba se fog kelleni. Hiába van gond a szemeddel, el kell fogadni a tényt, hogy pár év, és a legújabb tévék és az összes mozi 3D-s lesz.

Marad akkor a könyvolvasás, mint hobbi :)

De viccet félretéve, a technika meg fogja oldani, hogy te is tökéletesen élvezd ezt. :)

Hozzászólás ideje:
A Fűrész filmekre én is kíváncsi volnék, de csak 1-szer nézném meg mindegyiket.

Nem is érdemes egynél többször megnézni, mert ami fordulat van benne, az elvész utána, és elveszti az érdekességét.

Nekem is van itthon piros-kék szemüvegem (valamihez adták régebben), majd talán kipróbálom én is.

Phobos, szerintem nem kell félned attól, hogy hamar kivesznek a 2D filmek a mozikból, még évtizedekig nem, akkor meg talán a mozizás nem is fog érdekelni :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.