Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. Az ilyen hírekről nekem csak az jut a fejembe, hogy már megint hót hülyének nézik az embereket. Volt már elég hír arról, hogy jeget találtak a kráterek mélyén. Node ugye életben kell tartani a bulvársajtót. :S Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. Legalább nem vagyok hülye hogy azt hittem, hogy ez a hír havonta szokott kirobbanni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. Az ilyen hírekről nekem csak az jut a fejembe, hogy már megint hót hülyének nézik az embereket. Volt már elég hír arról, hogy jeget találtak a kráterek mélyén. Node ugye életben kell tartani a bulvársajtót. :S Nem biztos ám, hogy hülyének akarnak nézni. Lehet, hogy csak a cikk írója szimplán nincs képben, vagy rosszul fordították, esetleg a kettő kombinációja. Sajnos mindegyik lehetőség (beleértve a hülyének nézést is) igen gyakori a magyar újságírásban Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 24. A Holdon talált víz szenzációs tudományos felfedezés, gyakorlati haszna azonban egyelőre csekély. A tervezett amerikai holdbázis a sarki vízjégből használna. Már ha van ott vízjég. http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/09..._a_holdbazison/ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Érdekesség Avatar teaser trailer elején lévő VentureStar űrhajó egy létező NASA project, ami jelen pillanatban szünetel http://en.wikipedia.org/wiki/VentureStar Remélhetőleg lesz belőle valami, talán ilyen űrhajókkal könnyebben menne a bolygók közti utazás. Mindenesetre ebből is látszik, Cameron és a NASA szorosan együttműködött, legalább is, jó kapcsolatokat ápolnak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Szerintem ebből az látszik csak, hogy Cameron képben van az ilyen dolgokat illetően. Ugyan miért működött volna együtt a NASA -val? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 7. (szerkesztve) Mélység szülöttei dokumentumfilmjében, habár a tenger mélyét kutatta, az igazi cél a Naprendszerben vagy kívül eső bolygók lehetséges élővilágának lehetősége, kialakulásának feltételei voltak Ezt Nasa tudósokkal, meg NASA-től kölcsönvett kutató tengeralattjárókkal tette. Gondolom azóta meg van köztük a szoros kapocs Szerkesztve: 2009. November 7. - JakeSully Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Mélység szülöttei dokumentumfilmjében, habár a tenger mélyét kutatta, az igazi cél a Naprendszerben vagy kívül eső bolygók lehetséges élővilágának lehetősége, kialakulásának feltételei voltak Ezt Nasa tudósokkal, meg NASA-től kölcsönvett kutató tengeralattjárókkal tette. Gondolom azóta meg van köztük a szoros kapocs De az dokumentumfilm volt ez meg sci-fi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Űrhajók megtervezésénél szakmai segítséget kérhetett tőlük. De ez csak egy felvetés Egyébként most találtam: Cameron is a member of the NASA Advisory Council http://james-camerons-avatar.wikia.com/wiki/James_Cameron Tehát valami Nasa társaság tagja. Nade a lényeg: Ebben az évszázadban remélem lesz olyan gyors fejlődés az űrkutatás terén, mint a múlt században 50-90-es évek között.. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 7. De az dokumentumfilm volt ez meg sci-fi. A sci-fi első fele a science szóból van rövidítve, szóval... Bár igaz, hogy manapság nem gondolunk egy sci-fi film kapcsán a tudományra, de attól még ott van benne az is Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 7. Manapság semmi fejlődés nincs az űrhajózásban. A Venture Star program jegelésével pont visszatértünk a hatvanas évekbe. Valahogy más kutatási területen fejlődünk ezerrel, de az űrhajózás... :S Álló víz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Manapság semmi fejlődés nincs az űrhajózásban. A Venture Star program jegelésével pont visszatértünk a hatvanas évekbe. Valahogy más kutatási területen fejlődünk ezerrel, de az űrhajózás... :S Álló víz.Így van. Akkora fejlődés nem hiszem, hogy lesz mint amit Jake vár. Legalábbis nem olyan ütemben mint az űrhajózás hőskorában, amikor a hidegháborúban ez presztízskérdés volt és csak úgy öntötték bele a lóvét. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Nem éri meg annyi milliárdot belefektetni, mikor itt a Földön is csak bajok vannak gazdaságilag. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Nem éri meg annyi milliárdot belefektetni, mikor itt a Földön is csak bajok vannak gazdaságilag.Ez is benne van. Például a Marsra is elmehetnénk már mert a technológia megvan, de annyi pénzbe kerülne, hogy azt egyik ország se vállalhatja fel egyedül. Egyelőre más dolgok fontosabbak. Azért remélem még az életemben eljutunk a Marsra. Szuper lesz élőben és HD -ben nézni az első lépéseket a bolygó felszínén. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Mit ne mondjak, én is megélnék ilyen eseményt, de csak akkor, ha valóban megéri ezért vagy azért Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Hold, Mars, stb... sajnos az emberi űrhajózási technika még gyerekcipőben jár. Százezer kilométerekben gondolkodunk, amikor a legközelebbi csillag (Proxima Centauri) is több mint 4 fényévre van tőlünk (38 billió kilométer)... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Hold, Mars, stb... sajnos az emberi űrhajózási technika még gyerekcipőben jár. Százezer kilométerekben gondolkodunk, amikor a legközelebbi csillag (Proxima Centauri) is több mint 4 fényévre van tőlünk (38 billió kilométer)...Szerintem ez a természetes folyamat. Először a Naprendszert kell bejárni és csak aztán mehetünk a csillagokba. Az ember mindig lépésenként haladt előre. Pár száz éve még azt se tudták, hogy pontosan milyen földrészek is vannak a földön. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Az emberek nyomorúsága sose számított az ilyen kutatási területeknél. Főleg úgy, hogy volt egy terv a Mars kolónizálására is, szóval mehettek volna emberek dögivel, hogy itt ne legyünk annyian. A Hold itt van egy köpésnyire, meg a felszínén a Hélium 3. Tudjuk, hogy ez az energiaellátásban mekkora előretörés is lenne. De ugye amíg van kőolaj a Földön.... :S Szerintem ha a delfinek "kezébe" adták volna az űrhajózás kulcsát, ők már a szomszédos galaxisokban járnának. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. (szerkesztve) Nem hiszem, hogy a Mars alkalmas lenne emberi élet befogadására, legalábbis egy 100-200 évig még biztos nem. Ody: Értem én, épp ezért mondom, hogy gyerekcipőben vagyunk. A mostani technológiával a legközelebbi "naprendszer"-t is száz évekbe tartana megközelíteni. Jelentős előrelépésre lenne szükség, ha komolyan meg akarjuk hódítani az űrt. Ez a toló-hajtóerős, fosszilis energiára épülő technológia roppant kevés ide. Delfinek? Lol. Én még nem hallottam őket relativitáselméletről csevegni, és hajót sem építettek eddig maguknak. Szerintem az ember a legintelligensebb lény a Földön. Szerkesztve: 2009. November 8. - Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Én még delfineket nem láttam egymást pusztítani, önös érdekükből a többség ellen intézkedni, ésatöbbi. Kicsit az evolúció rájuk koncentráált volna az emberek helyett, akkor itt csodás világ lenne, a Föld is jobban járt volna. Az ember meg a leghülyébb állat a Földön. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Én még delfineket nem láttam egymást pusztítani, önös érdekükből a többség ellen intézkedni, ésatöbbi. Kicsit az evolúció rájuk koncentráált volna az emberek helyett, akkor itt csodás világ lenne, a Föld is jobban járt volna.Az ember meg a leghülyébb állat a Földön. Azért nem mindenki. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 8. Értem Oldie. Hát érdekes elképzelés, annyi szent. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 26. Milyen lenne ha a Földnek is lenne gyűrűje? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 26. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 26. Milyen lenne ha a Földnek is lenne gyűrűje? Egyes elméletek szerint nagyon régen volt is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 26. Szép nagyon! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. November 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. November 27. Végre! Szurkoltam, hogy biológiai maradvány legyen, remélem most már valóban mindent kétséget kizáróan be is bizonyosodik ez. A Marsi élet nyomai Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. December 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. December 18. Avatar: mennyire közelíthetjük meg James Cameron világát? http://hvg.hu/Tudomany/20091218_avatar_tec..._antianyag.aspx Jó cikk nagyon! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. December 21. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. December 21. Ez se egy semmi látvány Napfényvisszaverődés a Titánon Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. December 21. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. December 21. Ez se egy semmi látvány Napfényvisszaverődés a Titánon Jó nagy tó lehet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2009. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. December 23. Endor után Pandora: lakható holdak az Univerzumban Az Avatar című filmben látható Pandorához hasonló, élethordozó holdak elvileg létezhetnek a Világegyetemben. Mai műszereinkkel nehezen tudnánk kimutatni őket, de a 2014-ben startoló új űrteleszkóp már képes lesz erre. Az Avatar című filmben egy lakható, Pandora nevű hold szolgál a cselekmény helyszínéül. A bolygók körül keringő holdak lakhatóságának kérdése nem először jelenik meg a science fiction művekben. Az egyik legismertebb példa a Jedi visszatér, ahol az Endor erdőségeiben játszódik a történet egy része... http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20091...-vilagaban.html Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.