Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. A forgástengely valóban változik, de elég lassan (észrevehetően pár ezer év alatt). Szerintem csak érzéki csalódásról van szó. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Redőnyöm van, egy fia holdvilág sem juthat át rajta. Szóval nem a fény miatt volt. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. A forgástengely valóban változik, de elég lassan (észrevehetően pár ezer év alatt). Szerintem csak érzéki csalódásról van szó. Mostanság rebesgettek olyasmit is, hogy ezzel együtt az északi sark lassan rácsúszik Kanadára is. Mindenesetre nem csak én tapasztaltam ezt a forgástengely változást. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Oldi, ezek a monda kategóriába tartoznak. Az arktisz nem csúszik sehová, inkább elfogy. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Oldi, ezek a monda kategóriába tartoznak. Az arktisz nem csúszik sehová, inkább elfogy. Akkor úgy mondom, hogy a pólus Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Ez kifejezetten a Hold miatt volt, ugyanis a képébe világított az ablakon át, takaróval takarta le az ablakot, nincs még sötétítője . Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Igen, az elég zavaró lehet, főleg ha pofázmányába világít az embernek. Fele naperősségel világít. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szoktam figyelni az Orion csillagképet mikor este megyek az utcán, hogy hozzám képest milyen szögben van különböző órákban, amikor jövök a munkahelyről. A Föld tényleg forog . Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Bár erre azt mondták egy tányér is tud forogni . Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Igen, az elég zavaró lehet, főleg ha pofázmányába világít az embernek. Fele naperősségel világít. Azt hogy csinálja? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Nem a mágneses pólusokra gondolsz, Oldie? Úgy emlékszem, mintha az északi valóban mostanság Kanada tájékán járna, de majd Ody kijavít, ha nagy baromságot írok Más: Én felfedeztem egy szinte szabályos deltoid alakú csillagképet. 5 csillag alkotja, 3 egy vonalba esik, kettő pedig a középső csillagon áthaladó az előbb említett vonalra merőleges egyenesre esik. Jó lenne tudni, mi ennek a csillagképnek a neve. Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Azt hogy csinálja? Asszem a Hold fényessége -12 magnitúdó kötül van, a Napé pedig -26 környékén. Persze a Hold 'fénye' visszavert napfény. Egyébként ebben a fényrendben az a turpizság, hogy nem duplázódnak az értékek. Tehát pl. egy 1 magnitúdós tárgy, nem duplán olyan fényes mint 2 magnis, hanem 1,x -er. A pontos értéket nem tudom. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Donát: Orion. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Nem a mágneses pólusokra gondolsz, Oldie? Úgy emlékszem, mintha az északi valóban mostanság Kanada tájékán járna, de majd Ody kijavít, ha nagy baromságot írok Donát Már pontosítottam Odynak Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Amúgy nem tudom, hogy volt e már róla szó, de van egy remek csillagászati progi http://www.shatters.net/celestia/ Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Megnéztem. Tehát két egymás utáni magnitúdó különbsége, 10 a 0.4-en = 2.512. Ez azt jelenti, hogy egy 1 magnis csillag 2.512-szer fényesebb, mint egy két magnis. Tehát a telehold fényessége -12.55, míg a Napé -26.86 . Ez azonban csalóka érték a fent leírtak miatt. Valójában a Nap sokkal fényesebb, mit az értékekből gondolná az ember. Szisz ebből azt is láthatod, hogy alább hülyeséget írtam. A Hold a napfény 7%-át veri vissza. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Hozzászólás ideje: 2007. Február 6. Donát: Orion. Ilyen híres csillagképet pécéztem volna ki magamnak? Donát Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. (szerkesztve) Megnéztem. Tehát két egymás utáni magnitúdó különbsége, 10 a 0.4-en = 2.512. Ez azt jelenti, hogy egy 1 magnis csillag 2.512-szer fényesebb, mint egy két magnis. Tehát a telehold fényessége -12.55, míg a Napé -26.86 . Ez azonban csalóka érték a fent leírtak miatt. Valójában a Nap sokkal fényesebb, mit az értékekből gondolná az ember. Szisz ebből azt is láthatod, hogy alább hülyeséget írtam. A Hold a napfény 7%-át veri vissza. Hát igen, a napba nem igazán tudunk belenézni még felhőn kersztül is fáj, a Teliholdat meg folyton bámulom enegem cseppet sem zavar az alvásban. Mivel folyton ugynazt az arcát látjuk enegem inkább az izgat mi van a túloldalon . Szerkesztve: 2007. Február 7. - Szisz Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Ilyen híres csillagképet pécéztem volna ki magamnak? Donát Én onnan ismeretem fel, hogy volt ez az Orion márka és ez a csillagkép volt a jelük. Bár fura, hogy csak idén kattantam rá. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Ilyen híres csillagképet pécéztem volna ki magamnak? Donát Valójában több csillagból áll. Orion Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Köszi! sikerült pont a közepét kinézni magamnak! Matek forever Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Hát igen, a napba nem igazán tudunk belenézni még felhőn kersztül is fáj, a Teliholdat meg folyton bámulom enegem cseppet sem zavar az alvásban. Mivel folyton ugynazt az arcát látjuk enegem inkább az izgat mi van a túloldalon . Ne nagyon nézzél a napba, mert megvakulsz. A Hold túloldalán kráterek vannak. Van is kép róla valahol a neten, csak nem találom. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Ne nagyon nézzél a napba, mert megvakulsz. A Hold túloldalán kráterek vannak. Van is kép róla valahol a neten, csak nem találom. Hú pedig ez érdekelne . Hallottam olyat, hogy a túloldalán lakanak . Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Vadakat mondasz. Majd keresek képet. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 7. Itt a másik oldal. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. (szerkesztve) Hát ezen az oldalán tényleg mintha hepehupásabb lenne. Úgy tűnik elköltöztek . Szerkesztve: 2007. Február 10. - Szisz Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Biztos szeretik nézni a földet ebéd közben, ezért ezen az oldalon laknak. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. Hozzászólás ideje: 2007. Február 10. A Hold túloldalán kráterek vannak. Ha belegondolok, az a fele az, ami a Föld felé tartó mindenfélék egy részét felfogja. Vagyis azért kráteres, hogy a Föld ne legyen annyira olyan:) Amúgy nem értem, mi az alapja annak hogy ott bárki lakhatna. Ha ott laknának, akkor csak megnéznék néhányszor a Földet, nem? Ergo ha ott laknak, akkor itt is laknak. Max Armstrongék elkerülték őket Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Biztos szeretik nézni a földet ebéd közben, ezért ezen az oldalon laknak. Hát nem olyan nagy, átkirándulnak, az embereiség amúgy sem tart ott, hogy ez el tudná fogadni Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. Hozzászólás ideje: 2007. Február 12. (szerkesztve) Amúgy nem értem, mi az alapja annak hogy ott bárki lakhatna. Ha ott laknának, akkor csak megnéznék néhányszor a Földet, nem? Ergo ha ott laknak, akkor itt is laknak.Max Armstrongék elkerülték őket Nem kell mindent nagydobra verni. Alapja annyi, hogy vannak akik így tudják, de hogy honnan szedték? Szerkesztve: 2007. Február 12. - Szisz Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.