Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Az ilyen hírekről nekem csak az jut a fejembe, hogy már megint hót hülyének nézik az embereket. Volt már elég hír arról, hogy jeget találtak a kráterek mélyén. Node ugye életben kell tartani a bulvársajtót. :S

Hozzászólás ideje:
Az ilyen hírekről nekem csak az jut a fejembe, hogy már megint hót hülyének nézik az embereket. Volt már elég hír arról, hogy jeget találtak a kráterek mélyén. Node ugye életben kell tartani a bulvársajtót. :S

Nem biztos ám, hogy hülyének akarnak nézni. Lehet, hogy csak a cikk írója szimplán nincs képben, vagy rosszul fordították, esetleg a kettő kombinációja. Sajnos mindegyik lehetőség (beleértve a hülyének nézést is) igen gyakori a magyar újságírásban :(

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Érdekesség

Avatar teaser trailer elején lévő VentureStar űrhajó egy létező NASA project, ami jelen pillanatban szünetel

http://en.wikipedia.org/wiki/VentureStar

Remélhetőleg lesz belőle valami, talán ilyen űrhajókkal könnyebben menne a bolygók közti utazás. :lol:

Mindenesetre ebből is látszik, Cameron és a NASA szorosan együttműködött, legalább is, jó kapcsolatokat ápolnak.

Hozzászólás ideje:

Mélység szülöttei dokumentumfilmjében, habár a tenger mélyét kutatta, az igazi cél a Naprendszerben vagy kívül eső bolygók lehetséges élővilágának lehetősége, kialakulásának feltételei voltak :lol:

Ezt Nasa tudósokkal, meg NASA-től kölcsönvett kutató tengeralattjárókkal tette. Gondolom azóta meg van köztük a szoros kapocs :D

Szerkesztve: - JakeSully

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Mélység szülöttei dokumentumfilmjében, habár a tenger mélyét kutatta, az igazi cél a Naprendszerben vagy kívül eső bolygók lehetséges élővilágának lehetősége, kialakulásának feltételei voltak :lol:

Ezt Nasa tudósokkal, meg NASA-től kölcsönvett kutató tengeralattjárókkal tette. Gondolom azóta meg van köztük a szoros kapocs :D

De az dokumentumfilm volt ez meg sci-fi.
Hozzászólás ideje:

Űrhajók megtervezésénél szakmai segítséget kérhetett tőlük. De ez csak egy felvetés :lol:

Egyébként most találtam:

Cameron is a member of the NASA Advisory Council

http://james-camerons-avatar.wikia.com/wiki/James_Cameron

Tehát valami Nasa társaság tagja.

Nade a lényeg: Ebben az évszázadban remélem lesz olyan gyors fejlődés az űrkutatás terén, mint a múlt században 50-90-es évek között..

Hozzászólás ideje:
De az dokumentumfilm volt ez meg sci-fi.

A sci-fi első fele a science szóból van rövidítve, szóval... :D Bár igaz, hogy manapság nem gondolunk egy sci-fi film kapcsán a tudományra, de attól még ott van benne az is :lol:

Hozzászólás ideje:

Manapság semmi fejlődés nincs az űrhajózásban. A Venture Star program jegelésével pont visszatértünk a hatvanas évekbe. Valahogy más kutatási területen fejlődünk ezerrel, de az űrhajózás... :S Álló víz.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Manapság semmi fejlődés nincs az űrhajózásban. A Venture Star program jegelésével pont visszatértünk a hatvanas évekbe. Valahogy más kutatási területen fejlődünk ezerrel, de az űrhajózás... :S Álló víz.
Így van. Akkora fejlődés nem hiszem, hogy lesz mint amit Jake vár. Legalábbis nem olyan ütemben mint az űrhajózás hőskorában, amikor a hidegháborúban ez presztízskérdés volt és csak úgy öntötték bele a lóvét.
Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Nem éri meg annyi milliárdot belefektetni, mikor itt a Földön is csak bajok vannak gazdaságilag.
Ez is benne van. Például a Marsra is elmehetnénk már mert a technológia megvan, de annyi pénzbe kerülne, hogy azt egyik ország se vállalhatja fel egyedül. Egyelőre más dolgok fontosabbak. Azért remélem még az életemben eljutunk a Marsra. Szuper lesz élőben és HD -ben nézni az első lépéseket a bolygó felszínén. :)
Hozzászólás ideje:

Hold, Mars, stb... sajnos az emberi űrhajózási technika még gyerekcipőben jár. Százezer kilométerekben gondolkodunk, amikor a legközelebbi csillag (Proxima Centauri) is több mint 4 fényévre van tőlünk (38 billió kilométer)...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Hold, Mars, stb... sajnos az emberi űrhajózási technika még gyerekcipőben jár. Százezer kilométerekben gondolkodunk, amikor a legközelebbi csillag (Proxima Centauri) is több mint 4 fényévre van tőlünk (38 billió kilométer)...
Szerintem ez a természetes folyamat. Először a Naprendszert kell bejárni és csak aztán mehetünk a csillagokba. Az ember mindig lépésenként haladt előre. Pár száz éve még azt se tudták, hogy pontosan milyen földrészek is vannak a földön. :)
Hozzászólás ideje:

Az emberek nyomorúsága sose számított az ilyen kutatási területeknél. Főleg úgy, hogy volt egy terv a Mars kolónizálására is, szóval mehettek volna emberek dögivel, hogy itt ne legyünk annyian. A Hold itt van egy köpésnyire, meg a felszínén a Hélium 3. Tudjuk, hogy ez az energiaellátásban mekkora előretörés is lenne. De ugye amíg van kőolaj a Földön.... :S

Szerintem ha a delfinek "kezébe" adták volna az űrhajózás kulcsát, ők már a szomszédos galaxisokban járnának.

Hozzászólás ideje:

Nem hiszem, hogy a Mars alkalmas lenne emberi élet befogadására, legalábbis egy 100-200 évig még biztos nem.

Ody: Értem én, épp ezért mondom, hogy gyerekcipőben vagyunk. A mostani technológiával a legközelebbi "naprendszer"-t is száz évekbe tartana megközelíteni. Jelentős előrelépésre lenne szükség, ha komolyan meg akarjuk hódítani az űrt. Ez a toló-hajtóerős, fosszilis energiára épülő technológia roppant kevés ide.

Delfinek? :) Lol. Én még nem hallottam őket relativitáselméletről csevegni, és hajót sem építettek eddig maguknak. :D Szerintem az ember a legintelligensebb lény a Földön.

Szerkesztve: - Donát

Hozzászólás ideje:

Én még delfineket nem láttam egymást pusztítani, önös érdekükből a többség ellen intézkedni, ésatöbbi. Kicsit az evolúció rájuk koncentráált volna az emberek helyett, akkor itt csodás világ lenne, a Föld is jobban járt volna.

Az ember meg a leghülyébb állat a Földön.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Én még delfineket nem láttam egymást pusztítani, önös érdekükből a többség ellen intézkedni, ésatöbbi. Kicsit az evolúció rájuk koncentráált volna az emberek helyett, akkor itt csodás világ lenne, a Föld is jobban járt volna.

Az ember meg a leghülyébb állat a Földön.

Azért nem mindenki. :)
  • 3 héttel később...
  • 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Endor után Pandora: lakható holdak az Univerzumban

Az Avatar című filmben látható Pandorához hasonló, élethordozó holdak elvileg létezhetnek a Világegyetemben. Mai műszereinkkel nehezen tudnánk kimutatni őket, de a 2014-ben startoló új űrteleszkóp már képes lesz erre.

Az Avatar című filmben egy lakható, Pandora nevű hold szolgál a cselekmény helyszínéül. A bolygók körül keringő holdak lakhatóságának kérdése nem először jelenik meg a science fiction művekben. Az egyik legismertebb példa a Jedi visszatér, ahol az Endor erdőségeiben játszódik a történet egy része...

http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20091...-vilagaban.html

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.