Hozzászólás ideje: Április 1.Ápr. 1. A fentebbi listán kívül még ezek voltak azok:Az élet forrása/bölcsője (ide ment Yoda a TCW-ben)DevaronAhch-toUshruu (2018-as Mighthy Chewbacca in the Forest of Fear gyerekkönyv)AleenIktotch (ezt csupán említik az Ébredés Előtt című könyvben)X bolygó avagy... inkább nem mondom el a nevét (ahonnan a Névtelenek származnak, minden szaftos infó a Jedik próbájából fog kiderülni ) Szerkesztve: Április 1.Ápr. 1. - Bence1997
Hozzászólás ideje: Április 1.Ápr. 1. Ahch-To?Szerk.:Eh, megelőztek egy teljesebb listával. Helyes! Szerkesztve: Április 1.Ápr. 1. - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Április 1.Ápr. 1. Szerintem a HR-ben biztos van még egy-kettő.Eddig akkor:LothalDagobahPeridea (?)DathomirIllumExegolSeatosBrendokTythonJedhaAtollonAz élet forrása/bölcsője (ide ment Yoda a TCW-ben)DevaronAhch-toUshruu (2018-as Mighthy Chewbacca in the Forest of Fear gyerekkönyv)AleenIktotch (ezt csupán említik az Ébredés Előtt című könyvben)X bolygó avagy... inkább nem mondom el a nevét (ahonnan a Névtelenek származnak, minden szaftos infó a Jedik próbájából fog kiderülni )
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája 1 órával korábban, Ody Mandrell írta:Az Erő ekkora megnyilvánulása nem viszonyítás kérdése. Sol tökéletesen megfogalmazza ezt. Konvergencia csak egy van.Relativizálod a konvergenciát. Ez a legrosszabb, ami történhet. Egy konvergencia van, ami életet IS teremthet.Konvergencia alatt azt értem, ami életet teremt. Erre egybemosol mindenféle Erő-jelenést. Dagobah-nak és Mortison nem biztos, hogy Erő konvergencia van. De ha van is, az nem olyan mérvű, mint Brendokon vag a Tatooine-on. Erre egyszerűen az a magyarázat, amit a filmekben és sorozatokban láttunk.@Ody Mandrell nem én relativizálom, nem én mosok össze mindenféle Erő jelenést, nem az én viszonyításom vagy a te értelmezésed kérdése, Amit fent írtam, az tény, az kánon. Tessék, egy frissen fényképezett kép a 2020-ban kiadd The Star Wars Book-ból.Nyilván, ez a lista azóta kiegészült például Brendokkal, Ossusszal, Tythonnal, meg ki tudja, még hánnyal. Több forráskönyv, regény és sorozat is jegyez Force vergence/nexus dolgokat, főleg helyszíneket, mert konvergenci legtöbbször helyszíneken alakul ki, ritkább esetben tárgyak körül, nagyon-nagyon ritka esetben pedig egy személy körül. Utóbbiról csak egyetlen egyről tudunk: Anakin Skywalker.És szerintem igenis viszonyítás kérdése is a dolog, mert úgy érzem, Mortis például jelentősebb konvergencia, mint a dagobah-i "Gonosz Barlangja" (Mortist úgy jellemzik, mint a Galaxis és az Erő egyensúlyi pontja, míg Dagobah-t úgy, hogy egy mocsárbolygó ), és Anakin Skywalker, a Kiválasztott, aki Egyensúlyt hoz az Erőben is elég jelentősnek tűnik, mint konvergencia.
Hozzászólás ideje: 3 órával korábban3 órája 3 perccel korábban, Dzséjt írta:nem én relativizálom, nem én mosok össze mindenféle Erő jelenést, nem az én viszonyításom vagy a te értelmezésed kérdése, Amit fent írtam, az tény, az kánon. Tessék, egy frissen fényképezett kép a 2020-ban kiadd The Star Wars Book-ból.Ezt már régen le akartam írni de most megteszem. Ha olyan infó alapján írsz ami bármit is, ami csak könyvben található meg, azt lehetne valahogy jelölni? Nem utólag, hanem eleve! Mert már nem először tudatlan hülyének van beállítva az, aki ezeket nem olvasta, és utólag az orra alá van dörgölve. Többek között @Frenkie is azért nem ír kb. a Mando premier óta, mert ott is leoltottad valami matt. Ne vegyük már evidensnek, hogy mindenki mindent tud.
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Észrevételedet köszönöm, a jövőben ennek megfelelően fogok eljárni. Jelzem, ha egy infó könyvből van. Eddig azért nem éltem ezzel, mert feltételeztem, mindenkinek evidens, hogy ha egy új infót mondok, az 99 százalékos eséllyel egy könyvből van. Mivel ezen az oldalon alapból meglehetősen nagy és széles az egy főre jutó általános Star Wars ismeret, a filmek és sorozatok terén pedig kirívóan magas, hiszen az oldal profiljának megfelelően az ide látogatók a Star Wars minden vagy legalábbis nagyon-nagy szegmensét nézik és ismerik. Ráadásul sokan még a Wookieepediát sem restek forgatni, ami amúgy bárki számára elérhető, és az általam könyvekben fellelhető infók ott is megtalálhatóak forrásmegjelöléssel. Szóval, úgy gondolom - ezek szerint hibásan -, hogy számukra tényleg csak olyasmi lehet új (már, ha új), ami egy külföldi könyvből van. Pláne jogosnak éreztem ezt a feltételezést azután, hogy azért eléggé ismert itt, hogy mániákusan gyűjtöm az ilyen forráskönyveket. De ezek szerint feltételezésem tévedésen alapul. Bocsánat. A jövőben erre is odafigyelek.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.