SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. A motívumosat illetően holnap adok egy kis segítséget, ha addig nem megy. (Már jött rá helyes válasz.) Megmondom majd, melyik Star Wars-filmben hallatszik ez a motívum. Elég feltűnően szól, annyit már most is elárulhatok. A dallam nem változott meg nagyon a Star Wars-ban sem, de a hangzásvilága igen! Tehát ne abból induljatok ki, milyennek hangzik itt (halk, lágy, mint egy kis esti mese )! A B. kérdés kapcsán szintén adok majd egy kis segítséget. Ody: jó kis csocsózás lehetett. Dzséjt: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Én még meg sem néztem tüzetesebben a nagykérdés sort, szóval majd ebéd után (most megyek, szóval hamarosan) És ma várható rá a megfejtés is. Zoli, remélem, jó volt a sörözés Ody Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. OFF A sörözést elnapoltuk, helyette A király visszatér 4-lemezes verziója volt műsoron. Tegnap vettem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Majdnem úgy jártam, mint az egyszeri ember, aki lement a boltba kenyeret venni, aztán soha többet nem látták. Anyám villanykörtével csinált ilyet. 4 méteres belmagasságú terembe kellett csilláspilács, nagyim föl a létrára, aztán rájött h nincs olyan égő ami kell... elküldte anyámat (volt 14 éves) villanykörtéért, és maradt a létrán. Anyám meg 3 óra múlva jött haza a sarki boltból... összefutott valakivel:) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Játékmestert kérdezném, meddig szándékozik kvízelni? Vagy az idők végezetéig tart majd? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. 20. fordulóig mindenképp szándékoztam a 20th Century Fox tiszteletére. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Reméljük! Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. November 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 26. 20. fordulóig mindenképp szándékoztam a 20th Century Fox tiszteletére. Remek! Nem azért kérdeztem, mintha ellenemre lenne. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Mi a fene az az előkép? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Mi a fene az az előkép? Elődje. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Köszi Obi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Csak rátaláltam arra az elődös számra. Azt tudtam hogy milyen formában szól, csak az nem esett le hogy hol. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Hát én ezerszer hallottam már az összes filmzenét, de nekem a fenének sem akar beugrani... Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 27. (szerkesztve) Nos, ahogy már egyeseknek jeleztem PM-ben, most adok egy kis segítséget a motívumok felismeréséhez. A pontszámban nem fog szerepet játszani, hogy a segítség előtt jött rá az illető, vagy utána. Akinek enélkül is ment, annak nagy-nagy gratula, akinek ezzel fog menni, annak "csak" nagy gratula! Aki nem akar élni a segítséggel, ne olvassa el. Az A. kérdésben szereplő zenerészletet a Baljós árnyakban kell keresni. A B. kérdés, ami Luke tombolására vonakozott: itt azokra a jelenetekre kellene koncentrálni, amelyekben Luke sorsa a téma! Még valami: akik a segítség előtt ellőtték a javítási lehetőségüket, azok nyugodtan küldhetnek még egy megoldást! Szerkesztve: 2010. December 14. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Na, nemsokára összesítek, és jönnek a megfejtések. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Na, nemsokára összesítek, és jönnek a megfejtések. Ó, tök elfelejtettem.Elküldhetem ma még? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. (szerkesztve) Igen, de este hét körül már mindenképpen beteszem a megfejtéseket, mert utána szombat estig nem leszek netközelben. Nyolckor meg, gondolom, kezdődik az új forduló. Szerkesztve: 2006. November 30. - SimonZ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Ma este lesz forduló?Nem lehetne áttenni holnapra, mert Operába megyek... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Hát nem beszéltük meg, és nekem se jó a ma este. Nekem úgy a hétvége este lenne jó, szombat vagy vasárnap. Vagy ha ma nagyon akar valaki fordulót tartani, és össze tudja állítani a kvízt(de csakis 4 képkérdés és 1 nagykérdés formában), annak nyugodtan átadom a lehetőséget! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Ne legyen rendszer a szombatból, mert akkor általában nem érek rá. Lehetett volna tegnap is (ha már ma nem érsz rá coce). Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Nekem sem jó a szombat most (sem). Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. (szerkesztve) Hát akkor következzenek a megoldások: A. A Flag Parade motívum, amely a fogatverseny előtt szól, mikor a filmben az arénát látjuk, és megszólal a bemondó. Az indulós, harsány hangzás helyett itt halkan, visszafogottan, lágyan szólalt meg, de egyébként tök ugyanaz. CD-n: The Arrival At Tatooine and The Flag Parade, 2:04-től. A zenerészlet egyébként a Hook filmzenéjéből van (a 4. szám első 11 másodperce). B. A dallam foszlányai felbukkannak már a tatuini jelenetek alatt is. Pl. akkor, amikor Luke fojtogatja az őröket, aztán akkor is, amikor Jabba halálra ítéli Luke-ékat a rankoros affér után. A kérdés feladásakor persze nem ezekre a részletekre gondoltam, mert ezek alig vehetőek észre. Yoda halálakor kétszer is hallható, egyszer ráadásul elég feltűnően. Először akkor, mikor Luke-ot figyelmezteti: ?Or suffer your father?s fate, you will.? (Death of Yoda, 5:58-6:13) Ezt nem könnyű észrevenni, mert itt elég ?csupaszon? szól a dallam. Yoda halála után, mikor eltűnik a teste, már könnyebb a dolgunk. Ekkor elég feltűnően szól, talán itt a legkönnyebb rábukkanni. Kis nehézséget okozhat viszont, hogy itt ?világos oldalibbá? és ünnepélyesebbé van téve. (Death of Yoda, 7:12-7:32) Amikor Vader tájékoztatja az Uralkodót Luke endori jelenlétéről, az Uralkodó témája szól (kórus). Azonban alatta a kíséret a tombolás zenéjét játssza, igaz, meglehetősen elrejtett formában. Az elején és a végén vannak olyan részletek, ahol könnyebb észrevenni az azonosságot. (Köszönet a tippért Odynak! Ezt a részletet én nem vettem észre.) Végül Luke az Uralkodó elé kerül. Az Uralkodó beszéde alatt, amikor ezt mondja: ?It is unavoidable. It is your destiny?, szintén a tombolás zenéje szól (Battle of Endor I, 3:22-3:30). Ez könnyen felismerhető lenne, csak épp elég rövid. Mire kapcsolna az ember, már vége is, és más dallam szól. Tehát, mint kitűnik, Williams tematikailag korrektül járt el, amikor felhasználta ezt a motívumot a film különböző jeleneteiben. C. 1. Revill 2. Kolar 3. Edgerton 4. Secura 5. Venator 6. Iocasta 7. Chirpa 8. Bulloch 9. Kamino IKERNAPOK, tehát a válasz: Tatuin. Az eddigi leszívósabb kérdéssor ezzel véget ért. Köszönöm, hogy kibírtátok a fordulómat. A pontszámokat elküldtem Coce játékmester úrnak. Szerkesztve: 2006. November 30. - SimonZ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Az 'A' kivételével jól oldottam meg a feladatot. Legalább sikerült pár pontot szereznem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Azt hiszem, én is kapok néhány pontot Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Én kemény egy pontot szereztem... Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Nem egy életben vágó dolog ez, akkor el lesz halasztva. A programot épp ma délelőtt szerveztem, mert a fejemből teljesen kiesett, hogy ma kvíz van. Emberből vagyok én is ody... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Pontokkal frissítve a legutóbbi forduló topicja! Van egy rangsor is a FANKvízek szerint! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Na ezt most pont úgy írtad, mintha én azt sugalnám, hogy a kvíz az élet legfontosabb momentuma. Nem. Remélem ha lesz, akkor időben szólsz, és nem öt perccel előtte. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Én kemény egy pontot szereztem... Donát Plusz 1 pontot a 4 kérdésből. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 30. Ez igaz A Vader gombok :) Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.