Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A motívumosat illetően holnap adok egy kis segítséget, ha addig nem megy. (Már jött rá helyes válasz.) Megmondom majd, melyik Star Wars-filmben hallatszik ez a motívum. Elég feltűnően szól, annyit már most is elárulhatok.

A dallam nem változott meg nagyon a Star Wars-ban sem, de a hangzásvilága igen! Tehát ne abból induljatok ki, milyennek hangzik itt (halk, lágy, mint egy kis esti mese :D )!

A B. kérdés kapcsán szintén adok majd egy kis segítséget.

Ody: jó kis csocsózás lehetett. :D

Dzséjt: :D

Hozzászólás ideje:

Én még meg sem néztem tüzetesebben a nagykérdés sort, szóval majd ebéd után (most megyek, szóval hamarosan) :D

És ma várható rá a megfejtés is.

Zoli, remélem, jó volt a sörözés :D

Ody :D

Hozzászólás ideje:
Majdnem úgy jártam, mint az egyszeri ember, aki lement a boltba kenyeret venni, aztán soha többet nem látták.

Anyám villanykörtével csinált ilyet. 4 méteres belmagasságú terembe kellett csilláspilács, nagyim föl a létrára, aztán rájött h nincs olyan égő ami kell... elküldte anyámat (volt 14 éves) villanykörtéért, és maradt a létrán. Anyám meg 3 óra múlva jött haza a sarki boltból... összefutott valakivel:)

Hozzászólás ideje:

Csak rátaláltam arra az elődös számra. Azt tudtam hogy milyen formában szól, csak az nem esett le hogy hol.

Hozzászólás ideje:

Nos, ahogy már egyeseknek jeleztem PM-ben, most adok egy kis segítséget a motívumok felismeréséhez.

A pontszámban nem fog szerepet játszani, hogy a segítség előtt jött rá az illető, vagy utána. Akinek enélkül is ment, annak nagy-nagy gratula, akinek ezzel fog menni, annak "csak" nagy gratula! :D

Aki nem akar élni a segítséggel, ne olvassa el. :D

Az A. kérdésben szereplő zenerészletet a Baljós árnyakban kell keresni.

A B. kérdés, ami Luke tombolására vonakozott: itt azokra a jelenetekre kellene koncentrálni, amelyekben Luke sorsa a téma!

Még valami: akik a segítség előtt ellőtték a javítási lehetőségüket, azok nyugodtan küldhetnek még egy megoldást!

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Hát nem beszéltük meg, és nekem se jó a ma este. Nekem úgy a hétvége este lenne jó, szombat vagy vasárnap. :peace: Vagy ha ma nagyon akar valaki fordulót tartani, és össze tudja állítani a kvízt(de csakis 4 képkérdés és 1 nagykérdés formában), annak nyugodtan átadom a lehetőséget!

Hozzászólás ideje:

Hát akkor következzenek a megoldások:

A.

A Flag Parade motívum, amely a fogatverseny előtt szól, mikor a filmben az arénát látjuk, és megszólal a bemondó. Az indulós, harsány hangzás helyett itt halkan, visszafogottan, lágyan szólalt meg, de egyébként tök ugyanaz. CD-n: The Arrival At Tatooine and The Flag Parade, 2:04-től.

A zenerészlet egyébként a Hook filmzenéjéből van (a 4. szám első 11 másodperce).

B.

A dallam foszlányai felbukkannak már a tatuini jelenetek alatt is. Pl. akkor, amikor Luke fojtogatja az őröket, aztán akkor is, amikor Jabba halálra ítéli Luke-ékat a rankoros affér után. A kérdés feladásakor persze nem ezekre a részletekre gondoltam, mert ezek alig vehetőek észre.

Yoda halálakor kétszer is hallható, egyszer ráadásul elég feltűnően. Először akkor, mikor Luke-ot figyelmezteti: ?Or suffer your father?s fate, you will.? (Death of Yoda, 5:58-6:13) Ezt nem könnyű észrevenni, mert itt elég ?csupaszon? szól a dallam.

Yoda halála után, mikor eltűnik a teste, már könnyebb a dolgunk. Ekkor elég feltűnően szól, talán itt a legkönnyebb rábukkanni. Kis nehézséget okozhat viszont, hogy itt ?világos oldalibbá? és ünnepélyesebbé van téve. (Death of Yoda, 7:12-7:32)

Amikor Vader tájékoztatja az Uralkodót Luke endori jelenlétéről, az Uralkodó témája szól (kórus). Azonban alatta a kíséret a tombolás zenéjét játssza, igaz, meglehetősen elrejtett formában. Az elején és a végén vannak olyan részletek, ahol könnyebb észrevenni az azonosságot. (Köszönet a tippért Odynak! Ezt a részletet én nem vettem észre.)

Végül Luke az Uralkodó elé kerül. Az Uralkodó beszéde alatt, amikor ezt mondja: ?It is unavoidable. It is your destiny?, szintén a tombolás zenéje szól (Battle of Endor I, 3:22-3:30). Ez könnyen felismerhető lenne, csak épp elég rövid. Mire kapcsolna az ember, már vége is, és más dallam szól.

Tehát, mint kitűnik, Williams tematikailag korrektül járt el, amikor felhasználta ezt a motívumot a film különböző jeleneteiben.

C.

1. Revill

2. Kolar

3. Edgerton

4. Secura

5. Venator

6. Iocasta

7. Chirpa

8. Bulloch

9. Kamino

IKERNAPOK, tehát a válasz: Tatuin.

Az eddigi leszívósabb kérdéssor ezzel véget ért. :? Köszönöm, hogy kibírtátok a fordulómat. :peace::)

A pontszámokat elküldtem Coce játékmester úrnak. :)

Szerkesztve: - SimonZ

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem egy életben vágó dolog ez, akkor el lesz halasztva. A programot épp ma délelőtt szerveztem, mert a fejemből teljesen kiesett, hogy ma kvíz van. Emberből vagyok én is ody...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.