Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Nem jó.

Bocs hogy ha egy kicsit nehéz volt, csak gondoltam hogy ne a net gyorsaságától függjön hogy ki hány pontot ér el.

Csak a számot nézd. :D

Nem baj, hogy nehéz volt. Csak megállapítottam. :D Hozzánk képest a Barta Zoli kvíze kismiska. :D

Hozzászólás ideje:

Szerintem nézzétek meg Anakin mészárlását a Jedi Templomban, és a hologramos jelenetet is, hogy biztosra menjetek.

Hozzászólás ideje:
Bocs hogy ha egy kicsit nehéz volt, csak gondoltam hogy ne a net gyorsaságától függjön hogy ki hány pontot ér el.

Bejött a taktikád :D Pl. a dianogás is ilyen volt, bár ott az döntött, ki keresett gyorsabban utána :D

Hozzászólás ideje:
Egyébként volna ötletem, hogyan lehetne a gyorsaságot kiszűrni a versenyből, és mégis izgalmas volna, mert nem minden jó válasz kapna egy pontot. Ha érdekel benneteket, felvázolom.

Természetesen érdekel! Coce a főnök, a végső szó az övé lesz. :D

Hozzászólás ideje:
Kár volt nevet írnom, elég lett volna csak a szám. :D

De a szám se jó.

Az számít ha mutatják ha valakit Anakin megöl, az nem hogy csak készül rá(mint az ifjaknál a jedi templomban)

Coce: Anakin nem skizofrén, Anakin és Vader egy és ugyanaz.

Hozzászólás ideje:

Vegyünk 5 játékost.

Tegyük fel, hogy az adott kérdésre ketten jól válaszolnak egy megadott időintervallumon belül (pl.2 perc),hárman pedig nem. Ekkor a maximális 5 pontból (ami a játékosok számából adódik) 3 pontot lehet elosztani két felé, tehát a két jól válaszolónak 1,5-1,5 pont jut.

A következő kérdésnél csak egy ember tudja a választ, ő megkapja a négy nem jól válaszoló pontját.

Ha mind az öten jól válaszolnak, akkor nem jár érte pont (5-5=0), mert az egy túl egyszerű kérdés volt :D

Szerintem ez azért jó, mert minél kevesebben tudják a jó választ, annál több pont jár érte. vagyis nem a gyorsaság számít, hanem a tudás :D Ráadásul nagyobb az esélye, hogy mindenki kaphat valamennyi pontot, aki tud akár egy jó választ (jól esik a léleknek :D ), a feltétel az, hogy legyen egyvalaki, aki nem jól válaszol az adott kérdésre.

Hátránya, hogy egy tizedesjegyig vannak a pontok nyilvántartva, ami kevésbé jól néz ki.

Mit szóltok hozzá? :D

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:

Bocs, az előbb elírtam egy 5-t 6-nak, és javítottam, tehát a szerkesztett változatot nézzétek.

Hozzászólás ideje:
Tegyük fel, hogy az adott kérdésre ketten jól válaszolnak egy megadott időintervallumon belül (pl.2 perc)

És azt stopperral mérnénk? :D

Hozzászólás ideje:

Ody-val való közös megegyezés alapján akkor Anakint egybe vesszük Vaderrel.Bocs hogy félreérthető voltam, modosítva lett a kérdés.

Hozzászólás ideje:
És azt stopperral mérnénk? :D

Igazad van, végül is mindegy az idő, lehet az a határ, amíg mindenki válaszol, de azért egy végső határt célszerű megállapítani ( mondjuk 5 percet).

Mondjuk, ennek a rendszernek az a hátránya, hogy időt ad utánanézni a válasznak mindenféle adatbázisban, ami nem valami jó, mert a meglévő tudást kellene értékelni, nem a keresési készséget :D

de a szabályzatban ezt meg lehetne tiltani, s onnantól kedve fair play kérdés az egész: mindenkinek lelke rajta, hogy betartja-e.

Szerintem nem nagy dicsőség úgy nyerni, hogy ilyen eszközökhöz folyamodik az ember.

Hozzászólás ideje:
Pildi. Érdekes ötlet. Bár ennek meg az a hátul ütője, hogy aki nem tudja a választ, az vár egy olyanra aki igen, és lemásolja. Ezzel kioltva annak pontjait. :D

Erre nem gondoltam :D Az emberi lelemény pedig határtalan, ez igaz.

A megoldás erre csak privát üzenet lehet, de az meg nehézkessé teszi az online versenyt, ha minden választ így kell megadni :D

Ezen még gondolkozni fogok, hogy lehetne ezt kiküszöbölni úgy, hogy az egész gördülékeny maradjon.

Ha további negatívumok merültek fel bennetek, ne habozzatok szóvá tenni :D

Hozzászólás ideje:

Fan fordulós pontok:

Csabai Donát: 22 pont

Darth Fuge: 0 pont

Dzséjt: 17 pont

lokatelli: 17 pont

MissKarrde: 17 pont

Obi1: 15 pont

Ody Mandrell: 20 pont

Oldfighter: 13 pont

Rog: 13 pont

Pildi: 0 pont

Coce_Plant: 0 pont

A nagykérdés pontjai még nincsenek hozzászámolva, azt még egy napig küldhetitek.

Szerkesztve: - Obi1

Hozzászólás ideje:
Ha további negatívumok merültek fel bennetek, ne habozzatok szóvá tenni :D

Egyenlőre ennyit fedeztem fel, de majd Coce dönt a reform kérdéséről. Egyébként lehetne egy új fajta játékot is indítani, de ezt ki kell dolgozni, Coce vezetésével. :D)

Hozzászólás ideje:
Fan fordulós pontok:

Csabai Donát: 22 pont

Darth Fuge: 0 pont

Dzséjt: 17 pont

lokatelli: 17 pont

MissKarrde: 17 pont

Obi1: 15 pont

Ody Mandrell: 20 pont

Oldfighter: 13 pont

Rog: 13 pont

Pildi: 0 pont

A nagykérdés pontjai még nincsenek hozzászámolva, azt még egy napig küldhetitek.

Az összesítettbe a múlt heti eredmény nem számít bele? Akkor szereztem 1 pontot, most pedig 0-át látok a sorban :D

Tudom, nem nagy szám 1 pont, de azért mégis...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ez a különböző erősségű kérdések megállapítása jó ötlet, de a becsületességet ne keverjük bele, mert őszintén bevallom (nálam is sokszor) sokunknak előbukkan a vállán a kisördög, és bemásolnák a válaszokat, hogy a pontokat lefaragják. Valahogy amugy tovább lehetne szőni a gondolatmenetet, de sztem a gyoraság is kulcsmomentuma ennek a kvíznek.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.