MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Remélhetőleg az is megtörténik. 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Amikor a TCW-ben szerepelt a Nal Hutta, ott egy holdat sem lehetett látni. Persze lehet hogy éppen akkor a bolygó másik felén keringett. A sorozatban a Nal Hutta ráadásul gyűrűrendszert is kapott, ez is eltérés a korábbi ábrázolásokhoz képest. De azért én is reménykedek. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 29. Na, akkor úgy tűnik, hogy a Százéves Sötétség is átkerült az új kánonba. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. November 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. November 28. Az egyik kedvenc világom, a Lehon, más néven a Rakata Prime átkerült az új kánonba. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 23. A Halálcsillagon most is vannak kantinok, szórakozó negyedek, rekreációs központok, éppúgy, mint Reaves és Perry regényében. 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Ez melyik könyvben van? 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Elveszett csillagok. Most olvasom. Egy másik érdekes momentum. Egyesek inkább a lázadókat teszik felelőssé az Alderaanért, mint a Pengeélenben. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. December 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 24. A gravlabda nevű sport is átkerült az új vonalra. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. December 24. Hozzászólás ideje: 2015. December 24. Javaslat: ha valami átkerül a canon-ba, zárójelben írjuk le, hogy melyik műben történt ez. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. December 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 24. A gravlabda az új könyvek közül többen is szerepel. Elveszett csillagok, Utóhatás és a Servants of the Empire több kötete is említi. Ha jól láttam először újra a Servants of the Empire: Edge of the Galaxy című kötetében bukkant fel. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. December 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 25. Az Elveszett csillagokban utalnak a Sötét Nagyúr című regény végén lezajlott kashyyyki eseményekre. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Január 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Január 1. (szerkesztve) A herglic faj átkerült az új kánonba. Utóhatás. Korábban több műben is szerepelt, először a Sötét erők ébredésében. A pazaak játék, a Knights of the Old Republic-ból átkerült az új kánonba, Utóhatás. A zabrakoknak szintén több fajtájuk van: iridoniai és dathomiri. Utóhatás. Szerkesztve: 2016. Január 1. - Darth Revan9 1 Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2016. Január 1. Hozzászólás ideje: 2016. Január 1. Azt hiszem, a zabrakok több fajtája eddig is benne volt a kánonban, mert Sugi az Iridoniáról származik, Maul meg ugye a Dathomirról. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Január 1. Hozzászólás ideje: 2016. Január 1. A zabrakosdit a TCW-ben ki is emelték, amikor Maulról beszélgetett Obi-Wan, Yoda és Windu. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Január 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Január 2. (szerkesztve) Yupe Tashu, az Utóhatás könyv egyik szereplője annak idején Palpatine bizalmasa volt. Jól ismeri a múltat. Megemlíti, hogy a Sith Nagyurak annak idején képesek voltak mások életerejét valami módon elorozni és ezáltal hosszabbítani a saját életüket, azt remélvén, hogy elérik a halhatatlanságot. Hasonló dologgal próbálkozott a Halálvilág című regényben Darth Scabrous, aki Darth Drear útmutatásait követve kísérletezett. Az Utóhatásban indirekt módon említésre kerül az, hogy Wedge az őt ért veszteségek miatt állt be a lázadók közé. Említésre került, hogy elvesztette a barátait és lányt, akit szeretett. Annak idején volt erről egy történet a Star Wars Mesék sorozatban Wege Antilles, a szerencsés címmel. Magyarul is olvasható volt a 2006. decemberi 57. számban. Szerkesztve: 2016. Január 2. - Darth Revan9 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Január 3. Az Utóhatásban szerepelt Taris, egyik kedvenc bolygóm a Régi Köztársaság idejéből. Az Üresség Akolitusai ott vesznek át egy vörös fénykardot. Csubakka az Utóhatás szerint annak idején a birodalmi időkben rabszolga volt. Erről Az Éden pokla jutott eszembe, ott is valami hasonló volt. Az utóhatás szerint vukik részt vettek mindkét Halálcsillag építésében. Éppúgy, ahogy a Sötét Nagyúr, Tomboló Erő, Jedi-Akadémia trilógia állítja. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Január 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Január 6. A Sith Nagyurakban szerepel Yaga Minor. A bolygóra először a Thrawn-trilógiában utalnak, majd A múlt kísértetében ténylegesen szerepelt is. Ha jól tudom szerepelt a Kirajzásban megy egy-két játékban is. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 6. Most nézem a Concord Dawn-os részt a Lázadókból. Itt megemlítik, hogy elit mandalori harcosok is részt vettek a klónok kiképzésében. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 8. Az általam látott új Lázadók részekben több jó dolgot is láttam. A Princess on Lothal című részben a hajókat valószínűleg a Régi Köztársaság érájának csatahajóiról mintázták. A Legends of the Lasatban pedig megemlítették az Ashlát, mint az Erő egyik nevét. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. (szerkesztve) Az Új hajnalban szerepel két anyag, melyet a bányászatban használnak. Baradium. Ez korábban számtalan régebbi regényben, képregényben felbukkant, vagy említették. Pl: Kóbor lovag, Maul: Vesztegzár, Töréspont, A 66-os parancs, Tatooine Ghost, The New Jedo Order, Dark Nest, Legacy of the Force, Fate of the Jedi könyvek. Thorilide. Ez korábban A Régi Köztársaság lovagjai 43. számában bukkant fel. Szerkesztve: 2016. Március 15. - Darth Revan9 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Az általam látott új Lázadók részekben több jó dolgot is láttam. A Princess on Lothal című részben a hajókat valószínűleg a Régi Köztársaság érájának csatahajóiról mintázták. A Legends of the Lasatban pedig megemlítették az Ashlát, mint az Erő egyik nevét. A valószínűség nem játszik, szóval azt ne írd be ide. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. A valószínűség nem játszik, szóval azt ne írd be ide. Nem értem mi a gond. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Tények kellenek és nem az, hogy szerinted mi valószínű. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. (szerkesztve) Most utánanéztem, és tényleg a Régi Köztársaság korszakának korábbi műveiből lettek mintázva a hajók. Egyébként továbbra se értem, hogy mi azzal a baj, hogy akkoriban ezt még nem tudtam biztosan. Összedől tőle a világ? Nem gondolom, hogy bármi rosszat tettem volna azzal, hogy a "valószínűleg" kifejezést használtam egy hozzászólásban. Szerkesztve: 2016. Március 15. - Darth Revan9 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Az a bajom ezzel, hogy szerinted mi a kánon és mi nem. Ez nem hit kérdése. Akármennyire is hasonlít valami valamire, amíg nem mondják ki addig nem kánon. Ugye nem kell tovább ezen rugózni? 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Én rugózok?: Pont te vagy a szőrszálhasogató most. Egyébként egy szóval sem írtam, hogy szerintem mi kánon és mi nem. Itt csupán az átemelt elemeket listázom ki. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Tényleg nem érted.... 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Úgy látom te sem. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Az ysalamiri kánon, mert én úgy vélem valamiből. Ez kb. annyira releváns mint amit Te írtál, hogy szerinted ez innentől a kánon része mert HASONLÍT VALAMIRE. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Március 15. Na akkor még egyszer. Itt az új kánonba átkerült elemeket listázom ki. Azok átkerülhetnek változtatással, vagy változtatás nélkül is. Nyilván a változtatással átkerült dolgok hasonlíthatnak a régi formájukra valamilyen mértékben. Úgy is mondhatnám, hogy itt az ihletforrások elemei kerülnek kilistázásra, amik megjelennek az új művekben. Természetesen azt is ki lehet tárgyalni, hogy milyen változtatással emelték át az adott elemet, vagy mennyire hagyták meg bizonyos részeit az adott elemnek. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. Nyilván elsősorban ez a téma azoknak lehet jó, akik a régi kedvenceikből szeretnének valahogy valamit viszontlátni az újakban. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.