Hozzászólás ideje: Csütörtök 15:524 napja Na megvolt a podcast, de felhúzott ez a Jeff és Maggie! Egyszer megfogalmazzák, hogy okkal minimalista a zene, és csak akkor csendül fel amikor kell. Utána rátérnek, igazi irritáló boldog optimista amerikai viháncolás közepette, hogy "minden epizódnak nagy befejezése van" (???) - vitatom, inkább ezzel próbálták naggyá tenni, de nálam naggyon mellé lőttek- és egyetemista kori kedvenceikről zsavarékolnak vidáman, hogy muszáj volt beletenni őket, mert Black Sabbath így, Metallica úgy.... Meg se fordult a fejükben, hogy az első szabály, amit ők mondtak basszus két perccel korábban az a megoldás? Hogy hatásosabb lett volna, ha bumm, elkussol a zene minden rész végén?Tartom, hogy itt ennek nincs helye, átestek a ló túlsó oldalára lelkesedésükben, mind David a kísérleteivel.. Van ahol illik a metál, legutóbb, mikor ütött nekem az a Stranger things volt, de ott egy gitár volt az elterelés eszköze, naná, hogy az úgy felfokozza a hangulatot. De a rock nem tesz rá csak azért mert van benne vér, meg miegymás, de tilos szerintem könnyű zenét tenni egy elgondolkodtató sötét hangulatú sci-fibe, vagy rövidebben: Egy Alien műbe. Bocs ez ki kellett még jöjjön, lejárt az inkubációs ideje...
Hozzászólás ideje: Csütörtök 16:594 napja Abszolút egyetértek, kicsit engem is dühítettek. Meg őszintén szólva, olyan érzésem volt, hogy néha a podcast vezetője is visszanyelte a szavakat, amikor a két madár dícsérte a zúzást. A Zs kategóriás gorefesztekhez illik a zúzás, de egy Alien-mozihoz vagy bármilyen, ehhez hasonló horrorhoz nem. Ez jellemzően a horrort nem ismerő alkotók téves koncepciója. Nálam kábé fokmérője a jó horrornak. Ha meghallok egy zúzást, már elveszt. Mint horror, az Alien: Earth szerintem nem is sikerült jól. Bár nem csak a zene miatt, hanem a bevilágítás és a rendezés miatt sem.És azért na, Jerry Goldsmith nem véletlen választotta az Alienhez a klasszikus zenei motívumokat, amiket aztán Marc Streitenfeld (Prometheus) és Jed Kurzel (Alien: Covenant) átvett, de James Horner is ezekhez nyúlt, amikor nem a militarista oldalt hangsúlyozta ki az Aliensben. De Elliot Goldenthal (Alien3), John Frizzell (Alien Resurrecion) és Benjamin Wallfisch (Alien: Romulus) sem tért el ettől. Gooldenthal volt az egyetlen, aki egy jelenet erejéig zúzós számot használt, de azzal a jelenet durvaságát szerette volna kifejezni, és ott működött is, noha nagyon sokaknak ott sem tetszik, pont azért, mert nagyon kilóg a film gótikus zenei világából. De én egyetértek azzal, hogy amikor egy kisebb férfi tömeg meg akarja erőszakolni Ripley, ahhoz illik az a zúzás, már csak azért is, mert a jelenet maga kilóg az Alien-közegből, és állítja be az embert egyenlőnek a xenókkal.Az Alien: Earth-ben viszont semmi sem indokolja ezeknek a számoknak a használatát. Ahogy az a podcastból kiderült, abszolút öncélú, ugyanúgy, ahogy a xeno folyamatos teljes alakos mutogatása. Ilyen téren az Alien: Earth néha kínosan fanfilm jellegű. Nagyon remélem, hogy meghallgatják a visszajelzéseket és a második évadra néhány dolgot átgondolnak. Szerkesztve: Csütörtök 18:114 napja - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Csütörtök 17:234 napja 22 perccel korábban, Dzséjt írta:Gooldenthal volt az egyetlen, aki egy jelenet erejéig zúzós számot használt, de azzal a jelenet durvaságát szerette volna kifejezni, és ott működött is,Igen, azthiszem magam is említettem már ezt talán az első, második epizód után rögtön, de akkor még volt remény, hogy változhat, most már nincs, mert "megfontolt koncepció" része sajnos.
Hozzászólás ideje: Péntek 09:324 napja 16 hours ago, Dzséjt said:Abszolút egyetértek, kicsit engem is dühítettek. Meg őszintén szólva, olyan érzésem volt, hogy néha a podcast vezetője is visszanyelte a szavakat, amikor a két madár dícsérte a zúzást. A Zs kategóriás gorefesztekhez illik a zúzás, de egy Alien-mozihoz vagy bármilyen, ehhez hasonló horrorhoz nem. Ez jellemzően a horrort nem ismerő alkotók téves koncepciója. Nálam kábé fokmérője a jó horrornak. Ha meghallok egy zúzást, már elveszt. Mint horror, az Alien: Earth szerintem nem is sikerült jól. Bár nem csak a zene miatt, hanem a bevilágítás és a rendezés miatt sem.És azért na, Jerry Goldsmith nem véletlen választotta az Alienhez a klasszikus zenei motívumokat, amiket aztán Marc Streitenfeld (Prometheus) és Jed Kurzel (Alien: Covenant) átvett, de James Horner is ezekhez nyúlt, amikor nem a militarista oldalt hangsúlyozta ki az Aliensben. De Elliot Goldenthal (Alien3), John Frizzell (Alien Resurrecion) és Benjamin Wallfisch (Alien: Romulus) sem tért el ettől. Gooldenthal volt az egyetlen, aki egy jelenet erejéig zúzós számot használt, de azzal a jelenet durvaságát szerette volna kifejezni, és ott működött is, noha nagyon sokaknak ott sem tetszik, pont azért, mert nagyon kilóg a film gótikus zenei világából. De én egyetértek azzal, hogy amikor egy kisebb férfi tömeg meg akarja erőszakolni Ripley, ahhoz illik az a zúzás, már csak azért is, mert a jelenet maga kilóg az Alien-közegből, és állítja be az embert egyenlőnek a xenókkal.Az Alien: Earth-ben viszont semmi sem indokolja ezeknek a számoknak a használatát. Ahogy az a podcastból kiderült, abszolút öncélú, ugyanúgy, ahogy a xeno folyamatos teljes alakos mutogatása. Ilyen téren az Alien: Earth néha kínosan fanfilm jellegű. Nagyon remélem, hogy meghallgatják a visszajelzéseket és a második évadra néhány dolgot átgondolnak.Továbbra is én leszek az egyetlen, akinek ezzel nincs baja. Szerintem ütős. :D Viszont a rész, na az most annyira nem jött be.Alien Earth 1x07Kicsit olyan érzésem volt, mintha helyenként saját maga komikumába fordult volna a sorozat ebben a részben. Például amikor az arctámadott Sylviát vitték a gyerekek és helyenként már-már viccesnek ható zenét tettek alá (azután hogy Hirsch megmondta nekik merre menjenek). Illetve amit Dzséjt is említett: a nappali fényben fürdőző Alien nem igazán nézett ki jól. Bár nekem nem tűnt fel, hogy maszk inkább csak a Covenantban látott bolygó látványvilága a sötétséggel, az árnyas helyekkel sokkal jobban illeszkedik a Xenokhoz, mint ez a napsütötte sziget. Persze in universe nincs vele gond, de mint sorozat látvány, nekem sokat elvett az érzésből.Az előző rész végén az arctámadó pont olyan libabőrt eredményezett, mint amikor először láttam az eredeti Alient. Egy klausztrofób érzés, ami első nézésre nem tudjuk mivel jár majd, második nézésre pedig tudod, hogy megpecsételi az áldozat sorsát, és az egész rejtélyes, hidegrázós, horrorisztikus... na ezt nem éreztem ebben a részben. Ahogy ott cipelték ide-oda a fején az arctámadóval, hát nekem ki is herélte az egészet. A másik problémámat viszont megmagyaráztátok: azt hittem Hirsch valahogy nagyon ügyesen maga kapta el Kormit (Kormi, Folti, baromi jó nevek :D) de ezek szerint ilyen automatikusan aktiválódott csapdák voltak. Ez így már oké. Baromi jó volt viszont a gazdag kissrác kontra Sokszemű lény, nagyon kíváncsi leszek mi sül ki ebből. Erős volt még a sírok megtalálása is, bár szerintem egy percig nem volt kérdés, hogy a gyerekek már meghaltak. Abban nagyon nem értek egyet, hogy ez a perdöntő érv, hogy a gyerekek tudata csak másolat. Igazából nem tudjuk. Két opció lehet: vagy egy tudományos áttörés és az MI immár emberként tud viselkedni (szerintem ez esélytelen), vagy pedig tényleg átrakták valahogy a tudatukat a gép testbe. A másolást azért zárnám ki, mert ahhoz kellene az első pontban taglalt tudományos áttörés, ami szerintem nem történt meg. Szerintem a költöztetés sikerült, de a gyerekek épp amiatt kezdik elveszíteni önmagukat, ahogy a külvilág viszonyul hozzájuk (nem vagytok emberek), illetve hogy a technológia lehetőséget ad arra, hogy bizgeréljék az agyukat (Csőrös). Summa summarum, szerintem a sír jelenet semmiképp sem perdöntő érv. Eddig is az volt a legvalószínűbb, hogy a gyerekek meghaltak, hisz eleve azért épp őket választották, mert halálos betegek voltak.Összességében azért nem volt rossz, de a többi jobb volt. Várós a befejezés.
Hozzászólás ideje: Péntek 10:044 napja Senki nem reagált, arra amit észrevenni véltem! Mi az a ronda állókép a parton?Még a víz sem mozdul, aztán picit később meg igen.Tegnap újranéztem, nem hiszem el, hogy ez így benne van!@Donát , Hirsch=Kirsh, ja és köszi, örülök, hogy bejönnek a nevek, jövő héten valószínűleg még használnunk kell őket! Ja és szerintem a te szöveged is azt húzza alá, hogyAI/Lélekha meghaltak akkor már csak is másolatok lehetnek. Számomra ennyi. Hogy a másolat igazi lélekként viselkedik az egy dolog, de immár nem emberek. Valami mások. Szerkesztve: Péntek 15:413 napja - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Péntek 11:094 napja 1 hour ago , csoli1138 said:Senki nem reagált, arra amit észrevenni véltem! Mi az a ronda állókép, mikor a gyerekek beszélgetnek Sylviával a parton?Még a víz sem mozdul, aztán picit később meg igen.Tegnap újranéztem, nem hiszem el, hogy ez így benne van!@Donát , Hirsch=Kirsh, ja és köszi, örülök, hogy bejönnek a nevek, jövő héten valószínűleg még használnunk kell őket! Ja és szerintem a te szöveged is azt húzza alá, hogyAI/Lélekha meghaltak akkor már csak is másolatok lehetnek. Számomra ennyi. Hogy a másolat igazi lélekként viselkedik az egy dolog, de immár nem emberek. Valami mások.1x07De még a haláluk előtt helyezték át a tudatokat. A testük halt meg, ahogy el is hangzott a sorozatban. A tudatuk ott él tovább, a gép testben. Nekem ez sokkal jobban tetszik, és nem is látok olyasmit a sorozatban, ami ezt megcáfolná. Nekem a háttér állókép nem tűntfel, de hiszek neked. Kirsh meg Kirsh innentől, csak nem volt időm kikeresni melóból. :) Szerkesztve: Péntek 15:443 napja - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Péntek 15:413 napja Alien: Earth spoiler, lélek/MIHa nem is perdöntő bizonyíték, de mindenképpen szimbólikus az öt sírhely megléte. Mert az élők nem kapnak sírkövet. Az a holtak számára állított emlék. Ha a hibridek alkotói úgy gondolnák, hogy az öt gyerek még él, csak egy másik testben, a lelkek még megvannak a gépben, akkor a feleslegessé vált porhüvelyt mindenféle komolyabb munka és pénz belefeccölése nélkül, szenvtelenül elégetnék, és kész. Nem maradna utánuk semmi, hiszen akkor azokra csak szimpla kiüresedett hordozókként gondolnának. Az eddig megismert karakterek közül szerintem egyik sem annyira szentimentális, hogy üres hordozóknak adjon végtisztességet, ha úgy gondolná, hogy tényleges halál nem történt, hiszen a gyerekek élnek a gépekben.Ráadásul ezek nem is hevenyészett sírok. Nem mondható rájuk, hogy valaki önállósítva magát, saját egyéni értékrendjét követve sutyiba kihozta a testeket és eltemette, mivel láthatóan színezését tekintve személyre szabott, iparilag megtervezett és legyártott sirköveket kaptak, nem összetákolt fakeresztek állnak ott. És még csak nincs is elrejtve, egy lépcsővel bíró ösvényen állnak. Ez az öt gyerek megszervezett temetést kapott, a Prodigy pénzt és energiát ölt a sírhelyek elkészítésébe. De, ha élnek, miért rendeztek nekik temetést?A perdöntő bizonyítékot meg már az elkőző részben megkaptuk.. Atom Enis és a Sylviák előző részben történt beszélgetése és az azt követő események azok. Konkrétan kimondják, hogy Rose tudata már eleve módosítva került át Nibs-be:DAME: Mindig is emócionális volt. Emlékszik rá.ENIS: Azt hittem, ezt kiigazítottuk.DAME: Igen, az architektúrájában... Csak nyilván nem eléggé.Szóval nem Rose tudata került át Nibs-be, hanem Rose egy, a cég igényeinek megfelelő változata. És eme beszélgetést követően jön a jelenet, amiben Nibs-et módosítják. Itt pedig, ugyan halványan, de látható a számítógépes folyamat és a 4K csodájának hála a szöveget is ki lehet venni. Az első a HYBRID MEMORY PERSONALTY INTERFACE. Ezen a felületen szimpla csúszkákkal el lehet végezni a tudatmódosítást.És miután Dame Sylvia elvégezte a beállításokat, megjelenik egy újabb ablak a következő szöveggel: PARAMETERS SAVED AND UPLOADING TO HYBRID.Na most, ez itt egy interface, azaz egy vizuális keretprogram, mint teszem azt a számítógépen a Windows Vezérlőpultja vagy a konzolokon a beállítások, ahol vizuális megjelenítést lehetővé tevő subrutinok segítségével csúszkákon állíthatsz egyes paramétereket, amit aztán más subrutinok értelmeznek. A jelenetből kiderült, hogy a hibridek esetében az interface egy külső számítógépen fut, és az új beállításokat egy szimpla frissítéssel lehet feltölteni. Itt már felmerül a kérdés: az update csak az új paramétereket tárolja, vagy esetleg a számítógépen el van mentve a személyiség egy korábbi változata, és annak módosítását töltik fel. Erre a választ az adja meg, hogy a frissítés nem gyors. Ha csupán paraméterek átállításáról lenne szó, az pár kilobyte, maximum. Hiszen csak néhány tárolt számértéket kéne átküldeni. Egy ilyen frissítés még a mai, 2025-ös wierless kapcsolatok esetében is néhány pillanat. Ez a frissítés viszont 2120-as technológiai szinten is lassú, vagyis több gigás, ha nem terrás adatátvitel folyik ezen a kapcsolódási formán keresztül (retro sci-fi dizájn ide vagy oda, ez itt egy high-tech wierless kapcsolódási forma). Szóval nagyon valószínű, hogy az update Nibs korábbi személyiség programjának frissített változatát tartalmazza vagy legalábbis annak egy részét. Ergo legalább két Nibs létezhet. Egy a hibrid testben és egy a számítógépben szunnyadva.Ehhez még jön az e heti részben Kirsh és Boy K. között elhangzott beszélgetés Isaac sorsáról.KAVALIER: Hol is járunk a rebootolással és visszaállítással?KIRSH: Elméletileg, lehetséges. Gyakorlatilag még nem történt áttörés.Ha már elméleti szinten létezik, hogy egy súlyos fejsérülésen áteset hibridet visszaállítsanak, akkor az azt jelenti, hogy kell lennie egy biztonsági mentésnek a tudatáról. Minden hibrid tudatáról. Máskülönben még elméleti szinten sem merülhetne fel a visszaállítás kérdése, hiszen nincs miből. Nyilván nem a szétolvadt fejű Tootlesből nyernék ki a tudatot, mert az ő memóriája a látottak alapján végzetes sérülést szenvedett. Persze jó kérdés, hogy mit jelent az, hogy "nem volt áttörés". Én megkockáztatom, hogy mindössze annyiról van szó, hogy még senki sem próbált meg elpusztítani egy 6 milliárd dolláros terméket pusztán azért, hogy kiderítsék, hogyan reagálna, ha átmentenék egy másik 6 milliárd dolláros testbe. Vagyis Kavallier szimplán még nem akart megkockáztatni ezért 6-12 milliárd dollárt.A "biztonsági mentés" létezése amúgy azt is megmagyarázná, miért kell olyan WC ülőkével kiegészített ágyban aludniuk, mint amilyen a "gyengélkedőn" is van. Sanszos, hogy nem csupán diagnosztikai eszköz és töltőállomás, hanem egyúttal ezen át mentik le a tudatuk aktuális állapotát, míg a hibridek "alszanak".És itt a lényeg. Programokat töltenek fel és le, amiket előzőleg egy programnyelven írtak meg. És a hibrid ezt a nyelvet ismeri, a tudata ebben a formában létezik. Az emberi tudat, hovatovább, bármilyen élőlény tudata nem 1-esekből és 0-kból áll, nem logikai függvények építik fel. Magyarán: a biológiai tudatnak nincs programkódja. A hibridek tudatának van. Ez azt jelenti, hogy valaki fogta a gyerekek neuronhálózatát, szkennelte és valahogy lefordította egy programnyelvre, aztán ezt az új, a neuronhálózat alapján létrejött programot (MI-t) tették be a gép testbe, amiben van egy vezérlőprogram, amivel kapcsolatban áll az MI és ezen keresztül pontosan ugyanúgy képes irányítani a testet, ahogy a processzor vezérli a PC-t vagy a konzolt. Szóval van Marcy biológiai tudata, amit lefordítottak Wendy számítógépes tudatára.Ha lefordítasz egy szöveteg, az eredeti szöveg megmarad, ugye?When you translate a text, the original text remains unchanged, right?Kivéve, ha te törlöd part or all of the original text.Szerintem az eredeti "szöveg" itt is megmaradt, csak aztán törölték. "Legrosszabb esetben megöltünk öt gyereket" - mondta Arthur. És ez a másik, ami számomra alátámasztja, hogy nem áthelyezés, hanem másolás történt. Ha áthelyezés történt, vagyis az emberi testből kivették a tudatot és a gép testbe betették, az emberi test egyből meghal vagy kataton állapotba kerül mindenféle egyéb külső hatás nélkül. A gép test pediig azonnal feléled, amint befejeződik az átvitel. És itt nincs kérdés. Egy egyszerű ember számára sem, nemhogy az ezzel foglalkozó tudós számára. Ha egy számítógépből kiveszed a processzort, az egyből működésképtelenné válik, és ha átteszed egy másikba, az működőképessé lesz. Egy laikus számára is megállapítható, hogy a proci melyik gépből került át melyikbe, és, hogy áthelyezés történt.Arthur Sylvia, akik ezzel foglalkozik talán évtizedek óta, viszont bizonytalan a kérdésben. Mire fel a kétely, ha egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen jele van annak, hogy áthelyezést történt? Talán az, hogy amikor Wendy feléledt, Marcy nem esett kataton állapotba és nem is halt meg? Hogy még egy ideig egyértelmű agyfunkciói voltak, míg egy méreg szép lassan megölte? És itt egy fontos részlet: Marcy infúzión volt, mielőtt befeküdt a gépbe. Persze elsőre azt gondoltam, hogy ez a betegsége velejárója. Csakhogy az összes gyerek megkapta ezt a kezelést. Mindegyik kezén pontosan ugyanott van a kanül, pedig láthattuk, hogy nem volt mindegyik olyan állapotban, hogy folyamatos gyógyszerezésre szoruljon. Persze lehet, hogy az infúzióban csak olyan anyagok vannak, amik az áthelyezést segítik, de amit eddig láttunk a Prodigy-től, az alapján én nem dobnám el azt a lehetőséget, hogy némi lassan ható mérget is belekevertek a koktélba. És innen már származhat Arthur kételye. Mert Marcy nem akkor halt meg, amikor a tudata "átkerült" Wendy-be, hanem, amikor a méreg kifejtette a hatását.6 órával ezelőtt, Donát írta:Igazából nem tudjuk. Két opció lehet: vagy egy tudományos áttörés és az MI immár emberként tud viselkedni (szerintem ez esélytelen), vagy pedig tényleg átrakták valahogy a tudatukat a gép testbe. A másolást azért zárnám ki, mert ahhoz kellene az első pontban taglalt tudományos áttörés, ami szerintem nem történt meg.Pedig biztos megtörtént, hiszen 2122-ben, alig két évvel ezen események után Ash, egy Hyperdyne 120/A2-es olyan szinten képes volt emberként viselkedni, hogy a Nostromo teljes legénységét és a nézőket is átverte. Márpedig az előbbiek egy olyan világban élnek, ahol lassan száz éve léteznek emberszerű androidok (az első David - a Prometheusból - 2024-ben épült), a mindennapi élet részei már évtizedek óta. Így valószínűleg rutinosabban szúrnak ki egy szintetikust, mint mondjuk mi, a nézők. Ash mindegyiküket átejtette. Amíg Parker nem verte le a fejét a helyéről, senki még csak nem is gyanította, hogy Ash robot. Márpedig a Hyperdyne 120/A2 pontosan ugyanebben az évben, 2120-ban kerül a piacra.5 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Senki nem reagált, arra amit észrevenni véltem! Mi az a ronda állókép a parton?Még a víz sem mozdul, aztán picit később meg igen.Tegnap újranéztem, nem hiszem el, hogy ez így benne van!Az a helyzet, hogy nem áll a víz, csak úgy tűnik. A víz hullámzásának sebessége a felvétel során pontosan egybeesett a kamera rögzítési sebességével (frame rate és shutter speed). Ugyanaz a jelenség, mint amikor úgy tűnik, mintha a repülő helikopter forgószárnya állna.Ez a jelenség rengeteg dologgal megeshet. Ezen a videón például egy madár tűnik földöntúlinak miatta:És most az epizódban a vízre is láttunk példát. A jelenetet valódi helyszínen rögzítették, nem zöld háttér előtt, így képtelenség, hogy a víz ténylegesen álljon, mintha kimerevítették volna a képet.Forgatási kép, de spoileres Szerkesztve: Péntek 16:193 napja - Dzséjt
Hozzászólás ideje: Péntek 18:183 napja 8 órával ezelőtt, Donát írta:Továbbra is én leszek az egyetlen, akinek ezzel nincs baja. Szerintem ütős. :DNekem sincs! :D Szerkesztve: Péntek 18:233 napja - RacerX
Hozzászólás ideje: Szombat 17:592 napja 2025. 09. 19. - 13:09, Donát írta:1x07De még a haláluk előtt helyezték át a tudatokat. A testük halt meg, ahogy el is hangzott a sorozatban. A tudatuk ott él tovább, a gép testben. Nekem ez sokkal jobban tetszik, és nem is látok olyasmit a sorozatban, ami ezt megcáfolná. Nekem a háttér állókép nem tűntfel, de hiszek neked. Kirsh meg Kirsh innentől, csak nem volt időm kikeresni melóból. :)Nekem is jobban tetszene, nagyon sci-fis, nagyon megnyugtató, de én most úgy érzem inkább arra mutat a sorozat, hogy nem egészen az történt amire hybridek esetén eredetileg számítottak.De talán pont ez a kettősség a lényege ennek a kérdésnek és nem is lesz és nem is kell kökeményen a szánkba rágni, hogy A vagy B. Hiszen így járhat az agy.@Dzséjt , nem láttam még ilyet, jó kis példákat hoztál! Én is érzékeltem, hogy valódi a helyszín, pár másodperccel később már a lotyog is a víz. Nem hittem volna hogy egy ekkora felületű dolog képes ilyen optikai csalódást okozni.
Hozzászólás ideje: 13 órával korábban13 órája 2025. 09. 19. - 11:32, Donát írta:Továbbra is én leszek az egyetlen, akinek ezzel nincs baja. Szerintem ütős. :D+1
Hozzászólás ideje: 6 órával korábban6 órája 6 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:+1Na elég! Mint "tanácstag" megtiltom a szabad gyülekezést! Tessék utálni mindenkinek!
Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája Dzséjt - jókat írtál, de továbbra sem értek egyet, csak nincs most időm, hogy ebbe bővebben belemenjek. De élvezet volt olvasni az érvelésed. :)
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.