Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aliens és Predator

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hát ez rajta áll, hozzáférése van a Disney+-hoz, úgyhogy, ha meg akarja nézni, nincs akadálya. De alapvetően ő sincs oda a Predator-szériáért, se az Alienekért. Előbbiből a Predators-t szereti csak, utóbbiból meg csupán az Aliens-t és az Alien Resurrectiont. Bár lehet, hogy ha még fent van, és épp kijön a szobából, amikor nézem, akkor másnap ő is megnézi. Így nézte végig a Wednesday-t is, ami hát finoman is olyan sorozat, amit sosem hittem volna, hogy a 60-as évei közepét taposó, 20+ évet a hadseregben lehúzó, merev, katonás, konzervatív apám végignéz, nem is egyszer. Ehhez képest egy Halálbolygó tokkal-vonóval hozzá illik. lol

Hozzászólás ideje:
33 perccel korábban, Dzséjt írta:

Így nézte végig a Wednesday-t is, ami hát finoman is olyan sorozat, amit sosem hittem volna

Hát meglepő valóban. Azzal én sem mernék próbálkozni. Az jobb, hogy magától ment. D

Hozzászólás ideje:

No megnéztem a Halálbolygót. Nekem roppant mód tetszett mind a sztori, mind pedig a kivitelezés. Igazi jó kis sci-fi, amit az összefonódások csak jobbá tettek. @Dzséjt neked szerintem nagyon fog tetszeni. D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Predator: Badlands

Hát ez tényleg baromira tetszett. Nálam simán az eddigi legjobb Predator-film lett, és nem csak azért, mert fixen az Alien-univerzumban játszódik. Vagyis hát... Talán most már tekinthetjük a két univerzumot egynek.

A WYC és a szintetikusok, na meg Anya, Ripley rakodógépének szterodiokon nevelt ükonukája, a jól ismert hangok... Lényegében a film világának emberi oldalát a telep padlójától a szintik feje búbjáig az Alien-univerzumra húzták fel, csak pöppet modernebb kivitelben. De itt ezzel sincs semmi baj, mert bár évszámot nem adtak meg, de a rendező minden Alien és Predator film utánra datálta. Vagyis az Alien Resurrection utánra, révén annál távolabb (2381) még nem játszódott Alien-mozi, Predator-film meg pláne nem, hiszen azok egészen eddig (a Prey kivételével) mind az aktuális jelenben játszódtak, vagy az attól "nem túl távoli" jövőben (Predator 2 - a silmet '90-ben mutatták be, de a sztori '97-ben játszódik), ami általában pont ugyanolyan volt, mint az aktuális jelen.

Például a sok hologram itt nem olyan fura, mint az Alient megelőző Prometheusban. De láthatóan a világ még annál is modernebb, a szintetikusok egészen új szintre emelkedtek, Anya is mintha már önálló entitás lenne, és így tovább. Remélem, ebben a szellemben a közeli jövőben tényleg megvalósítanak egy Aliens vs Predator filmet, amiben még inkább betekinthetünk abba, milyen is a világ az Alien Resurrection után.

De, ami igazán tetszett, az az, ahogy a yautjákat ábrázolták. Már az ütős, hogy a ragadozó ezúttal barát, nem ellenség, így sokkal jobban beletekinthettünk a kultúrájukba, a nyelvükbe. Közben láthatóan az eszköztáruk alaposan felfejlődött, szóval azért látszik, hogy eltelt vagy 300 év azóta, hogy Dutch Schaefert összehozta a sors eggyel, és hát na, 660 évvel vagyunk azután, hogy Naru legyőzte a démont (amúgy a Prey-ben meg pont az tetszett, hogy elavultabb cuccokat használt a predi).

Dek pedig egy kifejezetten szimpatikus predator, sőt számomra ő az első olyan yautja a filmekben, aki megtestesíti azt a fajta vadászt, amit elvileg ezek a lények (legalábbis a könyvekben és képregényekben hellyel-közzel) vállalnak: becsület vezérelte, kihívást kereső vadászok. Ez eleddig nagyjából sehol sem volt a filmekben. Mert kérdem én, hol a bánatban van a becsület és a kihívás abban, hogy láthatatlanul lelövöldözünk valakit jó távolról a technológiailag fejlettebb lézerágyúinkkal? Sehol, kérem! Az első predator egy kiemelten gyáva féreg volt, sehol nem volt abban a loknis rútpofában se becsület, se bátorság. A P2-ben lévőben azért már volt valami, ő legalább hajlandó volt egy a sok ellen felállásban is harcolni, akárcsak Feral komája Naru ellen (sőt ő elég sokszor megmutatta magát). A Predators-bel Berserkerek meg sztori szerint is férgek voltak, a The Predator... Nos azt meg felejtsük el ugyanúgy, ahogy láthatóan a Disney is igyekszik róla megfeledkezni.

Dek ezzel szemben nem ugrik non-stop álca mögé, lő le biztos távolból majdnem mindenkit, épp ellenkezőleg, nyíltan és gyakorta belharcban tombol, és főleg a saját eszét használja. Persze kényszerpályán van, de éppen ez a klassz, hogy ebben a helyzetben is feltalálja magát és halálos marad. A City Hunter a P2-ben mit csinált, amikor mindent elvesztett? Szaladt vissza az űrhajóra. Csodálkozunk, hogy eddig az összes predator száját elkenték a technológiailag jóval fejletlenebb, sokszor fegyvertelen emberek?

Dek persze néha fura a megszokott yautjákhoz képest, de hát ez az egész karakterének a lényege.

Enyhe spoiler a karakterrel és a fajjal kapcsolatban

Ő más, mint a többiek, selejt, gyenge, akit ki kell gyomlálni, esélyt sem adva neki arra, hogy bizonyítson. De, mivel ő is kénytelen az eszére hagyatkozni a high-techy-techy technológiák ellenére, akárcsak az emberek, ő is képes felül kerekedni ellenfelein. Jajj az emberiségnek, ha Dek az egész faj vezérévé válik. Ha nem, nos, akkor jajj a yautjáknak, ha az emberiség megtalálja a Yautja Prime-ot.

Apropó, az is nagyon tetszett, hogy az emberek mennyire jól ismerik a fajt. A szintetikusok már olyan mértékben fel vannak készítve arra, hogy beléjük futhatnak, hogy beszélik a nyelvüket, ismerik a szokásaikat, a technológiájukat, stb. Ezek szerint már túlvagyunk nem csekély mennyiségű találkozáson, és az emberek számára ekkor már teljesen elfogadott, hogy van még odakint más értelmes faj is (bár már az Aliens-ben céloznak egy másik civilizációra, az arckturiaiakra, de a mai napig nem tudni, kik vagy mik azok - a Mérnökök meg ugye elvileg 2094-ben végleg kihaltak, hála Davidnek).

Emellett a Genna is nagyon tetszett. Na, ez tényleg veszedelmes világ. Amikor Dek megérkezik, az első pár perc után már azon kezdtem tanakodni, hogy az emberek innen mehetnek Pandorára üdülni. Mert azzal a holddal ellentétben Genna tényleg olyan veszélyes, hogy az emberek nem hiszem, hogy sokáig húznák. Még eszembe is jutott, hogy egy ilyen világon hogy a fenébe tudnánk mi kolóniát létesíteni? Aztán kiderült, hogy ez a sztoriba is bele lett írva. Bravó! clap

Emellett sikerült egy, azaz kettő újabb érdekes android karaktert teremteni. Bár Thia az elején kicsit sok volt, amint hozzá edzőttem (mint Dek D ), egész megkedveltem. És elismerésem Ella Fanningnek, remekül hozza Thia és Tessa kettősét, majdnem olyan jól, mint Fassbender David és Walter párosát.

Összességében nagyon tetszett ez a film. Tény, nagyon más, mint az eddigi Predator-moziok. De hát eleve ez volt a cél, és ez benne a legjobb. Vették a bátorságot, és nem melegítették fel ugyanazt a levest, előálltak valami új recepttel. A rajongók persze pont ezt utálják benne, de úgy tűnik, a közönségnek bejött, hiszen a kasszáknál a legjobban teljesítő Predator-film lett (mondjuk szigorúan nézve anyagilag így is megbukott a mozikban, mert a 105 misis budge-hez képest domesticben "csak" 91 misit hozott, viszont a különbség olyan csekély, hogy ezt a külföldi 93,4 millával, illetve a rekorder streaming premierrel - a Hulun ez lett az eddig legnézetebb premierfilm, 9 millióan nézték meg 5 nap alatt - lefaragja és a végeredmény egy szolid nyereség lesz). A folytatás tehát terítéken van, Trachtenberg dolgozik rajta (noha valószínűleg tart majd egy kis szünetet egy Paramount-szerződés miatt), és ha igazak a pletykák, akkor a Predator: Killer of Killers kibővített vége valóban már a harmadik Trachtenberg-predit vezette fel, amiben Dek és Thia is visszatérhet Naru, Harrigan és Dutch mellett. Amber Midthunder néhány éve megerősítette, hogy vele a Prey 2 mellett már beszéltek erről a másik filmről is, és pletykálnak arról, hogy Schwarzeneggerrel folynak a tárgyalások. Szóval még egy Prey 2 és egy Badlands 2 vár ránk, ha minden összejön.

Badlands utolsó percek spoiler

És egy három nappal ezelőtti Trachtenberg interjúból egyértelműen kiderült, hogy bizony jön a drága anyuka. Így a folytatásban láthatunk majd először filmben yatja nőt (eddig csak képregényekben szerepeltek).

Apropó, ha már itt járok. Pár hónapja az Alien: Romulusban Andy-t alakító David Jonsson megerősítette, hogy a folytatásban visszatér kedvenc viccmester androidunk és Rain is, az ő sztorijuk folytatódik. Továbbá, Andy-t új oldaláról is megismerhetjük majd. Ez utóbbit nem részletezte.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

a kasszáknál a legjobban teljesítő Predator-film lett

Valóban a Badlands hozta a legtöbbet, de annyival nem, hogy szintet léphessen a mozikban. A streaming eredménnye viszont nagyon szép.

Predator: $98,268,458

Predator2: $57,120,318

Alien vs. Predator: $177,427,090

Alien vs. Predator: Requiem: $130,290,885

The Predator: $160,542,134

Predator: Badlands: $184,561,056

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Nem tudom az infláció mennyit számit, vajon mit érne a 87-es 98 Milla, és az sem mindegy, hogy mennyi volt annak a filmnek a költsége.

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

bár már az Aliens-ben céloznak egy másik civilizációra, az arckturiaiakra, de a mai napig nem tudni, kik vagy mik azok

Ez az a párbeszéd, hogy "-Te emlékszel arra az arckturiai bevetésre, hogy ott milyen jó bőrök voltak? -Honnan tudod, akit te elkaptál fiú volt! -Nem mindegy a fő, hogy a célnak megfelelt!"

Mivel a filmet az elmúlt évtizedekben szinte kizárólag eredeti szinkronnal(Farkas Zsuzsás) néztem, soha az életben nem vágtam, hogy egy másik fajról lehet szó! shocked angolban ez lejön?

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Valóban a Badlands hozta a legtöbbet, de annyival nem, hogy szintet léphessen a mozikban.

Nem iskell szintet lépnie. De nem csak bevételben lett a legjobb, hanem például abban is, hogy az összes Predator-film közül ennek a legjobb az opening weekendje. Az egyetlen bibi itt az, hogy ez egyben a legdrágább Predator-film is, az első, ami több mint 100 millióba került (105 millióba). A Prey-t például 2022-ben mindössze 65 millióból hozták össze, de még a 2018-as The Predator is csak 88 millióba került.

4 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Elég sokat számit. Az a 98 millió dollár ma úgy 280 millió dollár lenne.

Viszont ma olyan sikert, mint 1987-ben, szerintem biztos, hogy nem érne el.

4 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Ez az a párbeszéd, hogy "-Te emlékszel arra az arckturiai bevetésre, hogy ott milyen jó bőrök voltak? -Honnan tudod, akit te elkaptál fiú volt! -Nem mindegy a fő, hogy a célnak megfelelt!"

Mivel a filmet az elmúlt évtizedekben szinte kizárólag eredeti szinkronnal(Farkas Zsuzsás) néztem, soha az életben nem vágtam, hogy egy másik fajról lehet szó! shocked angolban ez lejön?

Igen, ez az a párbeszéd, s bár angolban kicsit más, ott sem teljesen világos, miről beszélnek. Főleg mert az Alien-filmekben ezt leszámítva se az előtt, se azután nem volt szó az emberek által ismert, még létező földönkívüli civilizációról a Prometheusig. Cameron jegyzeteiből derült ki, hogy az arcturiaiak egy fejlett idegen civilizáció.

A leírás szerint humanoidok, vékony bőrrel, rendkívül kecsesek, kicsi az orruk és nagy a szemük, a bőrükre különböző mintákat rajzolnak, ruháik bőrből készülnek, törzsekben élnek. Ha valaki a na'vikra asszociál, az valószínűleg nem a véletlen műve. )

Hozzászólás ideje:

@Dzséjt értékelését olvasva (ami nagyon tetszett!!!), ahol előrevetítette az esetleges folytatás(okat) Trachtenberg-től... egy kis saját gondolat:

Nos ugyebár a Halálbolygóval hivatalosan is megkezdődött a két világ (Alien és Predator) összefésülése! Utaltam már rá fent, hogy ez a folyamat, ha jó kezekben van (márpedig úgy tűnik, hogy Trachtenberg-nél abban van) valami döbebnetesen jó dologra futhat ki végül! Ennek láthattuk kezdeti lépseit a friss Predator filmben!

Ami nekem hatalmas nagy szívfájdalmam, (és valószínűleg már unalmas is vagyok miatta!) az David (és a Mérnökök) történetének lógva hagyása az Alien világában! Ezzel a szállal még kellene kezdeni valamit! Hogy esetleg a Romulus 2-ben vagy egy a Predator-al összefésült "új világban" játszódó filmben törénik ez meg, az nekem mindegy, csak történjen meg! :) és ahogy olvasgatok a neten, azt tapasztalom, hogy rajtam kívül azért még páran hasonló állásponton vannak David történetének befejezését illetően! Igazából az Alien oldaláról a történet nagy egészét tekintve adósok is lennének eme lyuk betömésével, és ha ez megtörténne akkor nyugodtan lehetne továbbmenni teljesen új történetekkel immár az AVP világában.

Tök nagyot szólna az is, ha esetleg egy Predator filmben bukkanna fel David újra (meg a Mérnökök). A xenokat be lehetne hozni a képbe újra ezzel a szállal.
Azt nem tudtam, hogy a Halálbolygó ennyivel a jövőben játszódik (minden ismert Alien film eseménye UTÁN - ezt az infót én nem is tudtam, ezért is szeretem Dzséjt írásait, mindig megtudok belőlük valami újat!) szerintem szuper alapot adhatna a sztorit illetően David feltűnése egy új Predator filmben az AVP vonal megalapozásához is esetleg.

Az Alien Resurrection-ben az volt a felállás, hogy az eredeti xenok már 200 éve kinyiffantak. A klónozott xenók pedig megmurdeltek az ALIEN 4 végén. Ergo a film végére ismét megdöglött az összes xeno. Egyedül David és a "poronytai" tanyáznak valahol az űr egy sötét szegletében, ahol is tudjuk, hogy a xenok újra behozhatók lennének a történetbe immár akár az AVP vonalán is. És valahogy elő lehetne keríteni a Mérnököket is újra. A 4-es bolygón látott népírtással hátha nem nyuvvadt ki az összes!!! David meg ugye android, és nem élő ember, szóval nem feltétlen jelentene gondot az sem, hogy közben évszázadok teltek el!

Fúúúú.... valami ilyesmit nagyon adnék!

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Viszont ma olyan sikert, mint 1987-ben, szerintem biztos, hogy nem érne el.

Mivel minden film a saját korának a terméke, amely a saját korának szól, ez majdnem az összes valaha készült filmre igaz. Ettől még az első Predator a franchise legsikeresebb filmje.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.