Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
15 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Próbáld ki. :) 

Utálok elállítgatni dolgokat. Gondoltam megkérdem, főleg, hogy valószínűleg nem a válasz. 

Hozzászólás ideje:
17 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

És akkor erre az sem megoldás, hogy régiót/nyelvet váltunk, vagy hogy is varázsoltad elő a 4K-s star warst? 

Sajnos nem, nálam most már egy jó ideje angolul van az egész cucc, és nincs ott a végén a jelenet. A 4K-s dolog valószínűleg egyszerű programozási hiba a magyar kezelőfelületen, itt viszont egyértelműen nem érhető el magyar földről ez a bizonyos tartalom, ugyanúgy, mint nagyon sok más tartalom. Erre az egyetlen megoldás a VPN.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
20 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:

Alien: Earth

Háááát..... egyelőre nagyon biztatóak az előzetes kritikák! 

Mondanod sem kell! Piszkosul tűkön ülök! Olvastam spoilermentest az első 6 rész alapján, és hát nagyon a fogamra valónak tűnik:

-lassabb tempó, de mégis feszült

-remekül eltalált világ/képi világ

-android, hybrid téma mélyebben

-félelmetes izgalmas új szörnyek

Könnyen lehet, hogy nagyon elégedettek leszünk! Remélem eljövünk ide részről részre és megbeszéljük a látottakat! @Dzséjt-re is számítok, hogy jön. Nem tudom, @Dzséjt milyen körökben mozogsz jelenleg, láthattál/láthatsz többet, mint mi, vagy velünk leszel és 2+1+1+1+1+1+1 stílusban nézed az évadot?

Hozzászólás ideje:

@csoli1138

Csak annyival látok többet, hogy rendszeresen olvasom az AVPGalaxy-t és nézegetem a fórumát. De én is csak úgy fogom tudni nézni, mint ti. Bár lehet, hogy én csak pénteken nézem meg. Zűrös napok vannak mögöttem, és jelenleg a lelkem nem vágyik horrora. Pénteken viszont nyugi lesz. Talán ráhangolódásul egy Alien-Alien Romulus kombót is bevállalok.

Viszont hamarosan feltöltök egy combosabb írást a blogomra az Alien univerzummal kapcsolatban. Még a Romulus idején kezdtem el írni, pusztán a filmre fókuszálva, de azóta kibővült az egész univerzumra. Ilyen "gyakran ismételt kérdések". Gondoltam, az Alien: Earth jó apropó lesz a publikálásra. Hátha valakit érdekel. :D 

Hozzászólás ideje:

Tutira én is elolvasom! 

Amúgy megnéztem reggel az első részt! Nagyon bíztató kezdés! 

Spoiler

Nagyon tetszik a retro elemekkel megalkotott díszlet. Már ezek alapján ki lehet jelenteni, hogy az Alien/Nostromo világa tökéletesen illik majd rá folytatásként. Nem számítottam rá, hogy a Maginot legénységét megismerhetjük és arra sem, hogy kifejlett xenomorph-ot látunk az első részben, sőt szinte az első jelenetben. De ne bánkódjunk, nyilván be fogunk lassulni, amúgy meg durva volt és horrorisztikus a feltűnése és amiket csinált az is. A kyborg fickó, aki Parkerre hasonlít, nagyon durva. Nagyon tudtam sajnálni a csajt akit kizárt. Meg utána a mentőcspat tagjaival is mocskosul elbánt. Durva volt az a kullancs-szerű lény. Kíváncsi vagyok a többire, milyenek lesznek. Remélem lesz idő minddel foglalkozni és a karakterekkel is. A Parker külsejű Ash hozzáállású rohadék is érdekel, de Wendy és a testvére is. Itt térjünk is vissza a másik érdekes irányra amit a sorozat célbavesz. A kyborg/szintetikus/hybrid téma nagyon ígéretesen van kezdve/kezelve, tetszenek a felmerült kérdések és témák, pl.: evés hiánya, felnőtt test probléma, meg hogy táplálékok vagyunk e mi emberek? A születünk élünk meghalunk monológ is jó volt, Timothy Olyphanttól, lehet, hogy egy szintetikust játszik? 

Egyedül azon húztam meg a számat, hogy Wendy leugrott vagy kb 25 méter magasról. Az egy kicsit szuperhősös volt. A  szintetikus testek azért elég sebezhetőek voltak ebben a világban ez a mozzanat nekem egy kicsit soknak tűnt, meglátjuk mi lesz még. 

Este folytatom! 

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Tutira én is elolvasom! 

Amúgy megnéztem reggel az első részt! Nagyon bíztató kezdés! 

Spoileres tartalom megtekintése

Este folytatom! 

Felrakták az összes részt? Lehet darálni?

Hozzászólás ideje:

Megvolt a 2. is! 

Spoiler

Van itt minden, jól össze van rakva! A xeno nagyon fenyegető és durvább mint valaha. Ezzel együtt egy ügyes ártalmatlanító módszer is bemutatkozik. Kirsh mostmár biztos hogy szintetikus, lehet, hogy nyilvánvaló egyeseknek én a cselekményből tudtam meg. Sok volt a horror és a vér, még egy fura rizsporos-parókás buliba is belekóstoltunk, illetve a xeno belekóstolt, láttam már egyet s mást, de vérfagyasztó volt a félbetépett ember kúszása. Ahogy bújkál és lecsap, az pazarul van kivitelezve. Érzelmileg megérintett a testvérek egymásra találása eltalált ötlet ez, nálam különösen betalált, az is rendben, hogy nem kerülgették ezt, a másik gyereklelkü hybrid azonnal elspoilerezte a titkot. Közben vitatkozik Ms. Yutani a Prodigy-fejesével, hogy kié is a szilva az átnyúlott szomszéd fa ágán. Hiteles világkép! Két rész után azt mondom, főcímben van fantázia, de a stáblista zenéje leesik az epizódok hangulatáról, nem tudom ez ki ízlésének felel meg. Jó számok, csak nem illenek ide. Szerintem. 

Várom a folytatást, lesz újranézés mert van mit nézni a részletek miatt is. 

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Én még csak az első részt láttam, de határozottan tetszik, az elején a dizájn, meg azok a hangeffektek... nagyon eltaláták a hangulatot!

Spoiler
9 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Nem számítottam rá, hogy a Maginot legénységét megismerhetjük és arra sem, hogy kifejlett xenomorph-ot látunk az első részben, sőt szinte az első jelenetben. De ne bánkódjunk, nyilván be fogunk lassulni, amúgy meg durva volt és horrorisztikus a feltűnése és amiket csinált az is. A kyborg fickó, aki Parkerre hasonlít, nagyon durva. Nagyon tudtam sajnálni a csajt akit kizárt. Meg utána a mentőcspat tagjaival is mocskosul elbánt.

Azért amikor "bemoonwalkolt" hátrafelé a képbe ott az ablaknál, annál a résznél kicsit elmosolyodtam. 😁

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Wilde írta:

Én még csak az első részt láttam, de határozottan tetszik, az elején a dizájn, meg azok a hangeffektek... nagyon eltaláták a hangulatot!

Igen, az azért jó, mert sz@r..:D

Hozzászólás ideje:

Na, itt van ez. Három részben publikálom, mert nagyon rövid lett, aztán fel kell valamivel töltenem a következő heteket. :D

Kérdések és válaszok az Alien világából 1. rész

Fogyasszátok egészséggel, ahogy az alien az  embereket. :evil: Én meg megsasolom ezt a sorozatot, ami igyekszik megcáfolni az a tényt, hogy a Földön nem alien lény.

Hozzászólás ideje:

Alien: Earth - Neverland

Mindenképpen érdekes és bíztató kezdés, de azért a félelmeim még nem lettek eloszlatva. Jó dolog, hogy űrhajókon, űrállomásokon és távoli kolónián túl végre nagyobb rálátásunk nyílik az Alien-univerzumra, konkrétan láthatjuk a Földöt, és ezúttal nem orbitális pályáról. Ennyire közel először és mostanáig utoljára az Alien: Resurrection alternatív változatának végén jutottunk, amikor a Betty leszállt a romba dőlt Párizs mellett. Szóval, ha valamire jó lesz ez a sorozat, akkor az az, hogy alaposan kitágíthatja ezt az amúgy rendkívül szűk univerzumot. Ugyanakkor bizonyos dolgok iszonyú gagyik, a '79-es Alien túltesz rajtuk, más doolgokban meg a készítők lazán megcáfolták önmagukat. Na de lássuk részleteiben, spoiler mögé dugva.

Spoiler

A téma tetszik, főleg, mert az nem csak az alap négy Alien-filmhez kapcsolódik, hanem néhány szállal a Prometheus és az Alien: Romulus témájához is kapcsolódik, amit szerintem a Prometheus rajongói üdvözölni fognak. Gondolok itt a halhatatlanság és a fejlődés keresésére. Peter Weylandot a halhatatlanság utáni vágya vitte el az LV-223-ra, ahogy a Renaissance állomáson is az emberi faj továbbfejlesztése okán folytak a kutatások. És persze David léte is e körül forog valamelyest, hiszen, ahogy itt a sorozat elején is kiirták, az androidok örökké élnek. Szóval a téma folytatdódik, ami egy jó dolog.

Nagyon tetszik a dizájn is, ami nagy mértékben merít az Alienből és némileg az Aliens-ből is, bár utóbbiból nem olyan mértékben, mint az időben 20+ évvel később játszódó Romulus. Ami természetesen jó, hiszen az Aliens világa még 58 évre van innen.

A szereplőket szokni kell, de mindenképpen van bennük erő és lehetőség. Főleg a főhősnő, Wendy és társai az érdekesek. Nem igazán érzem azt, hogy gyerekeket emberfeletti képességekkel bíró szintetikus testbe helyezése jó ötlet lenne, pláne úgy, hogy innentől semmi esélyük az érzelmi fejlődésre, hiszen, mint említették, az ezt elősegítő hormonok már nincsenek jelen a testükben, és nem élik át az ehhez szükséges korszakokat sem. Emiatt nekem ezek a hibridek jelenlege léggé parásak. Kíváncsi vagyok, hová akarják kifuttatni ezt a témát, de tekintve, hogy a jövőben nem igazán léteznek hibridek, még csak nem is hallottunk róluk, sanszos, hogy nagyon csúnya és talán véres kudarccal végződik ez a kísérlet.

Érdekes kontraszt, hogy a felügyelőjük pedig egy abszolút érzelemmentes android, akit Timothy Olyphant remekül hoz. Kirsh-től nekem durván David utánérzetem lett. Ő volt ilyen para szinti.

Ami viszont a legjobban érdekel, az a nagyvállalatok közti versengés. Egy Weyland-Yutani kutatóhajó lezuhant a konkurencia, a Prodigy városába. Hm... Miss Yutani belengetése. Nyamiii! Lesznek még itt érdekes dolgok. Mondjuk azért arra kíváncsi vagyok, hogy a USCSS Maginot hogy akarta volna behozni ezeket a cuki kis idegen lényeket a Földre az ICC és az ECA mellett. Egy évvel ezután ezek miatt a szervezetek miatt kellett egy mezei teherhajót "véletlenül" az LV-426-ra küldeni (pacsi a Calpamos, valamint az LV-426 és az LV-223 mutatásáért az epizód elején!!! :clap:), itt meg simán leszállhatott volna egy veszélyes idegen organizmusokkal megrakott kutatühajó a Földön? WTF? Oké, ezt még megmagyarázhatják. Lehet, hogy nem is a Földön kellett volna landolnia, hanem azon az űrállomáson, amit megstuccolt.

Továbbá nagyrészt bejön a dizájn is, az Alien-univerzumnak még mindig remekül áll ez a retro-sci-fi küllem, noha azért itt-ott kicsit megbicsaklik. Erről később... Remek, hogy itt is nagykanállal merítettek az Alien képi világából, de kis mértékben az Aliens világát is beleszőtték. Mint a Romulus esetében, csak itt jóval kisebb mértékben, elvégre az Aliens cselekménye még 58 évre van.

Ütősen nézett ki a USCSS Maginot is, mintha a Prometheus, a Covenant és a Nostromo keveréke lenne. Az eleje Promi, a közepe Cover, a vége Nostro. A belseje meg teljesen Nostromo. De ezek szerint ez a dizájn meglehetősen régi, hiszen a Maginot alsó hangon is 65 éves hajó.

Ami egyelőre nem tetszik, hogy az első rész lazán megcáfolta azt, amit Noha Hawley állított, vagyis nem tér vissza a Prometheus túlmodernizált világa. Ugyan valóban nincsenek hologramok, érintőképernyős kütyük, hovatovább, levegőben legyezést érzékelő és az így kiadott parancsot végrehajtó számítógépek ugyanúgy vannak.  Amikor Wendy észrevette, hogy a bátyja ott van a katasztrófa helyszínén, a levegőbe int, mire a videófelvétel átkerült a vele szembeni kis képernyőről a háta mögötti nagy képernyőre. Pontosan ugyanilyen technológia megfigyelhető a Prometheusban és az Alien: Covenantban is. Viszont az összes többi filmben, amik időben a Prometheus-Covenant-Earth kombó után játszódnak, ennek a technológiának nyoma sincs (bár nem kizárt a jelenléte, de az Aliens-ben a Hadley's Hope-on látványosan gombokkal kapcsolgattak a képernyőkön). Szóval ilyen alapon akár hologram is lehetett volna.

De emellett is a világ nekem kicsit túl modern ahhoz képest, hol járunk időben. Gondolok itt a hibridekre és a kiborgokra. Bár előbbi még csak kísérlet, és bőven elbukhat, addig a kiborgok úgy tűnik, már teljesen mindennapos dolgok. Ami azért fura, mert kiborgokról még a 2381-ben, vagyi több mint 250 évvel ezután játszódó Alien Resurrectionben sincs szó. Bár úgy érzem, az Alien-univerzumában adott ehhez a technológia, a baj az, hogy évtizedekkel, sőt évszázadokkal később játszódó sztorikban sincs ilyesmi. Szóval a kezdeteken kezdetén látni ezt nagyon nem illik a képbe.

Szintén nem jött be, hogy az epizód elején túltolták a fanszervízt. A jelenetek beállítása, még a beszélgetések témája is az Alien elejét idézték (noha a hibernátorok felnyílásának hangja az Aliensből volt), Morrow meg egyenesen úgy néz ki, mintha Parker cosplayer lenne. Azt viszont remélem, hogy a legénységgel foglalkoznak még kicsit, mert több is túl nagy hangsúlyt kapott ahhoz, hogy ilyen villanások keretében tűnjenek el. A para Mr. Teng kifejezetten gyanús, őt nagyon kiemelték. Szerintem neki köze lehet ahhoz, hogy a xeno elszabadult a Maginoton, és ő az, aki a bogarat a katonára "pottyantotta". Vagyis tippem szerint még életben van.

Végezetül még negatívumként meg kell említenem a címszereplőt, az alient magát, bár itt ez a név nem csak a jó öreg xenomorph-ra utal. Már a trailerekben is fura volt. Nagyon sejtelmes ábrázolják, ami tetszett, mégis, amikor kicsit jobban a kamera elé áll, hát... A '79-es Alienben nem tűnt ennyire gagyinak a jelmez. Gumi és műanyag hatású, inkább tűnik egy jobban kivitelezett, de még így is amatőr cosplay jelmeznek, mint egy élő xenomorph-nak. Ugyanez igaz az arctámadókra is, bár azokat még nem láttuk virgonckodni. És mi volt az a hátrafele mozgás? Komolyan, mintha valaki egy zsinóron húzta volna hátrafelé. Én éreztem magam kínosan a jelenettől. És miért b*szkurálta a plafonhoz szegény csajt? A második állkapcsát az öltözőszekrényben felejtette? Egy xeni kétféleképpen öl: fejlékel vagy elvisz, hogy beléd petézzen. Nem dobáló-fétises Terminatorok ezek, hanem célratörő, gyorsan gyilkoló állatok. Remélem, ezen a téren a sorozat fejlődni fog, mert ha a címszereplő ilyen gagyi sz*r marad, akkor megette az egészet a fene. Ez nem félelmetes, ez nevetséges.

Illetve van még egy apróság: az a 65 éves küldetés nekem kicsit meredek. Akkor most a USCSSS Maginot 2055-ben hagyta el a Földet? Oké, nem lehetetlen, az első FTL meghatásra képes űrhajó, a USCSS Heliades (a Prometheus nővére) 2031-ben állt szolgálatba, mégis kicsit fura, hogy ilyen nagy volumenű küldetésre küldtek egy hajót a 2050-es években. Holott, amikor a USCSS Prometheus 2093-ban megérkezett az LV-223-hoz a két éves út végén, még ott is fenn állt annak a lehetősége, hogy néhányan nem élték túl az utat. Ráadásul Ripley 57 évvel csodabogárnak számított, erre kiderül, hogy van hajó, ami 65 évig zarándokolt odakünn?

Amúgy az egész nyitány furán jött ki, józan paraszti ésszel végigondolva az sem nagyon tetszik. A sejtlemes képek jók, de összességében nagyon vészjósló, és nem a jó fajta horrorisztikus értelemben. Ugyanis a Maginotot épp a Calpamostól látjuk távolodni, erre azt mondják, hogy négy hónapra vannak a Földtől (Lambert egy évvel ezután 10 hónapot mond)... Ráadásul az elején a kiírás is elég meredek azzal, hogy csupán 1295 milliárd kilométerre vannak a Földtől. Nos, egy fényév az 9,5 billió kilométer, és a Calpamos 39 fényévre van a Földtől. A kiírt szöveg szerint a Magiinon 1,2 fényévre volt az otthontól. Oké, a távolságszámítás már a Prometheusban sem ment, amikor Vickers bemond egy olyan távot, ami a Föld-Nap távolságot sem fedi le, nemhogy a Föld-Calpamos távot. Meg eleve az egész jelenet nagyon fura. Látjuk őket, amint felkelnek a hibernátorból, aztán jön a kajázós jelenet, amiről féltávon kiderül, hogy nem reggeliznek, hanem vacsiznak, mert készülnek visszafeküdni a hibernátorokba. Mi a fütyi? Felkeltek egy gyors kajára?

Szerk.: második nézésre az áthúzott részt sikerült kibogóznom. A Maginoton rotációban dolgozik több műszak. Morrow és a kapitány csapata tér nyugovóra, és Mr. Teng műszakja ébredt fel, hogy átvegyék a helyüket. Az elhangzottak alapján 4 hónapra, mert Morrow azt mondja, hogy a Föld végső megközelítésekor ébresszék fel. A Calpamos meg valószínűleg egy rég tovatűnt bolygó ekkkor már.

Szóval az epizód eleje egy kissé nagyon zagyva. Remélem, a széria előrehaladtával kiderül, hogy itt kimaradt egy nagyon-nagy szakasz a legénység történetéből.

Na, azt hiszem, ennyit az első részről. Bíztató kezdés, de azért még nem vett le a lábamról. Még udvarolnia kell, mielőtt beadom a derekamat.

----------------------------------------------------------------

Alien: Earth - Mr. October

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész, főleg, mert... Nos, Aki látja, szerintem már sejti, miért.

Spoiler

Az epizód címe akár az is lehetne, hogy Aratott: a Halál. :D A Fiorina "Fury" 161-en dorbézoló sárkány óta nem láttunk ilyen brutálisan és gyorsan gyilkoló xenomorphot. Annak volt szokása akár darabokra is tépni áldozatait. Meg még talán az volt ilyen kegyetlen, amelyik bemászott a USM Auriga mentőkabinjába. De amúgy szerintem az összes filmben nem volt annyi gore, mint ebben az egy epizódban. Ugyan itt is volt egy jelenet, ami nem tetszett (amikor összecsókolózott a kiskatonával és a fejénél fogva rángatta), és közelről szerintem még mindig gagyi, amikor rejtőzködik vagy akciózik, akkor nagyon babán néz ki ez az új xenomorph. Amúgy meglepő, hogy mennyire eltérővé tették az Alien lényéhez képest, pedig az utóbbi időben inkább arra mentek rá, hogy arra hasonlítson (Alien: IsolationAlien: CovenantAlien: Romulus). Ez mégis inkább az Alien3 és az Alien Resurrection lényeire hajaz. Mondjuk díjazom az új dizájnt, csak hiányolom a fémes/kitines érzést, helyette ez a műanyag/gumi feeling nem bejövős.

Érdekes volt xenót panelházban pusztítani, meg jelmezes kisbálba beugrani. De mennyivel jobb már így, hogy a 22. században járunk, mint az Aliens vs. Predator - Requiemben, ahol mai kisvárosban dorbézoltak a földönkívüli bevándorlók. Egyedi hangulatot ad ez a romos, kissé mainak tűnő, de aztán hirtelen megint sci-fisbe átváltó épület. Mondjuk az a jelmezes buli kicsit fura volt abból a szempontból, hogy ők ott mulatoznak viktóriakorabeli figuráknak öltözve, még azután is, hogy egy űrhajó beleállt az épület alapzatába. Azért szerintem ezt tűzoltórendszer nélkül is baromira meg lehetett érezni. És persze naná, hogy kell egy marha, aki ellenkezik a hatóságokkal a rangjára hivatkozva. Ez kissé sablonos húzás volt, de örömmel láttam, amikor a hülyegyerek már csak fele olyan nagy legény volt, mint 30 másodperccel korábban. Úgy kell neki... Na nem mintha lett volna bármi esélyük, halott volt, amint kinyitotta az ajtót, csak még nem értesült róla. Ha hallgat a kiskatonára, egyenesen a xeno karjaiba sétál bele az egész bagázs.

Szegény Hermit, csudasz*r napja van. Nála többet csak Ripley könyvelhet el ennyi közeli találkozót egy xenomorph-fal úgy, hogy túl is élte. Bár lehet, hogy ütött az órája a végén. Beszédes, hogy a lény őt már nem ölte meg, hanem elhurcolta. Ez azt jelenti, hogy valahol elkezdte kialakítani a fészkét, és valamiért Hermitet szemelte ki az első gazdatestnek (látványosan rá vadászott, őt követte). Illetve érdekes az a hat tojás. Azt, hogy az Alienben látott kék fényt a tojások generálják, az Alien: Romulus már igazolta. Hogyan és mi célból, az jó kérdés, de ez itt és most már vitathatatlan. Az viszont gyanús, hogy ezek oda voltak rendezve. Most vagy a xenobá pakolta ki őket a tárolórekeszekből, vagy a Maginot fedélzetén van/volt egy királynő, ami hátrahagyott fél tucat meglepetést, mielőtt lelépett új otthont keresni. Aminek azért örülnék, mert az Alien Resurrection óta nem láttunk Alien-filmben királynőt.

Érdekes az is, hogy Morrow-t életben hagyta. Azt erősen kétlem, hogy ennek a kibernetikusságához vagy ahhoz van köze, hogy többé-kevésbé tudja uralni a félelmét. Ettől függetlenül szétkapta volna, mint foxi a lábtörlőt. Hiszen láttunk mi már xenót szintit is széttépni, és Ripley 8 majdnem a keblükre ölelte őket, mégis vígan nekitámadtak és próbálták kinyírni. Az én tippem: Morrow-ban is van egy. A jelenet kicsit hajazott is erre a pillanatra:

Sigourney Weaver Alien Gif GIF

És Peter Weyland után végre találkozhattunk Yutanival is. Remélem, ezúttal a teljes neve is kiderül. Ez már csak azért is jó, mert így Charles Bishop Weyland után Miss Yutani is felülírásra került egy kánon Alien-műben, és egy újabb szeletkéjét felejthetjük el az AVP förmedvényeknek. Feltételezem, azért, mert Kavalier befenyítette ügyvédekkel, még nem fog megmaradni a valagán, és a WYC itt még bekavar majd valamit.

Jópofák az új idegen fajok is, bár ezen a téren a Prometheusnak és a Covenantnak hála már történtek fejlődések, bár eleddig főleg xenomorph-copy-kat láthattunk. Most viszont új szörnyikék is megjelentek, mint az a plafonon növő gizgaz, vagy a Trypanohybcha Ocellus. Azért jó tudni, hogy  sok faj ennyire agresszív a mi kis galaxisunkban. Így nem csoda, hogy Hudsonék nem dobtak hátast attól elsőre, mert Ripley egyszer látott egy veszélyes idegent. Persze a xenomorph-hoz képest ezek apró kellemetlenségek.

Amúgy egyelőre a Föld, mint helyszín jól van kezelve. Egyetlen xeno garázdálkodik, de a katasztrófa színhelye remek alap arra, hogy fedősztoriként szolgáljon a szerteszét hagyott hullákra. Főleg, ha a torony végül tényleg összeomlik. Akik meg eddig látták a xenót, szinte mind darabokban végezték.

Kiemelném még a hibrideket játszó színészeket. Baromi jól hozzák a felnőtt testbe zárt kisgyerekek figuráit. Wendy kicsit ki is lóg közüllük, mert látványosan érettebb, mint "kistestvérei", noha rajta is érezni, hogy azért fejben még gyerek. Tetszett az is, hogy nem sz*roztak azzal, hogy ő és Hermit rokonok. A másik hibrid hamar elspoilerezte az infót. Hermit is szimpatikus karakter, Alex Lawther Nemik után hoz egy újabb jó, szerethető figurát. Amúgy nála különösen tetszik, hogy alapvetően olyan kis esetlennek tűnik, mégis, képes hozni katonás vonásokat is, amint fegyver kerül a kezébe.

Apropó, a retro-M41A fura, de bejövős.

Két dolog nem tetszett. A zombicicától levert a víz. Macskás ember lévén nagyon nem bírom, ha cicát látok szenvedni vagy elpusztulni egy filmben. Oké, sajnáltam Spike-ot is, de Rascal halála kiakasztó volt. A másik, hogy miért kell a legvégére a sorozathoz egyáltalán nem illő zenét tenni? Az előző és ennél a résznél is teljesen kidobott az utolsó másodpercekben a zúzós muzsika. Ha már erőltetik, akkor legalább hagyják meg a szövegre, ne akkor keverjék be, amikor még futnak a jelenetek.

Mindent összevetve, a második rész sokkal jobb lett, mint az első, noha azt még mindig nem igazán látni, merre is akar menni ez a sorozat. Mert egyelőre a sztori annyi, hogy Wendy a bátyját keresgéli, miközben egy xenomorph pusztít egy összedőlés közelében lévő toronyházban. Ez így még karcsú, noha szívesen nézegetm, amint a xeno trancsírfesztivált rendez. De azért remélem, hogy a hátralévő hat rész valahogy kiszabadul a négy omladozó fal közül, mert ha ez marad a fő helyszín, akkor akár egy újabb űrállomáson is játszódhatott volna a sztori, kár erőltetni a Földet.

16 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Egyedül azon húztam meg a számat, hogy Wendy leugrott vagy kb 25 méter magasról. Az egy kicsit szuperhősös volt. A  szintetikus testek azért elég sebezhetőek voltak ebben a világban ez a mozzanat nekem egy kicsit soknak tűnt, meglátjuk mi lesz még. 

Szintetikusa válogatja, hogy mit bír ki. Ha visszaemlékszel, a Covenantban David is vígan elviselte, hogy Walter fél kézzel áthajította egy csarnokon, keményen nekivágódott egy kúszobor arcának, majd több métert zuhanva taccsant a kőpadlón. Szóval azért még egy átlagos android sem törik el könnyen. Viszont most a második részben elhangzottak alapján kiviláglott, hogy Wendy-t és társait sokkal erősebbre, gyorsabbra és strapabíróbbra tervezték, mint az átlagos androidokat. Pedig például már a SeegSon gyártotta Working Joe is strapabíróbb, mint egy ember, pedig jóval fejletlenebb, mint a WYC bármelyik szintetikusa. Ráadásul ne feledjük, hogy eddig csak WYC, Hyperdine System és auton mesterséges személyeket láttunk a filmekben (illetve Working Joe-t az Alien: Isolationben). Ezek itt a Prodigy Corp vadi új gyártmányai, ráadásul speciális célra építve. Elvégre, nem sokat érne a halhatatlanság, ha közben egy bedühödött gépész le tudná ütni a fejedet a nyakadról egy tűzoltókészülékkel. :) 

12 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

a stáblista zenéje leesik az epizódok hangulatáról, nem tudom ez ki ízlésének felel meg. Jó számok, csak nem illenek ide. Szerintem. 

Megnyugodtam, hogy ezzel nem csak nekem van bajom.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Na, itt van ez. Három részben publikálom, mert nagyon rövid lett, aztán fel kell valamivel töltenem a következő heteket. :D

Kérdések és válaszok az Alien világából 1. rész

Fogyasszátok egészséggel, ahogy az alien az  embereket. :evil: Én meg megsasolom ezt a sorozatot, ami igyekszik megcáfolni az a tényt, hogy a Földön nem alien lény.

Elolvastam az első részt. Van egy kérdés amit nem találtam az írásodban és az Alien-hez kapcsolódik. Lehet már feltettem régebben ,de elfelejtettem a választ. Ash-t ugye a WYC tette fel a hajóra azért hogy majd a Nostromo-t a vészjelzés irányába fordítsa. Na de honnan tudta a WYC hogy az LV-426-on van valami(akár azt is tudhatták hogy űrhajó) ami vészjelzést ad és az nekik az annyira fontos hogy megérje titokban felrakni egy android-ot. Ráadásul ez azt is jelenti hogy a hatóságok elött ezt titokban és törvénytelenül akarták csinálni.

Amikor először a nyolcvanas évek elején moziban láttam a filmet az jött le hogy a xenomorph miatt Ash szólt a WYC-nak és azok mondták neki hogy hozza el mindenképp a Földre a lényt.

Viszont mikor pár éve utoljára láttam egyértelmü lett amit írtál is hogy ELŐRE felrakták Ash-t a Nostromo-ra hogy eltérítse az űrhajót az LV-!26 felé. Ilyet csak akkor csinál valaki ha tudja hogy van ott valami.

A kérdésem az Alien mint film idejéből való. Mert akkor még csak az az egy film volt és a filmből ez nem derül ki vagy én nem vettem észre valamit. Tegyük fel hogy visszamentem az időben és 1982-ben teszem fel ezt a kérdést.:D

Mert azóta lett több film, regény és videójáték is.

Bár a Prometheus és a Covenant sem magyarázza meg ezt. A Covennantból ha jól emlékszem a Prometheust eltüntnek nyílvánítotték ,nem küldtek kutatóhajót utána. Mivel minden megsemmisült a WYC nem tudhatott az ottani történésekről. Hacsak valaki vagy a hajó automatikusan küldte az adásokat a Földre. 

A Covenant vége ismert. Szerintem a törölt harmadik rész adott volna erre választ hogy összeköti ezt a trilógiát az Aliennel. 

Mivel az LV-426-on lévő Mérnök-hajóakár milliárdéves is lehet ezért biztos hogy nem David alkotta meg a xeno-kat először, ő csak újrateremtette őket.

Az ősidőkben az a hajó valamiért lezuhant, talán az ellenségük bolygójára vitték a tojásokat, vagy csak egy néptelen bolygón akarták felmérni hogy a xenok hogy viselkednek egyfajta társadalomban.

A ztán a 3. részből kiderült volna hogy a WYC látott egy ilyen hajót. Majd az Alien elött egy arra haladó hajó Látta ezt a vészjelzést leadó hajót, de őt nem engedték oda leszállni valamiért. Ez a WYC tudomására jutott(akár lehetett az ő hajójuk is) és akkor elindult a Nostromo-projekt.

Persze ez csak az én agyszüleményem.

Hozzászólás ideje:

@Frenkie A 2-3. része a cikknek több dologra is kitér, amit említettél, de az Ash-es válasz akkor szerepeljen itt is.

Az Alienben konkrétan nem hangzik el, honnan tudott a Társaság az űrhajóról. Scott papa sajnos pont azt a részt vágta ki a rommá vert Ash-sel történő beszélgetésből. A válasz egyebek mellett a VHS kiadás hátoldalán volt olvasható: a Földön a Weyland-Yutani Társaság mélyűrt kutató antennái fogták be először a jelet és szorgos munkával az egészet megfejtették (ugye egy részét a filmben Ripley-nek is sikerült dekódolnia Anya segítségével). Az üzenet, ahogy elhangzik az Alienben, nem vészjelzés, hanem figyelmeztetés, és az Űrutasok részletesen leírják benne, miféle lény a xenomorph, és, hogy mindenki nagy ívben kerülje el a planetoidot. A WYC fenegyerekei aztán ez alapján cselekedtek.

Később, a Prometheus készítésekor a filmhez kapcsolódó háttéranyagokban ezt konkrétabbá és bővebbé tették, meg némileg retconolták. De ezt hadd hagyjam már meg a cikkemnek, ott részletesebben is kifejtem (hozzáteszem, miközben állítottam össze az anyagot, az, hogy ezt kidolgozták a Prometheushoz, nekkem is új infó volt).

Mondjuk mivel ez az infó soha egyik filmben sem hangzott el, ugyanakkor elég fontos kérdés, lehet, hogy az Alien: Earth fogja végül megválaszolni, és nem lepne meg, ha retconolnák.

Alien: Earth 1x01 spoiler

Spoiler

Már az első rész openingjében látni, hogy a USCSS Maginot járt az LV-426-on, és sanszos, hogy nem véletlenül kevertek oda. Persze ez még lehet sima easter egg, de ha már ott jártak, az üzenetet is venniük kellett. Vagyis lehet, hogy ez a hajó volt az első, ami fogta a jelet, és emiatt küldik oda a Nostromót.

Hozzászólás ideje:
10 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

@Frenkie A 2-3. része a cikknek több dologra is kitér, amit említettél, de az Ash-es válasz akkor szerepeljen itt is.

Az Alienben konkrétan nem hangzik el, honnan tudott a Társaság az űrhajóról. Scott papa sajnos pont azt a részt vágta ki a rommá vert Ash-sel történő beszélgetésből. A válasz egyebek mellett a VHS kiadás hátoldalán volt olvasható: a Földön a Weyland-Yutani Társaság mélyűrt kutató antennái fogták be először a jelet és szorgos munkával az egészet megfejtették (ugye egy részét a filmben Ripley-nek is sikerült dekódolnia Anya segítségével). Az üzenet, ahogy elhangzik az Alienben, nem vészjelzés, hanem figyelmeztetés, és az Űrutasok részletesen leírják benne, miféle lény a xenomorph, és, hogy mindenki nagy ívben kerülje el a planetoidot. A WYC fenegyerekei aztán ez alapján cselekedtek.

Később, a Prometheus készítésekor a filmhez kapcsolódó háttéranyagokban ezt konkrétabbá és bővebbé tették, meg némileg retconolták. De ezt hadd hagyjam már meg a cikkemnek, ott részletesebben is kifejtem (hozzáteszem, miközben állítottam össze az anyagot, az, hogy ezt kidolgozták a Prometheushoz, nekkem is új infó volt).

Mondjuk mivel ez az infó soha egyik filmben sem hangzott el, ugyanakkor elég fontos kérdés, lehet, hogy az Alien: Earth fogja végül megválaszolni, és nem lepne meg, ha retconolnák.

Alien: Earth 1x01 spoiler

Bocsi, csak ahogy olvastam az első részt valahogy úgy jött le hogy az Alien mint téma már nem fog előjönni és a későbbi írásaidban már a későbbi filmek és későbbi évek eseményeinél felmerülő kérdéseket fogod kifejteni.

Akkor megvárom a 2. és a 3. részt és utána teszek fel még kérdést(ha nem lesz bennük meg a válasz). Mert a fenti válaszodból is felmerült egy ötletem.

Hozzászólás ideje:

Ezt az Alien: Earth-t így az első két rész alapján nem nagyon tudom hova tenni. Nem látom, honnan jött, és hova tart. Jelenetek követik egymást kissé összefüggéstelenül, mintha leforgattak volna egy csomó anyagot, amit aztán random összevágtak. Ami maradéktalanul tetszik, az a díszletek és a bevilágítás, beszarás jó mindkettő. A karakterek közül Wendyben érződik potenciál, a többi gyerek eléggé semmilyen egyelőre, pedig az ötlet tök jó. 10 percenként egy Alien action, gondolom, ennyi idő után kezdtek ásítozni a tesztvetítéseken. Az akciójelenetekből viszont sokszor nem látni semmit, túl sok és gyors a vágás, és sokszor abszolút oda nem illő zenét sikerül alárakni. Na mindegy, azért kíváncsi vagyok, végül mit hoznak ki belőle.

Hozzászólás ideje:

Ma egy éve, hogy bemutatták az Alien: Romulust. Anno 1997-ben az Alien Resurrection volt az első Alien-film, amit moziban láttam. Akkor nem hittem volna, hogy 20 évet kell várnom a következő új részre (de legalább közben volt alkalmam megnézni moziban az Alient és az Alienst). De így alakult, az Alien: Covenant csak 2017-ben jelent meg. Aztán újabb 7 év szünet, mire megjött az Alien: Romulus. Na de, azóta eltelt egy év, és... Már most egy filmre való új élőszereplős Alienünk van, és még jön 6 órányi új cucc. Pár hét leforgása alatt lesz annyi új anyagunk az Alien témában, amennyi 1979-től 1997-ig összesen készült. Plusz ősszel jön a Predator: Badlands, ami szintén kapcsolódni fog az Alien-univerzumhoz. Helló, Disney! Jó, hogy betértél a Foxhoz vásárolni. yeah

Hozzászólás ideje:

Alien Earth - S01/E02

A spoilert még nem találtam meg itt az új elrendezésben ezért igyekszem ezt szem előtt tartva írni. Tetszett ez a rész is, nagyon mozgalmas volt azt hittem kétszer ilyen hosszú nem "csak" 50 perc. Amit nem igazán értettem, hogy Wendy miért hallja azokat a hangokat és a többiek miért nem? (Aki látta tudja miről van szó.) Nem gondoltam volna, hogy ilyen baseball referenciák is szembejönnek egy Alien alkotásban, de amúgy Reggie Jacksont azért hívták Mr. Octobernek, mert a baseball rájátszás a szezon végén mindig októberben van és ő az igazán fontos meccseken volt nagyon jó. A végén a zene nekem is nagyon furcsa volt, először azt hittem, hogy ott még majd tart tovább a rész... nyugodtan bevághatták volna a stáblistára is.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Amit nem igazán értettem, hogy Wendy miért hallja azokat a hangokat és a többiek miért nem? (Aki látta tudja miről van szó.)

Alien: Earth spoiler

Ez még egyelőre rejtély. Először úgy tűnt, mintha az zavarná az érzékeit, hogy Kavalier rákapcsolódott a szemére és a fülére. Az ugye kiderült az epizódból, hogy Wendy tud olyasmiket is, amikre nem tanították meg, például átvette a robot irányítását távolról, ami a bátyját interjúvolta.

De aztán a rész végén, a xeno támadása előtt is hallotta a hangot, és bár Kavalier akkor is spionkodott rajta keresztül, úgy érzem, itt már inkább megtévesztés és valójában a xenomorph-ot hallja Wendy. Ha így van, ennek talán ahhoz a máig rejtélyes dologhoz van köze, hogy a lények valamiféle interferenciát okoznak. Ez szinte minden részben benne van. Az Alienben, amikor Dallas, Kane és Lambert megközelítették a roncs hajót, a kapcsolat egyre rosszabb lett, aztán megszakadt. Később, amikor Dallas bement a szellőzőjáratba, ahogy a lény közeledett felé, úgy kergült meg a detektor és a rádió is egyre rosszabb minőségű adást adott.

Az Aliens-ben a fészekben lévő katonák rádiója is pocsék minőségűvé vállt, Apone már nem is hallotta Gormant az APC-ben, és jól láthatóak a kamerák által közvetített kép is rettenetessé vált. Hudson is mondta, hogy a detektor interferenciától zavaroddott meg. Illetve a jelenség az Alien Resurrectionben is látható. Miután a Betty legénysége lelövöldözte a katonákat, a karámoknál lévő Dr. Gediman próbálja értesíteni a biztonságiakat, de az adás borzalmas és a biztonsági főnök nem érti, mit mond neki Gediman. És a jó doktortól alig két lépésre volt bezárva három xeno, akik épp támadásra készültek.

Eddig erre a jelenségre nem kaptunk magyarázatot, de jelen van, az fix. És úgy tűnik, leginkább akkor jelentkezik, amikor a xenók támadásra készülnek vagy támadnak. (Kivétel, amikor a roncs űrhajóhoz mentek, de ott lehet, hogy a távolság, a rossz légköri viszonyok és maga a roncs miatt szakadt meg a kapcsolat a Nostromo és a felderítők között.) Fan teória, hogy a lények telepatikus képességéhez kötődik, mivel így kommunikálnak, illetve érzékelik prédáikat, és támadás előtt/alatt felerősödik ez, ahogy kutatnak a célpont után, illetve élénkebben kommunikálnak egymással is az összehangolt támadás okán.

És itt is, a hangok akkor jelentkeztek Wendy-nél, amikor a lény épp akciózott. Plusz Morrow mondta, hogy megérzik a félelmet. Úgyhogy lehetséges, hogy ezt a rajongói teóriát vették át, és ez a képesség az, aminek hála a különféle jeleket adó és vevő készülékek meghülyülnek a közelükben, illetve Wendy, aki úgy tűnik, a legfejlettebb hibrid, valahogy szintén képes érzékelni őket.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

@Dzséjtkb akkor mindenben egyetértünk, macska-ügyben is, mi is macskásak (is) vagyunk! Nekünk van saját Jonesy-nk is, büszkén mondhatom, de hát a Nostromo retro-futurisztika mellé macska is kell egy jó Alien sztoriba! Mindig örömmel olvasom a messzemenően részletes infóidat, bár az is kiderült, hogy a világ ilyetén ismerete, már kissé ártalmas is lehet az élményre, én simán elsiklok, hogy a Maginot járt valahol valamikor, az esetleg fel lett villantva a főcimben, azt most itt van. Nem számolgattam. A fiam(13,-igyekszem tönkretenni a gyerekkorát, ha már ezek a lények az enyémmel is megtették, cskaxólok, hogy még ennél is korábban...) szúrta ki amit kifogásoltál, hogy néha eléggé jelmez hatása van a xenonak, én ezen nem ütköztem meg még másodjára sem.

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Mindig örömmel olvasom a messzemenően részletes infóidat, bár az is kiderült, hogy a világ ilyetén ismerete, már kissé ártalmas is lehet az élményre

Valóban ártalmas lehet, de én úgy vélem, ha már valaki egy franchise-ban akar alkotni, akkor az apró részletekre is figyeljen oda. Erre a mai napig szerintem a legjobb példa a Star Wars, ahogy a Lucasfilm csinálja. A legapróbb részletekben is igyekeznek konzisztensek lenni, például, ha az ep3-4 közötti időben látunk egy ep2-es flashcbacket, akkor még a fénykardok is egyeznek az ep2-ben látottakkal. Pedig tartom valószínűnek, hogy 10-ből 9 ember pusztán a filmek alapján nem tudná megkülönböztetni Anakin ep2-es és ep3-as kardját. És ilyen esetekben kifejezetten emel az élményen, sőt néha sokkal előbb rájöhetek dolgokra, mint az, aki az ilyen részleteket nem ismeri fel.

Alien: Earth 1x01 spoiler

Ebben az esetben is jól jött, mert nekem az az egy jelenet a Calpamosszal máris tisztázta, honnan szedték össze a ovomorphokat. Nyilván jártak a Mérnökök roncsán, ahogy egy év múlva Dallas, Kane és Lambert. Sőt igazából ez már arra is lehetséges választ ad, hogy honnan tudott a WYC a roncsról, így végre képernyőn láthatunk magyarázatot, nem a VHS kiadás tokjának hátoldalát kell előtúrnunk az achívumból.

Az egyetlen, ami nekem bezavart az elején, az igazából nem a Calpamos volt, hanem az, hogy látjuk az embereket felkelni, majd pár perccel később már arról beszélnek, hogy fekszenek le a hibernátorokba. Eleve ez a sorozat első öt-tíz perce, és máris a nyakunkba zúdult vagy egy tucat új arc, új nevekkel, egy új hajó, közben bevillant a Calpamos, meg kissé erőltetetten a nosztalgiát is ránk erőszakolták. Nagyon gyorsan nagyon sok ingert és infót kell feldolgozni egy teljesen új matériában. Így sikeresen elsiklottam amellett a nem kommunikált tény mellett, hogy ez valójában két műszak. Az egyik éppen kelt, a másik fekszik. Ezt valahogy tisztábban kellett volna kommunikálni. Valaki megjegyezhette volna, hogy jó reggel az 1-es műszaknak (mondjuk a kapitány, akit jól elrejtettek a háttérben elég sokáig, így egy ideig úgy tűnik, mint Morrow lenne a kapitány), vagy ilyesmi. Mert az, hogy a csapat egy része egyenruhában van, a másik része köpenyben, elég sovány, hiszen a Nostromón, ahol csak egy műszak volt, ugyanígy vegyesen öltöztek. Ash és Ripley már szolgálatra készen voltak, Brett és Kane még köpenyben iszogatták a kávéjukat, Lambert szintén köpenyben a vízes haját törölgette. Szóval ezután az, hogy a Maginot legénységét is így látjuk, nem árulja el, hogy ez két műszak, és másokat is látunk, nem csak azokat, akik a jelenet elején felébredtek.

Szóval engem ez a Calpamos nélkül is összekevert volna, az csak rá tett egy réteget azzal, hogy az Alienben 10 hónapra volt még, itt meg az elvileg 46 évvel idősebb hajó 4 hónap alatt letudja ezt a távot. De második nézésre, amikor leesett, hogy itt nem egyműszakos a legénység, már minden a helyére került. Valószínűleg a USCSS Maginotnak is 10 hónapba telik az út, vagy még annál is többe, talán még a USCSS Prometheusnál is lassabb, és akkor több mint két évig repült, csak mi már az út utolsó szakaszát látjuk, amikor felébred a frász tudja, melyik műszak, hogy a maradék négy hónapra felügyelje a hajót, vagy még inkább, a morci rakományt.

Hozzászólás ideje:

Most újra nézek ezt azt. Pl az Alient. A karjelvényeket vizslatom. A Nostromo karjelvényen még nem szerepel a "Cég" neve?

Amúgy olvastam a cikked 1. részét. Nagyon jó. A Covenantos bejegyzés miatt újranéztem azt is. Ejj még mindig nagyon érdekel hol kötött ki az a hajó.

És a mérnökök eredeti bolygója, vagy a szándékuk, ami a Prometheus nagy kérdése volt. Tudom, hogy David megválaszolja úgy ahogy, hogy teremtés előtt pusztítani kell, de ahogy Weyland mondja: "nem vagyok hajlandó elhinni... Kell lennie egy nagy titoknak!"

Ennyi év után már alig zavar, főleg a Covenantban de már máshol sem, hogy fekete lé mi mindenre jó, vagyis, hogy mi volt előbb, a facehugger vagy a tojás... ;)

Viszont a kék réteg a tojásokon:

Spoiler

Most az Earthben újra volt. A Covenantban nem. Meglepett amit írtál róla, hogy maguk a tojás ok bocsátják ki. Viszont a funkciója számomra mindig is az volt, hogy azt a tojást "felébressze" ahol a potenciális áldozat van. De a Romulusban meg tojások nem voltak. Csak natúr facehuggereket sikerült kitenyészteni ott meg? Az eredeti xeno meg egy széndarabba gubózott az űrben? És jól láttam, hogy ahogy annak a teteme a plafonból lóg, 'pénisz' - fejének arca egy emberi koponyára hajaz, mint a domb teteje a Prometheus-ban?

Elcsapongtam a sok kérdéssel, de még precíz útmutatásaiddal együtt sem egyszerűen követhető, az univerzum, ha figyelni akarok rá.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

@csoli1138

A karjelvényen nem szerepelt a Társaság neve, de a mellkasukon ott viselték a Weyland-Yutani akkori, szárnyas emblémáját. Ez ugyanaz, amit USCSS Covenant legénységének ruháján is láthatunk.

És fura mód a USCSS Maginot karjelvényén is ott virít, pedig a Maginot még a Weyland Társaság idején indult el, az meg más jelet használt. Bár nem lehetetlen, hogy a 65 éves missziója alatt azért a Maginot is kikötött hébe-hóba. például az olyan állomásokon, mint amilyen a Szevasztopol is volt. Talán pont ott, hiszen az 2105-től üzemelt, és a Maginot járt a Zeta Reticuliban, ott cserélhettek ruhákat, jelvényeket, stb. Még úgy is, hogy a Szevasztopol SeegSon kézen volt 2137-ig, a WYC csak akkor vette meg.

A kék fény funkciója a látottak alapján valóban az, amit írsz, hogy riassza a lényeket a potenciális áldozat közelségére. Viszont igazad van, a Romulusban valóban nem volt ovomorph, szóval akkor tényleg nem azok generálják. Ez alapján akkkor valahogy a xenók által létrehozott környezet, vagy valamiféle xeno anyag az, ami előhozza ezt (és valószínűleg szándékos, mert az Aliens-ben és az Alien Resurrectionben sincs ilyen a fészekben). Jó kérdés, a válasz még várat magára. Vagy megmarad rejtélynek. Igazából 2024-ig még abban sem voltunk biztosak, hogy az a kék lézer a xenókhoz tartozik-e vagy az űrhajó valamilyen űszaki része, teszem azt, riasztó vagy ilyesmi. Szóval csak tavaly óta lehetünk biztosak abban, hogy ez a valami a xenomorph-okhoz, nem a Mérnökökhöz kapcsolódik.

Big Chap nem széndarabba gubózta be magát, hanem ugyanolyan anyagba, amiből a fészek készül. Úgyszolván szőtt maga köré egy hermetikusan zárt minifészket. Az Aliens-ben Frost azt mondta, hogy olyan az anyaga, mintha gyanta volna.

Jól láttad, H. R. Giger eredeti alien dizájnja bírt "arccal", az Alienben a sima koponya valójában csak egy áttetsző búra volt, és alatta ki lehetett venni a csontot, aminek eleje egy emberi arc volt. A filmben sajnos a sok sötét jelenet miatt ezt nem látni rendesen. A forgatásról készült képeken viszont már látható. Itt például nincs rajta a búra:

alien alien 1.jpg

Itt az is látható, hogy búra nélkül leginkább az Aliens-ben látott változatra emlékeztet. Ez azért van, mert James Cameronnak jobban tetszett a búra nélküli verzió, viszont eltávolította az emberi arcot, hogy megmaradjon a szem és orr nélküli fej. A későbbi Alien-filmekben ugyan viszsakerült az áttetsző búra a szörny fejére, de az emberi koponyára emlékeztető arcot soha többé nem használták. Viszont Álvaerez visszatette, hogy ezzel is jelezze, az Alien szörnyetege dorbézolt a Renaissance állomáson.

Emitt meg egy kiválgott jelenet (Lambert megtámadásának eleje), ahol jobban megfigyelhető a koponya az áttetsző búra alatt:

alien alien 2.jpg

És még egy kép a teljesség kedvéért, az Alien3 szörnye a búrája nélkül.

Alien 3 dogalien.jpg

És az Alien: Earth-ben lévő xeno feje is áttetsző, bár ez még egyik epizódban sem volt szembetűnő, sőt annyira matt a feje, hogy egyáltalán nem tűnik áttetszőnek (mielőtt valaki spoilert kiált, ez a kép a legeslegeslő teaser trailer forgatásáról van, amiben a közhiedelemmel ellentétben nem béna CGI-t láttunk):

alien earth alien.jpg

Hozzászólás ideje:

@Dzséjt Amit Wendyről írtál ahhoz:

Alien: Earth - spoiler

Az lehet, hogy Wendy egy prototípus és ő extra képességekkel is rendelkezik, ami magában foglalja ezt az érzékelést, ami mondjuk a többi gyerekben nincs benne, vagy ők elvileg mind ugyanazt a csomagot kapták meg amikor átültették a tudatukat ezekbe a testekbe? Nem tudom, hogy ez elhangzott e a sorozatban, vagy nem volt róla szó, de nekem fura, hogy ez csak nála jelentkezett, vagy lehet esetleg, hogy az váltotta ki belőle, hogy neki ott volt a motivációja, hogy megtalálja a testvérét és ezért tört be rendszerekbe, hogy figyelje, közben akár fejleszthette is magát. Mintha arról lett volna szó, hogy hiba volt nála, hogy megmaradt ez az érzelmi kötődés és nem kellett volna engedni neki, hogy a testvére után kutasson.

Amúgy volt ott azon a szigeten ahol létrehozták a hibrideket egy gyanúsan lezárt részleg ahol valami vegyvédelmi ruhás fazont lehetett látni. Az nem lehet, hogy nekik van már egy xenomorphjuk és azt felhasználták már valamilyen formában... akár eljutott hozzájuk David valamelyik "fejlesztése" amikor ott kísérletezgetett a különböző lényekkel. Aztán lehet, hogy ez totális tévút, de az több, mint gyanús volt, ahogy azt az ajtót megmutatták.

Hozzászólás ideje:

@Wilde

Mindegyik gyerek prototípus, és a kutya tudja, melyiket mivel ruházta fel a Prodigy Corp, és egyénenként vagy mind mire képesek. Sőt innét nézve még maga a cég emberei sem tudják, hogy pontosan mire képesek, hiszen Wendy simán feltört egy távoli drónt és átírta a kódját, ami meglepte a hölgyeket és urakat. Ugyan ők biztosították a hozzáférést Prodigy City megfigyelő rendszereihez, a kódfeltörés és átírás képességét már nem ők adták meg Wendy-nek, ez tanult/asszimilált képesség. És mivel itt nem egy egyesekből és nullákból állló operációs rendszer vezérli az androidokat, hanem emberi tudatok, ki tudja, hogy milyen módon képesek átállítani a testüket. Ez az egész hibrid dolog nagyon új az Alien-univerzumban. Igazából bármi lehetséges, nincs fogódzónk.

Az viszont nem tetszene, ha kiderülne, hogy a Prodigy-nek már van egy xenója. Hovatovább, kábé ott hagynám abba a sorozatot, mert az akkora baromság lenne, hogy azt el sem tudnám hinni. Így is kissé meredek, hogy Ripley előtt már két űrhajó legénsége találkozott valamilyen xenomorph varriánssal, sőt már a Földre is eljutott egy példány. De, ha még ebbe beleerőszakolnák azt, hogy valamilyen mágikus úton a Prodiogy nem csak szert tett egyre, de sikeresen tanulmányozza is hónapok vagy évek óta titokban, incidens nélkül, egy mindössze 10 éves cég pincéjében, hát akkor a sorozat gyártói bekaphatnák. Mert az már megint Paul W. S. Anderson szint, Zs kategória, ötlettelen baromság, ráadásul totál céltalanná teszi a sorozat sztoriját. Miért szaladgáljanak egy xenomorph után a romok között, amikor már van egy nekik? És, ha egy van, biztos, hogy lesz több is. De, amikor Wendy-ék odaértek a tojásokhoz, nem úgy tűnt, mintha Kavalier felismerte volna őket.

Szerintem az ott csak egy egyszerű biológiai labor, ahol tudományos kísérleteket folytattak valamivel. Azért ezeket a hibrideket ki kellett fejleszteni, és szerintem volt néhány sötét időszaka a munkálatoknak. Wendy az első sikeres hibrid, de hány sikertelen kísérlet volt, míg eljutottak oda, hogy egy szintetikus testet össze tudta illeszteni egy élő tudattal? Hány állat és ember halhatott meg? Hiszen valahonnét azt is meg kellett tudniuk, hogy felnőtt ember hibriddé tétele nem túl jó ötlet. Ez azt jelenti, hogy minimum egy felnőtt ember áldozatul eshetett a hibrid-fejlesztés kísérleteinek.

Meg eleve, a tudat-áthelyezés vagy tudatmásolás elérésének folyamata is rengeteg kísérletet és áldozatot követelhetett. Megjegyzem, még mindig nem világos, hogy itt másolás vagy áthelyezés van-e. Lehet Wendy tényleg egy külön személy, míg Marcy Hermit meghalt a műtőasztalon, a Prodigy eutanáziában részesítette, miután a tudatát lemásolták Wendy-be.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.