Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája Na megvolt a podcast, de felhúzott ez a Jeff és Maggie! Egyszer megfogalmazzák, hogy okkal minimalista a zene, és csak akkor csendül fel amikor kell. Utána rátérnek, igazi irritáló boldog optimista amerikai viháncolás közepette, hogy "minden epizódnak nagy befejezése van" (???) - vitatom, inkább ezzel próbálták naggyá tenni, de nálam naggyon mellé lőttek- és egyetemista kori kedvenceikről zsavarékolnak vidáman, hogy muszáj volt beletenni őket, mert Black Sabbath így, Metallica úgy.... Meg se fordult a fejükben, hogy az első szabály, amit ők mondtak basszus két perccel korábban az a megoldás? Hogy hatásosabb lett volna, ha bumm, elkussol a zene minden rész végén?Tartom, hogy itt ennek nincs helye, átestek a ló túlsó oldalára lelkesedésükben, mind David a kísérleteivel.. Van ahol illik a metál, legutóbb, mikor ütött nekem az a Stranger things volt, de ott egy gitár volt az elterelés eszköze, naná, hogy az úgy felfokozza a hangulatot. De a rock nem tesz rá csak azért mert van benne vér, meg miegymás, de tilos szerintem könnyű zenét tenni egy elgondolkodtató sötét hangulatú sci-fibe, vagy rövidebben: Egy Alien műbe. Bocs ez ki kellett még jöjjön, lejárt az inkubációs ideje...
Hozzászólás ideje: 35 perccel korábban35 perce Abszolút egyetértek, kicsit engem is dühítettek. Meg őszintén szólva, olyan érzésem volt, hogy néha a podcast vezetője is visszanyelte a szavakat, amikor a két madár dícsérte a zúzást. A Zs kategóriás gorefesztekhez illik a zúzás, de egy Alien-mozihoz vagy bármilyen, ehhez hasonló horrorhoz nem. Ez jellemzően a horrort nem ismerő alkotók téves koncepciója. Nálam kábé fokmérője a jó horrornak. Ha meghallok egy zúzást, már elveszt. Mint horror, az Alien: Earth szerintem nem is sikerült jól. Bár nem csak a zene miatt, hanem a bevilágítás és a rendezés miatt sem.És azért na, Jerry Goldsmith nem véletlen választotta az Alienhez a klasszikus zenei motívumokat, amiket aztán Marc Streitenfeld (Prometheus) és Jed Kurzel (Alien: Covenant), de James Horner is ezekhez nyúlt, amikor nem a militarista oldalt hangsúlyozta ki az Aliensben. De Elliot Goldenthal (Alien3), John Frizzell (Alien Resurrecion) és Benjamin Wallfisch (Alien: Romulus) sem tért el ettől. Gooldenthal volt az egyetlen, aki egy jelenet erejéig zúzós számot használt, de azzal a jelenet durvaságát szerette volna kifejezni, és ott működött is, noha nagyon sokaknak ott sem tetszik, pont azért, mert nagyon kilóg a film gótikus zenei világából. De én egyetértek azzal, hogy amikor egy kisebb férfi tömeg meg akarja erőszakolni Ripley, ahhoz illik az a zúzás, már csak azért is, mert a jelenet maga kilóg az Alien-közegből, és állítja be az embert egyenlőnek a xenókkal.Az Alien: Earth-ben viszont semmi sem indokolja ezeknek a számoknak a használatát. Ahogy az a podcastból kiderült, abszolút öncélú, ugyanúgy, ahogy a xeno folyamatos teljes alakos mutogatása. Ilyen téren az Alien: Earth néha kínosan fanfilm jellegű. Nagyon remélem, hogy meghallgatják a visszajelzéseket és a második évadra néhány dolgot átgondolnak.
Hozzászólás ideje: 11 perccel korábban11 perce 22 perccel korábban, Dzséjt írta:Gooldenthal volt az egyetlen, aki egy jelenet erejéig zúzós számot használt, de azzal a jelenet durvaságát szerette volna kifejezni, és ott működött is,Igen, azthiszem magam is említettem már ezt talán az első, második epizód után rögtön, de akkor még volt remény, hogy változhat, most már nincs, mert "megfontolt koncepció" része sajnos.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.