Hozzászólás ideje: 2 órával korábban2 órája 11 perccel korábban, csoli1138 írta:Ez az én hibám.Nem feltétlen. Hogy a vonatos hasonlatodat maradjak: a menetrendben nem ez szerepelt. Ez a sorozat nem így volt beharangozva. Végig úgy beszéltek róla, hogy egy évad van terítéken, és majd örülni fognak, ha lesz több, de egy évaddal számolnak, ennek tudatában írják a sorozatot. Ráadásul azt is mondták, hogy ez az Alien előzménye. Ezek alapján szerintem mindenki joggal hitte, hogy egy kerek sztorit kapunk, ami nagyjából úgy csatlakozhat rá az Alienre, ahogy az Andor a Rogue One-ra. Ehhez képest kaptunk egy abszolút nyitott végű, az Alien irányába még véletlen sem forduló első évadot, aminek a sztorija a fene tudja, merre tart. Ha itt elkaszálnák a szériát, vakarászhatnánk a fejünket, hogy akkormostmivan? Mi köze ennek a nagy egésznhez?
Hozzászólás ideje: 1 órával korábban1 órája 1 órával korábban, Dzséjt írta:Végig úgy beszéltek róla, hogy egy évad van terítéken, és majd örülni fognak, ha lesz több, de egy évaddal számolnak, ennek tudatában írják a sorozatot.Acolyte feeling.
Hozzászólás ideje: 31 perccel korábban31 perce 1 perccel korábban, Frenkie írta:Végre vége, lehet darálni. Hogy mikor az jó kérdés.Hát lehet, hogy jobban járnál, ha megvárnád a második évadot.20 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Acolyte feeling.Igen, hasonlít rá, csak itt sokkal komolyabb. A The Acolyte-ban legalább az évad központi témájáit elvarrták, azaz a Jedik bűnét feltárták, és az ikrek megkapták az elégtételt, ráadásul az Idegen is megkapta az akolitusát. Ez a vonal teljesen le lett zárva, a második évadban pedig már az új kérdésekkel lehet(ett volna) foglalkozni. Ráadásul, ott könnyebben emészthetővé teszi azt is ezt, hogy a "folytatás", azaz a The Phantom Menace cselekmménye 100 évre van.Itt viszont szó szerint semmi sincs lezárva, és még ehhez hozzáadtak egy halom új kérdést, miközben a "folytatás", az Alien mindössze két évre van, sőt annak szereplői eme sorozat eseményei során már lehet, hogy úton vannak a végzetük felé.Spoiler, ha nem akarod tudni, miért vágod földhöz dühödben a távirányítót És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a The Acolyte nem vágott alá a Skywalker Sagának, míg itt az utolsó epizód utolsó pár pillanata tulajdonképpen már-már nevetségessé teszi az egséz Alien Saga lényegét: a xenomorph-okat. Szerkesztve: 30 perccel korábban30 perce - Dzséjt
Hozzászólás ideje: 26 perccel korábban26 perce De ez akkora baklövés szerintem. Megértem én, hogy a Disney biztonsági játékot akar játszani és ezért csak 1 évadot mondanak/terveznek biztosra, de akkor meg miért nem lépnek a készítők farkára, hogy olyan is legyen a sorozat, kerek egész és ha jó a nézettség akkor max. lehet folytatni. Ezzel így átverik a nézőt és maga az évad sztorija is máshogy csapódik le a végén és olyan nézőket is elveszthetnek, akiket egyenes kommunikációval/következetes történet vezetéssel nem veszítenének.Kicsit OFF, de mivel van párhuzam, talán elfér ide, ha az Acolyte-al példálózok. Ugye van olyan SW fan, aki azért mégse néz meg mindent vagy átlag néző plusz darálva nézi a sorozatokat. Ők azt hallották a sorozat egy évados lesz, ismerősöket megkérdeznek a végén, hogy milyen lett. Hát nincs normális vége sok kérdést nyitva hagy, a végén még újakat is nyit. Egy ilyen sorozatot alap esetben nekem se lenne kedvem elkezdeni nézni, minek ha úgy se kapom meg tőle azt amiért elkezdtem, egy komplett történetért.Plusz aki hétről hétre nézi annak is negatívabban jön le az egész. Én nem vagyok akkora Alien fan, úgyhogy titeket kérdezlek @Dzséjt és @csoli1138 , mennyivel lett volna számotokra pozitívabb kicsengése a sorozat finálénak, ha tudjátok hogy alapból több évad lesz? A háziasított xenomorphoktól tekintsetek el arra én is húzom a szemöldököm rendesen Amúgy ezzel kapcsolatban azon röhögtem magamban, hogy lehet a xenok nem is olyan szörnyűséges lények, sose voltak, csupán meg nem értett kis állatkák, akiktől eddig senki nem vette a fáradságot, hogy megkérdezze miért ilyen zabosak pedig azzal sok minden elkerülhető lett volna
Hozzászólás ideje: 19 perccel korábban19 perce 10 perccel korábban, Dzséjt írta:Hát lehet, hogy jobban járnál, ha megvárnád a második évadot.Nagy cliffhanger a vége az évadnak?
Hozzászólás ideje: 14 perccel korábban14 perce 4 perccel korábban, Frenkie írta:Nagy cliffhanger a vége az évadnak?Óriási. Sőt úgy is fogalmazhatunk, hogy az egész évad egy nagy cliffhanger.
Hozzászólás ideje: 9 perccel korábban9 perce 4 perccel korábban, Dzséjt írta:Óriási. Sőt úgy is fogalmazhatunk, hogy az egész évad egy nagy cliffhanger.Ez érdekes, de megnézem mindenképp nemsokára, mert nem akarok spoilerbe futni és ha felmerül valami kérdés meg tudom kérdezni tőled.
Hozzászólás ideje: 4 perccel korábban4 perce 16 perccel korábban, Darth Cupsy írta:mennyivel lett volna számotokra pozitívabb kicsengése a sorozat finálénak, ha tudjátok hogy alapból több évad lesz?Egész más lelkülettel követtem volna. Hajlamos vagyok prekoncepciókra. Megvan mit várok,mit szeretnék. Egy filmnek is megvan az íve, mint minden jó sztorinak. Szerettem ennek az ívét, amiket felvetettek jók voltak. Aztán a közepe felé egyre aggódva néztem, hogy nem kerekedik lefelé, nem egy konklúzió felé halad, hanem eszkalálódik, szertelenkedik. Zavar ha kezdem azt érezni, nem azt kapom, amit szeretnék. Elfogadóbb és türelmesebb lettem volna, vagy nem csalódtam volna ekkorát.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.