Jump to content

Háttérben lévő érdekességek, történetek


Recommended Posts

  • 1 month later...

Na figyelj, de jól ám! :D

 

Ugyebár a prequelek alatt megismertük Anakin Skywalkert fiatalon. Jack Lloyd illetve Hayden Christensen alakította őt. Ezután Vader jelmezbe került a fiú, David Prowse játszotta őt, amikor pedig lekerült róla a sisak, akkor pedig Sebastian Shaw. Na már most.

 

Ez az Anakin, aki eredetileg volt, még a Vader előtt élő Anakin lett volna. Anakin, a Jedi, a jó fiú, a hős, stb. csakhogy, a prequelek alatt ezt a szerepet Hayden Christensen játszotta, ezért le kellett Sebastian Shaw-t cserélni annak rendje és módja szerint Haydenre. Így került hát ő oda a nagy trióba.

 

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Az EpVI után még maradtak rohamosztagosok, ha erre gondolsz. A rohamosztagosok pedig klónok voltak, igaz, nem mind Jangoé, mert az évek során kiegészültek más alanyok klónjaival is.

 

Az EU szerint ezek a rohamosztagosok NEM voltak klónok, de ezek a művek a prequelek előtt készültek, tehát nem mérvadóak. A későbbiekben Thrawn főadmirális klónozott még, amíg a klónhengerek meg nem semmisültek.

 

 

Donát

Edited by Csabai Donát
Link to comment
Share on other sites

Az EpVI után még maradtak rohamosztagosok, ha erre gondolsz. A rohamosztagosok pedig klónok voltak, igaz, nem mind Jangoé, mert az évek során kiegészültek más alanyok klónjaival is.

 

Az EU szerint ezek a rohamosztagosok NEM voltak klónok, de ezek a művek a prequelek előtt készültek, tehát nem mérvadóak. A későbbiekben Thrawn főadmirális klónozott még, amíg a klónhengerek meg nem semmisültek.

 

 

Donát

Köszi.

 

Hogy-hogy a rohamosztagosok nem klónok az EU szerint? :peace:

 

 

Mi az a Prequel? :peace:

 

 

"klónhengerek meg nem semmisültek."

 

Hogy semmisültek meg?

 

 

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

Az EU toborzott seregként fogta fel a rohamosztagosok brigádját. Így lehetett volna anno Han is rohamosztagos. Szóval az EU szerint kiképezték a normális embereket katonáknak. Persze ez nem így van.

 

A legnagyobb hangsúlyt a Timothy Zahn féle trilógiában (majd végül pentalógiában) kapja a dolog, ott ugyanis Luke-nak furcsa érzése támad bizonyos katonákkal szemben, és róluk kiderül, hogy klónok.

 

Ami a klónhengerek megsemmisülését illeti, itt természetesen nem Kaminóról van szó (ami ugyebár csak prequelben, értsd: az előzmény trilógiában [EpI-II-III] jelent meg), hanem egy másik helyről, aminek a neve sajna nem ugrik be (rég olvastam). A lényeg, hogy Luke-ék a levegőbe repítik az egész kócerájt úgy, ahogy van.

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

hanem egy másik helyről, aminek a neve sajna nem ugrik be (rég olvastam).

Spaarti hengerek.

 

Amúgy, szerintem, bár pontos infók erről nincsenek, legalábbis nekem, de, úgy folytak a Birodalom idején a dolgok, hogy toboroztak katonákat is a több millió klón mellé. Méghozzá tisztnek. És ha ezek közül a tisztek közül valaki kiválóan teljesít, azt klónozták (mintha a kettő összefüggene egymással).

Viszont az EU szerint a klón háború alatt már nem csak a Kaminon, hanem más bolygókon is megindult a klónozás (pl spaarti hengerek), fejlődött is a technika, így az újabb generációs klónok még gyorsabban nőttek, de ha elértek egy kort, lelassult az öregedésük, így persze erősen lecsökkent a kiképzési idő (az első három generációt, amit az ep2-ben láthattunk, még 10 évig tanították), viszont gyorsabban kaptak nagy mennyiségű katonákat és azok sokkal tovább bírták, mint az első három generáció. Ezzel magyarázható, hogy az ep4-5-6-ban a katonák java elég balfax.

Link to comment
Share on other sites

Ezt nem tudtam. Viszont azt olvastam az említett tri-(penta)-lógiában, hogy ha a kinevelési szakaszt egy bizonyos kor alá viszik (Kamino esetében 10 év volt ugyebár), akkor a klónok idegrendszere rendkívül labilis lesz, és összeroppannak. Ezt persze Lucas nem erősítette meg a filmben, szóval csínyján kell bánni ezzel az infóval, de az biztos, hogy Kaminon nem véletlenül áldoztak 10 évet a kinevelésre, tehát valószínűleg a tökéletes katonák eléréséhez szükség van ennyi időre.

 

Dzséjt: A tisztek persze, nem klónok, de most a rohamosztagosokról volt szó :peace:

 

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

Ha jól emlékszem, a Zahn-könyvek szerint is kell a tíz év. Csak hogy Thrawn rájött, hogyan lehet hetek alatt klónokat készíteni. Az ysalamirikkel távol tartotta az Erőt a spaarti-hengerektől, így pár hét alatt kifejlődhettek úgy, hogy nem lettek labilisak, stb.

 

Han a Birodalmi Akadémiára járt, nem rohamosztagosnak tanult öt évig. Eleve tisztnek készült.

Mivel az epIV-V-VI-ban nincs arról szó, hogy a rohamoszik klónok voltak, így az EU kezelhette őket normális embereknek. Egyébként személy szerint úgy vélem, hogy idővel emberek is voltak rohamosztagosok, nem csak klónok. A háborúban sokan meghalhattak, egyszerűbb volt toborozni és kiképezni embereket erre, mint klónozni, mert szerintem a technika nem fejlődhetett olyan nagyban addig, hogy rövidebb legyen a klónozás, mint a képzés. A rohanosztagos képzés nem tarthatott olyan sokáig, mint pl. a tiszt képzés. De lehet, hogy erről van másféle hivatalos anyag :peace:

 

A Zahn-könyvekben egyetlen készlet spaarti-henger volt, méghozzá Palpatine "magán rezidenciáján", a Waylanden. Egy hegy gyomrába épített központban voltak (kb. 20.000 henger). Mara árulja el, hogy hol van, vele megy Luke, Han, Lando, Csubakka, és végül jobb ötletük nem lévén tényleg felrobbantják az egészet (Lando és Csubi).

Link to comment
Share on other sites

Áh, értem, szóval Han akkor tisztnek tanul.

 

No már most. A klón háború 3 évig tartott. Dzséjt fentebb írta, hogy már a háborúban is vetettek be nem Kaminoról származó klónokat, ergo, ott bizony 3 év alá szorították a klónozási folyamatot, ami pedig megközelíti a kiképzés idejét, sőt, könnyen lehet, hogy klónokat könnyebb volt gyártani, mint embereket toborozni (vagy kényszeríteni a katonaságra). Kevesebb mizéria, és a klónok feltétlen engedelmességgel tesznek meg mindent, ellentétben pl. egy kényszerített harcossal, vagy épp egy kiképzett emberrel. (A zsoldosokról meg ne is beszéljünk).

 

Szóval szerintem igenis klónok voltak a rohamosztagosok. Különböző klónok, de klónok. A véleményem szerint olyannyira felhígultak már az EPIV-re, hogy míg a klónháborúban kb. minden 3-4. klón Jango klón volt, addig a Halálcsillagon jó, ha 100 Jango klón tartózkodott...

 

 

Donát

Link to comment
Share on other sites

a klónháborúban kb. minden 3-4. klón Jango klón volt,

szerintem minden klón Jangóból volt, akkor még. Palpi ANNYIRA nem kavart, hogy több mintaegyedből is rendelgessen, szerteszét. Épp elég sokk volt a Jediknek a sok kisJango.

 

addig a Halálcsillagon jó, ha 100 Jango klón tartózkodott

Hát remélem, minél kevesebben voltak..

Link to comment
Share on other sites

De szükség volt utánpótlásra, amit pedig Jango már nem szolgáltathatott, lévén halott volt...

 

Bár az is igaz, hogy sok kis Jango volt még növekedési fázisban, de sokaknak azért több kellett, mint 3 év ahhoz, hogy beérjenek, tehát ha mondjuk minden évben útnak indítottak egy "egységet", akkor végül is három év alatt megháromszorozódott a köztársasági sereg (a veszteségeket nem számítva, és csak a Kaminoi utánpótlást figyelembe véve). Viszont Kamino, ha tíz éven át folyamatosan gyártotta a klónokat, még a Birodalom 7. évében is tudott utánpótlást szolgáltatni a hadseregnek (annyit legalább, amennyivel Köztársaság pl. megszállta a Geonosist)

 

 

Donát

Edited by Csabai Donát
Link to comment
Share on other sites

Dzséjt: A tisztek persze, nem klónok, de most a rohamosztagosokról volt szó :peace:

Miért, a rohamosztagosoknak nem kellenek tisztek? Akkor Praji mi volt (neki kellett személyesen ellenőriznie a Tatooine átfésülését, és ő rohamosztagos parancsnok volt, ott volt a mentőkabinnál, neki mutatták meg C-3PO egyik darabkáját).

 

szerintem minden klón Jangóból volt, akkor még. Palpi ANNYIRA nem kavart, hogy több mintaegyedből is rendelgessen, szerteszét

A háború előtt nem, utánna viszont már igen. Logikus is. Van 10 000 egységnyi klón. Klasz, a következő generáció (az 1 000 000) csak öt év múlva lesz bevethető állapotban, a harmadik generáció meg 10 év múlva. Ellenben a Szeparatisták folyamatosan futószalagon gyártják a droid seregeket. Tehát szükség volt gyorsabb utánpótlásra. Ráadásul, ha csak egyetlen hely van, ahol klónozás történik, az az ellenség szemében elsőrendű célpontá teszi és addig támadnák, míg el nem söprik (bőven megérné az áldozatot, hisz csak futószallagról lejövő droidok lennének).

Kaminon a klónozási időt a technika gátolta, ráadásul nem is barátkoztak túl sokat a külvilággal. Viszont mikor a háború kitörésével akaratlanul is közük lett a Köztársasághoz, össze állhattak más klónozókkal, akiknek jobb volt a technikájuk, bár minőségben a kaminoiak alatt teljesítettek (spaarti, Polis Massa népe, bár ők a kaminoi technikát alkalmazzák). Plusz a Köztársaság összes koponyája dolgozhatott a gyorsan de jól összehozható klónok problémáján, így bőven kiagyalhattak max egy éven belül megfelelő eljárást és indíthattak máshol is klónozó üzemeket, ezzel is csökkentve Kamino stratégiai jelentősségét, ezáltal növelve a fejlődő katonákat is és lépést is tarthattak a droidok áradatával.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a Kaminon kívül ha nyílt volna valami más klónozda, arról lenne EU. Viszont a fő érv, hogy Kamino túlságosan fontos stratégiailag: nos kérlekszépen ott a bibi hogy Sidious meg Dooku megmondja Grivinek, hogy Kaminót békén kéretik hagyni, akkor onnantól kezdve áldassék a Főkancellár amiért olyan hatékonyan megerősíttette a bolygó védelmét...

Link to comment
Share on other sites

Lucas neked elég jó információ forrás ez ügyben? Mert a többi klónozó üzem meglétét ő mondta.

Én még a kivágott jeleneteket sem hiszem el neki :lol:

 

Amúgy lehet több klónozda, de azt kétlem hogy a RotS idején már ontották volna a klónokat. Akkor nem rohangált volna ott annyi Temuera Morrison :pfff:

Link to comment
Share on other sites

Szerintem viszont ő nem az:

 

klnokbu4.jpg

 

 

Donát

Szerintem egyik se clon. vagyis nem Timera.. Ha klónok akkor nagyos silányak lehettek ezzek..

 

Ui.: Bocs ha kötöszködöm de mért van szó egy ep3 érdekesség az ep6-os topicban. Mégenyszer bocs ha kötöszködésnek túnik.

Link to comment
Share on other sites

Amúgy lehet több klónozda, de azt kétlem hogy a RotS idején már ontották volna a klónokat. Akkor nem rohangált volna ott annyi Temuera Morrison :lol:

Láttál ötöt (meg a vitatott fejűt) a sok százból sityak nélkül, a többi sisakban volt. Ők nyugodtan lehettek akár máshonnan is :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information