Ugrás a kommentre

1x17 - The Disappeared


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

17. rész - The Disappeared  / Az eltűntek

 

epguidere117.jpg

 

Írta: Steven Melching

Rendezte: Sergio Paez

 

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Neeku Vozo - Josh Brener

Torra Doza - Myrna Velasco

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Hype Fazon - Donald Faison

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Griff Halloran - Stephen Stanton

Bo Keevil - Dave Filoni

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Z'Vk'Thkrkza "Z néni"Tovah Feldshuh

Grevel - Dee Bradley Baker

Nod - Jonathan Lipow

Glem - Dee Bradley Baker

Garma - Greg Proops

Egdir - Dee Bradley Baker

Lin Gaava - Rachael MacFarlane

Orthog - Dee Bradley Baker

Jak Sivrak - Greg Proops

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

G1-7CH "Glitch" - Jonathan Lipow

CB-23

R4-977

R5-G9

R23-X9

SC-X2

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Egyre inkább elhatalmasodik az Első Rend uralma a Colossus állomáson, ami nem tetszik a lakóknak. Ám csak kevesen mernek felszólalni, mert egyre több olyan ember tűnik el, aki hangot adott véleményének.

 

Érdekességek

- Az Első Rend propaganda poszterén, amit a rohamosztagosok visznek be Z nénihez, a következő áll (aurebesh írással): "ELSŐ REND; CSATLAKOZZ MOST."
- Hype Fazon hangárában (C2-es jelzésű hangár) a padlón és az ajtón is olvasható a neve és logója, hogy senki ne keverje össze, kiről van szó. Ez az eddig látott legtisztább kolosszusi hangár, mert Hype sokat ad a megjelenésre.
- A Tűzgolyón új karcolások vannak, amik az előző részben látott, kifúrt bolygóban történő kaland során keletkeztek.
- Ehhez az epizódhoz újonnan tervezték a Nyugati Dokkok alsó részét, tele ipari csövekkel, amiken Kaz és Torra mászik. Konténerek lógnak az állomás aljáról, megnövelve a raktárkapacitást.
- Ebben az epizódban tűnik fel először a sorozatban egy első rendi szállító. Ez volt az egyik elsőként látott hajótípus a Star Wars: Az ébredő Erőben, ami a Jakku bolygóra vitte Finnt.
- Z néni említést tesz egy takodanai barátjáról. Lehet, hogy ő és Maz Kanata időnként ital recepteket cserélnek egymással?

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Colossusi rakodó dokkok I

 

2.jpg

Colossusi rakodó dokkok II

 

3.jpg

Első Rend transzport

 

4.jpg
TIE pilóta karakter illusztráció

 

5.jpg

A Fireball

 

6.jpg

Első Rend által használt sugárvető

 

7.jpg

Hype Fazon hangára

 

8.jpg

Colossusi rakodó dokkok III

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Oké, számomra ez eddig az évad egyik legjobb epizódja volt. Az Első Rend kifejezetten fenyegetőre sikerült azzal, hogy ahogy elszólta magát valaki ellenük, perceken belül ott termett a rohamosztag, aztán nem sokkal azután a száját jártató egyén kámforrá is vált. Utána meg úgy hazudtak a katonák, mintha könyvből olvasnánk, bár az sem lepne meg, ha így lenne, és a sisakjukban a kivetített szöveget olvassák fel.

 

Aztán az is szép volt, hogy Doza kapitány, immár sokadszorra mondja el üres frázisát, hogy ő itt a főnök. De a jó Pyre ezúttal már nem vonta meg a vállát, csak szépen közölte: egyelőre. Aztán szerintem egy óra sem telt el, amikor mégis minden úgy alakult, ahogy a parancsnok óhajtotta. Ám ez láthatóan már nem érte sokként Dozát, sőt az elején a Torrával történt beszélgetés alapján egyértelművé vált, hogy a kapitány rájött: itt már nem ő a főnök. Csak nem mondott még le a szerepről, úgy érzem, Torra védelmében. Ha nyíltan szembeszegülne az Első Renddel, annak a lánya inná meg a levét. De azért nem is tétlen már.

 

Egy érdekes kérdés is felvetődött bennem: az Első Rend rohamosztagos állományát születésüktől fogva agymosott emberek alkotják. De most elkezdtek toborozni is. Vajon ők is átesnek, teszem azt olyan kezelésen, mint amilyet a múltkori részben CS-515-nek helyeztek kilátásba? 

 

Tetszett az is, hogy Kaz végig helyesen látta a helyzetet és, amikor Z elkezdte az Első Rendet ócsárolni a rohamosztagosok jelenlétében, próbálta menteni a menthetőt. Plusz most is bénázott, de korántsem volt olyan idegesítő, mint a múlt héten, amikor még séta közben is elesett. Amúgy nekem kifejezetten úgy tűnik eddig, hogy Kaz nem igazán való terepfeladatokra (most is, az összecsapás nagyját ellógta :) ), ugyanakkor nagyszerű pilóta és nagyon jó esze van ahhoz, hogy terveket találjon ki. Szerintem tök jó vezető lenne egy vadászezred élén tábornokként.

 

A rész vége... Hát komolyan, amikor kisvenkelt a kamera az utolsó jelenet előtt, azt hittem, meglátunk pár vörös csíkot az égen. Kicsit csalódtam is, hogy nincs ott - amúgy szerintem ez az éjszaka az ep7 nyitányával párhuzamos, Tuanul lakosságát éppen most mészárolják le (oké, tudom, két különböző bolygó más éj/nappal ciklusokkal, de nekem tetszik így gondolni erre). De aztán jött a fordulat a végén: az Első Rend csak eljutott Kazhoz. Elég sokszor feltűnhetett már a radarjukon, Yeager meg korábban lázadó volt, hát nem csoda, hogy végül hozzájuk is bekopogtak. Úgyhogy most még inkább várom a következő részt. Ebből hogyan másznak ki?

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hmmm.... Csodálom, hogy ehhez a részhez még csak Dzséjt írt. Pedig volt olyan jó mint az előző, sőt! 

 

Talán az Első Rendet már hasonlítottam korábban a rákhoz, mert úgy terjednek. Itt is szinte észrevétlenül foglalják el a platformot. Aztán egy infó innen, egy infó onnan és kiderül, hogy egyre több helyre már Torra Dozának sincs bejárása. Remekül volt bemutatva ez az alattomos és sunyi módszer. Aki nem értett egyet, az egyszer csak eltűnt. Erős kontraszt van a Birodalommal, ők nem voltak ilyen ügyesek a lelplezésben. A sunyiságban meg pláne. 

Tetszett Z néni "t*kössége", mondjuk tőle nem is vártam mást, míg Hype olyan volt néha mint egy nyafogó ficsúr (apropó Hype droidja igazán modern változata volt a régi R2-eseknek. A droidok között nálam abszolút nyerő lesz a szavazáson). :) Jó volt az utalás Maz kastélyára a Takonadán, kár, hogy nem láttuk ott őket a filmben (tudom, ez esélytelen, hisz ez készült később). 

Ami viszont a legjobban tetszett, hogy végre Yeager és Doza a tettek mezejére léphet. A kapitány ráadásul már ki is mondta: innen az ER-t már nem fogják kirúgdosni. Szerintem nem vagyok rossz jós, ha azt mondom, eszkalálódni fognak a dolgok és nagy harc lesz az évad végén. Nagyon kíváncsi leszek mi sül ki ebből. 

Jaj és ki ne hagyjam Neekut. Neki a legjobb, mert szerintem még mindig a bulit várja és a kaját, kaját, kaját, kaját, kaját, kaját. :lol: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész el tudta érni, hogy még Hype Fazont is szimpatikusnak láttam, úgyhogy mindenképpen különleges epizód volt. :D Az szintén tetszett, hogy a Kaz - Tam ellentétbe jobban is belementek, mert ebből egy érdekes konfliktus lehet. Ugye Tam multjáról már korábban hallottunk, de az idealizmusát addig könnyű volt fenntartani, amíg az ER nem lépett fel ilyen nyíltan erőszakos módon, a szereplők közötti konfliktus élét akár el is vehetné az, hogyha az ER teljesen vállalhatatlan elnyomásba kezdene, de ezt ügyesen ellensúlyozták két dologgal is. Egyrészt Tamet látványosan kihagyják a többiek minden fontos megbeszélésből (persze Neekut is, de azáltal, hogy Tamet vele kezelik egy szinten, elég megalázó lehet számára), ami táplálhat egyfajta ellenszenvet Tamben, másrészt azáltal, hogy elsősorban Kaz bajba sodorta mindannyiukat, ahogy ez epizód végén láthattuk már konkrétan a saját biztonságát is féltheti Tam. A kis vitája itt Kaz-zel érdekes volt, de kíváncsi leszek, hogyha választani kell majd egy döntési helyzetben, akkor mennyire marad még meg az ER iránti szimpátiája, bár nem hiszem hogy meglépnék azt, hogy teljesen szembehelyezkedne a csapattal, főleg, hogy ez a rész végi konfliktus akár úgy is működhet, hogy felnyitja a szemét a valósággal kapcsolatban. Arra mindenesetre jó volt ez a kis Tam-es szál, hogy az egyszerű köznép, aki a nagy világfolyamatokat nem igazán követi, könnyen bedőlhet az ER propagandájának és akár még viszonylag pozitívan is fogadhatja őket. Ez egy olyan aspektusa a sorozatnak, ami egy érdekes adalék a sequel korszakhoz.

 

Azt a vonalat is jól vitték tovább, hogy a platform lakói nehezen barátkoznak meg az ER jelenlétével, ugye korábban is volt már tüntetés, de itt egyrészt az volt az újdonság, hogy az ER kimutatta a foga fehérjét és az ismertebb arcok, nem csak a szürke közemberek is célpontba kerültek, másrészt kiderült, hogy a sztárok sem érinthetetlenek. Az ER képes bármeddig elmenni és nem számít a platform hierarchiájában elfoglalt státusz sem. Szerintem Doza is ezért nem mer nagyon kockáztatni, mert sejti, hogy ő sem élvez sérthetetlenséget és mondjuk, ha a kiszabadítási akciónál rajtakapták volna Torát, akkor a lányát is simán eltüntették volna, nem számított volna, hogy kihez tartozik. (Ami mondjuk ironikus lenne, hogy pont az ő megmentésével léptek be a platformra.)

 

Azáltal, hogy BB-8 után újabb korábbi rendszeres szereplők távoztak, a Doza - Yeager találkozót is figyelembe véve, most már a sorozat szokásos status quo-ja egyre jobban távolodik. Itt már a nyilt ellenállás és a sokáig csak kerülgetett nagy szembenállás felé mutat az ER és az Ellenállás között, amely miatt Kaz eredileg idekerült és mi tudomást szerezhettünk az állomásról. Kaz lelepleződése mindenképpen érdekes új fejleményeket hoz magával, emiatt talán az évad egyik legfontosabb része volt ez és kíváncsi leszek Kaz-re, hogy az új teher alatt hogyan fog teljesíteni. Most már nem csak kémkedés, hanem egyfajta gerilláskodás lesz a feladata és a platformon az ellenállás megszervezése. Ez a közeg teljesen más lehet az eddig megszokottaktól, az is érdekes kérdés, hogy egy ilyen közegben az amúgy együgyü és naív Neeku például hogy tud érvényesülni és mi lesz a Tam - Kaz ellentéttel. Mindenesetre jó sok mindennek megágyaztak ezzel az epizóddal, jó volt, hogy olyan szereplők is több játékidőt kaptak, akiket korábban csak háttérben láttunk és Tora is egyre inkább részévé válik a csapatnak... lehet, hogy Tam kárára. Várom a folytatást, csak BB-8 hiányzik, CB-23 a pótlása egyelőre nem volt túl maradandó számomra, de hátha később egyedivé teszik valamivel és az a kis trükkje sem volt rossz a rohamosztagos őrökkel. :bb8flame:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 02. 25. - 16:00, Dzséjt írta:

Aztán az is szép volt, hogy Doza kapitány, immár sokadszorra mondja el üres frázisát, hogy ő itt a főnök. De a jó Pyre ezúttal már nem vonta meg a vállát, csak szépen közölte: egyelőre. Aztán szerintem egy óra sem telt el, amikor mégis minden úgy alakult, ahogy a parancsnok óhajtotta. Ám ez láthatóan már nem érte sokként Dozát, sőt az elején a Torrával történt beszélgetés alapján egyértelművé vált, hogy a kapitány rájött: itt már nem ő a főnök. Csak nem mondott még le a szerepről, úgy érzem, Torra védelmében. Ha nyíltan szembeszegülne az Első Renddel, annak a lánya inná meg a levét. De azért nem is tétlen már.

Ez nekem is szúrta már a szemem. Kicsit erőltetettnek kezdtem érezni. Mintha lenne valami értelme, hogy ezt mondogatja. Csak magát kábítja vele, hisz látja mi történik. Aztán az is igaz amit később ő maga mond: nem szállhat nyíltan szembe az ER-rel a lánya és a többi lakó miatt. Persze ez a végtelenségig nem húzható, ezért is látogatta meg Yeagert. Az szerintem jelzés értékű, hogy ezúttal Doza ment le az alsó szintre és nem fordítva.

 

2019. 02. 25. - 16:00, Dzséjt írta:

Egy érdekes kérdés is felvetődött bennem: az Első Rend rohamosztagos állományát születésüktől fogva agymosott emberek alkotják. De most elkezdtek toborozni is. Vajon ők is átesnek, teszem azt olyan kezelésen, mint amilyet a múltkori részben CS-515-nek helyeztek kilátásba? 

Ez valóban érdekes, szerintem őket is alávetik kondicionálásnak a kiképzés alatt. Enélkül túl nagy lenne a veszély, hogy amint rájönnek milyen bandába is álltak, dezertálnának (mondjuk Finn úgy is megtette, hogy egész életét az ER-ben töltötte). 

 

42 perccel korábban, Wilde írta:

Arra mindenesetre jó volt ez a kis Tam-es szál, hogy az egyszerű köznép, aki a nagy világfolyamatokat nem igazán követi, könnyen bedőlhet az ER propagandájának és akár még viszonylag pozitívan is fogadhatja őket. Ez egy olyan aspektusa a sorozatnak, ami egy érdekes adalék a sequel korszakhoz.

És főleg arra vonatkozólag ad érdekes infókat, hogy működött az ER a háború előtt. Ez eddig vakfolt volt. 

 

42 perccel korábban, Wilde írta:

Kaz lelepleződése mindenképpen érdekes új fejleményeket hoz magával,

Most akkor kiderült konkrétan, hogy Kaz az Ellenállás kéme? Mert nekem úgy tűnt, csak gyanúsnak találják őket de nincs bizonyítékuk.

 

42 perccel korábban, Wilde írta:

BB-8 hiányzik, CB-23 a pótlása egyelőre nem volt túl maradandó számomra, de hátha később egyedivé teszik valamivel és az a kis trükkje sem volt rossz a rohamosztagos őrökkel.

Nekem bejön a kislány, nincs gondom vele. Persze BB-8 az BB-8. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Most akkor kiderült konkrétan, hogy Kaz az Ellenállás kéme? Mert nekem úgy tűnt, csak gyanúsnak találják őket de nincs bizonyítékuk.

Azt nem derült ki, hogy kifejezetten az Ellenállással van, de egy ilyen letartóztatás után már nincs nagyon visszaút, egyébként:

Spoiler

megnézve a videót, amit a resistance topicban osztottál meg abból jött ez le konkrétan, ott ugye elhangzik - miután Yeager kérdőre vonja Pyre-t, hogy kémtevékenységről jelentettek az ER területéről és a Fireballt látták, majd miután Tam próbálja kimagyarázni, hogy biztos csak félreértés Kaz félrenézve annyit mond, hogy ez bonyolult, ez kb. nekem beismerésnek tűnik... majd utána színre lép Bucket. Ezt mint bizonyítékot mutatja be Pyre.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt majd megbeszéljük jövőhéten. :D 

 

Egyébként érződik, hogy ezt a részt Steve Melching írta aki már a TCW alatt letette a névjegyét. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Erős kontraszt van a Birodalommal, ők nem voltak ilyen ügyesek a lelplezésben.

Azért ők sem voltak olyan rosszak ebben, hiszen 19 évig, Alderaan felrobbantásáig titkolta Palpatine hatásosan, milyen elnyomó és pusztító rezsim a Birodalom. :) Neki persze részben könnyebb dolga volt, hiszen az egész Galaxisban jelen lévő Birodalom állt a rendelkezésére az ügyek eltusolásában, viszont pont ezért nehezebb is volt a dolga: sokkal-sokkal-sokkal többen figyeltek rá. Az Első Rendre nem les egy egész Galaxis, nincs Snoke alatt egy Szenátus, amit az orránál fogva kell vezetni nap mint nap. A fél Galaxis csak azt tudja, hogy létezik valahol egy ártalmatlan(nak vélt) Első Rend.

 

12 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ez valóban érdekes, szerintem őket is alávetik kondicionálásnak a kiképzés alatt. Enélkül túl nagy lenne a veszély, hogy amint rájönnek milyen bandába is álltak, dezertálnának (mondjuk Finn úgy is megtette, hogy egész életét az ER-ben töltötte). 

Szerintem ez azért nem működik ilyen egyszerűen. A Birodalmat több millió rohamosztagos szolgálta önként és dalolva, agymosás nélkül. Nem volt igazán csoportos dezertálás, még az olyan nyilvánvaló rémtettek után sem, mint Alderaan felrobbantása.

Plusz ebben van azért némi kockázat is: ha hírül megy, hogy az önkéntesek agyát kimossák, akkor megcsappanhat az önkéntesek száma.

Plusz pont Finn az, ami bizonyítja, hogy az eljárás nem tökéletes. És ha az agymosott önkéntesek térnek észhez, az nagyon nagy galibát okozhat, hiszen nem biztos, hogy még egyszer bevállalják az agymosást vagy eleve, erre iratkoznak fel (kinézem az Első Rendből, hogy ha őket is alávetik az eljárásnak, akkor azt nem szép szóval teszik).

Az biztos, hogy a Galaxis bevétele után a gyerekrablás már nem opció. Túl nagy területen kell fenntartani a rendet, ami túl sok gyerek elrablását tenné szükségessé. Ráadásul idejük sincs arra, hogy megvárják, míg felnőnek (még csak nem is olyanok, mint a klónok, hogy ezt 10 év alatt letudják, jó esetben is 16-18 évre lenne szükség). Ugyanakkor az agymosás által nagyrészt garantált hűség így elveszhet, de mással, pont azokkal, amikkel a Birodalom lojálissá tette a rohamosztagosokat, fenn lehet azt tartani: jobb életkörülmények, kiváltságok. Azok a dolgok, amik miatt Tam sem nézi szörnyetegeknek a rohamosztagosokat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Dzséjt írta:

Azért ők sem voltak olyan rosszak ebben, hiszen 19 évig, Alderaan felrobbantásáig titkolta Palpatine hatásosan, milyen elnyomó és pusztító rezsim a Birodalom

Úgy értem nem volt így bemutatva. Plusz az egy regnáló hatalom volt, ez meg egy fű alatti szervezet. 

 

12 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem ez azért nem működik ilyen egyszerűen. A Birodalmat több millió rohamosztagos szolgálta önként és dalolva, agymosás nélkül. 

Igen de a Hosnian után ki fog beállni önként és dalolva? Szerintem ez a toborzósdi elég új dolog lehet még. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

56 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Igen de a Hosnian után ki fog beállni önként és dalolva?

Bárki, akit hangyányit sem érdekel a Hosnian-rendszer és a lakói, vagy fél, vagy csak ebben látja a túlélés vagy a jobb élet reményét, de az sem kizárt, hogy mocskosul egyetért az Első Rend nézeteivel.

Alderaan felrobbantása után miért maradtak alderaaniak a Birodalomban? Nem lett minden túlélő egy csapásra lázadó, sokan jó távol maradtak a háborútól, mások továbbra is szolgálták a Birodalmat, mint Tula vagy Nash Windrider, aki még a jakkui csata után is hű maradt Palpatine-hoz, és több mint valószínű, hogy később csatlakozott az Első Rendhez. Pedig Windrider a Halálcsillagról nézte végig a hazája pusztulását.

Amúgy szerintem is új dolog, ez már a hosszú távú terveik része, hogy képesek legyenek fenntartani egy galaktikus birodalmat. Ez is mutatja, hogy a Hosnian már a küszöbön van.

 

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Úgy értem nem volt így bemutatva. Plusz az egy regnáló hatalom volt, ez meg egy fű alatti szervezet. 

Így bemutatva tényleg nem volt, ugyanakkor az Első Rend nem fű alatti szervezet. Az az Ellenállás. Az Első Rend egy, az új Köztársaság által is elismert kormány, regnáló hatalom az Ismeretlen Régiókban. Ugyanolyan, mint a régi Köztársaság idején a Független Rendszerek Konföderációja volt. Amiért az Első Rendnek el kell sumákolnia a ténykedését, az az, hogy mivel a Birodalom utódállamaként vannak elismerve, köti őket a jakkui csata után kötött Galaktikus Kiegyezés - vagyis feltételesen, mert pont lesz*rják, de ez az, amire a Köztársaság nem jöhet rá idő előtt. Ezért nem mutathatják meg a Resurgent-ket vagy a rohamosztagos légiókat, mert a kiegyezésben benne van, hogy nem építhetnek csillagrombolókat és nem fegyverezhetnek fel rohamosztagos légiókat invázióra, csupán annyit, ami az önvédelemhez feltétlen szükséges (de még a vallató droidjaik is sértik az egyezményt). És ha kiderül, hogy Snoke-ék lábbal tiporják az egyezményt, a Köztársaság felléphet az Első Rend ellen katonai erővel. Ezt a tiprást próbálná bebizonyítani az Ellenállás.

(Zárójeles érdekesség: a kiegyezés értelmében az Első Rend csak a Magban és a Belső Gyűrűben nem ténykedhet, a Külső Gyűrűben viszont előre meghatározott területeket kaptak, szóval még a Galaxis ismert szegletében is van területük. Mint az Otomok-rendszer, Rose otthona.)

Palpatine-nak is hasonló okokból kellett fű alatt intéznie nagyon sok dolgot. Geonosis kiirtását ugye senki sem tudta meg nagyon sokáig. Jedha City pusztulását (napokkal a Szenátus feloszlatása előtt) bányász balesetnek minősítették. Leia hajóját hivatalosan kalózok támadták meg, a Birodalom meg már késve érkezett, nem találtak túlélőt. Néhány jawa megölését buckalakókra kenték. A könyvekben meg azért olyan trükkök is vannak, amiket itt láthattunk. És ha mindezt nem teszi meg Palpatine, a Szenátus fellép ellene. És bár lekicsinyelhetjük a szenátorokat, a tény az, hogy lehetett még erő a kongresszusban, mert a felsoroltak java napokkal a feloszlatása előtt van. Ha ilyen közel a célhoz Palpatine mégis titkolózik előlük, az azt jelenti, hogy fosott a szenátoroktól, vagyis volt még bennük kraft. És ezt végül is az ep4 elején a kiskatona ki is mondja: ha kiderül ez a sok dolog, a Szenátusban sokan a Lázadók pártjára állnak, pénzzel, katonával, eszközökkel.

A Birodalom ugyanúgy tartott a Szenátustól, mint az Első Rend, és ugyanúgy el kellett titkolni a dolgaikat. Csak Palpatine-nak több volt az erőforrása és csak a ténykedését kellett elrejtenie, míg az Első Rendnek a valódi méreteit, a haderejét. De ez nem nehéz, ha egy olyan helyen van, amit rajtuk kívül csak az ott élők ismernek. Szóval azért nem volt nehéz dolguk. :) Sőt, szerintem Palpatine-nak sokkal nehezebb dolga volt, mert mindenki őt leste és nem volt hová elbújnia. Az Első Rendet viszont csak az Ellenállás leste, és az egész Ismeretlen Régióban rejtőzködhetett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Újabb kiváló rész. Az Első Rend fenyegetése, az emberek eltüntetése már-már kommunista tempóra emlékeztet, nagyon is valóságos volt, jól ábrázolták. A véleményvezérek és a "renitensek" bebörtönzése sem meglepő, az meg szokásos diktatórikus túlkapás, hogy betiltják a repüléseket, amire pedig nagy szüksége lehetne hosszú távon is a nyomorgatott városnak. Tetszett, hogy Yeager is áldását adta Kaz beavatkozására, mert már túl vagyunk azon a ponton, ahol meg lehet bújni. Ody vágya teljesült. :D Viszont kérdés,  hogy a rész végi letartóztatásból hogy tudják úgy kivágni magukat, hogy ne kelljen lelépniük a bolygóról. Bár lehet, hogy a gyerekek mellett, a pincében kell majd meghúzódniuk egy darabig.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 5 hónappal később...

Egy klasszikus elnyomó rezsim bevett módszereit láthatjuk; letartóztatások, verseny-felfüggesztések. Az epizód leghatásosabb jelenete volt, amikor Z néni és a rohamosztagos farkasszemet néztek egymással. Abban a pár másodpercnyi feszült csöndben egy szó sem hiányzott. Kaz és Torra nagyon jól működött együtt, a srác végre limit alatt tartotta a bénázásokat. Tervezésben valóban tehetséges. Tam hihetetlenül szűklátókörű, a bevett panelekkel mentegeti az Első Rendet. A mellőzése most már látványos, leültették a félkegyelmű Neeku mellé, itt még nagy kenyértörés lesz a végén. Jelen esetben simán el tudom képzelni Tam csatlakozását az Első Rendhez, ha nem is ily direkt módon. Yeager és most már Doza is hajlandó aktivizálódni, a helyzet elért egy tűréshatárt. Ehhez mindössze pár nap, hét kellett. A végén kaptunk egy cliffhanger-t. Nagyon kíváncsi leszek. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.