Jump to content

2006-11-25


Coce_Plant

Recommended Posts

Igyekezni fogok... :)

Ez a kérdéssor eléggé el fog térni az eddigiektől. Most ugyanis nem a Csillagok háborúja látványvilágára fogok összpontosítani, hanem nagyrészt a hangokra: a hangeffektekre és a zenére. Éppen ezért nincs is szükség beillesztett képkockákra, azok vagy túl sokat segítenének, vagy semmit. :D

A következő hozzászólás az első kérdés lesz.

Link to comment
Share on other sites

1.

John Williams Wagner vezérmotívum-rendszerét vette alapul, amikor kidolgozta a Csillagok háborúja zenéjét. Minden főbb szereplő kapott egy motívumot: Luke, Leia, Ben, de még a Halálcsillag is. Ben témája egyben a misztikus Erő vezérmotívuma is lett, és a '77-es filmben meglepő módon hamarabb bukkan fel, mint a téma tulajdonosa: a kettős naplemente jeleneténél.

 

De melyik Star Wars-film melyik jelenetében hangzik fel az Erő-téma a történet során először? Azt is adjátok meg, hogy pontosan mi történik a jelenetben, amikor a zene megszólal!

Link to comment
Share on other sites

Lokatellié a pont.

 

A következő kérdés:

 

2.

 

Kinek a szájából hangzik el a következő mondat?

 

Luminous beings are we, not this crude matter.

(A magyar szinkronból kihagyták ezt a mondatot. Jelentése: Ragyogó lények vagyunk, nem ez a durva anyag.)

 

A válaszban kérem megadni a művész nevét, az általa megszemélyesített karakter nevét, a film címét (vagy sorszámát), amelyben a szöveg elhangzik, és a jelenetet, egyértelműen azonosítható módon. Olyasmi pl. nem elég, hogy ?Anakin mondja Padménak?, az is kell, hogy ?az arénabeli szerelmi vallomáskor?. Tehát tegyétek félreérthetetlenné, hogy melyik jelenetről van szó! Az első hiánytalan, egyértelmű megoldást fogadom el.

Link to comment
Share on other sites

3.

 

Ben Burtt volt a hangmérnöke mind a hat Csillagok háborúja-filmnek. Munkái, a fénykardeffekt, Darth Vader légzése, a TIE-vadászok visítása mára beépültek a köztudatba.

 

A http://simonz.co.hu/quiz/burtt.wav címen egy kis (102 kB-os) fájlt találtok, mely egy igen jellegzetes hangeffekt rövid részletét tartalmazza. A kérdés az, hogy mi adja ezt a hangot, és melyik epizód melyik jelenetében hallhattuk?

 

Figyelem: ne lepődjetek meg! A fájl mindössze 0,6 másodperc hosszúságú, és nem hibás.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information