Ugrás a kommentre

Star Wars: Age of Resistance - Supreme Leader Snoke


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Holnapután jelenik meg a sokak által nagyon várt Snoke képregény. Ez lesz az első háttéranyag róla, így szerintem megérdemel egy külön topikot, remélem sokat fogunk majd beszélni róla. 

 

star-wars-marvel-snoke-cover.jpg

  • Nagyon tetszik 1
  • Meglepő 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na elolvastam: hát öööö... ezt csak én éreztem úgy, hogy a képregényben Kylon volt a nagyobb hangsúly? :hmm: 

Amúgy tetszett a kiképzés és az is tetszett, hogy Snoke nem tudta teljesen megfigyelni Kylot, hiszen Kylo végül nem sújtott le a "szüleire". -> ez jól elővetíti a TLJ -ben történteket, ahol Kylo végül sikeresen végez a Legfőbb vezérrel.

 

Az is érdekes, hogy a Dagobahi barlang egy 1000 éves hely volt, amit Kylo szépen elpusztított. Hát na, "Kill the past!" :D

 

Snoke valóban furcsán beszélt, amikor Luke -ról volt szó. Nagyon rejtegetik az ismertségüket. :hmm:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahogy azt sejteni lehetett, ez semmi jelentős pluszt nem ad Snoke karakteréhez, de igazából még jelentéktelent sem nagyon. Van egy rejtélyes beszólása azzal kapcsolatban, hogy Luke korábban mellé állhatott volna, és akkor már rég uralná a Galaxist, de ezt inkább rajongóknak odadobott csontnak tűnik, mintsem arra történő utalás, hogy Snoke lenne Palpatine. Tudjuk, hogy Luke, Leia és Han a múltból már ismeri Snoke-ot, mert nem úgy beszélnek róla az ep7-8-ban, mint akik csak hallottak róla. Harminc év pedig elég nagy idő, Snoke ezalatt bármikor előjöhetett és elkezdhetett manipulálni, megtévesztéssel akár még meg is próbálhatta Luke-ot maga mellé állítani - később meg ráállhatott Ben csábítgatására. Van egy olyan érzésem, hogy Snoke bátyánk elég akítv szerepet játszott Luke új Jedi Rendjének megalapításában valamilyen formában.

 

A többi meg annyi, hogy láthattuk egy kicsit, amint Kylo Rent képzi. Ebben szerintem csak az a két dolog volt inkább érdekes, hogy egyrészt, Snoke és Kylo aktívan tevékenykedtek a Galaxis ismert részében még a háború előtt, másrészt a fővezér ismerte a Dagobah-t és az ottani barlangot is. Vajon honnan? Tippre azt mondanám, hogy Luke-tól.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 évvel később...

Az Ellenállás kora: Hősök

Ebben a gyűjteményes kötetben inkább a csajok vitték el a prímet. Rey és Rose történetei voltak a legjobbak. Finn és Poe füzetei csak az egész jó szintét ütötték meg.

Hiánypótló történetekről van szó, mivel a folytatás trilógia hőseiről viszonylag kevés történet született. Gondolom azért, mert a filmekben is ment a titokzatoskodás. Remélem, most, hogy a folytatások lezárultak, később többet fognak foglalkozni velük.

Finn: Fertőzés

Még Az ébredő előtt vagyunk időben. [spoiler] Finn éli a rohamosztagosok életét a Csillagpusztító bázison. Most is benne van a jószándék. Ezt jól megfogta a történet. Finn örömmel segít a kis denevérszerű lényeknek, melyek a bázis elfeledett részein rejtőznek. [/spoiler]. Érdekes kis sztori volt. Volt Finnek olyan szövege, melyek nem igazán tetszettek és hülyén hangzottak. Ezt leszámítva jó történet volt. Finn egy igazán jószándékú figura. Jó Jedi lesz belőle. Négyes.

Poe Dameron: Harcolj, vagy repülj

Ez a történet valamikor Yavin után 28-34 között játszódik. Az Első Rend hatalma nő, az Ellenállás szerveződik, de az Új Köztársaság vezetése nem igazán törődik a közelgő viharral. Poe ebben az időben még a Rapír osztag pilótája az Új Köztársaság kötelékében. [spoiler] Egy ismeretlen tolvaj ellop egy droidfejet egy köztársasági bázisról. Poet és az osztagát küldik a tolvaj után. Egy aszteroida övben a tolvaj és Poe kénytelenek együtt működni a túlélésért. Poénos volt Poe és Holdo első találkozása. Nem is látták egymást. Amylin tudja már, hogy mi készül és próbálja figyelmeztetni az ifjú pilótát. [/spoiler] Egész jó volt, de annyira nem kitűnő. Négyes.

Rose Tico: Az én hősöm

Rey története mellett ez az egyik legjobb füzet. Sokkal jobban elmélyíti Rose és Paige Tico történetét, mint azt gondoltam volna. És hihetetlen, hogy erre ez az egyetlen füzet is képes volt. A Hays Minor lányai igazán küzdelmes életet tudhatnak maguk mögött. [spoiler] Bolygójukon szép életet éltek, de aztán megjelent az Első Rend és mindent elvett tőlük. A lányok mindent megpróbáltak. A végén csatlakoztak az Ellenálláshoz is. De ez nem mentette meg az otthonukat. Nagyon dühösek lettek és be akartak vinni gyűlöletből egy nagy csapást az ellenségnek. De ki tudja mi lett volna abból? Lehet, hogy ők is belehaltak volna. A Leiával való beszélgetésük nagyon megható. Az idős Organa tábornok nagyszerű hatást gyakorol a két lányra. Rávezeti őket a helyes útra. Rose felismeri, hogy az otthonuk elpusztult, már nem tehetnek érte semmit se. Feleslegesen dobnák oda ők is az életüket egy elhamarkodott, gyűlölettel vezérelt tettel. Azzal teszik a legjobbat, ha életben maradnak, és minél több kárt okoznak az Első Rendnek. Rose felismerte, hogy másokon kell segíteni, de ehhez életben kell maradni. Kitűnő a párhuzam Az utolsó Jedikkel, ahol Rose ugyanezt mondja Finnek. [/spoiler] A történet üzenet értéke nagyon jó. Rose Tico még többet nőtt a szememben. Jó lenne róla több történet. Ötös.

Rey: Egyedül

Rey története is zseniális. Ez az egy füzet is kiválóan fel tudta dolgozni Rey magányát és elhagyatottságát. Valamint azt, hogy most már nincs egyedül. [spoiler] Nagyon tetszett a Leiával való párbeszéde és az, ahogy felidézte Han halálát. Leia itt is kitűnően tud hatni másokra. Megmutatja, hogy nincs senki sem egyedül, meg lehet találni azokat, akik még hisznek a jóban. Rey ezek után Csubival és R2-val a Nekropolisz roncsbolygóra kerülnek, ahol Rey túljár a zsarnok Ara-Nea eszén. Igazi Jediként viselkedik. Megbuktatja a sötét oldal egyik képviselőjét. [/spoiler] A bolygó is hangulatos volt, valamint Rey is nagyszerű Jediként viselkedik. Az ilyen történetek megmutatják, hogy ez a lány nagyszerű Jedi és képes lesz feltámasztani a Rendet új alapokon. Ötös

A különszám történetei.

Maz gazfickói. Maz egy küldetésre viszi Hant és Csubit. Ez még a klasszikus trilógia idején kell, hogy játszódjon. Egy rövid kis kaland sztori, semmi több. De azért hangulatos volt. [spoiler] Az a Sith maszk érdekes volt. Többet is szívesen megtudnék róla. [/spoiler] Négyes.

A híd. Amilyn Holdo története szintén a klasszikus trilógia idejéből. [spoiler] Amilyn bebizonyítja a felkelőknek, hogy sokkal többet ér ő és a látszat csal vele kapcsolatban. Kitűnően kezeli a helyzetet. A hajón való áttörés nagyon jó húzás volt, és jól reflektált Holdo áldozatára Az utolsó Jedikből. Csak azt sajnálom, hogy Holdo a terveiről nem avat be mindenkit. Ha ezt megtette volna, talán Poe se ugrált volna annyira a filmben. [/spoiler] Négyes.

A robot ellenállása.

Bájos kis törtnet BB-8-ről. A kis droid nem hagyja magát és kiszabadítja droid társait. E mellett végrehajtja a küldetésété is. Jópofa volt, nagyon tetszett. Ötös.

Összességében véve elégedett vagyok a történetekkel. Nem lettek olyan jók, mint a Köztársaság koránál, de mérföldekkel jobb, mint a Felkelés kora. Négy és fél.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Ellenállás kora: Gonosztevők

Újabb négy füzet ezúttal a sötét oldal képviselőivel és szolgáival a főszerepben.

Phasma százados: Elhullott fegyverek

Nem adott hozzá olyan sokat a karakterhez. Dawson Phasma című regénye jobban kifejtette ezt a figurát. Ennek ellenére azért egész jó sztori volt.

Spoiler

Az Első Rend a Demir bolygón igyekszik elfoglalni egy területet, amire szüksége lehet. KM-8713 olyan rohamosztagos, aki felnéz Phasmára. Olyanná akar válni, mint ő. A százados is felfigyel az ifjú tehetségre. Igyekszik megmutatni neki mi a túlélés kulcsa, mindenkit fel kell áldozni. KM viszont nem ért egyet teljesen ezzel. Jó volt a vita, ami kettejük között volt. Mindegyikük a saját szemszögéből magyarázta az igazát. Phasma a végén pedig bekeményített és megmutatja, hogyan élte túl a Parnassost.

Négyes.

Hux tábornok: Elhagyatottan

Egy kicsit jobban megértettük Hux jellemét. Az világos, hogy nagyon beteg és fanatikus karakter. Az se tett volna jót a galaxisnak, ha egy ilyen veszett korcs irányít. [spoiler] Hux és Kylo lezuhannak egy bolygóra. Igyekeznek túlélni. Egy öreg alderaani túlélőbe botlanak. Hux-nak sikerül megtévesztenie az öreg Blysmát. Kihasználja, hogy segítséghez jussanak. Persze jól átveri. Remélem azért mégiscsak volt valami tartalék jeladója, vagy valami, amivel segítséget hívhat. Hux ezután bosszú áll a szabotőrön. Ő tényleg mindenkin átgázol. Jó volt olvasni a Hux-Kylo rivalizálás egy újabb fejezetét. [/spoiler] Egész jó volt. Kylo szereplésével együtt egy kicsivel jobb lett, mint négyes. Négy és fél.

Snoke legfőbb vezér: Bukj el, vagy pusztítsd el!

Ez inkább Kylo története volt és nem Snoke-é. Nem is számítottam rá, hogy a Skywalker kora megjelenése előtt egy 20 oldalas füzetecske fogja fellebbenteni a fátylat a karakterről. De nem bántam a dolgot, mert ennek ellenére egy kitűnő füzetet olvashattam. [spoiler] Snoke oktatja Kylot a Rarlech-rendszerben. Jól feltüzeli az ifjú gyűlöletét. Nem tudom, hogy az író  tisztában volt-e azzal, hogy Snoke valójában Sidous bábja. Viszont nagyon jó volt az a jelenet, amikor Kylo-t elengedi és zuhan. Ben természetesen megállította a zuhanást. Sidious viszont úgy gondolhatta, ha mégsem sikerül neki, akkor méltó bosszút állt a Skywalkereken. Ezután a Dagobahra megyünk. Snoke Sidioustól szerezhetett tudomást a helyszínről. Vagy az is lehet, hogy Ben mesélt neki, Ben pedig Luke-tól tudott róla. A Barlang viszont nagyon emlékezetes volt újra. Ben megküzdött az illuzió-Luke-kal és megölte. de az illuzió Hannal és Leiával már nem tudott végezni, inkább a fák gyökereit vagdosta. A vívódás jól megfogható eleme. Ezt a barlangot se használják már többé. Jól megnyilvánul Kylo filozófiája: töröld el a múltat. [/spoiler] Ötös.

Kylo Ren: Elő az árnyékból.

Kylo és az Első Rend egy olyan bolygóra téved, amit korábban a Birodalom már pacifikált, de most újra szükség van erre. A benathyk egy nagyon agresszív és erőszakos faj. [spoiler] Már Vader is hadakozott ellenük, de a zillo sárkánnyal ő sem bírt. Kylo viszont egy vakmerő tettel nem csak a benathyk törzsfőjét öli meg, de a zilloval is végez. A zillo sárkány szerepeltetése óriási plusz pont. Az előzmény és a folytatás trilógia nagyszerű összekötése. E mellett Kylo Ren dicsősége is növekszik. Végre egy történet, amiben a nagyapját valamiben felülmúlja. [/spoiler] Kiváló volt ez is. Ötös

Tom Taylor nagyszerű történeteket hozott össze. Bár a Köztársaság korától egy kicsit elmarad, de a Felkelés korát felülmúlja. Négy és fél.

 

 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is most olvastam el az Ellenállás kora szösszeneteit, és tetszettek. Persze, nem Galaxist megváltó dolgokat mesélnek el, de érdekes adalékok. :)

A jók közül nekem Rose sztorija, a gonoszak közül Snoke és Kylo sztoria fogtak meg leginkább. Rose eléggé alulértékelt karakter, sajnálom, hogy az Ep9-ben minimális szerepet oszottak rá. A Zillo Beast feltűnése (nem az volt a TCW-ben, hogy a fajtája utolsója?:hmm:) és Kylo Vaderrel való párhuzama nagyon tetszett.

Azt nem tudom eldönteni, hogy Phasma vagy Hux az undorítóbb jellem? Hihetetlenül taszító a viselkedésük, persze ettől még (vagy többek között ezért) remek gonosz karakterek. Tökéletesen illenek az Első Rendbe. Szerencsére, mindketten megkapják, ami jár.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.