Ugrás a kommentre

Milyen osztályzatot adnál a kilencedik epizódnak?   

70 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a kilencedik epizódnak?

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

@Frenkie nagyon jól leírta a dolgokat, nem is tennék hozzá semmit. Amúgy is tudjátok mennyire oda vagyok ezért a filmért. Ahogy jöttünk ki a teremből azt éreztem, hogy a Rey mozit mindennél jobban várom és akarom!

@RacerX kolléga feltűnése meglepett, de kellemesen. Jó volt megismerni, remélem a jövőben tudunk még találkozni és többet beszélgetni. :) 

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Leia azért nem lett Jedi, mert a látomása szerint a saját Jedi mivolta okozta volna Ben halálát. Luke-ban nem kételkedett és nem volt kifogása a Jedi lét ellen, csak ő nem lehetett Jedi, máskülönben a fia meghalt volna. Vagy sem, mert tudjuk, hogy ezek a fránya jóslatok mennyire megbízhatóak. Igazából Leia megtette azt, amit az apja nem: feladta a Jediséget, amikor meglátta egy látomásban a szerette halálát (másik párhuzam, hogy mindketten akkor látták meg a vészjósló látomást, amikor már úton volt a gyerek).

Hogy miért halt volna meg Ben akkor, ha Leia Jedi lovaggá válik, az jó kérdés, de sanszos, hogy akkor hamarabb Palpatine célpontjává válik, hiszen neki célja volt a Jedik kiirtása. És egy Leia ellen irányuló gyilkos hadjárat talán véletlen is a kis Ben halálát okozta volna. És igazából Luke mellett tényleg sokáig biztonságban volt Ben, mert míg más egykori Lázadó vezetők gyerekeit elrabolták (például Kadara Calrissiant), addig Ben ezt megúszta.

Hozzászólás ideje:
13 perccel korábban, Dzséjt írta:

Leia azért nem lett Jedi, mert a látomása szerint a saját Jedi mivolta okozta volna Ben halálát.

Ez a regényben volt, nem emlékszem már rá. Amúgy logikus a gondolatmenet.

Hozzászólás ideje:

Igen, a regényben fejtik ki jobban, de más források is hivatkoznak erre, például a starwars.com:

"After the Battle of Endor, Leia trained as a Jedi with Luke, but left the Jedi path after sensing it would result in the death of her son."

Magyarul:

"Az endori csatát követően Leia Jedinek tanult Luke-kal, de elhagyta a Jedik útját miután megérezte, hogy az a fia halálához vezetne."

Hozzászólás ideje:

Tény, ugyanakkor így Ben Solo azért halt meg, mert átadta az életerejét az utolsó Jedi lovagnak, ennek hála a Jedi Rend fennmaradhatott, míg a Sith tanítvány hiányában elpusztzlt. És ez csak a legeslegutolsó tette, ami hozzájárult a végső győzelemhez. Ha korábban halt volna meg, minden másképpen alakult volna. Valaki más viszi el Rey-t a Csillagpusztító bázisra, vagy el sem viszi, hanem már a Takodanán megöli. Vagy le tudja győzni az Ilumon a fénykardpárbaj során, és egyből elviszi Snoke-hoz, ahonnan egyenes út visz Palpatine-hoz. Stb.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nem.A 8.resz volt a melypont..."Super Leaival"

Aztan Solora mar el sem mentünk a moziba...de a 9.reszt ismet moziban neztük.

Megneztük.Aztan ennyi volt.

Azóta sem lattam.A 7.reszt viszont sokszor megneztem már.

Most gondoltam egyet.Megnezem mindharmat.

Es mennyivel masabb ennyi idő után.

Nem is rossz ez a trilógia.:D

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Még egy pár év, és ugyanúgy értékelik majd, mint most a PT-t. :)

Egyébként a Disney korszak messze legnagyobb anyagi sikere a sequel trilógia volt eddig. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Hát nálam ez nem így lesz. Épp most vagyok benne egy filmes maratonban, ma lesz majd a 9, hosszú idő után, régen évente 1x azért letudtam őket, most meg talán 3-4 év is eltelt. Mikor rágondoltam, hogy majd jön sorban a 8 is, az összes többitől is elment a kedvem. Tegnap is húztam rajta a szám, úgyhogy nem hiszem valaha is megenyhülök iránta. Szóval, hogy Landót idézzem: "Ez nem tetszik, nem értek egyet vele, de elfogadom.":D

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.