Ugrás a kommentre

2x18 - The Escape


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

18. rész - The Escape / A menekülés

 

epguidere218.jpg

 

Írta: 

Rendezte: 

 

Helyszín: 

 

Szereplők:

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez volt az évad, sőt a sorozat legjobb epizódja is. A Tam szál tényleg oda futott ki, hogy dezertálni fog, de ami a végső löketet megadta arra énse gondoltam. Szegény Aeosiakkal jól elbántak, kétlem hogy marad volna belőlük valaki.:para: Tierny, és Pyre számonkérős jelenete Kylo Ren-nel kib@szott brutális volt. A legfőbb vezér konkrétan kézemeléssel úgy megfélemlíti őket hogy ihaj. Ezután Tam üzenetküldése a gépész kóddal, amit arra találtak ki Neeku-val hogy kibeszéljék Kaz bénaságát( haláli ötletnek tartom:lol:), és a visszatérés a Castillonra szintén jó volt. Itt aztán jól el is kapták hőseinket, akik jó kis galibát okoztak a csillagrombolón, míg el nem kapták őket. Az ER brutalitását mutatja az is, hogy Pyre szemrebbenés nélkül kivégeztetné az amúgy végtelen hűséges Rucklint, csak azért mert egy gépben utazott az áruló Tamarával. Viszont még ezelőtt Rucklin átadja a Colossus kordinátáit Pyre-nak, és a rész utólsó része egy monumentális űrcsata, ami végül happy end-el zárul. A romboló elpusztul, Tam újra hazatér és mindenki boldog. Ez a rész csillagos ötös, remélem fojtatkák a Team Colossus történetét egy képregényben. :psycho:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban szuper évadzáró volt, pár erős jelenettel. Igazából izgulni senkiért se kellett, bár ettől független igazán szórakoztató rész volt. Hogy is mondta Palpatine anno? "Mindenki megkapja ami jár". :cool: Gyakorlatilag a rosszak mind meghaltak, talán még Rucklin is. A vége, ahogy egymásra talált mindenki, nagyon jó volt. Ott látszott igazán, hogy itt valóban egy nagy családról van szó.

 

Bővebb összegzést hamarosan az évadértékelőbe írok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Két nagyszerű jelenet, az Aeos salakká lövése, illetve amikor Kylo fenyít, ez tökéletes volt arra, hogy egyértelműen megmutassa Ő is abban a ligában játszik, mint egykori nagyapja vagy Snoke és Ő is képes sok fényévnyi távolságból megszadizni azt aki rászolgált. Ha jól emlékszem amúgy ilyen a filmekben sem volt?:hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megnéztem gyorsan az előző rész után a befejező epizódot is, nagyon jó évadzáró volt és úgy általánosságban a második évad a vége felé az utolsó néhány résszel nagyon jó irányba mozdult el. A finálé egyszerre volt mozgalmas, akciódús és érzelmes. Egy nagyon jó lezárása volt ez egy felemás szezonnak és egyben egy felemás sorozatnak. 
Ami kifejezetten tetszett az Tam szála volt. Vele kapcsolatban korábban sokáig úgy gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha rajta keresztül megmutatnák azt, hogy milyen az, amikor valakit behülyítenek abba, hogy álljon be egy ilyen elnyomó hadigépezetbe. Végülis ez megtörtént csak nem Tammel, hanem Rucklin volt az, aki azt a szerepet játszotta, hogy belesimul szépen ebbe a közegbe és képes akár a korábbi ismerősei ellen is támadni. Tam pedig nem volt alapvetően rossz ember és látva a befejezést, azt gondolom, hogy ez így volt jó, ennek így kellett lennie. Tamnek nem volt helye az Első Rendben, a Colossuson pedig annál inkább, most már inkább csalódott lettem volna, ha őt mondjuk megölik a végén, mint Rucklint, csak hogy végleg álljon át és legyen valami dráma a zárásban. Egyébként hasonlóan vagyok Kyloval is a IX. részben, hogy eleinte nem tetszett, hogy átállt, de aztán átértékeltem, Tamnél ez abszolút jól működött a végére.

Rögtön a rész elején az egyik legerősebb kezdést láthattuk, a aeosiak lemészárlása megadta az alaphangot a befejező résznek. Tam számára már az előző epizódban is eljöhetett a töréspont, amikor ott akarta hagyni az Első Rendet, de itt végre el is szánta magát a cselekvésre. Ahogy kivitelezték az ő távozását az nagyon ötletes volt, kezdve a kis karbantartó droiddal. Nagyon jópofa kis sidekick volt Tam mellett és nem is emlékszem, hogy korábban ilyen közelről megismerkedhettünk volna eggyel, mindig csak a háttérben "cincogtak", ha korábban feltűntek valamikor. Neeku megint fontos szerepet játszott, az egész második évadban ő például nagyon sokat fejlődött az első évadbeli önmagához képest és jó volt, hogy ezt úgy oldották meg, hogy megőrizte azért a karakterére jellemző játékos/bénácska jegyeket, de emellett a maga módján nagyon hasznos tagjává vált a Colossusnak. Itt is az ő személyes kompetenciája kellett, hogy megfejtsék az üzenetet. Azért is nagy piros pont a készítőknek, hogy visszatértünk a Castilonra. Szeretem a keretes szerkezeteket és jó volt, hogy visszatértünk arra a helyszínre, ahol kezdődött a sorozat, másrészt szimbolikus jelentősége is volt az egésznek, mert Tam ezen a helyszínen hagyta ott Yeageréket és most ugyanazen a helyen tért vissza hozzájuk, mikor végleg elkötelezte magát azzal a mozdulattal, hogy leszedte a két Tie vadászt. Ezzel együtt az is jó volt, hogy nem a Castilonon ért véget egy nagy csatával az epizód, hanem már kint az űrben, egy másik helyen ahol a Colossus volt. A Castilon az első évadhoz tartozott, míg itt a második évad gyakorlatilag végig arról az "odüsszeiáról" szólt, ami azóta zajlott, hogy el kellett hagyniuk régi otthonukat, úgyhogy az mindenképpen jó volt, hogy kint az űrben 'a semmi közepén' láthattuk a nagy finálét. Ehhez a gondolathoz kapcsolódik az is, hogy a Colossus és lakói úgy döntöttek, hogy véget vetnek ennek a vándorlásnak és végül szembenéznek a végzetükkel. Ami egész évadon át húzódott, az most kénszerűségből ugyan, de bekövetkezett... mondhatjuk, hogy az Erő útjai kifürkészhetetlenek. 
Yeager trükkje a hangárban és az utalás a Jakkui-csatára is tetszett, persze Rucklin bekavart, de így még rajta keresztül kaptunk egy utolsó képet az ER felfogásáról. Hiába próbálkozott a bizalmukba férkőzni és mindent megtenni, hogy egy legyen közülük, ő csak egy szám és egy eldobható katona/eszköz maradt az ER számára, ami bármikor lecserélhető. Valahol az ő sorsa is szomorú véget ért, mert persze egy antipatikus karakter volt, de mégis őt is átverték, azt hitették el vele, hogy számít valamit, aztán utolsó igyekeztében is próbált hasznos lenni az ER számára, mégis inkább komolyabb vizsgálat nélkül lemondtak róla. Tierny egyébként gondolom azért favorizálta Tamet, mert ő jobb pilóta volt, nagyobb potenciált látott benne, csak nem sikerült indoktrinálni, talán egy kicsit a személyes szál is szerepet játszott ebben, hogy mintha fiatalkori önmagát fedezte volna fel néhol Tamben, Rucklin pedig hiába állt teljes mellszélességgel az ER céljai mellé és húnyt szemet könnyedén a mészárlások felett, őt mégsem értékelték eléggé. Tényleg őt kellett volna talán vezetőnek kinevezni, ha a saját céljait nézi az Első Rend.

A végső csata nagyon grandiózus volt a sorozat kereteihez képest. Amikor végig akarták nézetni Yeagerékkel a Colossus legyőzését az nagyon az Ep. VI-ot, illetve a nemrég látott Ep. IX-et jutatta eszembe. Tetszett az ahogy a csillagrombolón belül is zajlott a harc miközben kintről pont ezt a helyet akarták felrobbantani, persze úgy, hogy Kaz és a többiek már nincsenek rajta. Az űrben játszódó csatajelenetek jók voltak, ugyanakkor mikor átszálltak a Colossusra a rohamosztagosok az kissé gyerekesre sikeredett, ahogy ott elbántak velük a helyi erők, meg persze még korábban Kaznek is voltak régivágású szerencsétlenkedései. Az is kissé ilyen ad hoc volt, hogy először nem lelkesedik mindenki a Colossuson, hogy Kazéknek segítsenek (ez egyébként egy realisztikus elem lenne, hogy nem mindenki adná az életét egy ilyen akcióért), aztán megszólal Aunt Z és utána midenki már fellelkesülve mondja, hogy jól van harcoljunk, illetve az, hogy CB-23 lenullázta a romboló pajzsát az olyan túl könnyen ment és onnantól kezdve gyakorlatilag nyert ügyük volt. Az ER-nél Kylo feltűnésének nagyon örültem, azt viszont kifejezetten hiányoltam, hogy nem láthattuk Pyre arcát. Valami olyasmire számítottam, mint mikor Phasma sisakját felvágja Finn a TLJ-ben és itt volt is egy olyan fegyver Kaz keze ügyében... de lehet úgy gondolták a készítők, hogy jobb, ha Pyre megmarad ilyen arctalan gonosznak. 

A finálé pedig amikor visszaérnek a Colossusra és Tam látja a régi műhelyüket, majd az ismerős arcokat az nagyon megható volt. A találkozás Neekuval, vagy ahogy visszafogadták... ezek voltak azok a jelenetek, amik miatt úgy éreztem így utólag, hogy ennek így kellett lennie. Tamnek itt volt a helye az állomáson és ugyan befolyásolhatták ideig óráig a hazugságokkal, de ő alapvetően ide tartozott. Ahogy újra együtt lett az egész csapat az egy nagyon érzelmes és megható befejezése volt az egész szériának és ezeknek a karaktereknek, akiket itt ismerhettünk meg. Ugyan az utolsó néhány részben a fókusz eltávolodott az állomás hétköznapjairól, de jó volt, hogy itt visszatértek olyan szereplők is, akiket nem láthattunk annyit az utóbbi időben, pl. Flix és Orka, talán a Chelidaeket hiányoltam, bár az talán hülyén nézett volna ki, ha ők is részt vesznek az állomás védelmében. A kalózók elmaradt visszatérése pedig végülis nem hiányzott annyira, aki igazán számított Synara ő itt volt, a kalózos szálat meg abban a droidos részben úgy tűnik végleg elvarrták.
Összességében én szerettem ezt a sorozatot, elnéztem volna, de megvoltak a hibái és talán jó is volt, hogy lezárták és más irányba mehetünk majd ezután, de számomra mindig kissé fájdalmas egy sorozattól elbúcsúzni, ez most sincs másként, de az elmondható, hogy egy nagyon jó lezárást kapott a Resistance!

(Az évadról, meg a sorozatról értékelést majd írok bővebben is a topicjába holnap.)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.